Kafayı yemek üzereyim

Hay agzin bal yesin
O kadar yaptim 3 ay evimde kaldi yeri geldi temizliginide yaptim bir kere allah razi olsun demedi.benim onlarla telefonda konusamamamdan istemiyo bizi diye laf yapiyorlar
Aynı aynı benimki de böyle , artık bende diğer gelinleri gibi yabancı gibi davranıyorum. Mesafeli olmakta her zaman fayda varmış, boşuna kaç sene kendimi yıpratmışım .

Kesinlikle , biraz zaman aldı ama çözdüm. Artık bende ayda yılda bir gidiyorum geliyorum el gibi. Kızı gibi davrandığım zamanlar asla kıymeti bilinmedi, şimdi el gibiyim daha sesi çıkmıyor.

Valla ben ne yapsam olmadi yaptimdaha falasini istediler telefon da onlarla konuşmuyorum diye demediklerini birakmadilar

Valla ben ne yapsam olmadi yaptimdaha falasini istediler telefon da onlarla konuşmuyorum diye demediklerini birakmadilar
Tamam da ne konuşacakmışsın telefonda her dakka, kankin değil ki oturup dedikodunun dibine vurasın, kaynanayla ne konuşulur ki

Kayınvalidem ki dünya iyisidir; çocukluğundan bugüne yardımcılarla yaşamış biri; bayramlar hariç yemek yaptığını bile sanmam.

Fakat kayınvalide programlanması mıdır nedir? Bazen o bile söyleniyor. "Biz gelinken..." diye başlayan cümlelerle. Çok abartmıyorsa duymayın; fakat sizi kırıyor ise yapmamak nasıl oluyor gösteriverin.

Bu kayinvalidelerin bazen artistligi tutuyor bence. Benim kayinvalidem çok iyidir,Allah uzun ömür versin az birlikte temizlik yapmadık. Cevremde herkes şaşırır. Bu arada benim evimi temizliyoruz ha onunkini de degil.
Gunlerden birgun sarma sardım yiye yiye doyamadı kii sarmayı ters sarmışım farketmedi bile. Sonra birgun dolma yaptım diyor ki "Sende beni geçtin cok guzel olmus ellerine sağlık " bu ne demek ki acaba kendisi dolma uzmanı sanki. Aradan 25 30 gun gecti yine bir dolma yaptım anne eve de götür yersin dedim olur dedi saklama kabina koydum bana diyor ki ben biraz daha pisircem bunu sen x gibi pisiriyorsun diri ki ben cok guzel dolma yaparim ve diri pisirmem,biricik oglusu lapa seviyor pilavida dolmayida makarnayida bebek mamasi gibi ki dolmaninda tane tanesi makbul degilmi biri beni aydinlatsin. Yani bunlar kayinvalide damari kaynakli seyler. Maziyi anlatmasi da yaşlılıktan kaynakli cok takilma derim. Yapacagin sey temizlik yapmamak ve kendi evinde kalmak. Niye orda kaliyorsun ki yani

Hata sende esin nereye gitti niye evinde beklemiyorsun

Başkasının evinde nasıl rahat ediyorsunuz anlamıyorum, kendi eviniz dururken, eşiniz her nerede ise, kv ile oturmayın

Misafir olarak niye yemek ve temizlik yapıyorum ya? Yardım ederim ama o kadar.

En temizi kendi evinde kalmak ne luzumu varki?hayir ne sandinki?agzinla kus tutsan yine yaranamazsin yine yaranamazsin.

Misafir neden is yapar?
Yapmayin.
Sizi agirlamayacaksa kendi evinizde ve annenizde kalin.

Bacım ne yaparsan yap yaranamazsın. Bazıları sırf gıcıklık olsun diye böyle davranır. Yerinde olsam güzelce savunmamı yapardım. Eşinin annesi diye ağzına geleni söylemeye hakkı yok. Büyüklerde büyüklüğünü bilecek önce. Ayrıca o akılları sana değil verecekse varsa eğer kendi kızlarına versin. Benim kaynanamında elinden pek iş gelmez benim lohusalığımda bile bizde kalırken bir çorba bile yapmadı düşün.
Sen elinden geleni yapıyorsun en azından ama bide böyleleri var işte. Sen ona de ki "Sizin döneminiz o dönemde kaldı, siz sizsiniz, ben benim ayrıca eşim yaptıklarımı beğendikten sonra sorun yok benim için." De

sizin eviniz varmı kalacak abla kardeş kuzen varsa onlarla kendi evinizde kalın ayıreten çalışıyormusunz bnce çalışın iş bulun .kimse kimsenin yaptıgı temizliği begenmez,annem benim yaptıgım temizliği ben ablamın yaptıgı ablam benim yaptım temizliği annem ikimizin temizlğini begnemez biz 3müz yengemizin temizliğini .bu düzen değişmez sizin vicdanınız rahatsa gerisi önemli değil belki çamasır suyu elınizde dolaşmalısınız.

BİDE o yapsında görelim dicen olmcak o yüzden benim elimden bu kadarı geliyor daha iyisini göster bende öğreneyim anne de geç

Ben nasıl davranıyorum yapmıyorum. Hiç alıştırmadım alıştırmam da misafir gibi gider misafir gibi gelirim zaten izinde tatil niyetiyle gidiyoruz 15 gün falan onda da yemekmiş temizlikmiş hizmet edemem kimseye dinlenmeye gidiyorum. Bulaşık sofra kurma toplama bendedir misafir falan gelince servis çayı kahvesi işte o kadar yaptığım.temizliğe falan girişmem yemekte yapmam çünkü biliyorum benim kv sadece kendi yemeklerini över durur ben yapsam da beğenmeyecekler

Eğer kendinizi begendirmeye çalışırsanız değersiz eksik hissedersiniz
Benim annem de b n senin yaşındayken şunları şunları yapardım vs derdi . Annem de kv de köyde büyümüş her türlü köy işini erkek işini yapmışlar. Benim onlarla yarisabilmem mümkün değil öyle bişeye de girmem zaten. Ben yaparım beğenir beğenmez onlara kalmış.

Gitmiyorum. Deger gordugunu hissetmedigin yere gitme. Cok zaruri ise adim hidir elimden gelen budur de kapat.

Valla bende temizimdir ve güzel iş yaparım. Ama kv nin kendi düzeni vardır. Yaptırmak istemez. Bende sadece bulaşık yıkarım... Benim kv de hep anlatır şöyle makineler yoktu, böyle elimizde yapardık falan filan. Açıkcası çok ciddiye almıyorum ben.

Napıyım yani yaranmak için yıl olmuş 2019 makinem varken çamaşırı elde mi yıkıyım? Süpürge varken evi çalıylamı süpüreyim? Ayrıca bu nesil hep böyle hariçten gazel oluyor ama hepsininde evinin o dönem tertemiz olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bence nasıl olsa görmedik diye birazda kendilerini övüyorlar

Mesafe her zaman iyidir, herkes yerini, haddini bilir. Hata bende mi diye sormana çok kızdım konu sahibi. Kendine değer ver biraz. Kv nin evinde kalıyorsan hizmet hürmet etmek zorunda değilsin, içinden gelir yaparsın o da ikramın olur. Hele beğendirmeye hiç çalışma. Bnde gidince mutfağa girerim hazırla topla kaldır bu kadar. Fazlasını asla yapmam.
Hürmet edileyim sevileyim diye yaklaşınca kıymetin olmuyor kendimden biliyorum. En güzeli mesafe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…