Kafamda deli bir soru

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Ablalarım iyi akşamlar.
bugünlerde kafamı çok kurcalayan bir soru var.
Bu ayın sonunda Allah izin verirse türkiyeye donecegim 1 ay sureyle. Gecen gun babamla konusuyorduk ucak bileti icin.
Ucuz bilet buldum finallerin sona erdigi gün olan 30 aralık akşamı. Normal olarak o bileti gosterdim ve o sectigim bilet ile 31 ocakta buraya dönüş biletim toplamda 300 tl yi bile bulmuyor. Ikisini seçtim ve gönderdim babama. Maksat pahalilasmadan almak.
Babam ise o günün sabahına almış. Yani ben 30u sabah istanbulda oluyorum. O gün bir sınav varsa girme şansım yok yani. (Allahtan bugün takvim açıklandı 29unda sınavlar bitiyormuş)
Babama durumu açıklamaya çalıştım, o bana ne var yani erken gelsen diye kizarken ben gün içinde sınav olursa riske girmemek için akşamı özellikle istediğimi söyledim asla sert konuşmadan. Ama neyse artık tamam haklisin dedim. Birden sinirlendi. O gün bir şey olursa o bileti yakabilecegimi, aksamina yeni bilet alabilecegini nasilsa parasini onun verdigini söyledi. Ha eğer beğenmiyorsam kendim başka bir yol bulup gelebilirsin dedi nasıl gelirsem gelirmişim.
Benim için yaptiklarini görmediğimden, durumu olmadığını ve bunu bana aksettirmediginden dem vurdu. O bana hemen uçak bileti alsinmis ama "Benim yaptıklarıma bak"mış. Sonra da sinirlendi ve kapattı. Ama ben şunu da biliyordum ki eğer eskaza 30 u sınav koymuş olsalardı babam yine bana kızacaktı niye beklemedin takvim açıklanana kadar bosuna aldik diye. Bir gerginliği önleyeyim derken bambaşka bir gerginlik çıktı ortaya.
Anneme anlattım,annem dedi ki kızım o hep öyle hatasını kabul etmez ki. O sana değil kendi hatasına kızıyor dedi. (Annem babam ayri)
Şimdi düşünüyorum. Ne zaman kendisine karşıt bir görüş belirtsem, (duzgun bir uslupla belirtmeme ragmen) hemen nankör ölüyorum,kötü evlat oluyorum,tripli oluyorum,oluyorum oğlu oluyorum. Neredeyse bir çok şeyde suçluyum. Yani yaptığım bir çok şeyi begenmiyor. Çok dışarı çıkmayı seven bir insan değildim turkiyede, yaşlı kadın gibi olduğumu söyler dururdu. Ya da program yaptıkları zaman gelmediğimi (1 kere denize cagirdi ama o zaman regl olmuştum) hicbir sey yapmadigimi vsvs Bazen diyorum ki, gerçekten kötü bir evlat olabilir miyim? Yani tamam babam her konuda kendini hakli tutar mesrla gokyuzu kirmizi dese bile haklisin demenizi bekler ama gerçekten ben nankör bir evlat olabilir miyim aslında? Kafami çok kurcalıyor bu soru :( bir sey degil artik susmaya o kadar alistim ki gundelik hayatimi etkiliyor bu olay :(

bazen idare etmek gerekebilir

benim babam da huysuzdur ama evet sensin derim haklısın derim he baba derim bildiğimi okurum

onurize et fazla takılma

elbette nankör değilsin

Üniversiteler eğitim dönemi başlamadan vize, final, büt, tarihlerini ilan ediyor.
Bu durumda neye göre tarihte sarkma olabilir?

Baban haklı, isterse başka tarihte 4 katı olsun, o alacak.

Annen de seni yatıştıracağına, koskoca kızı hala dolduruyor.

Yetişkin insansın, tarafsız bakmayı çoktan öğrenmiş olmalısın

bazen idare etmek gerekebilir

benim babam da huysuzdur ama evet sensin derim haklısın derim he baba derim bildiğimi okurum

onurize et fazla takılma

elbette nankör değilsin
Ay özür dilerim böldüm de

Onurize mi?

Doğru mu bu?

Kanla yoğruldu gözyaşlarım :(

Babaların canı bazen kızmak ister ve kızarlar. Kaç yıldır baban var anlayamadın mı hala salla gitsin ne takıyorsun bunu

Üniversiteler eğitim dönemi başlamadan vize, final, büt, tarihlerini ilan ediyor.
Bu durumda neye göre tarihte sarkma olabilir?

Baban haklı, isterse başka tarihte 4 katı olsun, o alacak.

Annen de seni yatıştıracağına, koskoca kızı hala dolduruyor.

Yetişkin insansın, tarafsız bakmayı çoktan öğrenmiş olmalısın
Üniversitenin ismini vermek istemiyorum ama biz takvimi bugün öğrenebildik. Yani mesela 21-30 arası sınav olacağını biliyorduk ama hangi gün hangi sınav olacağını bugün öğrendik. 29unda bitiyormuş. Mesela adam gidip bana ne 30 u da sinav gunu sayilir diyip öğlene sınav koyabilirdi. Onu bilmediğim için garanti olsun diye akşama bilet almak istemiştim.
Son gününe bilet kaldığı taktirde çok pahalı olduğu için erken almak istemiştim. Ben zaten aslında tarafsızım ve son kısımdaki çıkarımları kendi yaşadığım olaylara istinaden yazdım kimsenin doldurusu altında kalmadan. Insan bir yerden sonra sucluluk da duymaya başlıyor ama gerçekten kendinde suç da üslup hatası da bulamayınca bir garipsiyor yani yalan mi

Ben babani hakli gordum. Para kazanmak gercekten cok zor. Ayrica kesinlikle sinavlarina bakip oyle haber etmelisin. Adam hakli, inan ki kendi cebinden aliyor olsaydin o bileti her ihtimali dusunerek alirdin. Ayrica ayrilarsa annene her olan biteni anlatma. Baban tek basina yapmadi seni, seni fişekleyeceğine dert etme kizim oyle bir durum olsaydi yeni biletini de ben alirdim demesi lazimdi.

Yani benim burada takıldıgım kısım daha çok şey
Hani ne bileyim onun istediği gibi olmadığım zaman hemen kötü ilan edilmek beni üzüyor. Gerçekten kötü biri miyim diye düşünmüyor değilim bazen. Ya da haklı bile olsa bunu sertce dile getirmek yerine güzel güzel konuşup anlatabilir diye düşünüyorum çünkü ben karşımdaki sertleşince direkt korkuyorum

Üniversitenin ismini vermek istemiyorum ama biz takvimi bugün öğrenebildik. Yani mesela 21-30 arası sınav olacağını biliyorduk ama hangi gün hangi sınav olacağını bugün öğrendik. 29unda bitiyormuş. Mesela adam gidip bana ne 30 u da sinav gunu sayilir diyip öğlene sınav koyabilirdi. Onu bilmediğim için garanti olsun diye akşama bilet almak istemiştim.
Son gününe bilet kaldığı taktirde çok pahalı olduğu için erken almak istemiştim. Ben zaten aslında tarafsızım ve son kısımdaki çıkarımları kendi yaşadığım olaylara istinaden yazdım kimsenin doldurusu altında kalmadan. Insan bir yerden sonra sucluluk da duymaya başlıyor ama gerçekten kendinde suç da üslup hatası da bulamayınca bir garipsiyor yani yalan mi
Adam girip o tarihe sınav mınav koyamaz.
Kurul onaylamaz bir defa.
Üniversitedeki hocaları ilah kabul eden öğrenci kitlesinden misin?
Madem o kadar hırslı öğrencisin, çık burdan derse kasıl.
Sen aile evine dönünce sosyal hayatın kısıtlanacak, son ana kadar orda vakit geçireyim diyorsun içinden
Ama bir yandan huzursuzluğun var
Olmayan bahaneleri siper edip, haklı olduğumu yazsınlar diye konu açtın

Nankör değilsin, babanın üzerindeki emeğini inkar etsen nankör olursun.. öyle bi durum yok.. aranızda yanlış anlaşılma olmuş.. babalar da anneler de eleştirir, daha mükemmel olmamızı isterler çünkü.. sanırım içine kapanıksın ve baban sosyal olmanı istiyor, ama sana kızarak seni daha çekingen yapıyor bence.. ne olursa olsun kendini üzeceğin bi durum yok, yanlış anladın baba haklısın de geç.. boşver takılma böyle şeylere, sınavlara odaklan.. başarılar:KK200:

Back
X