- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi Pink_Women
ben zaruri durum olmadıkça aileden böyle siparişler gelmesini hiç hoş bulmuyorum. içinden gelir hediye alırsın tamam ama bu ne böyle ceket al, tlf al, gitar al. yok mu maddi gelirleri hiç?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
biz paramızı aslında öyle paylaşmıyoruzbence hiç karışmayın. eşiniz kendi harçlığından alıp yolluyorsa sorun yok. mesela ben aileme bir şey alırken kendime ayırttığım harçlığımdan alıyorum. ama ortak birikiminizden ya da borçla harçla alıyorsa hiç konuyu saptırmayın. bu bizim birikimimiz olmaz ya da borçla gitar mı alınır ?? olmaz deyip konuyu kapatın gitsin.
eşimin babası yok
onlarda bunu çok güzel kullanıyorlar
ahh eşime bugüne kadar evini düşünme fırsatı vermediler
var yaa olmaz mıben zaruri durum olmadıkça aileden böyle siparişler gelmesini hiç hoş bulmuyorum. içinden gelir hediye alırsın tamam ama bu ne böyle ceket al, tlf al, gitar al. yok mu maddi gelirleri hiç?
Lüzumlu ihtiyaçlar neyse de, gitar nedir yahu?onlar bizim sırtımızın kamburu
resmen hayat enerjimizi sömürüyorlar
maddi şeyler o kadar önemsiz kalıyor ki bizim hayatımızda
maddi imkanları varbabasi yoksa başkasının yardımına muhtaçlar mı? eğer öyleyse kıssınlar lükslerinden. 11. ceket ve gitar lüks bu durumda.
biz paramızı aslında öyle paylaşmıyoruz
yüklü bir miktar borç ödüyoruz zaten geriye kalanlada ancak geçiniyoruz
maddi imkanları var
iyi durumları ama tabi bir gitar ki ders alacak hoca bile yok sadece heves için alınacak kadar lüks
zaten yüklü bir borç ödüyoruzLüzumlu ihtiyaçlar neyse de, gitar nedir yahu?
Bir çocuğun gelişimi için müzik elbette çok önemli bir unsur ama ailesi bunu karşılayamıyorsa veya alacak kişi hediye olarak kendi düşünüp almıyorsa, istemek yüzsüzlükten başka bir şey değildir.
Bu son olsun, bundan sonraki isteklerine resti çekin.
Parayı da bir malk mülke bağlayın ve sürekli yakının durumumuz yok diye.
Belki anlarlar.
cekete birşey demedim çünküHayır demeyi öğrenmelisiniz.. Ceket, yahutta gitar çok ihtiyacı bir durum değil..
Eşin illa almak istiyorsa, bence ertelemeli. Şimdi değil de, 3 ay sonra almalı..
Ama siz alıp da, üstüne beğenmiyorlarsa, buda nankörlük oluyor..
İnsan kendisini enayi gibi hisseder..
O zaman direkt bunu reddedin.zaten yüklü bir borç ödüyoruz
bide kız 4. sınıfa gidiyor ve ders alacak bir ortamı bile yok
eşim dile getirmez bir daha ama getirirse ben olumsuz tepki vereceğimkesinlikle almayın bence. hayırdan yokdan anlasınlar. eşiniz de gözünü açsın.
söylediğim gibi eşim dile getirmedi bir dahaO zaman direkt bunu reddedin.
Gitar dediğiniz şey, ucuz bir şey değil.
Öyle bir heves alınıp rafa kalksın.
Siz o parayla neler neler karşılarsınız, çoğu insanın ev kira parası.
Borcumuz var alamayız deyin lütfen.
İnsanlara hayır demekdikçe kendinizden ve geleceğinizden ödün veriyorsunuz.
Yazık günahtır ya, bu kadar da düşüncesiz olunmaz.
Üzüldüm eşinize ve size.
Bu durumda gitar lüks olur.bir hevesle alıp,bir iki tıngırdatıp köşeye toz toplamaya onu ayıracaktır.küçük bir çocuk bu bir sürü istekleri olur,her isteğini yapıp alıştırmayın.biraz hayatın gerçeklerini de öğrensin.müziğe ilgiliyse pekala flütle de ilgilenebilir.gitar daha fazla odaklanmayı ve çalışmayı gerektirir.zaten yüklü bir borç ödüyoruz
bide kız 4. sınıfa gidiyor ve ders alacak bir ortamı bile yok
zaten insan ona üzülüyor
nankörlüklerine
yoksa benim derdimde ne bir ceket nede bir gitar
ben 4 ay kaynıma baktım dersanesine yolladım
yeri geldi oturup ders anlattım ama kv bir kez teşekkür bile etmedi
var yaa olmaz mı
yani bende mesela sağlıktır, yiyecektir, eğitimdir bunlara harcanan paraya birşey demem ama
bunlar biraz saçma istekler
şuan ev taksiti ödüyoruz zatenşimdiye kadar hep vermişsiniz bundan sonrası bir yere borç bağlamadan kurtulamazsınız. ben de abime evlenene kadar elimden geldiğince destek oldum, annem babam da.. ben evlenirken ise abim kendisinden satın aldığım arabanın taksitlerini tek seferde bitirmemi talep ettinişan düğün için kimsenin yardımı olmadığını , eşimin işe yeni başladığını ve hiçbir birikimi olmadığını bile bile.... şok oldum tabi, ama götürüp verdim tek seferde. hayır diyebilme yüzüm ordan açılış yaptı. en son geçen hafta aradı araba değiştirecekmiş borç verebilir misin bikaç bin diye. dedim abi ev taksidi ödüyoruz ne bikaç bini? hmmm tamam o zaman dedi. içim gayet rahat. annemden kirayı alıyor zaten, babamdan ise dedemden kalan 3-5 kuruşu tek başına bitirdi. yengem "ben beceriksizim çalışamam, elim yatkın değil elişi ile destek olamam, kafam çalışmaz benim üni okuyamam" diye diye yan gelip yatıyor, bu kadar destek bile çok çok fazla.iyi niyet bu denli suistimal edilmemeli...
alın bir ev araba, taksit ödüyoruz çok sıkışığız diye girin bundan sonra konuya...
Açıkçası böyle söylenen insanlara kim olursa olsun hiçbir şey almam, yollamam.Günaydın Hanımlar
Konum bir dertten daha ziyade sizlerden fikir alma amaçlı açılmıştır
Hemen buda mı dert demeyin de
Eşimle bir çok sıkıntıyı aştık ve çok güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim en son ailesine sizin sıkıntılarınızı bu saatten sonra dinlemeyeceğim deyip resti çekmişti
Konuyu pek uzatmamak adına ayrıntıya girmeyeceğim
Eşimde bende ailelerin ihtiyaçları konusunda maddi olarak asla kısıtlamayız birbirimizi
Ne o benim aileme karşı nede ben onun ailesine karşı
Ki eski konularımdan biliyorsunuz kaynımı hem dershanesine yollayıp hemde kendim bakmıştım (teşekkür bile edilmemişti tabi orası ayrı)
Geçen yıl kız kardeşine eşim ihtiyacı var diye telefon almıştı ki kızlar marka vermeyeyim ama 600-700 tl lik bir telefondu
Ama kardeşinin ihtiyacı olmasına rağmen o an aldı ama o kadar şey söyledi ki
Yok bu çok siyah yok şöyle boğuluyorum bakarken felan diye ama öyle bir durumu yoktu yani telefonun güzeldi
Şimdi eşim onların saçma sapan dertleri ile uğraşmadığı için geçen gün görümcem aramış
Abi işte bana bir ceket alırmısın diye ki (yeni işe girecek)
Kendi zaten klasik giyinen biri ve belki o ceketten on tane vardır kendinin ve bulunduğu yerde bizim yaşadığımız yerden daha fazla magaza ve seçenek var
Ses etmedim tabi eşim söyleyince peki dedim aldı yolladı
Tabi yollayınca yine yok şöyle yok böyle bir sürü bahaneler felan filan
Şimdide kv dem aramış küçük görümcem bizim burada bir çarşı var oradan gitar istiyormuş
4. sınıfa gidiyor
Yani özellikle buranın çarşısı ne alaka
Dediğim gibi ihtiyaç olan herşeye tamam derim ama sizce gitar konusu saçma değil mi?
Yada benim eşimin ailesine takıntım var ondan mı her söyledikleri batıyor?
Bu durumda tutumum ne olmalı?