• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı Kurcalayan Mevzu

Dünyaya getirdikleri çocuğun kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak anne ile babanın görevidir zaten.Oğluna vereceğine kendine biriktirsin hac parasını işte.Bunun için para vermem ben mesela.Kendi maaşını oğluna yedirip senin paranı istemesinin bir mantığı yok yani.Anne olması benim için bir şeyi değiştirmez.Yanlış ve haksızlık heryerde aynıdır.

Sen çekindiğini mi zannediyorsun? Kıyamıyor o oğluna.Ama sana kıyıyor.Benim erkek kardeşime benzer bir tavrı annem gösterdi.Sonra kendi yaptığı fedakarlıklardan benimde yapmamı istedi.Ben dişlerimi gösterdim yapmadım.Yapmam da.Laf ederse de veririm cevabını.Senin hakkını oğluna vererek yaptığı fedakarlıkları eksilere düşürmüş zaten annen.
Valla çok teşekkür ederim
Resmen gözümü açtın.
Aynen öyle oğluna kıyamıyor. beni hiç düşünmüyor
Bundan sonra aynı konular gündeme gelirse gereken cevabı vereceğim

Valla çok teşekkür ederim
Resmen gözümü açtın.
Aynen öyle oğluna kıyamıyor. beni hiç düşünmüyor
Bundan sonra aynı konular gündeme gelirse gereken cevabı vereceğim
Annen durumdan çok sikayetçi olsa ne yapar ne eder maaş kartını alır oğlunu da hizaya getirir.Ortalığı ayağa kaldırir senden yardım ister.Ama oğlunun keyfini niye bozsun ki?Piyonsun sen onun için.Oglunu amacına ulaştirmak icin senin uzerinden hamle yapıyor.
Ezdirme kendini.Evlat ayrımını zinhar kabul etmem.Hele iş kızı sömürüye gelmişse.Annene evlat ayrımı yapıyorsun desen direk nankör der sana kendi hatalarını kabul etmeyip onuda söyliyim.

Ezdirme kendini.Evlat ayrımını zinhar kabul etmem.Hele iş kızı sömürüye gelmişse.Annene evlat ayrımı yapıyorsun desen direk nankör der sana kendi hatalarını kabul etmeyip onuda söyliyim.
Annem o kadar biriktirdiğin parayı napacaksın evlenince kocana mı yedireceksin diyor
Hangı yana yıkılayım bilemiyorum

Annem o kadar biriktirdiğin parayı napacaksın evlenince kocana mı yedireceksin diyor
Hangı yana yıkılayım bilemiyorum
Böyle kardeşe ve anaya yedireceğine iyisini bulursan kocana yedirirsin.Bulamazsan kendin yersin ona neymiş? Senin paran üzerinden tasarruf hakkına sahip değil hele ki oğlu için.

Bu nasıl bir anlayış anlamak mümkün değil, üzüldüm sizin adınıza..
inşallah vekaleti iptal etmenin bir yolunu bulabilirsiniz.
kendi haklarınızdan kesinlikle vazgeçmeyin.

Benim de halamın üstüne vekalet, ama satıp harcayamamasi için bir şey imzalanmış. Sadece işler tek elden yürüsün diye ona verilmiş sanırım

1-I Elinizdeki vekaletin türü önemlidir. Satış vaadi, intikal işlemler, genel vekaletname vs. Noterde bir sureti sizlere verilmiş olmalı. Verilmediyse işlem yapılan notere gidip bir suretini alın
2-) Vekaletler süresiz değildir. İptali birçok kişi aynı anda verse bile notere gidip ilgili vekaletnamede kendisi adına azil işlemi yaptırabilir
3-) İntikallerinizi yaptırdınız mı ? Babanız öldükten sonra ilk iş ölüm belgeleri ile vergi ilişikleri kesilir mallar için belediyeden rayiç alınır eski vergi borçları ödenir ve tapudan intikal yapılarak. Vasiyet sonrası mirasçılar resmi paylarını alırlar ( intikal yapıldıysa e devletten tapu bölümüden görürsünüz)
4-) Bunlar tamamsa geriye tapusu olmayan malların durum değerlendirmesi yapılır. Kaçak mı , tecavüz mü niteliği belirlenir ona göre tapu alma durumu değerlendirilir

O zaman abinde iş yok canım 😳 hakkınız alın
He valla öyle yapacam ama şimdi annem varken bana düşmez payımı almak.
Gelin olacak yılanın gerçek yüzünü gördükten sonra bizimkilerin gözü açıldı
Dün annem yine dedi benim cocugum tek o değil kendi üstüme alacam herşeyi diye

Geçmiş olsun. Yengenden tokadı yiyince akıllanan ablalarınız avuçlarını yalasın. Abiniz tapuları üstüne alsa bile tapu iptal davası vs açıp hakkınızı sonuna kadar isteyin ve ablalarınızla bir ise girişmeyin bence. Yarı yolda kalma ihtimalinizi yüksek görüyorum.

Benimde baba vefat etti. Babam vefat etmeden once bizimde evin tapusu yoktu. Zaten babam hep annemin üzerine yapmak isterdi. Sonrasında tapular verildi benim abimde annem uğraşmasın git gel herşeyle ben alayım üstüme dedi ama biz ablamla herşeyi annemin üzerine yaptırdık. Allah gecinden versin yarin öbür gün birsey olsa yasal olarak 3 kardese bölünecek her sey. Ne bir eksik ne bir fazla. Annemde her zaman herkese eşit bölünsün isteyen biridir zaten. Abimde art niyetli değildi biliyoruz ama akrabalarimizda bu sebeplerden cok kişinin dili yandı bizde o yüzden kardeşler olarak annemde olmasını istedik.
Valla aslında bu duruma seviniyorum onun gerçek yüzünü gördükleri için
Ben mesela oldum olası anlaşamam onunla ama annem hep onu haklı beni haksız görürdü
Geçenlerde abim eşimin üstüne yapacam herşeyi dedi dün ablama söyledik öyle bişey olursa kıyameti kopartırım dedi ablam
Annem de zaten benim üstüme olacak dedi

Yengenin üstüne geçirip oradan abinin kendi üstüne alması o kadar kolay işler değil. Yengenin üstüne nasıl geçirilecek, satış işlemi lazım, yengeden abiye tekrar sarış lazım. En az iki kere alım satım vergisi ödenmesi gerekecek, satış bedelinin ödendiğini ispatlamaları gerekecek bir şey olursa. Mal kaçırmak için yapılan muvaazalı satış diye itiraz edersiniz ama bu da mahkemelik olmak ve işin sürünmesi demek.

En basidi notere gidip velaketi iptal ettirmek, bu kadar basit.
Bahsettiğim şey tapu işlemi değil vekalet

Gitmeden önce noteri arayıp bilgi mi alsam, birde ramazandan sonra gitmeyi düşünüyorum
Ramazanı beklemeyin bence biran önce gidin, bu esnada işlem yaparsa geri dönüşü olmaz.Evet önce arayın noteri biraz masraflı olabilir ama hakkınızın yenmesinden iyidir.

He valla öyle yapacam ama şimdi annem varken bana düşmez payımı almak.
Gelin olacak yılanın gerçek yüzünü gördükten sonra bizimkilerin gözü açıldı
Dün annem yine dedi benim cocugum tek o değil kendi üstüme alacam herşeyi diye
Umarım annenz sadece lafta bırakmaz.. 😒

Back
X