kafama takıyorum

arkadaşlar belki dert değil ama şu aralar benim çok kafama takılmaya başladı. erkek arkadaşımın ailesi bize gelecekler tanışmaya ama evimizdeki eşyalar çok eski. annemler evlendiğinden beri koltuk hariç değiştirilmemiş, mutfak dahil kırık dökük. tamam onların da durumu çok iyi değil norma insanlar ama ben nedense kendimi kötü hissetmeye başladım. sevgilim sürekli gelip gidiyor bize ondan hiçbi çekincem olmadı ama kayınvalide adayları farklı düşünür sanırım ve içinden diyecektir eşyalara bak falan diye. ailemin de küçük düşmesini istemiyorum. durumumuz kötü değil ama açıkçası babamın ev yenilemeye hiç parası olmadı. çok da b tarz şeylere önem vermezler ama gün oldu devran döndü işte şimdi düşünüyorum ben. siz olsanız ne yapardınız bu durumda.

Kimse ağzını açıp tek kelime etmemişken sen onların söyleyeceği şeyleri düşünüp kafanda kurarsan işin zor. Çok zor.

Ben gecekonduda büyüdüm; kışın çatısı akardı, mutfağına iki dolap sığmazdı, annem yaz temizliği yapar babam badanasını yapar, iki ay sonra yağmur yağar her yer is olurdu, baca akardı. Okuldaki bütün arkadaşlarım beni yaşadığım yere yakıştırmazlardı ama ben her seferinde inatla gecekondu bahcesini anlatırdım, mangal keyiflerimizden bahsederdim. Evlendim, eşim beni oraya istemeye geldi, eşimin babaanesinin apartmanı falan var, görmüş gecirmiş insanlar. Eşim bir kez bana sen gecekonduda büyüdün demedi, diyemez! Cünkü ben dışımı değil içimi güzelleştirdim.

Kimse ağzını açıp tek kelime etmemişken sen onların söyleyeceği şeyleri düşünüp kafanda kurarsan işin zor. Çok zor.

Ben gecekonduda büyüdüm; kışın çatısı akardı, mutfağına iki dolap sığmazdı, annem yaz temizliği yapar babam badanasını yapar, iki ay sonra yağmur yağar her yer is olurdu, baca akardı. Okuldaki bütün arkadaşlarım beni yaşadığım yere yakıştırmazlardı ama ben her seferinde inatla gecekondu bahcesini anlatırdım, mangal keyiflerimizden bahsederdim. Evlendim, eşim beni oraya istemeye geldi, eşimin babaanesinin apartmanı falan var, görmüş gecirmiş insanlar. Eşim bir kez bana sen gecekonduda büyüdün demedi, diyemez! Cünkü ben dışımı değil içimi güzelleştirdim.

Ne güzel anlatmışsın arkadaşım, eski Türk filmlerindeki gibi bir ev canlandı gözümde, bahçesinde mutlu ve sevgiyle büyüyen bir kız çocuğu.

ben ilk gittiğim evlerde eşyalara asla bakmam beni nasıl karşılayıp ağırladıklarına bakarım insanlıklarına bakarım
yani özetle önemli olan sıcak kanla onları karşılamanız güler yüz bence bunlar en önemlisidir

Ne güzel anlatmışsın arkadaşım, eski Türk filmlerindeki gibi bir ev canlandı gözümde, bahçesinde mutlu ve sevgiyle büyüyen bir kız çocuğu.

La la la la diye bahcede koşan bi kız cocuğu ahahaha.

Allaha şükürler olsun tabi ki. Geçmişimizi de bugünü de aratmasın. Bizlerden yaşam tarzlarımızdan utanmayan evlatlar yetiştirmemizi nasip etsin. Konusahibi seni tenzih ediyorum yanlış anlama lütfen.

ben hala gecekonduda yaşıyorummm:31:
gelenin hayran kaldığı bir bahçe var..
en güzeli sıcak bir yuvaa:16:

bu ayrı birşey tabiki insan evinden utanmaz hele bir de ailesiyle mutluysa. insan sadece daha iyi görünebilmek istiyor ilk izlenim adına. iş görüşmesine giderken bile üstümüze başımıza dikkat ederiz, olduğumuzdan daha şık iyi görünmek isteriz. İlk izlenim önemlidir maalesef insanlar ilk izlenimde acımasız olabiliyorlar daha sizi tanımadıkları için. Ben bu açıdan düşündüm, ailemin daha güzel şık bir intiba uyandırması için. Yoksa hiç önemli değil benim anneannemin de evi gecekonduydu ama çocukluğumun en güzel yılları orada geçti bahçesine hekres bayılırdı:3:

Kendileri saraydami oturuyor ki senin evini ßegenmeyecekler.Eger esyaya deger veren ßirisiyse ßosver zaten takma..Evindende utanma..

kendileri de sarayda yaşamıyorlar tabiki ama evleri yeni ve güzeldi. annesi zaten eve eşyalara çok önem veriyor maddi durumu olmasa da yapabildiği kadar almış temiz tutuyor. benimkiler öyle değil maalesef. evimiz eski eşyalar eski. salonda sigara içilir vs.

bu ayrı birşey tabiki insan evinden utanmaz hele bir de ailesiyle mutluysa. insan sadece daha iyi görünebilmek istiyor ilk izlenim adına. iş görüşmesine giderken bile üstümüze başımıza dikkat ederiz, olduğumuzdan daha şık iyi görünmek isteriz. İlk izlenim önemlidir maalesef insanlar ilk izlenimde acımasız olabiliyorlar daha sizi tanımadıkları için. Ben bu açıdan düşündüm, ailemin daha güzel şık bir intiba uyandırması için. Yoksa hiç önemli değil benim anneannemin de evi gecekonduydu ama çocukluğumun en güzel yılları orada geçti bahçesine hekres bayılırdı:3:

Çok yanlış düşünüyorsun. İlk iş görüşmesine elinde hangi kıyafet varsa yıkar ütüler onunla gidersin; komşudan vakko takım almazsın ya da zaradan kredi kartıyla alısveriş yapmazsın.

Sen elindekileri güzelleştir, ilk intiba şık olabilir ama daha sonra ne yapacaksınız?

Hiç önemli değil diyorsunuz ama burdan hiç öyle görünmedi bana.

peki sırf salona bir badana yapacak vakit yok mu ? Ne zaman geliyorlar ? Yazdınsa da hatırlayamadım.

ev eşya önemli değil asıl önemli olan ev sahibinin insanlığı güleryüzüdür :31:seni evine eşyana göre yargılayacak zihniyette insanlarsa eğer hiç gelmesinler daha iyi canım.hiç utanma seni aileni olduğunuz gibi kabul etsinler

Bence de eşyaların eskiliğine takılma.Eşyaların eski olması değil,
evin temiz düzenli olması yeterlidir bana göre.
Bizim de eşyalarımız eskiydi.Benim babam bu kadarını yapabilmiş,
Sen busun,ailen bu,seni kabul eden bu şekilde kabul ediyorsa buyursun gelsin.

arkadaşlar belki dert değil ama şu aralar benim çok kafama takılmaya başladı. erkek arkadaşımın ailesi bize gelecekler tanışmaya ama evimizdeki eşyalar çok eski. annemler evlendiğinden beri koltuk hariç değiştirilmemiş, mutfak dahil kırık dökük. tamam onların da durumu çok iyi değil norma insanlar ama ben nedense kendimi kötü hissetmeye başladım. sevgilim sürekli gelip gidiyor bize ondan hiçbi çekincem olmadı ama kayınvalide adayları farklı düşünür sanırım ve içinden diyecektir eşyalara bak falan diye. ailemin de küçük düşmesini istemiyorum. durumumuz kötü değil ama açıkçası babamın ev yenilemeye hiç parası olmadı. çok da b tarz şeylere önem vermezler ama gün oldu devran döndü işte şimdi düşünüyorum ben. siz olsanız ne yapardınız bu durumda.

sana komik bir sey diyim benide istemeye gelemden once hep korkuyordum cunku esimin ailesi baya okumus iyi mevkide insanlardi evein bir suru yerinde degisiklik filan yaptim hehe ama sonunda kayinvaldemin evini gorunce sasirmistim bizim ev yaninda saraydi bazilerinin para harcamama takintisi var bosver hem sonucta gelip istiycekler orada yasamiycak uzulme

Back
X