- 13 Nisan 2016
- 27
- 3
- 1
- Konu Sahibi depresifcekirge
-
Tam da bu ya. Bu kadar zor mu yani en başta anlamak insanların omzunda yaşamamak?!Benim kayınvalidem de kafasına göre yaşayıp sonunda batıp bizden yardım isterdi. En son olayda hayat memat meselesi diye para isteyip karadeniz turuna katılınca eşime çizgiyi çektim. Dedim ki artık bitti. Ben de çalışıyorum çünkü, hem biz de rahat değiliz çok daha evimiz bile yok kiradayız. Biraz zor oldu ama artık bitti. Ha annesi cidden zor durumda kalır, başını sokacak yer bulamaz, aç açıkta kalır eşimden önce ben giderim yardıma. Ama hayat tarzına dikkat etmiyorken bizden para istiyorsa kimse kusura bakmasın.
Tam da bu ya. Bu kadar zor mu yani en başta anlamak insanların omzunda yaşamamak?!
Öncelikle herkese merhabalar sıkıntımı biraz hafifletmek rahatlayabilmek icin bir de bu yolu denemek istedim. 2bucuk yıldır süre gelen mutlu bir evliliğim var. Yuvamızı esimle ailelerden bile olabildiğince destek almadan kimseye herhangi bir talepte bulunmadan kurduk. (İyiki öyle yapmısız aksi halde zaten cok basımız agrıyacak cok laf duyacakmısız) Çevremde de görüyorum ki maddi destek veren bir cok aile sonrasında evlilikte söz hakkı oldugunu düsünerek sorunlar cıkmasına sebep olabiliyor. Herneyse esimin ailesi her ne kadar kimseye pek belli etmese de bir miktar sıkısık durumdaymıslar hatta esim evlenmeden önce yüksek meblağ kredi cekip bir kısım borcları üstlenmiş ben bunu düğünden kısa bir süre önce öğrendim esimle zar zor düğün borcları da dahil bir sekilde altından kalkmaya calistik ama ben bir kez olsun ailesi tarafından takdir görmedim bu konuda hatta hic haberim yokmus gibi davranıldı ben DIS kapının DIS mandalıydım bir nevi. Sonra maddi durumları biraz düzeltip kenara para koyabilince ilk isimiz kalan borcu kapatmak oldu cünkü ben olabildiğince faize karsı bir insanım esime ister istemez bu konuda laf söyledim neden bize böyle bir yük yükleniyor diye cünkü ailesi hic bir tasarrufa gitmiyor yasam kalitelerinden taviz vermiyordu fakat ben benimle alakası olmayan borcları yüzünden yapım geregi borclar bitsin diye sürekli biseylerden kısıyor fakat icime atıp en ufak tartışmada kızgınlıgımı farklı dile getirip suclu duruma düstüm esimin gözünde. Ve esimden bu borcun kapanması sonrasında ailesi tekrar yardım istemis benim haberim bile yok esim de ben kızıcam huzurumuz kacacak diye gidip kendi kafasına göre yine kredi cekmis onlar icin. Arkadaslar ben ne yapayım ne edeyim ömür boyu bu durum böyle gidecekmi esimi cok seviyorum ama bu durumlar bizi mahvediyor cok yumusak yüzlü zaten aileside her fırsatta biz seni okuttuk meslek verdik senden baska kim var diyip vicdan yapıyorlar. Ailelere yardım ne ölcü de olmalı bana akıl verin.
Aynen hemen duygusala bağlıyolar. Ama kendi evinin rızkını keserken duygusallık, vicdan yok.Eşim bir de tek çocuk. Annesi biraz duygu sömürüsü yapıyordu para istemeden önce. Bizimki de duygusala bağlardı hemen. Annesinin ihtiyacı olduğu için değil de keyfine para harcadığını gördükçe o da ikna oldu.
Aynen hemen duygusala bağlıyolar. Ama kendi evinin rızkını keserken duygusallık, vicdan yok.
Sen elin kızı olarak harıl harıl çalışarak eşinin annesine babasına bakmak zorundasın çünkü! Anne/baba da ne gurur yapar ne bişey, para gelsin de nerden nasıl gelirse gelsin yiyelim biz
Acıkcası benimkiler isterlerse ilk olarak esime danısır onunla karar veririm neticede bende calisiyorum oda. Bende bu saatten sonra benden habersiz verdiğin tek kuruşa hakkım helal değil dedim.
Biri bana anlatsa bende asla asla derdim muhtemel ama insan basına gelince mala bağlayabiliyo böyle iştebugünkü ailesine para yollayan üçüncü koca konusu. kimse kusura bakmasın da bu erkekler niye bu kadar .........neyse ben böyle bişeyi asla asla asla kabul etmem. para göndermeden asla rızan olmadığını, bişekilde evden bi lira dahi çıkarsa bedelinin ağır olacağını söyle
başıma geldi zaten. benzeri yani. elimden geldiğince engel olmaya çalıştım hala çalışıyorum. çok ciddiyim 5 lira dahi verilse neler yaparım kendimden korkarım. daha sizden para çıkmamış. çıkacağı takdirde neler olacağını anlatmak zorundasınBiri bana anlatsa bende asla asla derdim muhtemel ama insan basına gelince mala bağlayabiliyo böyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?