kafaya taka taka bir hal oldum

Çocuğunuzda terk edilmişlik duygusu oluşsun istiyorsanız gönderin tabi!:19:Bacım kusura bakma çok zordu belki sizin için ama ne düşünce sistemi ne de davranış doğru.Çocukla iyi ilgilenememek bahanesiyle göndereceksiniz ama babaannesi nasıl bakacak biliyor musunuz ki?Daha torunlarını da görmediler demişsiniz.Ayrıca çocukta yeni kardeş olunca ben terk edildim duygusu da oluşabilir ve bence haklı.Çocuğun yanı anne babasının yanıdır.babaanne gelse iki üç ay baksa olmaz mı yani evde.

bu kadar üstünemi konu gelir ya

sabah kızımı babaannesiyle dedesi aldı hazırladım çantasını şapkasını taktım verdim parka gidicez dediler
ben daha parkta başına güneş geçermi acıkırmı susarmı düye düşünürken bi aradım
dağda bi köy var oraya götürmüşler
nasıl canım sıkıldı çünkü her alışlarında kesin bademciği şişiyor antibiyotik kullanıyoruz bu sefer daha büyük bişi olur gibime geliyor
hasta geleceğini bile bile bekliyorum elimden bişey gelmiyor hakları...
demem oki
Allah c.c bütün annelere sağlık ve güç versinde biz hep çocuklarımızın başında olalım

Kuru ekmek yiyelim huzurla yiyelim birlikte olsun .kesinlikle göndermezdim ,taşının doğuma kadar kabaca düzen oturtur,doğumdan sonra yerleştirirsiniz .Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin sabır versin işallah.:nazar:

Siz iyi niyetle göndereceksiniz çocuğu belki ama
o yeni bir bebek için gönderildiğini düşünecek bunu biliyor muydunuz
çok büyük bir yanlış yaparsınız

kesinlikle göndermeyin. kızınız daha 14 aylık ve gireceği ortam onun için yabancı bir ortam olucak çünkü ne eşinizin ailesi nede kızınız birbirlerini henüz görmemişler. çocuğunuzun ihtiyaçlarını ancak siz anlayabilir siz karşılayabilirsiniz daha dile getirecek yaşta değil. eşinizde çocuğu bırakıp dönecek sanırım bu durumda çocuğun yanında eşinizin ailesi olucak yani çocuk için hem yabancı ortam hemde yabancı insanlar.. her ne kadar babanne dede olsada akrabalık derecesini anlıcak yaşta değil. çocuğunuz için travma olabilir. biraz zorluk çeksenizde çocuğunuz için değer...

Arkadaslar gondermicem cocugumu bir yere
uzagimda olunca HIC ILGILENEMEYECEGIM
iyisimi yanimda olsun elimden geldigince ILGILENEYIM
sonucta zorlansamda eksik etmem bir seyinden kizimi
Anne olmak zorlanmak fedakarlik etmek degilmidir zaten

sabah esime dedim cocuk gitmeyecek bir yere
ya bir iki hafta tatil yapip dönersiniz yada gitmeyecek
cocugumuza bakamayacak kadar acizmiyiz dedim
biraz melodram yaptim anlayacaginiz
esim "tamam tamam bende merakli degilim gondermeye bu kadar strese girecegini
dusunseydim israr etmezdim" dedi
he iyi o zaman dedim
konu kapandi :)

Arkadaslar gondermicem cocugumu bir yere
uzagimda olunca HIC ILGILENEMEYECEGIM
iyisimi yanimda olsun elimden geldigince ILGILENEYIM
sonucta zorlansamda eksik etmem bir seyinden kizimi
Anne olmak zorlanmak fedakarlik etmek degilmidir zaten

sabah esime dedim cocuk gitmeyecek bir yere
ya bir iki hafta tatil yapip dönersiniz yada gitmeyecek
cocugumuza bakamayacak kadar acizmiyiz dedim
biraz melodram yaptim anlayacaginiz
esim "tamam tamam bende merakli degilim gondermeye bu kadar strese girecegini
dusunseydim israr etmezdim" dedi
he iyi o zaman dedim
konu kapandi :)

çok doğru bi karar olmuş :46::46::46::46:

başka yerde pasta börek yiyeceğine

senin yanında çorba ekmek yesin bi de üstüne eşsiz ANNE SEVGİSİ verirsin tatlı niyetine

tamam işte oooooohhhhhh miss gibi:21::21::21:

Sakın ama sakın yollama kızını.

Tmm babasıyla gitsin,15 gün kalsın dedesiyle babannesiyle hasret gidersin...3 ay bu ne sen ne de kızın dayanamazsınız.

Daha anne kuzusu o.korkuya kapılır ,onu terk ettiginizi sanır mazallah.
Psikolojisi bozulursa napcaksin?

esinle konus, neden istemediğini anlat.

Olmadı k.validenleri getirin yanınıza.

Merhaba arkadaslar,

4 hafta sonra dogum yapacagim
bir kizim var 14 aylik
ve ben o kadar agirlastim ki ve herseyi o kadar kafaya takiyorum ki
ates basiyor kulaklarimdan hissediyorum artik

aksam saat on olsa esimle kizim uyusa ve ben soyle derin bir nefes alip dinlensem
diye bekliyorum
gebeligimde yasadigim en sikintili olaylardan birisi ellerimin uyusmasi
kalemle dahi yazi yazamiyorum kütük gibi parmaklarim
kizim ortaligi o kadar batiriyorki
pesinden kosturmaktan helak oluyorum
ev isi yapmak icin cirpiniyorum adeta
aksam onlar uyuduktan sonra yaparim diyorum
ama mayisip yerimden kalkamiyorum
evimizi tasimamiz gerek bir iki hafta icinde
daha genis ve kesinlikle daha rahat yasayabilecegim bir yer olacak
yoksa bu evde cinlenecegim yakinda
ne yaptigim temizlik belli ne topladigim

yardimci tutamam
kizimi zaten haftada uc kere krese veriyorum yarim gun
esim yardimci oluyor ama yeteri kadar degil
hafta ici sabah alti cikip aksam altida geliyor
yemek duzenimiz yok yapamiyorum her zaman
kizima yaptgim yemekleri artik fazla fazla yapip yiyoruz )))
hersey gozume batiyor
hele eksik olan temizligim
perdelerim yikanmadi alti ayi gecti
ailelerimiz yok yanimizda (zaten benimkiler hasta)
esim sukur istedigi ise girdi daha duzenli ve iyi bir kazanci olacak
dolayisiyla o konuda icim rahatliyor ama yine bu stres ve sikintidan kurtulamiyorum

lanet ev sahiplerimiz var. su parasi ev kirasina dahil oldugunu soylemislerdi
iki sene sonra tl olarak 400 tl istediler
kabul etmedigimiz icin kavga cikti ve aramiz bozuldu
gercek yuzleri cikti ortaya
kirayi elden verdigimiz icin ispat gosteremeyecegimizi dusunerek
sene basindan ilk üc ayin kirasini odemediler diye mahkemeye vermekle tehtit edildik
bu haksizlik beni cok uzdu
ani tepkiler veriyorum esime sinirlerim o kadar yiprandi yani
esim bir sey olmaz desede
boyle bir haksizliga maruz kalirsam cok kotu agresiflesirim
sabir diliyorum sadece allahtan

boylesi stresli bir donemin icinde
benim dunyalar guzeli zehir gibi akilli guler yuzlu kizim sorun oldu
esim kizini cok seviyor herseyden cok ona baktigi gibi bana bile bakmadi diyebilirim
koyun koyuna uyurlar
delice oynarlar gulerler canimi sikarlar
fakat esim stresten sanirim cocugu sorun etmeye basladi
" sen dogum yaptiginda ailen cocuga bakamaz, ev tasima olayida var
verimli olamayiz kizimiza karsi dolayisiyla ailemin yanina gondereyim türkiyeye köye 3 ay kalsin"dedi

zaten esimin ailesi daha torunlarini goremediler cunku izine gidemedik
benim teklifim dogumdan once bir iki hafta gidip gelsinler hem esimi hem torunlarini gormus olurlar
diye dusundum
ama esim israrla "sorun gormeleri degil kizimiza bakacak birileri lazim benim ailem baksin uc ay" diye tutturdu
bazi cok yorgun oldugum zamanlar bu dusunce cazip geliyor
ama benki kizimi bes saatligine krese biraktigim zaman ozleyip merak edip ariyorum her seferinde
oraya giderse ne yaparim? dayanirmiyim?
tamam iyi bakarlar gozlerinden sakinirlar (oyle umuyorum) ama kizim bunalima girmezmi bensiz yapabilirmi
hele babasini gormeden?
bu konu hakkinda ne diyorsunuz? bu sekil ayriliklar yasadinizmi?

bu arada benim ailem kesinlikle karsilar
tatile gidip gelsin babasiyla ama kalmasin biz dayanamayiz diyorlar
cok seviyorlar kizimi asiri seviyorlar
annemle babam agir hastaliklar gecirdiler ve yasli insanlar (66-76 yaslarindalar)
asiri cömert davraniyorlar abartili hediyeler aliyorlar bize ve kizimiza (kizimin hatirina:16:)
fakat esimin ailesi ilk dogdugunda el emegi goz nuru birkac patik ve yelek haricinde
bir sey almadilar (hatta kiz oldugu icin burun bile kivirdilar- )
ama sonucta torunlari oldugu icin ve israrla "biz bakariz" dedikleri icin istekli olduklari icin
ALLAH RAZI OLSUN diyorum

son kafami karistirip beni sinir eden olay ise
esim ayni bolgede yasadigimiz bir amcaogluyla gorustu (nadir gorusurler)
yasca buyuktur kendileri ve durumlari supheli iyidir
esime ilk kizim icin hayirli olsun bile demeden
esimin avrupaya geldiginden beri kayinpederime maddi acidan ne kadar yardimda bulundugunu sordu
esimde bir miktar soyledi (evlendigimizden beri 3 senedir cok az para gonderdi esim)
ve aldigi cevap "bir erkek ve bir evlad olarak utanman gerek madem kizini gotureceksin gitmeden
20000 tl kredi cek git babana ver"
esime cok dokundu ve ailesinin oldugunu babasinin elinde para tutamadigini bu gibi durumlara
karismamasini soyledi
benim yorumum demek ailesi bizden bu miktari umuyorlar ama asi olan ogulllarina soyleyemediklerinden
bu sekil duyuruyorlar
ne zaman moralim bozulsa ne zaman kizimi sevsem
bu olay geliyor aklima ver esime
kizimi bir yere gondermiyorum diyorum
ama bir yandan dogum ev tasima olaylari aradan cikana kadar gitse iyi olurmu diyede dusunmeden edemiyorum

sizler ne diyorsunuz?

Allah kolaylık versin canım.ama her zorluğun arkasından ferahlık gelir diyorum.sen yine haline şükret ki sağlıklı bir hamilelik geçiriyorsun.ya benim gibi riski gebe olasaydın?küçük kızına bakmaktan aciz olsaydın?beterin beteri var her zaman bunu düşün.
bence kızını kesinlikle yanından uzaklaştırma ben asla böyle birşeyi düşünemem bile.yazık günah daha bir yaşını yeni almış bir bebecik ama ne kadar olsa annesinin babasının kuzusu ve hiç tanımadığı bilmediği bir yerde ve insanların arasında muhakkak bunalıma girer.size güvenini kaybeder terkedildiğini düşünür ki bu da bir nevi kısa süreli terkedilmek.benim de kardeşim doğduğunda tam da kızın kadarmışım yani 15 ay var kardeşimle aramızda.ama annem idare etmiş öyle ya da böyle.mutlaka zor olacak ama olacak.sen ve eşin yeterki gayretli olun.burada eşine çok iş düşüyor.aynı anda iki küçük bebeğe bakacak olan ilk çift siz değilsiniz olmayacaksınız.benim bir tanıdığım üçüzlerine yanında tek bir yardımcı olmadan baktı büyüttü.Allah yardım eder inşallah.

doğumuna az kalmış kurtulacan inşallah bu sıkıntılardan.
evin temizliği yemek düzeni falan bu aşamada dert etmemen gereken şeylerin başında geliyor. bizlerin de başından geçti halden anlamayan bi sürü kişi olsa da anlayan daha çok insan var unutma.
kızını sakın gönderme hele o kadar uzun süre asla gönderme.. kızının gittiğini düşün şu an dert ettiğin şeylerin ne kadarı çözülecek parmakların uyuşmayacak mı vücudun şişmeyecek mi gene gerilmeyecek misin... kızına dönüşte al sana kardeş doğurduım mu diyeceksin... kızının varlığı seni rahatlatacak bak görürsün..
oğlum hastanede yanımdaydı. kızım odama getirildiğinde yaşadığı heyecanı hiç unutamam.. sen de kızını bunlardan mahrum etme bence.
gerisi boş zaten ev toparlanır hayat düzene biner kızınla beraber bebeğinize bakar büyütürsünüz..

doğumunda ailenden kimse yanında olmayacak mı anlamadım ...eğer olursa zaten çok rahatlayacaksın... olmazsa da yakınınızda seni bu günlerinde yalnız bırakmayacak birileri olur heralde....
bu arada tuzu kesmen lazım ödem olayın fazlaymış anladığım kadarıyla.. bir de bu sıkıntılarını dr. a anlatsan diyorum vardır elbet bi çözümü..
çok geçmiş olsun ... hayırlısıyla çocuğunu kucağına alman dileğiyle....

lütfen çocuğunu geçici bi süreliğine olsa bile kendinden uzaklaştırma.. onu sevginden ilginden mahrum etme..
benim oğlum 1,5 yaşındaydı ben kızımı doğurduğumda. sana yemin ediorum, hastaneden çıktım eve geldim, sezeryanlıyım.. kucağıma oturttum oğlumu yemeğini ben yedirdim
ben yokken hiçbişey yememiş çünkü..onu düşünmüosun o anda...
benim kayınvalidemler 15 dk uzaklıkta evime.. bi kaç hafta alalım bizde kalsın dediler, kesinlikle kabul etmedim... yardımcı olmak istiosanız siz gelir gidersiniz dedim
hoş ikisi de rahatsız olduğu için, doğru düzgün gelemediler bile
daha küçük olduğu için kreşe falan da vermedim.. bi de senin kızın kreşe de gidiomuş.. yapma... o daha küçük anlamaz deme.. o şimdi neler neler kurar kafasında
bi çocuğun yeri, annesinin yanı... bi çocuğun en güvenli sığınağı, annesinin kolları.. yaparsın, sen annesin inan başarırsın... şimdi kızım ne yapıodur, yemeğini yedi mi, uyudu mu,
hasta mı diye düşünüp durmak yerine, yanında olması inan sana daha iyi gelecek
hayırlı doğumlar

bahsettiğiniz küçücük bir bebek,sizin yavrunuz.hiç görmediği,alışık olmadığı insanların yanına cezalı gibi gönderilmek onun için büyük bir acı.sizin için rahatlık onun için ceza..Bence asla,asla,asla göndermeyin..

Merhaba arkadaslar,

4 hafta sonra dogum yapacagim
bir kizim var 14 aylik
ve ben o kadar agirlastim ki ve herseyi o kadar kafaya takiyorum ki
ates basiyor kulaklarimdan hissediyorum artik

aksam saat on olsa esimle kizim uyusa ve ben soyle derin bir nefes alip dinlensem
diye bekliyorum
gebeligimde yasadigim en sikintili olaylardan birisi ellerimin uyusmasi
kalemle dahi yazi yazamiyorum kütük gibi parmaklarim
kizim ortaligi o kadar batiriyorki
pesinden kosturmaktan helak oluyorum
ev isi yapmak icin cirpiniyorum adeta
aksam onlar uyuduktan sonra yaparim diyorum
ama mayisip yerimden kalkamiyorum
evimizi tasimamiz gerek bir iki hafta icinde
daha genis ve kesinlikle daha rahat yasayabilecegim bir yer olacak
yoksa bu evde cinlenecegim yakinda
ne yaptigim temizlik belli ne topladigim

yardimci tutamam
kizimi zaten haftada uc kere krese veriyorum yarim gun
esim yardimci oluyor ama yeteri kadar degil
hafta ici sabah alti cikip aksam altida geliyor
yemek duzenimiz yok yapamiyorum her zaman
kizima yaptgim yemekleri artik fazla fazla yapip yiyoruz )))
hersey gozume batiyor
hele eksik olan temizligim
perdelerim yikanmadi alti ayi gecti
ailelerimiz yok yanimizda (zaten benimkiler hasta)
esim sukur istedigi ise girdi daha duzenli ve iyi bir kazanci olacak
dolayisiyla o konuda icim rahatliyor ama yine bu stres ve sikintidan kurtulamiyorum

lanet ev sahiplerimiz var. su parasi ev kirasina dahil oldugunu soylemislerdi
iki sene sonra tl olarak 400 tl istediler
kabul etmedigimiz icin kavga cikti ve aramiz bozuldu
gercek yuzleri cikti ortaya
kirayi elden verdigimiz icin ispat gosteremeyecegimizi dusunerek
sene basindan ilk üc ayin kirasini odemediler diye mahkemeye vermekle tehtit edildik
bu haksizlik beni cok uzdu
ani tepkiler veriyorum esime sinirlerim o kadar yiprandi yani
esim bir sey olmaz desede
boyle bir haksizliga maruz kalirsam cok kotu agresiflesirim
sabir diliyorum sadece allahtan

boylesi stresli bir donemin icinde
benim dunyalar guzeli zehir gibi akilli guler yuzlu kizim sorun oldu
esim kizini cok seviyor herseyden cok ona baktigi gibi bana bile bakmadi diyebilirim
koyun koyuna uyurlar
delice oynarlar gulerler canimi sikarlar
fakat esim stresten sanirim cocugu sorun etmeye basladi
" sen dogum yaptiginda ailen cocuga bakamaz, ev tasima olayida var
verimli olamayiz kizimiza karsi dolayisiyla ailemin yanina gondereyim türkiyeye köye 3 ay kalsin"dedi

zaten esimin ailesi daha torunlarini goremediler cunku izine gidemedik
benim teklifim dogumdan once bir iki hafta gidip gelsinler hem esimi hem torunlarini gormus olurlar
diye dusundum
ama esim israrla "sorun gormeleri degil kizimiza bakacak birileri lazim benim ailem baksin uc ay" diye tutturdu
bazi cok yorgun oldugum zamanlar bu dusunce cazip geliyor
ama benki kizimi bes saatligine krese biraktigim zaman ozleyip merak edip ariyorum her seferinde
oraya giderse ne yaparim? dayanirmiyim?
tamam iyi bakarlar gozlerinden sakinirlar (oyle umuyorum) ama kizim bunalima girmezmi bensiz yapabilirmi
hele babasini gormeden?
bu konu hakkinda ne diyorsunuz? bu sekil ayriliklar yasadinizmi?

bu arada benim ailem kesinlikle karsilar
tatile gidip gelsin babasiyla ama kalmasin biz dayanamayiz diyorlar
cok seviyorlar kizimi asiri seviyorlar
annemle babam agir hastaliklar gecirdiler ve yasli insanlar (66-76 yaslarindalar)
asiri cömert davraniyorlar abartili hediyeler aliyorlar bize ve kizimiza (kizimin hatirina:16:)
fakat esimin ailesi ilk dogdugunda el emegi goz nuru birkac patik ve yelek haricinde
bir sey almadilar (hatta kiz oldugu icin burun bile kivirdilar- )
ama sonucta torunlari oldugu icin ve israrla "biz bakariz" dedikleri icin istekli olduklari icin
ALLAH RAZI OLSUN diyorum

son kafami karistirip beni sinir eden olay ise
esim ayni bolgede yasadigimiz bir amcaogluyla gorustu (nadir gorusurler)
yasca buyuktur kendileri ve durumlari supheli iyidir
esime ilk kizim icin hayirli olsun bile demeden
esimin avrupaya geldiginden beri kayinpederime maddi acidan ne kadar yardimda bulundugunu sordu
esimde bir miktar soyledi (evlendigimizden beri 3 senedir cok az para gonderdi esim)
ve aldigi cevap "bir erkek ve bir evlad olarak utanman gerek madem kizini gotureceksin gitmeden
20000 tl kredi cek git babana ver"
esime cok dokundu ve ailesinin oldugunu babasinin elinde para tutamadigini bu gibi durumlara
karismamasini soyledi
benim yorumum demek ailesi bizden bu miktari umuyorlar ama asi olan ogulllarina soyleyemediklerinden
bu sekil duyuruyorlar
ne zaman moralim bozulsa ne zaman kizimi sevsem
bu olay geliyor aklima ver esime
kizimi bir yere gondermiyorum diyorum
ama bir yandan dogum ev tasima olaylari aradan cikana kadar gitse iyi olurmu diyede dusunmeden edemiyorum

sizler ne diyorsunuz?

Sakın kızını gönderme. kusura bakma konuya böyle girdim ama. Dayanırsın o yorgunluğa koşturmacaya annesin sen. ama kızının psikolojisini düşün yeni bi kardeş geldiği için istenmediğni gönderildiğini düşünecek. Sürgüne gönderilir gibi. hayatı boyunca aşamayacağı yaralar açılır ruhunda. maddiyat konusuna da gelince eşin haklı artık bi ailesi var ve kredi çekip ailesine para göndermek zorunda değil. eğer para için bakacaklarsa torunlarına hiç bakmasınlar. ama lütfen çocuğunu gönderme. annemle babam ayrı annem çalışıyordu biz küçükken. bize ananem ve dedem bakmış bi dönem. annem maddi manevi her şeklide destek oldu onlara hala da olur. 28 yaşındayım ve en ufak bi hayır demem de hemn yüzüme çarpılır size biz baktık diye. diğer torunlarından görmedikleri iyiliği benden görmüşlerdir ama benden kötüsü yoktur hala onlar için. lütfen gönderme kızını sen annesin sana ağır gelmez:43:

herkes aynı şeyi söylüyor bende gönderme derim.kızınızın yerine koyun kendinizi hiç tanımadığınız insanlar içinde ailenizden uzak sevdiğiniz insanlardan uzak olsanız ne hissederdiniz. depresyona girip sonra hırçın geçimsiz yalnız olmak isteyen bir çocuk. eşiniz çok ısrar ediyorsa bi pedogoğa gidip görüştürün. çocuğumu seviyorum ilgisiz kalmasın demekle olmuyor. eşinize göre ailesi yabancı olmayabilir. ama kızınız için kreşdeki öğretmeni bile daha yakındır emin olun

Hamile olmasanız belki gönderin derdim,
ama hamilesiniz,
eve yeni bir birey katılacak ve bu aşamada ,
çocugunuzu gönderdiğiniz taktirde ,
çocuk agır bir travma geçirecek muhtemelen.

Size karşı yüreginde derin yaralar açılacak,
kardeşine düşman olacak ,
hep bir özgüven eksikliği var olacak belki de...

Siz belki de farkında bile olamayacaksınız...

ya arkadasım hadı sen hamılesın dogru dusunemıyorsun esın olacak ınsan nasıl bır sag duyusuzlukla boyle bır fıkrı uygun gorur.kızını seven baba ondan aylarca uzak kalmayı goze alamaz.anne baba olmak demek dişini tırnagına katarak tum emegı vermek demek.yerı gelır gunlerce uykusuz,dınlenmeden ılgınırsın.buda anne baba olmanın cefasıdır.sız 14 aylık bır cocugu kı onun ıcın su an en gereklı sey aıtlık duygusu,anne ve babanın sevgısıdır.sız onu anlayamayacagı bır sebepten yollamayı dusunuyorsunuz.kardesı ugruna onu heba edıyorsunuz.kı 14 aylık cocuk yaramazdır,kesfetmek ıster,tehlıkeyı bılmedıgı ıcın cok buyuk dıkkat ıster.kayınvalıdenız ona bunları verebılecekmı.bakın evınızı oladugu kadar temızleyıp pratık yemekler yaparak yasayabılırsınız.o kızınızın egıtımı ıcın endıselenen kocanızada lutfen sunu soyleyın kıznızın su an egıtıme degıl aıtlık duyusuna ıhtıyacı var.benım oglum su an 5 yasında ve ben ılk 3 yasına yanlıs yaparak ıse gelırken kacarak cıkardım evden aglmasın dıye ve su an oglum benım onu terkedıp gıdecegımı sanıyor.bana benı bırakıp ıse gıdıyordunya dıyor.yapmayın allah askına.ıkı cocuk buyuten cok ısan var.esınız bır zahmet elını tasın altına koyuversın bıraz daha.

ya arkadasım hadı sen hamılesın dogru dusunemıyorsun esın olacak ınsan nasıl bır sag duyusuzlukla boyle bır fıkrı uygun gorur.kızını seven baba ondan aylarca uzak kalmayı goze alamaz.anne baba olmak demek dişini tırnagına katarak tum emegı vermek demek.yerı gelır gunlerce uykusuz,dınlenmeden ılgınırsın.buda anne baba olmanın cefasıdır.sız 14 aylık bır cocugu kı onun ıcın su an en gereklı sey aıtlık duygusu,anne ve babanın sevgısıdır.sız onu anlayamayacagı bır sebepten yollamayı dusunuyorsunuz.kardesı ugruna onu heba edıyorsunuz.kı 14 aylık cocuk yaramazdır,kesfetmek ıster,tehlıkeyı bılmedıgı ıcın cok buyuk dıkkat ıster.kayınvalıdenız ona bunları verebılecekmı.bakın evınızı oladugu kadar temızleyıp pratık yemekler yaparak yasayabılırsınız.o kızınızın egıtımı ıcın endıselenen kocanızada lutfen sunu soyleyın kıznızın su an egıtıme degıl aıtlık duyusuna ıhtıyacı var.benım oglum su an 5 yasında ve ben ılk 3 yasına yanlıs yaparak ıse gelırken kacarak cıkardım evden aglmasın dıye ve su an oglum benım onu terkedıp gıdecegımı sanıyor.bana benı bırakıp ıse gıdıyordunya dıyor.yapmayın allah askına.ıkı cocuk buyuten cok ısan var.esınız bır zahmet elını tasın altına koyuversın bıraz daha.

son gelismeleri okursaniz?
esimi savunacak degilim cunku yeri geldi bana bile cazip geldi bu fikir
ama hep kisa ve gecici oldu bu dusunceyi onaylamam
o'da en berbat en yorgun donemlerimdeydi
sonucta
kizimi kesinlikle gondermeyecegim esimde kabul ediyor
zaten son söz bana ait cocugum konusunda
bir an stresten ve yogunluktan cocuk icin iyi olur diye dusunduk
psikolojisini dusunmedik belki hafife aldik 'cocuktir alisir" diye
ama hayir travma yasayabilir en azindan boynunu bukecek gozleri bizi arayacak
ben dayanamayacam belki kendimden nefret edecem
ayagimiz elimiz tutuyor sonucta kesinlikle ayrilma olmayacak

evin içinde makarna yeyin evi pislik götürsün ama kızınızı göndermeyin
ömür boyu acısını çeker yavrum. annem yeni bebek aldı beni istemedi der. yaşlansa bile bunun acısını psikolojik olarak çeker.
ben de hamileyim 1 haftam kaldı. herşey sorun oluyor herşey gözümde büyüyor seni çok iyi anlıyorum. sıkıntıdan eşime sardım. benim de 2,5 yaşı nda kızım var.
aslında 14 aylık bebişi kreşe vermek bile onun psikolojisini bozabilir. sakın bebeğini gönderme :43:

kızını tabiyki gönderme..hiçbir anneanne yada babanne , bir anne gibi olamaz..sen gözünden sakınırsın..sürekli peşinden gezersin herşeyine dikkat edersin..senin kadar olmaları mümkün değil..

teyzem yıllar önce eşiyle almanyada yaşıyordu..3 çocuğu var..bide dördüncü oluyor..kendiside çalıştığı için zorlanıyor heralde bilmiyorum ama dördüncü çocuğu bir kaç aylığına babanneme gönderiyor türkiyeyeye..babannem teyzemin görümcesi olur..
tabi ozaman çocuk 1 yaşındamı ne..türkiyeye gönderiyorlar..2 ay sonra telefon geliyor..çocuk öldü diye..cenazesine çağırıyorlar..havale geçirdi diyorlar..teyzemler apartopar türkiyeye cenazeye geliyorlar..aradan 30 küsür yıl geçmiş..ama teyzem hala pişmanlık ve vicdan azabı duyuyor o çocuğu gönderdiği için..ve hala unutamıyor evladını..acısı hep taze..çünkü kendi elleriyle gönderdi..

bir çocuğun yeri annesi ve babasıdır..kimse sizin kadar bakamaz..Bişey olsa allah korusun yaşayamazsın vicdan azabından...kusura bakma ama ozaman ikinci çocuğa hamile kalmayacaktın..bu çocuğun suçu ne ?

Son düzenleme:
Back
X