• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafama takılan istekler?

Maddi-manevi..sömürünün her türlüsüne karşıyım. Pink, bence burda senin kv ailesi bu şekilde de olsa kontrollerini devam ettirme derdindeler. Çok hususi ihtiyaçlar değil istenen şeyler, üstelik bir de ağız yapılıyor üstüne. Bence müdahil ol. Şöyle ki; borçlardan kalan parayla ancak geçiniyoruz demişsin ama 3-5 ne kalırsa kumbara falan yap,birikim hesabı aç, gram altın olayına, olmadı kendi kendine güne gir:) ama illa ki ekonominiz konusunda bi planlaman olsun. Kendinize bile ekstra bişey alacağınız zaman bu ayki durumumuzu bi gözden geçirelim bakalım mümkün mü diye düşün, düşündür.

Canım yorumlari okumadım..bence haklısın.

Ben bu ağzıyla isteyen insanlari hiç anlamıyorum. Sen sorarsin bişeye ihtiyacın var mı diye. O da bana göre utana sıkıla cevap vermeli.

Ama "abi bana şunu al bunu al" nasıl bir Görgüsüzluktür yaa. Bunlar ailede hiç mi bişey görmemiş. Anneleri bunlari çingene mi yetiştirmiş.

Kusura bakma. Fikrim bu. Yerden göğe kadar haklısın.

Yahu ankarada okuyan kuzenim var. Kız..maddi durumları kötü.. "ablacım sana para yolluyorum" diyorum. "Benim param var. Gerek yok ablacim" diyor. Ve kıt kanaat geçiniyor biliyorum. Inatla yolluyorum.

Hatta bak aklıma geldi. Bugün yine yolliyim. Hatta öpüp başıma koyiyim bu kızı ben.
Maşallah o kıza, helal olsun. Azla yetinmesini bilen çocuk kaldı mı böyle. Ne güzel..

Günaydın Hanımlar
Konum bir dertten daha ziyade sizlerden fikir alma amaçlı açılmıştır
Hemen buda mı dert demeyin de :KK73::KK73:
Eşimle bir çok sıkıntıyı aştık ve çok güzel giden bir evliliğimiz var :nazar::nazar:
Eşim en son ailesine sizin sıkıntılarınızı bu saatten sonra dinlemeyeceğim deyip resti çekmişti
Konuyu pek uzatmamak adına ayrıntıya girmeyeceğim
Eşimde bende ailelerin ihtiyaçları konusunda maddi olarak asla kısıtlamayız birbirimizi
Ne o benim aileme karşı nede ben onun ailesine karşı
Ki eski konularımdan biliyorsunuz kaynımı hem dershanesine yollayıp hemde kendim bakmıştım (teşekkür bile edilmemişti tabi orası ayrı)
Geçen yıl kız kardeşine eşim ihtiyacı var diye telefon almıştı ki kızlar marka vermeyeyim ama 600-700 tl lik bir telefondu
Ama kardeşinin ihtiyacı olmasına rağmen o an aldı ama o kadar şey söyledi ki
Yok bu çok siyah yok şöyle boğuluyorum bakarken felan diye ama öyle bir durumu yoktu yani telefonun güzeldi
Şimdi eşim onların saçma sapan dertleri ile uğraşmadığı için geçen gün görümcem aramış
Abi işte bana bir ceket alırmısın diye ki (yeni işe girecek)
Kendi zaten klasik giyinen biri ve belki o ceketten on tane vardır kendinin ve bulunduğu yerde bizim yaşadığımız yerden daha fazla magaza ve seçenek var :KK62:
Ses etmedim tabi eşim söyleyince peki dedim aldı yolladı
Tabi yollayınca yine yok şöyle yok böyle bir sürü bahaneler felan filan :ukala::ukala:
Şimdide kv dem aramış küçük görümcem bizim burada bir çarşı var oradan gitar istiyormuş
4. sınıfa gidiyor
Yani özellikle buranın çarşısı ne alaka
Dediğim gibi ihtiyaç olan herşeye tamam derim ama sizce gitar konusu saçma değil mi?
Yada benim eşimin ailesine takıntım var ondan mı her söyledikleri batıyor?:olamaz:
Bu durumda tutumum ne olmalı?

Maddi manevi sömürgenler.Kayınvalideden kaynaklanıyor.Çocuklarını yüzsüzlüğe ve dilenciliğe alıştırmış.Yüz vermeyeceksiniz.En kesin çözüm.Gitsin kendileri alsın.

Bizimde başımızda vardı.Büyük eltim öyleydi.Yüzün yumuşak olursa enayi gibi soyuyorlar .Maddi durumları iyi olduğu halde bizim borcumuz olduğu halde eşimden ve abisinden istemekten vazgeçmezdi.Onlarda aynı evin içinde beraber büyüdükleri için yengeleri tarafından kulanıldıklarının farkında değillerdi.Kendini acındırırdı çocuklarınıda yüzsüzlüğe alıştırmıştı.Çocuklar küçüktü amca bana bunu al amca bunu al derlerdi .Giderken istekleri bitmezdi.Eve gelincede ararlardı amca bana saat al bilmem ne al.Bende bir ihtiyaçları varsa gitsin babalarından istesinler demiştim eşime.

Bir değil iki değil.Saati almadık.Taviz vermeyince çocuklar bir daha isteyemediler.Çocuklar büyüdü akıllandı en fazla ödemeli arıyorlar ama eltim arada yokluyor.Onlar misafirliğe gitmişiz.Evde olmayan maydanozu bile eşime aldırtmaya çalışıyordu.Oğluda kızmıştı.Ayıp be anne diyordu.

Eşine bir sürü borcumuz var.Ailenin durumuda iyi kendileri pekala alabilir .Zor durumda olsalar elbet destek oluruz ama şu an öyle bir durumda değiller demelisin.

Maddi-manevi..sömürünün her türlüsüne karşıyım. Pink, bence burda senin kv ailesi bu şekilde de olsa kontrollerini devam ettirme derdindeler. Çok hususi ihtiyaçlar değil istenen şeyler, üstelik bir de ağız yapılıyor üstüne. Bence müdahil ol. Şöyle ki; borçlardan kalan parayla ancak geçiniyoruz demişsin ama 3-5 ne kalırsa kumbara falan yap,birikim hesabı aç, gram altın olayına, olmadı kendi kendine güne gir:) ama illa ki ekonominiz konusunda bi planlaman olsun. Kendinize bile ekstra bişey alacağınız zaman bu ayki durumumuzu bi gözden geçirelim bakalım mümkün mü diye düşün, düşündür.

Maddi manevi sömürgenler.Kayınvalideden kaynaklanıyor.Çocuklarını yüzsüzlüğe ve dilenciliğe alıştırmış.Yüz vermeyeceksiniz.En kesin çözüm.Gitsin kendileri alsın.

Bizimde başımızda vardı.Büyük eltim öyleydi.Yüzün yumuşak olursa enayi gibi soyuyorlar .Maddi durumları iyi olduğu halde bizim borcumuz olduğu halde eşimden ve abisinden istemekten vazgeçmezdi.Onlarda aynı evin içinde beraber büyüdükleri için yengeleri tarafından kulanıldıklarının farkında değillerdi.Kendini acındırırdı çocuklarınıda yüzsüzlüğe alıştırmıştı.Çocuklar küçüktü amca bana bunu al amca bunu al derlerdi .Giderken istekleri bitmezdi.Eve gelincede ararlardı amca bana saat al bilmem ne al.Bende bir ihtiyaçları varsa gitsin babalarından istesinler demiştim eşime.

Bir değil iki değil.Saati almadık.Taviz vermeyince çocuklar bir daha isteyemediler.Çocuklar büyüdü akıllandı en fazla ödemeli arıyorlar ama eltim arada yokluyor.Onlar misafirliğe gitmişiz.Evde olmayan maydanozu bile eşime aldırtmaya çalışıyordu.Oğluda kızmıştı.Ayıp be anne diyordu.

Eşine bir sürü borcumuz var.Ailenin durumuda iyi kendileri pekala alabilir .Zor durumda olsalar elbet destek oluruz ama şu an öyle bir durumda değiller demelisin.
eski konularımı bildiğiniz için benim düşündüğüm gibi yorumlamışsınız
bazen ben kötü biriyim galiba diye düşünüyorum ama
sanki tavırları biz şimdide sizi böyle meşgul ederiz der gibi
kendi takıntım mı acaba diye düşünmüştüm
aslında eşimle gelir ve giderlerimiz belirli ama
hemen ben altın felan öyle birşeye bağlayayım
eşim alalım felan demedi yani gitarı
öyle bir imada da bulunmadı ama ben olur ki birşey derse hazırlıklı olayım diye konu açtım
bide takıntı halindeler ya bende dedim ben mi abartıyorum acaba diye düşündüm
ama yorumlardan anladığım kadarıyla abartmıyormuşum

Pink_Women Pink_Women canım artık, bu boyuta da müdahale edebilirsin gibi. Sen aç usulca konuş bu konuyu(ama müdahil olmalarından falan bahsetme, maddi boyutuna vurgu yap olayın)
Benim huzurumu kaçıran insanlara böyle katkılarda bulunmak istemem ben açıkçası, direkt ya da kocam üzerinden. Neticede ortak değil mi bütçeleriniz. Kes bu isteklerin önünü. Aklını kullan. Bak nerden nereye geldin ilişkinde çok şükür. Bu isteklerini de kapı dışına ittirmwyi bilirsin evelAllah ;)

5 kisi baliga gitmis esin tutmus kaynanan temizlemis kaynin pisirmis gorumceler yemis sen de hani bana hani bana demissin :)

Günaydın Hanımlar
Konum bir dertten daha ziyade sizlerden fikir alma amaçlı açılmıştır
Hemen buda mı dert demeyin de :KK73::KK73:
Eşimle bir çok sıkıntıyı aştık ve çok güzel giden bir evliliğimiz var :nazar::nazar:
Eşim en son ailesine sizin sıkıntılarınızı bu saatten sonra dinlemeyeceğim deyip resti çekmişti
Konuyu pek uzatmamak adına ayrıntıya girmeyeceğim
Eşimde bende ailelerin ihtiyaçları konusunda maddi olarak asla kısıtlamayız birbirimizi
Ne o benim aileme karşı nede ben onun ailesine karşı
Ki eski konularımdan biliyorsunuz kaynımı hem dershanesine yollayıp hemde kendim bakmıştım (teşekkür bile edilmemişti tabi orası ayrı)
Geçen yıl kız kardeşine eşim ihtiyacı var diye telefon almıştı ki kızlar marka vermeyeyim ama 600-700 tl lik bir telefondu
Ama kardeşinin ihtiyacı olmasına rağmen o an aldı ama o kadar şey söyledi ki
Yok bu çok siyah yok şöyle boğuluyorum bakarken felan diye ama öyle bir durumu yoktu yani telefonun güzeldi
Şimdi eşim onların saçma sapan dertleri ile uğraşmadığı için geçen gün görümcem aramış
Abi işte bana bir ceket alırmısın diye ki (yeni işe girecek)
Kendi zaten klasik giyinen biri ve belki o ceketten on tane vardır kendinin ve bulunduğu yerde bizim yaşadığımız yerden daha fazla magaza ve seçenek var :KK62:
Ses etmedim tabi eşim söyleyince peki dedim aldı yolladı
Tabi yollayınca yine yok şöyle yok böyle bir sürü bahaneler felan filan :ukala::ukala:
Şimdide kv dem aramış küçük görümcem bizim burada bir çarşı var oradan gitar istiyormuş
4. sınıfa gidiyor
Yani özellikle buranın çarşısı ne alaka
Dediğim gibi ihtiyaç olan herşeye tamam derim ama sizce gitar konusu saçma değil mi?
Yada benim eşimin ailesine takıntım var ondan mı her söyledikleri batıyor?:olamaz:
Bu durumda tutumum ne olmalı?
Oo çok abartmışlar
Verdiğin örneklerin yarısı ihtiyaç değil zaten
En azından keyfe keder abiden istenecek ihtiyaçlar değil
Bunlar alışmış ne aldırsak kardır diyorlar
Ama bence sen ses etme alınan herşeye söyleniyorlar zaten eşin kendi çark edip yeter artık diyecektir

olayin sizin evin carsiya yakinligiyla felan ilgisi yok.bunlar bahane ortada zaten.amac parayi esinize odetmek.maddi durumunuz nasil bilmiyirum ama kendinize gore ihtiyaclarinizin oldugunu soyleyerek biraz azaltabilirsiniz bu durumu.. bu ay sunu aldik biraz sıkışigiz bu ay gibi..gitarda ihtiyac degil cocuk heveslenmistir.ben cok seviyorum o yasta cocuklarin ensturmana merakli olmalarini, ogrenmeye calismalarini.tabi siz almak zorunda degilsiniz.ama benim icin ceketten felan daha gecerli bir istek..esiniz izah etsin durumu siz hic karismayin kötü olan siz olursunuz..

Ayy tam beleşciler desene Allah yardımcın olsun ne yapılır ne edilir bilmiyorum ama aklıma görümcem geldi. Biz yeni evlenirken görümcem abisine yani eşime demiştiki beni keman kursuna yazdır wuuuhh aylık kim bilir kaç para oha dedim. Baban yazıdrsın seni dedim onun daha çok parası var abinden

Gitari alin yaninada bir paket ped koyun sorarlarsa her ihtiyaci biz karsiliyoruz bir bunu istemediniz unuttunuzmu dersiniz.

Valla canım yazıklarını okuyunca eşimin ailesi geldi aklıma. bizim kınamız eşimin ailesinin orda olacaktı. görümcem ile kv bahçesi ortak evde yaşıyorlar. bizim önce nikahımız kıyıldı 5-6 ay snra düğünümüz olacaktı. neyse kınamız olacak eşim oraya buraya koşturuyor . adam hiç yerinde durmadı. zaten bizim kınamız, o normal de , görümcem evdeki yoğurdu ekmeği çerezi hatta kınayı bile eşime aldırdı. adam alışveriş mi yapsın kuaföre mi gitsin kan ter içinde kaldı tüm gün ..sanki hıncını alıyormuş gibi her yaptığına da bi kulp taktılar, hakaretler havada uçuştu da bişey diyemedim.. kına oldu bitti, eşime dedim bu olan kına tamamen bizim alın terimizle oldu kimsenin laf söylemeye hakkı yok yarın öbür gün dedim. görümcemin de bi oğlu var bikaç yıl içinde evlenecek muhtemelen. onun düğünü olacağı zman da ben gitmiycem eşime de diycem biz kendi kınamızı kendimiz yaptık tek bi destek görmeden, onlar da kendi düğünlerini yapsınlar, gidip o gürültüyü cümbüşü çekemem diyecem umrumda bile değil.. aslında benim eşim de yumuşak yüzlüdür ama yeri geldiğinde lafını söylemesini de bilir. ( sadece görümcemden bahsettim, çünkü kv hiçbişeye karışmadı yani yaptığı birşey yoktu o yüzden yanlış anlaşılmasın )

eşim zaten biliyor
hatta geçen bir yerde görümcem foto paylaşmıştı
Fotoya baktı pink bu benim aldığım cekete benzemiyor dedi
Galiba o değil dedim bende
Bozuldu çünkü öyle bir telaşla istediler ki sanki su gibi mühimdi
Haa iste gidisat cok güzel .. sen hic birsey yapma onlar yapiyor zaten

Eşinle aranın düzelmesine çok sevindim sen de az çekmedin be pink.
Gitar istiyomuş da adam gibi gitar kursuna vs verip hoca tutacaklar mı çocuğa yoksa havadan gitar mı istiyorlar yani. 3 5gün oynar kenara atar..

insanlar ne rahat yahu, bana şunu al bunu al, daha ailemden kimseye bana şunu al bunu al demişliğim yok, ilginçmiş
abi olunca da bişey değişmez, abilerde karun değil diye düşünüyorum, eğer mecburi bi durum değilse saçma geliyor bunlar bana, mesela ayakkabısı yoktur alcak gücüde yoktur istemek zorunda kalır o ayrı ama bi sürü ayakkabısı varken ayakkabı istemesi ayrı, örnek veriyorum yani...

Resmen konu sahibi sayesinde demin kuzenimin kiymetini anlayip para yolladım. Helali hoş olsun.
Bravo size. Bence en büyük hayır böyle öğrenciye yapılan hayırdır. Keşke etrafımda öyle okuyan bi çocuk olsa da ben de yardım etsem. Hepsi iphone alma ya da daha güzel kıyafetlerle ortalıkta dolaşmanın derdinde.

Back
X