kafayı yemek uzereyim !

Laf sokuyorum ama anlayana iste. Aman dikkat et hirsiz cok dedi gecen gun bende hirsizin kim olduginu ben cok iyi biliyorum dedim. Bidaha ne temizlgivevine oturmaya bile gitmedim
Evinin anahtari bi baskasinda ne ariyo ki tatlim benim kendi annemde bile yoktur evimin anahtari.allahtan sadece basortuleriyle kalmis.acayip insanlar var su dunyada.
Calisiyodum lazim olur bisey olur diye verdik nerden bilebilirim boyle bisey yapacagni. Herkesi kendim gibi zannediyorum

Yapicam artik bi sekilde kafayiyemesem iyidir. Aklimdan çıkmıyor hiç
şimdilik söyleme bence, bir olay daha oldugunda söylersin.. bilsin...

yani işte öyle demek istiyorum , mesafe olsun, çok gitmesin... saf, iyi niyetli olunca tepemize biniyorlar valla...
bu ilk degil aslinda. Bendrn izin almadan kendi annemin hazirlayip bana verdigi kislik yemekliklerdende almisti daha once bi cok kez.gitmiyorm zaten artik ayaklarim bni goturmuyo oraya

Arkadaşım, herkes seni acayip gaza getiriyor burda, "yok terbiyesizkaynanan yok yüzüne bakma yok slm verme "filan diye. Ama bu eşinin annesi, kayınvaliden. Maalesef gerçek hayatta olaylar görüşme etme diyecek kadar basit olmuyor, gelişmiyor. Bence eğer bir kez daha şahit olursan bu tarz bir olaya açık açık kaynvalidenle konuş. Örtüleri almıştın, buzdolabımdan almıştın, hayırdır anne neden sormadan alıyosun çekiniyomusun de? Suçlayıcı olma da sor yani. Bir kadın neden oğlunun evinden eşya yürütür,ihtiyacı olmadığı halde. Kıskanıyor mu? olay ne anlamaya çalış. Nitekim bu eşinin annesi, seninde annen. Kendi annen senin evinden eşya alıp alıp gitse, napardın oyle dusun. Onada oyle yaklaş. Ve ona onu sevdiği saydıgını hissettir. Açık ol. Biz kadınlar fitne ararız fesatlık dusunuruz de açık olmayı sevgimizi göstermeyi beceremeyiz. O büyüklük yapmıyorsa o onun ayıbıdır. Sorulacak hesap varsa, ya burada ya ahirette Rabbim sorar. Sen kendine yakışanı yap, Hem Allah rızası için hemde eşinin hatrı için bazı şeyleri görme duyma. Zaten eşinle aran iyiyse, sizin ilişkinize çok müdahale etmiyorsa şu zamanda melek kaynanalardandır o. öyle bil. Kötü olmak çok kolay, herkes kötü olabilir. Hesap sorabilir, maharet iyi olabilmekte. İyi yaklaşabilmekte. Ben böyle yazıyorum da evli değilimdir atıp tutuyorumdur gibi düşünebilirsin. Ama bende üç senelik evliyim, çok olumsuzluklar yaşadım. Ama iyilikle yaklaştım hep, sabrettim. Dua ettim. Nitekim sabrın sonu selamet, şuan meyvelerini topluyorum diyebilirim. Eşine de sakın annesini kötüleme, nitekim annesi. Kayınailenle yaşadığın her olayda ya benimkiler olsaydı napardım diye düşün ve öyle davran. Kızıcaksan da öyle kız, severkende öyle sev. İnan bana sahih olan bu. Zor, ama imkansız değil. Kendine güzel bak güzel kardeşim

Baştan çok hata yapmışsın anahtarını vererek,kilidi değiştir bir dahada verme o geldiğinde de odaları kilitle.
Ne münasebet odana girip orayı burayı karıştırabiliyor.

istese vermicekmiydiniz sanki, ne tuhaf insanlar varya..Ben olsam anahtarı alırdım derhal, sen o anahtarı acil durumlarda kullansın diye vermişsindir, gidip dolaplarını karıştırsın diye değil..Ablamın kayınvalide modeli tıpkı, oda girer dolaplarını karıştırır, buzluğundaki etini alır yemek yapar sana lazımmıydı diye sormadan

Hamile halimle yardıma gitmezdim. Zaten eşimde göndermemeli. Temizlik için yardımcı alın derdim. Bir daha gitme. Çocuk varken falan sakın gideyim deme. Yardıma gitme dememin sebebi, hamile kadına 5 odalı evin işi yaptırılmaz. Bebeğin zarar görebilirdi. Görümcen gelmeliydi. Hatta eşin yardımcı olmalıydı. Gelindir yapacak mantığını kabul etmiyorum. Bu yüzden gitme diyorum.

Anahtarını almışsın zaten, olması gerekeni yapmışsın.

Çocuğa kendin bak kayınvaliden bakmasın. Mesafe koyman açısından önemli.

Eşine söylesende farketmez artık, olan olmuş, sende yakalamışsın. Yüz göz olma, uzak dur. Ama saygısızlıkta etme, aranız açılmasın. Haklıyken haksız konuma düşersin.

Bence olanlardan eşinin haberi olmalı. Çünkü daha önce de buzdolabından birşeyler almış..
İleride daha büyük çapta bir eli uzunluk söz konusu olursa eşine ne diyeceksin? Önceden de böyle böyle olmuştu mu?
Birde görümce dururken size niye iş düşüyor? Üstelik hamilesiniz .Siz kendi evinize yetemez boyuttayken 5 oda temizlemek de neyin nesi..
Ben olsam görümce gelsin ben yavaştan ona yardım ederim deseydiniz.Arkanızdan fayansları silmemiş dedikosunu yapmasını biliyor ama !
Tülbentleri gördüğünde de " aaaaaaaaaa anne,hani bana kalmadı diye söyleniyordun.Renk renk arşivi nasıl oluşturdun?" deseydin.
Hiç hoş değil. Biraz mesafeli olun.Eşinizin de haberi olsun.

cok guzel seyler yazmissin Allah razi olsun. Ama eger benim annemde yapsaydi tepkim ayni olurdu konusmazdim.ben sogudugum bi insanin yuzune bakamam icim kaldirmaz.simdi ben ona bisey olmams gibi davransam eminin daha beterini yapicak o yuzden mesafeliyim hatta elimden gelse konusmam bile nefret ettim ondan. Bitti benim icin
Baştan çok hata yapmışsın anahtarını vererek,kilidi değiştir bir dahada verme o geldiğinde de odaları kilitle.
Ne münasebet odana girip orayı burayı karıştırabiliyor.
Hatami kabul ediyrm zaten. Esime soyledigimdede ilk isi o olacak eminim kilidi degistirecek
anahtarı almak yerine evin kilidini degiştir

Istese verirdim tabi hatta mevlutte bana kalmadimi diye yirtinirken aksaminda kendime ayirdigimi vrdm al heves etmissin diye,
Sacini basini yolasim geliyo yemin ederim ama esimin annesi diye susuyorum. Olan oldu dedigib gibi simdi daha dikkatliim eve oturmaya geldignee bile pesinden ayrilmiyorum.
bunlarda adet canim gelin kole onlarin gozunde yapmak zorunda. Hos ben o yuzdenvyapmadm yardimvolsun dye yaptim ama yine ben kotuym

Anahtarı aldıysan sorun yok.

Onceligim tabiki bebegim ama sinirlerime hakim olamiyorum artik dusunmek istemyrm aklimdan cikmiyo.

Bayramda kendi ailemle tatile gidicem. Esim gelmiyo oda bayramda kendi koyune gidicek.ben bu konuyu esime soylwmedm henuz. Ama eminim esimdenanahtari isticek dolaba et koycam bnmkine sigmaz dicek
Ben esime ne desemde anajtari vermese?

Görümceniz hamileymiş yardıma gelememiş olabilir ayrıca çalışıyorum diyorsunuz o zaman nasıl yardım edebildiniz. Bir de mevlütte neden istemedi de gelip çaldı onu anlamadım isteyebilirdi sonuçta. Kusura bakmayın biraz suçlamak için yazıyorsunuz gibi geldi bana. 5 tane almış diye laf ediyorsunuz belki mevlidde aldı siz başörtülerinizin olmadığını evinde görünce mi farkettiniz. Görümcemle hakkımda konuşurlarken yakaladım diyorsunuz ne konuşuyorlardı ki hakkınızda hem de siz oradayken fazla cesaret işi. Gitmeyin bundan sonra yardıma bu kadar laf edecekseniz o zaman çünkü yaptığınız işin kıymeti kalmıyor anahtarı da almışsınız tamam işte.

Bayramda kendi ailemle tatile gidicem. Esim gelmiyo oda bayramda kendi koyune gidicek.ben bu konuyu esime soylwmedm henuz. Ama eminim esimdenanahtari isticek dolaba et koycam bnmkine sigmaz dicek

Pardon da bayram zamanı siz ailenizle tatil yapacaksınız, eşinizde köye gidecek öyle mi yani bayram bayram ayrı takılacaksınız bu sizce yanlış değil mi bayramlarda eşler bence birarada olmalı beraber hareket etmeli siz neden köye gitmiyorsunuz eşinizi yalnız bırakıyorsunuz sonra da kaynanam tüm evi temizletti diyorsunuz eşinizde bayram zamanı sizi ailenizle tatile gönderiyor ama karışan eden yok. Ben hayatta bayram zamanı eşimi bırakmam akrabaya ele güne karşı ne demek tek başına bayram ziyareti mi yapacak ayrıca köyde kim var ki gidecek annesiyle yakınmışsınız zaten akrabalarını mı görecek sizinle gelemiyor mu.

anlamadıgım tek şey nıye bu kayınvalıdelerde anahtar olur?? ne amaçla verılır bu anahtar?

anlamadıgım tek şey nıye bu kayınvalıdelerde anahtar olur?? ne amaçla verılır bu anahtar?
Hamile olan gorumcem degil benim. Calisiyodum hamile kalinca biraktim isi. Temizligide isi birakinca yaptim zaten.mevlutte almis olamaz cunku bana kalmadimi diye sordu mevlutte. K.bakmayin ama ben durup durup mevlutte dagitmak icin aldigim basortuleri saymiyorum. Onun dolabinda ayni model ayni marka gorunce anladim. Dipdibe oturuyoruz ve binanin duvarlari cok ince tv yi kapatinca ne konustuklarini duydum yan odada konusuyolarmis gibi. Kimseyi sucladigim yok olmayan biweyi konuscak halimde yok.
esim koye ev yaptiriyo ve bitek hayram tatili oldigi icin kuzeniyle gidip ev isini halledicekler malEmeleri falan alicak. Banada sende burda tek kalma annenlerle git aklim sende kalmasin dedi. Yoksa esimi birakip gitme taraftari tabiki degilim.esimi yalniz birakmiyorum bursa yani. Kaldiki yalniz biraksam kaynanamin evini temizlememle ne alakasi var kim karisabilirki bana esimden baska

açıkça anahtarımızın kımsede olmasını ıstemıyorum,
ilk yorumumda hamıle sensın sanmıtım
ama görümceye yazmıssın gıbı geldı ve duzenledım mesajımı. hamıle halınle nıye baskasının işini gücünü yapıyorsun kı? eşin bişi demıyor mu bu duruma?

Insallah neden diye sormaz. Cunku anlatmak istemiyorum annesi sonucta uzulur duyunca. Esim bana fazla bisey yapma ablamda gelir zaten ona yardim edersin ama kendini yorma dedi s9nra gelen olmayinca bide basortuleri gorunce o sinirle yaptm yaptigim yalee kotuyum bide yapmasam demeki vay halime

bahane bulabılırsın mesela; ev genelde dagınık oluyor öyle gorsun ıstemıyorum dersin
ya da açıkça söylersın
istemıyorsan bu senı kötü biri yapmaz ama bahanelerın de işe yaramazsa gercegı söylersın olur bıter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…