- 27 Nisan 2016
- 4.754
- 29.938
- 438
- Konu Sahibi Kiraz_Mevsimi_54
-
Maliye ve subaylığı aynı anda kazandı canım. Ben maliye seç diye ısrar ettim fakar o haklı olarak işsizlikten çekindi. Ayrıca bilmeden konusmuyorum sadece kuzenim yok ailemizde. Bu mesleği para için yapmayanları elbette takdir ediyorum fakat para için de yapılabilir bir meslek Türkiye şartlarında. Lojman bedava şu bedava bu bedava. Tabiki ölümle burun burunasın ama mesela bi insaat işçisi veya madenci de her an ölümle burun buruna ama bu kadar kazanmiyor demek istiyorum.@felemez maliye okuyup nasıl subay oluyor anlamadım?
harp okulunda o kadar işkenceye kimse para için katlanmaz malesef.
okurken ne zorluklar çekiyorlar.psikolojik yanını yazmıyorum bile.
yazın kaç ay kampta eğitimlerle geçti. kaç tane arkadaşı dayanamayıp bıraktı.
bırakanların çoğu da maddi durumu olmayan çocuklardı. para için olsa önce onlar dayanmaya çalışırdı.
kaldı ki askeri liseden gelenlerde sıkıntı daha büyük.
gece yok gündüz yok. para için yapan çok çok azdır.
şu an kardeşim dağın tepesinde gün ayrımı olmaksızın 24 saat ayakta .
konu sahibi kusura bakmayın ama dayanamıyorum bilmeden konuşanlara.
Zaten olması gereken bu. Evet kolay değil muhakkak orsı kesin asker polis ve ailelerine çok büyük saygım var. Ama terör var diye görev süresi dolunca mesleği bırakan tanıdığım da var. Ama asker veya polis bunun için olunmuyor mu. Terör var terör olan bölgeye gönderildik hadi görevi bırakalım demek bu işi sadece bir meslek olarak seçmiş kişiler diye düşünüyorum. Onlara saygım yok diyemem buda bir seçim sonuçta. Ama ne olursa olsun bu vatan için savaşırım diyene saygım sonsuz elbette. Işte onlar gerçekten vatan aşkı ile bu mesleği seçenlercikom
benim ailemde asker , kardeşim subay . kuzenlerim polis. ve şu an doğuda görev yapıyorlar.
kimse para için bu tehlikeyi göze almaz tatlım.
insanın içinde azıcık vatan sevgisi varsa gözü görmez zaten .
Bak iste ben sizin gibi dusunenler icin 1 ay gata da mayina bastigi icin yanik tedavisi goren kardesime birsey olsaydi asla ve asla vatan sagolsun demeyecektim! Teror var hadi teror olan bolgeye gonderildik die birakalim..Kac tanesi antidepresan kullaniyor biliyormusunuz..Kacinin anasi babasi kalp krizi gecirdi bu surecte kac es gozu yasli bekliyor esini kac tane cocuk babasinin hasretiyle yasiyor..Kac tanesi ayy tirnagin kirildi uff ya dunyasinda kolunu bacagini kaybetti..Hadi gondersenize esinizi kardesiniz bugun nusaybine midyata..Kolaymiydi esim yuksekovada... kardesm nusaybinde yaralandi her pansumanda koskaca adam bayiliyor acidan esi bir tarafta cocugu bir tarafta..Imamin maas aldigi ulkede polisligi askerligi para icine indirgemissiniz ya helal olsun! Bugun kardesim yaralandi die kahraman ..ama ben bu meslegi birakiyorum artik dediginde para icin secmis oluyorsa sizlerin gozlerinde helal olsun vatanimin insanlari sagolsun!Zaten olması gereken bu. Evet kolay değil muhakkak orsı kesin asker polis ve ailelerine çok büyük saygım var. Ama terör var diye görev süresi dolunca mesleği bırakan tanıdığım da var. Ama asker veya polis bunun için olunmuyor mu. Terör var terör olan bölgeye gönderildik hadi görevi bırakalım demek bu işi sadece bir meslek olarak seçmiş kişiler diye düşünüyorum. Onlara saygım yok diyemem buda bir seçim sonuçta. Ama ne olursa olsun bu vatan için savaşırım diyene saygım sonsuz elbette. Işte onlar gerçekten vatan aşkı ile bu mesleği seçenler
Canim benim kuzenim iki senedir Şırnak silopi de görev yapıyor. 1 ay sonra bitecek Şark ama ailesini götürmedi ve diger kuzenin eşide 1 aylik geçici göreve gitti mardine ama döndü. Yani demem o ki RABBİM vadeyi yazmissa onun kaderinde sehit olmak varsa istedigin yere git sonuç degismez. Bırak mesleği neyi gerektiriyorsa onu yapsın.Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim... Tahmin ettiğim cevapları aldım... Eşim ailesini düşünüyor ve bu yüzdeb ikna edemiyorum... Bu sabah başım çatlıyor... Düşünmekten uyku uyuyamadım... Üzüldüğü nokta bide yıllarca okudu başka şehirde ve şimdi yurtdışında onları kullanamayacağı... Bende fedakar olmasını istiyorum çocuğumun babasız kalmasını istemiyorum... Bile bile ölüme gitmek ne kadar doğru... Hadi birşey olmasa bile ben 3 veya 5 ay ne yapacağım uyku uyuyamam...
Yüreğim daraldı, Gözlerim doldu hele kızını düşününce. Allah yardımcınız olsun sen ve sen gibi olanların. Rabbim yuvalarına sağ saglim dönmelerini nasip etsin arkadaşım.Soruna gelecek olursak kardesim imkaniniz varsa hemen gitsin ..Kpss ye calisiyorm sirf atanayim esim istifa etsin die..Bugun herkes yataginda esine sarilip uyurken ben gozyaslariyla yuksekovaya yolladm yine..Bu duygusal cokuntuyu yasayan bilir..Ne iftar yaptim ne bogazimdan bir lokma gecti kizima sarilip agliyorum sadece.. Bu meslekler boyle birakirsan kacti derler ölürsen 5 snlik kahraman olursun.Keske keske bizim de hemen imkanimiz olsaydi da kuru ekmek yeseydim su gunleri yasamasaydik ama yok iste..konu ölmek dgl konu su yasanilan olaylarin psikolojik etkisi..ölum heryerde var dedm ya ben olsam 1 dk bile dusunmem
Geçmiş olsun kardeşinize. Evet zor şeyler yasanıyor ama polis veya asker olurken bunlar göz önünde bulundurulmuyor mu. Herkesin yapacağı yapabileceği bişey değil zaten farkındayız da secerken bu mesleği amaç ne.Bak iste ben sizin gibi dusunenler icin 1 ay gata da mayina bastigi icin yanik tedavisi goren kardesime birsey olsaydi asla ve asla vatan sagolsun demeyecektim! Teror var hadi teror olan bolgeye gonderildik die birakalim..Kac tanesi antidepresan kullaniyor biliyormusunuz..Kacinin anasi babasi kalp krizi gecirdi bu surecte kac es gozu yasli bekliyor esini kac tane cocuk babasinin hasretiyle yasiyor..Kac tanesi ayy tirnagin kirildi uff ya dunyasinda kolunu bacagini kaybetti..Hadi gondersenize esinizi kardesiniz bugun nusaybine midyata..Kolaymiydi esim yuksekovada... kardesm nusaybinde yaralandi her pansumanda koskaca adam bayiliyor acidan esi bir tarafta cocugu bir tarafta..Imamin maas aldigi ulkede polisligi askerligi para icine indirgemissiniz ya helal olsun! Bugun kardesim yaralandi die kahraman ..ama ben bu meslegi birakiyorum artik dediginde para icin secmis oluyorsa sizlerin gozlerinde helal olsun vatanimin insanlari sagolsun!
Geçmiş olsun kardeşinize. Evet zor şeyler yasanıyor ama polis veya asker olurken bunlar göz önünde bulundurulmuyor mu. Herkesin yapacağı yapabileceği bişey değil zaten farkındayız da secerken bu mesleği amaç ne.
Mesela bir tanıdığım babasının zoru ile askeri okula gitmiş istemiyor şu anda. Ama ben asker olucam polis olucam diye yola çıkıp savaşan diğer arkadaşlarını yarı yolda bırakmak oluyor. Birde silah arkadaşları ne düşünüyor acaba. Sizin gibiler derken. Karşınızda ne vatan haini var nede askere polise kötü bir söz eden. Nede bu durumların yaşanmasına neden olan bir politikayı destekleyen.
Bu isin fitratinda var dogru unutmustuk hatirlattiginiz iyi oldu..Geçmiş olsun kardeşinize. Evet zor şeyler yasanıyor ama polis veya asker olurken bunlar göz önünde bulundurulmuyor mu. Herkesin yapacağı yapabileceği bişey değil zaten farkındayız da secerken bu mesleği amaç ne.
Mesela bir tanıdığım babasının zoru ile askeri okula gitmiş istemiyor şu anda. Ama ben asker olucam polis olucam diye yola çıkıp savaşan diğer arkadaşlarını yarı yolda bırakmak oluyor. Birde silah arkadaşları ne düşünüyor acaba. Sizin gibiler derken. Karşınızda ne vatan haini var nede askere polise kötü bir söz eden. Nede bu durumların yaşanmasına neden olan bir politikayı destekleyen.
Hanımefendi benimle istediğiniz kadar dik konuşun ama bir askerimiz var bizim ayağından yaralandığı halde operasyonda şehit olan. Hadi bizi boşverin keşke onlara bir sorabilsek bu şartlardan dolayı silah arkadaşını terketmek isteyen var diye ne derlerdi acaba. Aslında kim bıraktı neden bıraktı da değil sorun. Sadece merak ettiğim neden asker olunur neden bırakılır. Bir ülkede sadece dış savaş olursa savaşacaksınız diye kural yokki heleki konu terör ise bu işe adım atan herkes bizden daha iyi biliyordur durumun vahimliğini. Sonuçta terör belası 3 5 yıllık bir illet değil çok daha eski başımızda.Bu isin fitratinda var dogru unutmustuk hatirlattiginiz iyi oldu..
Bizim bir tanidigmz var kuzenimiz var o var bu var diyorsunuz ya ben size esim yuksekova da suan kardesimde vucudunun %80 yandigi icin gatada yatiyor diyorum hala neyi anlatmaya calisiyorsunuz ..orda degil catismanin icinde olmak 1 saat dahi bulunmamissaniz birakana da saygili olacaksiniz.Bu meslegi birakan her kimse yasadigi durumlari bilmeden arkasindan atip tutamazsiniz..Hanımefendi benimle istediğiniz kadar dik konuşun ama bir askerimiz var bizim ayağından yaralandığı halde operasyonda şehit olan. Hadi bizi boşverin keşke onlara bir sorabilsek bu şartlardan dolayı silah arkadaşını terketmek isteyen var diye ne derlerdi acaba. Aslında kim bıraktı neden bıraktı da değil sorun. Sadece merak ettiğim neden asker olunur neden bırakılır. Bir ülkede sadece dış savaş olursa savaşacaksınız diye kural yokki heleki konu terör ise bu işe adım atan herkes bizden daha iyi biliyordur durumun vahimliğini. Sonuçta terör belası 3 5 yıllık bir illet değil çok daha eski başımızda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?