Kafamda deli sorular

Öncelikle herkese merhabalar sıkıntımı biraz hafifletmek rahatlayabilmek icin bir de bu yolu denemek istedim. 2bucuk yıldır süre gelen mutlu bir evliliğim var. Yuvamızı esimle ailelerden bile olabildiğince destek almadan kimseye herhangi bir talepte bulunmadan kurduk. (İyiki öyle yapmısız aksi halde zaten cok basımız agrıyacak cok laf duyacakmısız) Çevremde de görüyorum ki maddi destek veren bir cok aile sonrasında evlilikte söz hakkı oldugunu düsünerek sorunlar cıkmasına sebep olabiliyor. Herneyse esimin ailesi her ne kadar kimseye pek belli etmese de bir miktar sıkısık durumdaymıslar hatta esim evlenmeden önce yüksek meblağ kredi cekip bir kısım borcları üstlenmiş ben bunu düğünden kısa bir süre önce öğrendim esimle zar zor düğün borcları da dahil bir sekilde altından kalkmaya calistik ama ben bir kez olsun ailesi tarafından takdir görmedim bu konuda hatta hic haberim yokmus gibi davranıldı ben DIS kapının DIS mandalıydım bir nevi. Sonra maddi durumları biraz düzeltip kenara para koyabilince ilk isimiz kalan borcu kapatmak oldu cünkü ben olabildiğince faize karsı bir insanım esime ister istemez bu konuda laf söyledim neden bize böyle bir yük yükleniyor diye cünkü ailesi hic bir tasarrufa gitmiyor yasam kalitelerinden taviz vermiyordu fakat ben benimle alakası olmayan borcları yüzünden yapım geregi borclar bitsin diye sürekli biseylerden kısıyor fakat icime atıp en ufak tartışmada kızgınlıgımı farklı dile getirip suclu duruma düstüm esimin gözünde. Ve esimden bu borcun kapanması sonrasında ailesi tekrar yardım istemis benim haberim bile yok esim de ben kızıcam huzurumuz kacacak diye gidip kendi kafasına göre yine kredi cekmis onlar icin. Arkadaslar ben ne yapayım ne edeyim ömür boyu bu durum böyle gidecekmi esimi cok seviyorum ama bu durumlar bizi mahvediyor cok yumusak yüzlü zaten aileside her fırsatta biz seni okuttuk meslek verdik senden baska kim var diyip vicdan yapıyorlar. Ailelere yardım ne ölcü de olmalı bana akıl verin.
Eşinizle sakin sakin çok net bir biçimde konuşun. Aksi takdirde siz hayat boyu başkalarına çalışırsınız.

Evet böyle giderse kapıya da HAYRAT yazıcam. Ben olmaz bizimde yarınımızı düsünmemiz lazım diyorum gecicek hepsi bitecek zaman ver biraz bende biliyorum diyor. Ama 3 sene olacak hep birseyler cıkıyor bitmiyor

sende kendi ailene yardım edeceğini kredi çekeceğini söyle. sonuçta senin ailende sana baktı

sende kendi ailene yardım edeceğini kredi çekeceğini söyle. sonuçta senin ailende sana baktı
İnanın bunuda cok düsündüm acaba öylemi yapmalıyım diye ama düsününce evliliğin rekabet ortamı olmadıgını isi inada bindirmeden ona yaptığının yanlıs oldugunu anlatmaya calıstim cünkü dediğinizi yaparsam bunun sonu olmaz gibi geldi ve bence misilleme yaparsam zararı yine bize dokunacak.

Back
X