Kafayı iyice yedim galiba:)

Valla ben fiyat ucuz olsun diye Türkiye genelinde evlere göz attım.
Eskişehir'de buldum bunları da.
Hani alacak olsam ben Ankara'dayım.
Gider alırım günü birlik diye düşündüm.

İstanbul'dan bahsediyorsunuz sanırım.
Orda en çöp ev 100 bin eder doğrudur :)
Ama ben o kadar kredi çekemem. Çünkü zaten borçlarım var :KK43:

Ya bence eskisehir bir de öğrenci memleketi, cok kolay satılır gibi geliyor bana. Kendimden oay biceyim; ailem universiteyi kazandigimda bi ev alalim da baskasına kira ödiycegimize ev borcu oderiz hem de okulun sonunda ev sahibi olmus oluruz diye düşündüler. He bu olmadi baska sebeplerden dolayi ama etrafimda cok duyuyorum bu tarz seyler.

Olayin kötü bir yanı daha var, öğrenciler evi biraz hor kullanıyorlar yani her kiracı degisiminde eve bi tadilat masrafı verebilirsiniz.

Ya bence eskisehir bir de öğrenci memleketi, cok kolay satılır gibi geliyor bana. Kendimden oay biceyim; ailem universiteyi kazandigimda bi ev alalim da baskasına kira ödiycegimize ev borcu oderiz hem de okulun sonunda ev sahibi olmus oluruz diye düşündüler. He bu olmadi baska sebeplerden dolayi ama etrafimda cok duyuyorum bu tarz seyler.

Olayin kötü bir yanı daha var, öğrenciler evi biraz hor kullanıyorlar yani her kiracı degisiminde eve bi tadilat masrafı verebilirsiniz.

Evet ya bunu da düşünmüştüm doğrusu :(
Zor bu işler zor oy..:KK14:

Canım daldan dala atladıklarımı yazsam burdan köye yol olur.
Nerden ne kazansam diye kafayı sıyırdım.

Hani yetenekli olduğum alan da çok. Onu da yaparım hadi bunu da yaparım diye fikir değiştirip duruyorum.

Sorun şu ki ben de yaparım, tasarlarım ama yaptırma kısmında elim kolum bağlı.

Hani çizimim de çok iyidir.
Çizerim. Ama bardaklara, bez çantalara, takvimlere, kitap ayraçlarına bastırıyorlar ya nereye gitmeli?
Kiminle anlaşmalı? Bu düzen nasıl işler o kısımlar kafamı karıştırıyor benim de.

Gelinlik, abiye üzerine işleme yapmış insanım, elim yatkındır.

Keçelerden vs çok güzel süsler yapabilirim. Bebek şekeri nikah şekeri falan.
Ama ötesi yok işte. Yaptıklarım ne olacak ? :)

Sanırım bana da o kısımda iş görür bir ortak lazım :)

İkimiz de buluruz inşallah..
sahibinden de urunleri satabilirsin mesela

Nasıl olmuyor burada bile ev yapımı börek baklava satanlar var. Bence düşünülebilir.

Bir de instagram satışları çok iyi gerçekten. Arkadaşım eminönünden alıp alıp satıyor iyi de kazanıyor.
Tantanis siz Hukukçu muydunuz? Öyle kalmış aklımda. Instagram satışları son dönemde çok popüler, tam emin değilim ama bir e ticaret sitesi açmaya kalksan yasal bazı şeyler var onları yapmak zorundasınız ama Instagram'daki satışlar için böyle birşey gerekmiyor diye biliyorum. Yasal hiçbir sorumluluğun (ödeme, vergi gibi) altına girmeden satış yapılabiliyor sanırım.

Arkadaşlar borç psikolojisi, bir an evvel biriktireyim, kendime yeni kazançlar bulayım.
Biri on yapayım kaygısı ile her gün kafayı yeni bir kazanç işi ile bozuyorum.

Bilgim yok, sadece oradan buradan duyduğum ile ' Harbi mi? Her ay 3bin gelir mi cidden?' diye
hani tutup götürseler gideceğim, gireceğim o işe.

Dün gece kendimi 1+0 ya da 1+1 lik stüdyo daire araştırırken buldum.
İhtiyaç kredisini iki katı kadar çekip hem o daireyi alırım.
Üniversiteye yakınmış. hiç değilse kira getirisi olur. Hem de borç bittiğinde elimde bir şey kalmış olur diye.

Ondan önceki akşamda şu woswoslara bakarken buldum kendimi yine.
Hani var ya gelin damat çekimlerinde kullanılıyor.
Alsam öyle 4binlik bir şey bir fotoğrafçıya kiralatsam bir getirisi olur mu diye düşündüm yine.

Çocuk kitapları yazmaya başladım. 3 tane yazdım.
Soru, test, etkinlik yazıp yayınevlerine gitmeyi düşünüyorum.
Kim bilir belki ordan bir şeyler kazanırım diye.

Geçen de bir arkadaş avm standı kiralamaktan bahsetti. Hani tırtıl vs oluyor çocuklar için.
Acayip kazançlıymış dedi. Ben hemen uçuşa geçtim ' Hadi lan! Ciddi mi? Hadi hemen girelim.'
Benim mod bu..

Kendim için endişeliyim.

Kenara attığım üç kuruşluk kötü gün parasını ziyan edeceğim galiba :KK43:

Saçmalıyorum değil mi?
Durdurun beni..

Ya da doğru yoldaysam, gaz verin gideyim :)
acele edersen daha kötü olur. gir markete falan orda çalış tüm kazandığını borca yatırırsın. hemen bitsin diyosun da borç yapmasaydın bu kadar işte

acele edersen daha kötü olur. gir markete falan orda çalış tüm kazandığını borca yatırırsın. hemen bitsin diyosun da borç yapmasaydın bu kadar işte

Borcu ben yapmadım.
Durumum farklı biraz.
Onu çok anlattım anlatmaktan da bıktım o yüzden boşverelim :)

Benim mesleğim var zaten öğretmenim.
Bu söylediklerimi ek gelir için düşünüyorum.

Heves kırmak istemem, ama eşiniz bu kadar kafa yoruyor mu?

Tabii ki o yorsa da yormasa da sizin çizeceğiniz ayrı bir yol olmalı, ama siz bu kadar çabalarken/düşünürken o sadece maaşıyla mı yetiniyor?

Ev almak veya avm'de stand mantıklı geldi.

Konu sahibi, bu tarz işler sizce ne kadar kazançlı olabilir? Ek iş deseniz anlardım ama borç ödemek üzere yapacağınız işin bayağı bir kazançlı olması lazım. Bunlar yerine normal bir işe girip (ya da çalışıyorsanız da aldığınız maaşla) borçlarınızı yavaş yavaş ödeme imkanı yok mu? Yapılandırsanız mesela, öyle olmaz mı? Ne borcudur bilmiyorum ama borçları kapatmak üzere yapılan işin de bayağı kazanç getiriyor olması lazım.

Tantanis siz Hukukçu muydunuz? Öyle kalmış aklımda. Instagram satışları son dönemde çok popüler, tam emin değilim ama bir e ticaret sitesi açmaya kalksan yasal bazı şeyler var onları yapmak zorundasınız ama Instagram'daki satışlar için böyle birşey gerekmiyor diye biliyorum. Yasal hiçbir sorumluluğun (ödeme, vergi gibi) altına girmeden satış yapılabiliyor sanırım.
Hayır hukukçu değilim hukuk okuyorum henüz. Bu konuda net bilgim yok, henüz dersi almadım kesin bir şey söylemek istemem. Ama haklısınız instagram satışları yasal değil.

Heves kırmak istemem, ama eşiniz bu kadar kafa yoruyor mu?

Tabii ki o yorsa da yormasa da sizin çizeceğiniz ayrı bir yol olmalı, ama siz bu kadar çabalarken/düşünürken o sadece maaşıyla mı yetiniyor?

Ev almak veya avm'de stand mantıklı geldi.

Onun işi çok yoğun zaten kendini de kafasını da yoracak hali kalmıyor.

Ben bu saatten sonra onun için değil, kendim için yoruyorum kafayı.
Kazandığımı da kendim için kazanacağım. Onun için yapabileceğim her şeyi yaptım zaten ötesi yok.

Back
X