Kafamdaki ses susmuyor

Yani öyle raporlu psikolojik rahatsiz yok ama bir gitseler kim bilir ne tehsisler konur.
Birde soyle bir sey soyleyeyim .kendi deneyimim. Geçmişte yasadigimiz seylerde kendimizi ve baskalarini ne olursa olsun affettigimizde gunumuz zehir olmuyor...kendimi sucluyordum farkinda olmadan nasil olurda boyle birseye izin verdim diye .sonra bana bunu nasil yapar diye insanlara kiziyordum ..simdi ucan bir balon misali actim avcumu biraktim tüm hesaplasmalari

Merhaba arkadaslar, benim bir sorunum var uzun zamadir ve bu sorun beni artik fazlasiyla yipratiyor. Beynim bir türlü susmak bilmiyor, hep kendi kendime düsünceler icindeyim. Geceleri cok sık uyaniyorum ve her defasinda beynimdeki düsünceler sanki kaldigi yerden devam ediyor sanki hic uyumamis gibiyim. Bundan dolayi sabahlari cok yorgun ve uykumu alamamis bir sekilde uyaniyorum. Umarim sorunu anlatibilmisimdir cok degisik birsey. Sizde varmi bu durum, kafamdaki sesi susturmak icin ve huzurla uyumak icin neler yapabilirim?
Bende oluyordu. Okudum hocaya gittim ve üzerimde ayet taşıyarak bu durumu atlattım.

Merhaba arkadaslar, benim bir sorunum var uzun zamadir ve bu sorun beni artik fazlasiyla yipratiyor. Beynim bir türlü susmak bilmiyor, hep kendi kendime düsünceler icindeyim. Geceleri cok sık uyaniyorum ve her defasinda beynimdeki düsünceler sanki kaldigi yerden devam ediyor sanki hic uyumamis gibiyim. Bundan dolayi sabahlari cok yorgun ve uykumu alamamis bir sekilde uyaniyorum. Umarim sorunu anlatibilmisimdir cok degisik birsey. Sizde varmi bu durum, kafamdaki sesi susturmak icin ve huzurla uyumak icin neler yapabilirim?
Anksiyete. Ben de yaşadım. Doktora gittim. İlaç verdi ama hafifti ilaçlar. Yalnız doktora gitmeden önce şunu söyliyeyim eğer askeriye ya da polislik gibi sağlık raporu istenen mesleklerde önünüze çıkabilir. İlaçlar beni rahatlattı. Kafam güzel gezdim bi süre. Ama hala emin değilim. Duygularımı bastırdım mı yoksa geçti mi diye? Çünkü bu duygular bir anda başka yerden patlak verebiliyor. Baş edemiyorsanız doktor en iyi çözüm bence.

Geçmiş için yapacağımız bir şey yok .
Sizi mutlu eden bir şarkı, spor yapmak vs . çok iyi geliyor .
Bizzat faydasını gördüm. Değmeyecek insanlar için çook üzüldüğüm , rüyalarımda bile beni rahat bırakmayan huzursuzluğum vardı. Çok şükür atlattım . Size de tavsiye ederim :)

Bu ağır depresyon belirtisi diye biiyorum
Rezene, papatya belki etkili olabilir ama doktora gitmelisin

Canım anksiyete başlangıcı bu . Lütfen düşüncelerin tam olarak saplantıya dönüşmeden doktora git. Kendin halletmeye falan çalışma hallolmaz çünkü kendi basına , zaman kaybetme boşuna . Doktora da aynen bize anlattığın gibi anlat o anlayacak zaten hemen derdini .

Bir yıl boyunca aynı sorunla uğraştım. Gece ilk yattığımda yorgun olduğum için uyuyabiliyordum ama birkaç saat sonra uyanıyordum, tekrar uykuya dalmak eziyet oluyordu. Kafamda o kadar çok şey vardı ki. İlk olarak uyku saatimi azalttım ve gerçekten işe yaradı. İkinci olarak da çok sevdiğim bir film Ya da diziyi telefonumda açıp kulaklıkla sesini dinliyorum. Bu sırada başka bişey düşünmediğim için kolaylıkla tekrar uyuyabiliyorum. Bunu denemelisin.

Kafasında sürekli ‘ben onun nişanlısıyım’ diyen bir arkadaş vardı o geldi aklıma.

Yoğun stres altındasınızdır belki,bir doktordan yardım alın bence. Rahatça uyuyamazsanız fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı kalamazsanız çünkü
Aynen benimde aklıma geldi

Eckhart Tolle nin Şimdinin Gücü kitabını oku

Takviye olarak netten 5 HTP'yi bir inceleyin isterseniz, marka ismi vermek yasak diye biliyorum onun için marka veremeyeceğim.
Hatta KK' da aratın kullananlar olmuş.

YouTube'da uykuya dalarken dinlenecek meditasyon videoları var, bi bakın isterseniz. Bir de ben anason veya rezene içtiğimde hiç düşünmeye fırsat kalmadan uyumuş oluyorum

Tüm yorumları okuyamadım, bu tavsiyeyi veren var mı bilmiyorum ama doktora gitmeden önce kendim bir şeyler denemek istiyorum dediginiz için yazıyorum. Arkadaşların da dediği gibi anksiyete olması yüksek ihtimal.
Yazmayı deneyin. Akşamları birşeyler karalayın. İçinizden ne geliyorsa. İster hikaye yazın, ister şiir, ister nefretiniz varsa kusun kağıda, öfkenizi dökün, pismanliklarinizi yansıtın. Yazın iste, beyninizin dışına çıkarın düşüncelerinizi. Bu biraz iyi gelebilir. Deneyin derim.

Uykudan uyanmana sebep olacak sorunlardan kurtulman lazım asabilirim zaman lazim.dersen kendine biraz zaman tani yok asamam dersen bi destek al

Benim de bir dönem uykudan uyandıracak kadar kafamı meşgul edecek seviyede stres yaşadığım oldu. Kendimi ölü gibi yatağa atacak kadar spor yapıp kurtuldum :KK45:
Valla o yorgunlukla zaten yattığın yeri bilmiyosun, stres falan da kalmıyor kısa sürede. Tavsiye ederim. Hiç değilse uzun yürüyüşler yap

Back
X