• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yemek üzereyim bir insan bu kadar olamaz

Bi plan dahilinde, evin dagilmasina firsat vermeden yapacaksınız. Mesela pazartesi ve perşembe elektriklo supurge acma gününüz olsun. Aksam banyoya girdiğinizde temizleyin, her gun yaparsaniz 10 dakikanızı almaz. Ütü gününüz olsun, aksam bebeginiz uyurken yapip bitirin. Yani ben bu sekilde duzen kurabildim. Oglumu her yedirdikten sonra mutfagi kucuk supurgeyle supurup söyle bi siliyorum. Mutfak ve banyo temiz olunca her yer temiz gibi geliyor bana.
Pazartesi nevresim degistirme günüm. Uyanir uyanmaz değiştiriyorum.

Sakin ol canım önce ne yap biliyormusun git bir bardak su ic su icine nasi akiyosa kafandaki dusunceleride akit gitsin

1.. etrafta dağınık ne varsa topla
2.. bulaşıklar makineye
3.. çamaşırlar makineye
4.. kahve yap içerkende plan yap 2 saat içinde evin süpürgesiydi tozuydu halledicem de
5.. saat 5 e gidiyor olucak kalk duş al giyin eşini ara ve çık gez

Şunu da unutma

Bir daha asla 09 09 2018 olmayacak sadece bu gün!
Çok teşekkür ederim beni yüreklendirdiniz

Önce evde ne kadar gereksiz eşya varsa lüzumsuz birer birer atın. Her gün bi oda sadeleştirin. Dağınık ve çok eşyaları olan, süslü püslü evler insanın ruhunu yorar,strese sokar.
Ben gece yatmadan ortalıkta birşey bırakmıyorum salon toplu oluyor. Kalkar kalkmaz yatağımı düzeltiyorum sonra çocuğun odasını.
Yemek yedikten sonra hemen bulaşığı halledin. Çamaşıri toplayınca hemen katlayın, anında yapın herşeyi. Erken yatıp sabah erken kalkın. Seher vakti insana inanılmaz enerji veriyor :)
Yemeği de sabah yapıyorum ben..
Erken kalkan erken yol alır doğru söylüyorsunuz seher vaktinde kalmayıda deneyeceğim‍♀️

Eğer düzenli olarak toplamazsan her şey çok üstüne geliyor insanın. Ben de eğer toplamazsam temizlik yapacağım zaman nereden başlayacağımı şaşırıyorum ve deliriyorum resmen. Çünkü detaycıyım ve oğlum nedeniyle istediğim gibi yapamıyorum/yetiştiremiyorum. O yüzden artık parça parça yapmaya alıştım ben. Mesela bak alt kat dağınıktı dün akşamdan (salon ve mutfak), sabah kalktığımda oğlumu mama sandalyesine oturttum, önce onu doyurdum, sonra da bulaşıkları yerleştirdim. Eşim kalktığında da o yemek için mutfağa girerken salonu toparladım. Yemekten kalktıktan sonra da döndüm mutfağı bir kez daha topladım. Birazdan da çamaşır atıp, oğlumun odasını toplayacağım (sabah babasıyla oynarken dağılmış biraz, çamaşırlar da var toplanacak), ondan sonra da alt katı süpüreceğim. Eğer gözüme dağınık gelen bir yer olursa da süpürdükten sonra toplarım artık. Az az yavaş yavaş yani. Ha ama eşim oğlumuzu alsa dışarı çıkartsa hiç oturmam her yeri oooo deli gibi temizlerim :) bu arada temizlikten de nefret ederim, ama el mahkum.:) sen de en çok göze çarpan yerden başla bence.
Haha süpersiniz.sadece pazar günleri oluyor eşim birde gezmeyi seviyor, bu hafta gitmeyelim dedim.hafta içi işten geldiğinde bebeğim uyumuş oluyor ben yine bir şey yapamıyorum, uyurken çünkü çocuğu ne kadar sese alıştırmaya çalıştırsamda inatla bir tıka uyanıyor

Ben, ben...
Temizlik, derleyip toplama ve ütüyü gayet severek yaparım, düzen ve temizlik gibisi var mı?
Düşününce bile mutlu oluyorum kalkıp mutfağı inceden temizleyeyim bari, yarına kalmasın.

Temizlik düzen herkesi mutlu eder ama ben yapıyorsam hiç sevemiyorum.
Nefret ediyorum o derece :KK57:
Bu arada evim her daim derli toplu temizdir ama ben ağlayarak yapacam neredeyse, yardımcı alamıyorum içime sinmiyor. Bu kadar değisik bir türüm:deli:

aldıgınızı yerine koyarsanız eviniz dagılmaz.
en büyük yardımcınız çocugu ile ilgileniyor ama siz zamanı oyalanarak geçiriyorsunuz.
3 kişilik evin dagınıklıgı ya gözünüzde büyüyor yada baya dagınıksınız
evet eşim en büyük yardımcım, zamanı yorulduğum için kendime ayırmak istiyorum diyelim. Eşim hafta içi işten geldiğinde bebeğim uyumuş oluyor tüm gün ben ilgileniyorum. Her bebek farklı olduğunu düşünürsek çocuğum gerçekten bana bağımlı zaten yatağa koyup tuvalete gittiğimde bile bas bas bağırıyor.
hiç bir erkek bu duruma sessiz kalmaz eşim kalıyor çünkü görüyor halimi.

Ağzınıza bir sakız atın. Açın bir şarkı mutfağa gidin. Bulaşıkları toplayın ocağı tezgahı silin. Yerleri silin. Bir evde mutfak toplandı mi gerisi çorap söküğü gibi gelir. Sonra çamaşırları toplayıp makineye atın. Ortaliktaki dağınıklığı toplayın. Sonra supurmeye geçersiniz. Ardından yerleri silin tozları alın. Bitti gitti. Demisken ben de işlere giriseyim. İşler bitsin keyif kahvesi de benden :)
Komşum olur musunuz :) yalnızlıktan birde bu kadar kendimi saldım herhalde:(

önce evdeki bütün dağınıklığı topla...daha sonra oda oda devam et...önce oturma odasından başla..halıları süpür ve kaldır..
sonra koltukları çek arkalarını sil süpür, sonra orta yeri sil süpür ve halılarını ser...sonra diğer odalarıda aynı şekil yap..en son tüm odaların tozunu al...sonra banyoyu ve wc yi temizle...balkonu yıka...her yeri aynı gün yapma mesela...bir gün tülleri yıka, camları sil...diğer bir gün sadece mutfağı yap..ben kendim, minimal yaşam tarzını uygulamaya çalışıyorum...evde bana lazım olmayan hiç birşeyi almıyorum ve herşeyden tek olarak var...yedek hiç bir şey tutmuyorum...az eşya, çok huzur...geneldede hiç biryeri dağınık tutmam...dağınık olmayan ev fazla kirli görünmez...minimal yaşam felsefesini okumanızı tavsiye edeceğim...çok işinize yarıyacak emin olun...

Ellerinize sağlık verdiğiniz fikirler yazdığınız her şey benim için çok değerli :) kitabı mutlaka okuyacağım. Hatta başka kitap önerileriniz varsa alırım konuyla ilgili:)

Tatilden döndüm ev kalk gidelim diyor bende halt yeme otur modundayım.
Bu temizlik ev toplama işini severek yapan var mı?
Sakince o telefonu yere bırak, yada yere bırakma dağınıklık yaratmasın koy bir yere işte nerden olursa başla zaten sorun başlamak.

Yazması ne kadar kolaymış, biraz tavsiye daha okuyayım söz bende baslarım:kahve:
Hahah Tatilden dönenler sendromu sanırım bu:) çünkü her şey tatil dönüşü başladı bizde :)

Bi plan dahilinde, evin dagilmasina firsat vermeden yapacaksınız. Mesela pazartesi ve perşembe elektriklo supurge acma gününüz olsun. Aksam banyoya girdiğinizde temizleyin, her gun yaparsaniz 10 dakikanızı almaz. Ütü gününüz olsun, aksam bebeginiz uyurken yapip bitirin. Yani ben bu sekilde duzen kurabildim. Oglumu her yedirdikten sonra mutfagi kucuk supurgeyle supurup söyle bi siliyorum. Mutfak ve banyo temiz olunca her yer temiz gibi geliyor bana.
Pazartesi nevresim degistirme günüm. Uyanir uyanmaz değiştiriyorum.
Çamaşır konusunda kurutma makinası elim ayağım oldu. Nevresimlerim hep temiz oluyor Allahtan.
ek gıda sürecinde bu kdar dağılacağımızı düşünmemiştim. Çünkü mutfağım küçük her şey salonda evde oturma odası kurmadık. yaşam alanımız dağılıyor bu yüzden:)
Sizede çok teşekkür ederim fikirleriniz için.

Ellerinize sağlık verdiğiniz fikirler yazdığınız her şey benim için çok değerli :) kitabı mutlaka okuyacağım. Hatta başka kitap önerileriniz varsa alırım konuyla ilgili:)
kitabıda var ama, internetten yazarsan konuları ordan da okuyabilirsin...hatta kadınlar klübünde bile var bu konu...kişisel gelişim bölümüne gir ve ordan oku...resmen eşyalara hizmet ediyoruz, en güzel zamanlar ev işi ile geçiyor..vede bugün yap, yarın gene aynı...kolaylıklar diliyorum...

Temizlik düzen herkesi mutlu eder ama ben yapıyorsam hiç sevemiyorum.
Nefret ediyorum o derece :KK57:
Bu arada evim her daim derli toplu temizdir ama ben ağlayarak yapacam neredeyse, yardımcı alamıyorum içime sinmiyor. Bu kadar değisik bir türüm:deli:
Ben temizliği çok seviyorum ama dağınık olunca işe giriş yapamıyorum:) çünkü asabım bozuluyor

aldıgınızı yerine koyarsanız eviniz dagılmaz.
en büyük yardımcınız çocugu ile ilgileniyor ama siz zamanı oyalanarak geçiriyorsunuz.
3 kişilik evin dagınıklıgı ya gözünüzde büyüyor yada baya dagınıksınız
Annemin lafı.aldığını aldığın yere koy der hep.kendileri de fazlaca düzenlidir.

Hahah Tatilden dönenler sendromu sanırım bu:) çünkü her şey tatil dönüşü başladı bizde :)
Cuma tatilden döndük.döner dönmez bavulu boşalttım.bütün çamaşırları yıkadım.herşeyi kaldırdım.bugün de mutfağı buzdolabını ve dolapları temizledim.yarına da dip kıyı temizlik ve tuvalet banyo beni bekliyor.ömür biter temizlik bitmez:temizlik:

Back
X