kafama takılan istekler?

ben zaruri durum olmadıkça aileden böyle siparişler gelmesini hiç hoş bulmuyorum. içinden gelir hediye alırsın tamam ama bu ne böyle ceket al, tlf al, gitar al. yok mu maddi gelirleri hiç?

biz paramızı aslında öyle paylaşmıyoruz
yüklü bir miktar borç ödüyoruz zaten geriye kalanlada ancak geçiniyoruz

eşimin babası yok
onlarda bunu çok güzel kullanıyorlar
ahh eşime bugüne kadar evini düşünme fırsatı vermediler

babasi yoksa başkasının yardımına muhtaçlar mı? eğer öyleyse kıssınlar lükslerinden. 11. ceket ve gitar lüks bu durumda.

ben zaruri durum olmadıkça aileden böyle siparişler gelmesini hiç hoş bulmuyorum. içinden gelir hediye alırsın tamam ama bu ne böyle ceket al, tlf al, gitar al. yok mu maddi gelirleri hiç?
var yaa olmaz mı
yani bende mesela sağlıktır, yiyecektir, eğitimdir bunlara harcanan paraya birşey demem ama
bunlar biraz saçma istekler

onlar bizim sırtımızın kamburu
resmen hayat enerjimizi sömürüyorlar
maddi şeyler o kadar önemsiz kalıyor ki bizim hayatımızda
Lüzumlu ihtiyaçlar neyse de, gitar nedir yahu?
Bir çocuğun gelişimi için müzik elbette çok önemli bir unsur ama ailesi bunu karşılayamıyorsa veya alacak kişi hediye olarak kendi düşünüp almıyorsa, istemek yüzsüzlükten başka bir şey değildir.
Bu son olsun, bundan sonraki isteklerine resti çekin.
Parayı da bir malk mülke bağlayın ve sürekli yakının durumumuz yok diye.
Belki anlarlar.

Hayır demeyi öğrenmelisiniz.. Ceket, yahutta gitar çok ihtiyacı bir durum değil..
Eşin illa almak istiyorsa, bence ertelemeli. Şimdi değil de, 3 ay sonra almalı..
Ama siz alıp da, üstüne beğenmiyorlarsa, buda nankörlük oluyor..
İnsan kendisini enayi gibi hisseder..

babasi yoksa başkasının yardımına muhtaçlar mı? eğer öyleyse kıssınlar lükslerinden. 11. ceket ve gitar lüks bu durumda.
maddi imkanları var
iyi durumları ama tabi bir gitar ki ders alacak hoca bile yok sadece heves için alınacak kadar lüks

biz paramızı aslında öyle paylaşmıyoruz
yüklü bir miktar borç ödüyoruz zaten geriye kalanlada ancak geçiniyoruz

biz borçlarımızı ödüyoruz birikimimizi de borç olarak yapıyoruz. araba kredisi gibi. sonra kendimize harçlıklarımızı ayırtıyoruz o yüzden öyle dedim.
siz o zaman direkt deyin. bu kadar yüklü borcun içince acil ihtiyaç değil gitar diye. eşiniz de borcum çok biraz hafifletmem lazım gibi birşeyler desin. birkaç kez böyle olursa istemezler daha.

zaten yüklü bir borç ödüyoruz
bide kız 4. sınıfa gidiyor ve ders alacak bir ortamı bile yok

cekete birşey demedim çünkü
işe yeni başlayacaktı ve acil ihtiyacım var deyip bana bile yutturmuştu
resmi giyinmesi gerekiyormuş
ama gitar konusunda aldırmak istemiyorum

O zaman direkt bunu reddedin.
Gitar dediğiniz şey, ucuz bir şey değil.
Öyle bir heves alınıp rafa kalksın.
Siz o parayla neler neler karşılarsınız, çoğu insanın ev kira parası.
Borcumuz var alamayız deyin lütfen.
İnsanlara hayır demekdikçe kendinizden ve geleceğinizden ödün veriyorsunuz.
Yazık günahtır ya, bu kadar da düşüncesiz olunmaz.
Üzüldüm eşinize ve size.

söylediğim gibi eşim dile getirmedi bir daha
getirirse tepkimi koyacağım

Bu durumda gitar lüks olur.bir hevesle alıp,bir iki tıngırdatıp köşeye toz toplamaya onu ayıracaktır.küçük bir çocuk bu bir sürü istekleri olur,her isteğini yapıp alıştırmayın.biraz hayatın gerçeklerini de öğrensin.müziğe ilgiliyse pekala flütle de ilgilenebilir.gitar daha fazla odaklanmayı ve çalışmayı gerektirir.

zaten insan ona üzülüyor
nankörlüklerine
yoksa benim derdimde ne bir ceket nede bir gitar
ben 4 ay kaynıma baktım dersanesine yolladım
yeri geldi oturup ders anlattım ama kv bir kez teşekkür bile etmedi

Siz iyi niyetle yaklaşmışsınız. Boşverin, teşekkürleri kalsın.
Can sıkmaya değmez.

var yaa olmaz mı
yani bende mesela sağlıktır, yiyecektir, eğitimdir bunlara harcanan paraya birşey demem ama
bunlar biraz saçma istekler

şimdiye kadar hep vermişsiniz bundan sonrası bir yere borç bağlamadan kurtulamazsınız. ben de abime evlenene kadar elimden geldiğince destek oldum, annem babam da.. ben evlenirken ise abim kendisinden satın aldığım arabanın taksitlerini tek seferde bitirmemi talep etti nişan düğün için kimsenin yardımı olmadığını , eşimin işe yeni başladığını ve hiçbir birikimi olmadığını bile bile.... şok oldum tabi, ama götürüp verdim tek seferde. hayır diyebilme yüzüm ordan açılış yaptı. en son geçen hafta aradı araba değiştirecekmiş borç verebilir misin bikaç bin diye. dedim abi ev taksidi ödüyoruz ne bikaç bini? hmmm tamam o zaman dedi. içim gayet rahat. annemden kirayı alıyor zaten, babamdan ise dedemden kalan 3-5 kuruşu tek başına bitirdi. yengem "ben beceriksizim çalışamam, elim yatkın değil elişi ile destek olamam, kafam çalışmaz benim üni okuyamam" diye diye yan gelip yatıyor, bu kadar destek bile çok çok fazla.iyi niyet bu denli suistimal edilmemeli...

alın bir ev araba, taksit ödüyoruz çok sıkışığız diye girin bundan sonra konuya...

şuan ev taksiti ödüyoruz zaten
hemde maaşımızın yarıdan fazlasını
eşim zaten öyle bir teklifle gelmedi ki gelmezde
ama ben hazırlıklı olmak istiyorum
cevabımı hazırlamak
benim ailemin hiç bir talebi yok
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Açıkçası böyle söylenen insanlara kim olursa olsun hiçbir şey almam, yollamam.

Canım yorumlari okumadım..bence haklısın.

Ben bu ağzıyla isteyen insanlari hiç anlamıyorum. Sen sorarsin bişeye ihtiyacın var mı diye. O da bana göre utana sıkıla cevap vermeli.

Ama "abi bana şunu al bunu al" nasıl bir Görgüsüzluktür yaa. Bunlar ailede hiç mi bişey görmemiş. Anneleri bunlari çingene mi yetiştirmiş.

Kusura bakma. Fikrim bu. Yerden göğe kadar haklısın.

Yahu ankarada okuyan kuzenim var. Kız..maddi durumları kötü.. "ablacım sana para yolluyorum" diyorum. "Benim param var. Gerek yok ablacim" diyor. Ve kıt kanaat geçiniyor biliyorum. Inatla yolluyorum.

Hatta bak aklıma geldi. Bugün yine yolliyim. Hatta öpüp başıma koyiyim bu kızı ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…