Kafamı koparıp atmak istiyorum

Yani durumunuza psikolojik açıdan ne ad verilir nasıl değerlendirilir bilmiyorum ama yorulmuş gibi hissettim sizi acaba okuduğunuz bölüm sizi çok mu bunaltıyo

Aslında evet bunaltıyor yorulmuş hissediyorum ama yaşıtlarıma bakınca onlar çok enerjik kendimi garipsiyorum

Kafayı koparmak çözüm değil..Ama değiştirmek elinizde.Buradan içinizi açacak yorumlar almanız muhtemel ama oda çözüm değil. Bir uzmandan yardım almalısınız.

Durumum ne düzeyde değişik fikirler almak için yazdım psikoloğa gideceğim ama korkmaya başladım çok mu sıkıntılıyım diye nadir olsa da intihar geliyor aklıma bunaldıkça

Durumum ne düzeyde değişik fikirler almak için yazdım psikoloğa gideceğim ama korkmaya başladım çok mu sıkıntılıyım diye nadir olsa da intihar geliyor aklıma bunaldıkça
Durumunuz aslında birçoğumuzun bunalıma girdikçe hissettiği durumdan farklı değil. Yani intihar fikri hariç. Sakın bunu aklınıza bile getirmeyin.Herşeyin bir çözümü her rahatsizligin bir tedavisi var ama ölümün yok.
Mantıklı düşünün. Korkulacak seviyede bir durumunuz yok zaten.

Amaaaann ölümlü dünya diyerek dağıtmak lazım kafamızı
Plan yapma tatlım yaşın küçük daha sanırım.ilerleyen zamanlarda kafana taktığın çok şey için kızacaksın kendine
Anı yaşamaya çalış vesvese yer bitirir yoksa

Kendimi zorlayınca biliyorum, diyorum çoğuna nazaran derdim nedir ki diye. Ama insan ilişkileri beni çok yoruyor hiçbir insanla arkadaş olmasam belki hayat daha kolay olurdu diyorum. Çünkü ailemle olan ilişkimde kendim gibiyim sadece. Diğer insanlar beni çok yoruyor. Ama ister istemez bir şekilde hayatıma alıyorum diğer insanları da.

Evet benim en büyük amacım kariyer falan değil gençliğimi doya doya ve çok az keşkelerle yaşamak. Ama bu huylarım yüzünden kendime zindan ediyorum hayatı.

Evet benim en büyük amacım kariyer falan değil gençliğimi doya doya ve çok az keşkelerle yaşamak. Ama bu huylarım yüzünden kendime zindan ediyorum hayatı.
Aile ilişkilerinden olabilir.
Anne baba arası gergin miydi
Anne ya da baba pimpirikli mi.Çocukken yaşadığın ortam huzursuzsa olabilir

Öncelikle senin gibi olan başka insanlar da var. Bir cogu bunun kendisi icin iyi olmadiginin farkinda bile degil.problemin ne olduguna karar vermek ilk is. Ozguven eksikliginin de bir sebrbi olmsli.genelde ailevi dir. Böyle de yaşarsın ama hayat insana diğerlerinin düşüncelerini dikkate almamayi zor ve uzun yoldan öğretiyor. O yüzden sen de kısa yoldan bu kötü huyundan kurtulmaya bak. Yoksa fazlaca uzulursun.

Aile ilişkilerinden olabilir.
Anne baba arası gergin miydi
Anne ya da baba pimpirikli mi.Çocukken yaşadığın ortam huzursuzsa olabilir

Huzursuz bi ortamda büyüdüm ama annemle babam bir kez kavga etmemiştir. Akrabalar yüzünden oluyordu genelde kavgalarımız. Ama genelde insanlar, hayatlarında böyle sorunlar olarak büyüyorlar neden ben bu kadar etkilendim ki

Haklısınız gerçekten... uğraşacağım kısa yolunu bulmak için..

Kavga bağırıp çağırmakla olmaz ki sadece
Çocuklar hissediyor illaki
Ben biraz gergin olayım 2 yaşındaki oğlum benden çok geriliyor
Bende sevmem huzursuz ortamı hatırlıyorum annem babam kavga etmezdi yüksek sesle tartışmazlardı ama küserlerdi konuşmazlardı.ne zaman küsseler eve misafir gelirdi konuşurlardı bahaneyle
Sen duygusalsındır daha çok etkilenirsin

Doğrudur :) aynen sessiz küsmeler oluyordu :) Allah bağışlasın oğlunuzu da

Hormonlariniz sasmis anksiyete belirtileri bunlar cozumu cook cok basit. Bir profesyonele gidip tez elden destek gerek tahminim hafif bir ilac destegiyle once hormonlarinizi duzenler sonrasi sizin bu donguden cikis icin bakis acisi degistirmenize destek olur. ilaclar cok cok yardimci olacaktir ilk adim icin. Bir de klise belki ama oyalanacak guzel sizi gelistirecek hobiler, spor vs vs

Ben psikolog düşünüyordum. Psikiyatra mı gitmeliyim sizce? İlaç kullanmak istemiyorum aslında.

Psikolog ağır vakalara bakar, bilginiz olsun.

Ağır vakalara yani ilaçla çözümlenecek derecedeki vakalara psikiyatr bakar. Psikolog daha çok konuşularak halledilecek, sorunları çözmede rehberlik edebilecek şekilde ilgilenir. Ama fikrimce psikologların işi daha zordur tabi.

Ben zaten bunun için çözüm yolu arıyorum. Nasıl başlamalıyım mesela? Nasıl bir yol izlemeliyim? Çünkü alıştığım hayat bu.
İlk önce kendinize deneyimli bir psikiyatrist bulun, ve kafanızın içinde dönen şeylerden kurtulun, kaygı bozukluğu var sanırım, doktor tanıyı koyar zaten.

Psikolojik olduğunu düşündüm doğal olarak , kalbinizin hızlı atması , terlemeniz vs. Bana panik atak başlanğıcı olma ihtimalini çağrıştırdı ,umarım değildir.
Bir uzman'dan destek almanız yararınıza olur ve çokca kendinizi düşünüp bir nebze de olsa kendinizden ödün vermeyin devamı gelmesi an meselesi yoksa ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…