Kafayı iyice yedim galiba:)

Konu sahibi, bu tarz işler sizce ne kadar kazançlı olabilir? Ek iş deseniz anlardım ama borç ödemek üzere yapacağınız işin bayağı bir kazançlı olması lazım. Bunlar yerine normal bir işe girip (ya da çalışıyorsanız da aldığınız maaşla) borçlarınızı yavaş yavaş ödeme imkanı yok mu? Yapılandırsanız mesela, öyle olmaz mı? Ne borcudur bilmiyorum ama borçları kapatmak üzere yapılan işin de bayağı kazanç getiriyor olması lazım.

Ben öğretmenim. Borçları düzenli olarak kapatabilecek durumdayım çok şükür.
Benimki biraz sabırsızlık, daha çabuk halletme isteği.
Aslında şu durumda aylık 1000 bile gelse fazladan iyi benim için.
Böyle düşünüyorum.

Hayır hukukçu değilim hukuk okuyorum henüz. Bu konuda net bilgim yok, henüz dersi almadım kesin bir şey söylemek istemem. Ama haklısınız instagram satışları yasal değil.
Mesela ben Hukuçu değilim, Hukuk öğrencisi de değilim ama ben de Hukuk dersleri aldım, hiç bu tarz konulara girmiyorlar. :) Ama yasal olmadığı konusunda aklımda doğru kalmış sanırım. Bildiğim kadarıyla fatura kesmiyorlar. Ben bi keresinde Instagramda ikinci el kitap satan biriyle konuştum, sistemini falan anlamak için. Siparişi özel mesajla yolluyormuşum, sonra bana verdiği hesap numarasına parayı eft ya da havaleyle falan yolluyormuşum. Daha sonra o gidip kitapları kargoya veriyormuş, kargonun makbuzunun resmini çekip bana yolluyormuş falan. Bu şekildeymiş onun sistemi.

Ben öğretmenim. Borçları düzenli olarak kapatabilecek durumdayım çok şükür.
Benimki biraz sabırsızlık, daha çabuk halletme isteği.
Aslında şu durumda aylık 1000 bile gelse fazladan iyi benim için.
Böyle düşünüyorum.
Şimdi anladım. Sabırsızlık yüzünden yanlış seçimler yapmazsınız umarım :) Siz direkt ilk mesajda öyle yazınca ben öteki türlü anladım. Bana göre en iyi alternatif özel ders, söyleyen olmuştur muhtemelen. Şimdi bu özel ders olayı da değişik bişey, benim üniversitede bir hocam var, inanılmaz bilgili bi adam, millete KPSS A grubu için özel ders veriyordu ve saati 200 liraydı. Tabi bence bu spesifik bir örnek. Tavsiyem özel ders.

Şimdi anladım. Sabırsızlık yüzünden yanlış seçimler yapmazsınız umarım :) Siz direkt ilk mesajda öyle yazınca ben öteki türlü anladım. Bana göre en iyi alternatif özel ders, söyleyen olmuştur muhtemelen. Şimdi bu özel ders olayı da değişik bişey, benim üniversitede bir hocam var, inanılmaz bilgili bi adam, millete KPSS A grubu için özel ders veriyordu ve saati 200 liraydı. Tabi bence bu spesifik bir örnek. Tavsiyem özel ders.

Küçük bir ilçede olmasam ben de özel ders düşünürdüm ama maalesef burada o imkanım yok.
Büyükşehirde olsaydım hem özel ders imkanım olurdu hem etüt merkezleriyle anlaşabilirdim.
Şimdi yaz geliyor aslında. Yaz için bile bir yerle anlaşabilirim.
Ama şimdiki şartlarım buna el vermiyor.

O sebeple daha çok evde çalışabileceğim, köşedeki az miktar paramı büyütebileceğim
seçeneklere odaklanıyorum.

Küçük bir ilçede olmasam ben de özel ders düşünürdüm ama maalesef burada o imkanım yok.
Büyükşehirde olsaydım hem özel ders imkanım olurdu hem etüt merkezleriyle anlaşabilirdim.

O sebeple daha çok evde çalışabileceğim, köşedeki az miktar paramı büyütebileceğim
Anladım.
Ya işte millet yapıyor da nasıl yapıyor, ben de hiç anlamıyorum. Umarım mantıklı ve kazançlı birşeyler çıkar, kusuruma bakmayın yararlı bir yorum yapamıyorum çünkü aklıma bişey gelmiyor, vaktinizi çalmış bulundum. :)

Anladım.
Ya işte millet yapıyor da nasıl yapıyor, ben de hiç anlamıyorum. Umarım mantıklı ve kazançlı birşeyler çıkar, kusuruma bakmayın yararlı bir yorum yapamıyorum çünkü aklıma bişey gelmiyor, vaktinizi çalmış bulundum. :)

Olur mu öyle şey?
Ben sizin vaktinizi alıyorum asıl.
Teşekkür ederim.
Burada her bir yorum değerli benim için.
Çok faydalı olması gerekmiyor.
Konumu önemseyip yazmış olması yeterli.

Mesela ben Hukuçu değilim, Hukuk öğrencisi de değilim ama ben de Hukuk dersleri aldım, hiç bu tarz konulara girmiyorlar. :) Ama yasal olmadığı konusunda aklımda doğru kalmış sanırım. Bildiğim kadarıyla fatura kesmiyorlar. Ben bi keresinde Instagramda ikinci el kitap satan biriyle konuştum, sistemini falan anlamak için. Siparişi özel mesajla yolluyormuşum, sonra bana verdiği hesap numarasına parayı eft ya da havaleyle falan yolluyormuşum. Daha sonra o gidip kitapları kargoya veriyormuş, kargonun makbuzunun resmini çekip bana yolluyormuş falan. Bu şekildeymiş onun sistemi.
Giriyorlar aslında ama vakti geldikçe işte. Ben şuan bilmiyorum nasıl işlediğini.

Siz tamamen ek gelir odaklı birşeyler istiyorsunuz. Küçük ilçede olmak bence avantaj. İstanbul'da birçok insan sürekli seyahat ederek, küçük ilçelere birşeyler satıyor ve çok iyi kazanıyor.

Bir arkadaşın yazdığı gibi, Eminönü gerçek bir cennet. Buradan toptan alımlar yapıp, orada ticaret yapabilirsiniz. Hatta dükkanlarla anlaşabilirsiniz. Bu devirde bence ticaret gibisi yok. Kırtasiye malzemeleri olabilir, takı-toka olabilir.

Başarılar :)

Her ise yonelmektense, bi ise yonel en iyisini yap. Tek sansin bu.

Baska turlu dagilabilirsin. Aklima gelenler ev yemegi satmak, cevre kucuk bir yer + cevre gerekiyor. Internetten yine zor.

El isi turu seyleri burada pazarlayabilirsin ama ne kadar alici cikar bilinmez cunku temel ihtiyac degil.

Bir arkadas burada organik salca, bakliyat tarzi seyler gonderiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam instragram hesabi ile de satmak istemis. Kazen uyeligini iptal etmisti. Bu konunun icinde degilim. Dogru bilgi icin kazen e danisabilirsin.

Borc kolay oluyor da kapanmasi zor oluyor . O yuzden extra borc yapmayacak isler secmeye calis.

Bu instagramdaki saticilarin basi cok agriyacak. Zamaninda gittigidiyor sahibinden gibi sitelerde yuzbinleri kiranlara oyle ucuk vergi borcu cikardi ki devlet. Yakinda instagram da arastirilir.

Konu sahibi madem kitap yazma yetenegin var buna yogunlas bence.
Sosyalmedya ile tanit kitaplarini.

Bu instagramdaki saticilarin basi cok agriyacak. Zamaninda gittigidiyor sahibinden gibi sitelerde yuzbinleri kiranlara oyle ucuk vergi borcu cikardi ki devlet. Yakinda instagram da arastirilir.

Konu sahibi madem kitap yazma yetenegin var buna yogunlas bence.
Sosyalmedya ile tanit kitaplarini.

Ben de en çok bundan ümitliyim.
İnşallah işe yarar bakalım :)
Teşekkür ederim.

Burasi cok guzel ama satis bolumu aktif degil. bende suan calisamiyorum el emeklerimi degerlendirmek istiyorum amamalesef aslinda reklam yada ilgi cekici hale gelse satis bolumu hepimiz kadiniz.alis veris super olabilirdi... ikinci el bolumu gb canlanmaya ihtiyaci var satis bolumunun. Evet bu arada bende sizin gb yim . Herseyi yapasim var her gprdigume icim akiyo ... zengin olnak degil hayalim sadece kendi ihtiyaclarimi karsilamak cocuguma her istedigimi alabilmek. Muhtac olmamak esime bile...

ama gerçekten en büyük paralar yiyecek sektöründe diyorlar:p
onun tek dezavantajı netten satış olmuyor
ben netten satabileceğim bişeyler arıyorum daha geniş yayılsın diye:KK70:

Netten niye olmasin gida?
Avrupada bi cok dukkan restauranlarin bi cati altinda biriktigi bi site var.
Reklami guzrlce yapildi.
Her evde oturp yemek siparisi vermek isteyen o siteyi tiklar.
Hal boyle olunca her kafe restauran o siteye dahil olmak ister, bizide gorsunler diye.
O siteye reklam icn para oderler.

O sitenin sahibi olmak isterdi gonul :)

Back
X