• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yiycem yardım

Eminim o ds yaramaz neler denedim geçmiyor. Özele gittim o bile test yapmadı
Sarmısak sürmeyi bir dene canım. olmazsa olmasın, kaybedecek bir şeyin yok. Arpacığımı iyileştirdim sarmısakla. Sarmısakta mucize gizlidir. Diğer kullandığın şeyler işlenmiş ürünlerdir. Sabun, krem, jel vs gibi, ama sarmısak doğal, kabuğunu soy böl ikiye ve sivilcelerine sür. Bu kadar kolay. Dene....

Yok sarmısak yok ot yok sabun! Sakın bunları deneme. Yarın bir özel cildiye doktoruna git ve hormonlarına baktırmak istediğini söyle, o senden bazı testler isteyecek, sen de devlette yaparsın testleri.
Ondan sonra bir tedavi yoluna gidilir. Cildin mahvolmuş. Bilmeden hiçbir şey kullanacak durumda değilsin şu an.

Canim sen kac yasindasin? Uzuldum. Tabiki bununla ilgili internette cok bilgi var. Dogru arastirmayi bilmiyorsun. Hormonlar genelde kendi kendilerine bozulmazlar. Yedigin, ictigin gidalar, kullandigin kimyasallar ve diger bazi faktorler sebebiyle bozulur. Fazla islenmis gidalardan, kozmetik urunlerden, krem ve parfumlerden, yumusaticilardan uzak dursan sivilcen de olmaz sagligin da duzelir ama sana bu durumu anlatmak zor sanirim sen istedigin bolume git. Doktorlarin isi de zor. Hastaliklarin cogu dis faktorlerden kaynaklanmiyor.
Yiyeceklerin sebep olup olmaması ile ilgili bir yazı hiçbir yerde yazmıyor bnce kesin hormon sıkıntım var. Ama hangi bölüm bakar onu bilemedim endokrinoloji mi kadın doğum mu yoksa dermatoloji mi

Biliyorum o ilacı kullanmak istemiyorum onu
beslenmene dikkat ederek başla.
benim de ilaçla geçmeyen cilt sıkıntım vardı.
çikolata, cips, aşırı şekerli tuzlu baharatlı her şeyi terkettim ya da aza indirdim.
cilt ve saç için de 10 yılı aşkın süredir zeytinyağlı hakiki sabun kullanıyorum.
çok şükür düzeldi.

inşallah sen de şifa bulursun.

Canim sen kac yasindasin? Uzuldum. Tabiki bununla ilgili internette cok bilgi var. Dogru arastirmayi bilmiyorsun. Hormonlar genelde kendi kendilerine bozulmazlar. Yedigin, ictigin gidalar, kullandigin kimyasallar ve diger bazi faktorler sebebiyle bozulur. Fazla islenmis gidalardan, kozmetik urunlerden, krem ve parfumlerden, yumusaticilardan uzak dursan sivilcen de olmaz sagligin da duzelir ama sana bu durumu anlatmak zor sanirim sen istedigin bolume git. Doktorlarin isi de zor. Hastaliklarin cogu dis faktorlerden kaynaklanmiyor.

22 yaşındayım. Bir tek yüz de değil vücudum ve saçlarımın içinde de çıkıyor

Yok sarmısak yok ot yok sabun! Sakın bunları deneme. Yarın bir özel cildiye doktoruna git ve hormonlarına baktırmak istediğini söyle, o senden bazı testler isteyecek, sen de devlette yaparsın testleri.
Ondan sonra bir tedavi yoluna gidilir. Cildin mahvolmuş. Bilmeden hiçbir şey kullanacak durumda değilsin şu an.
Doktora gitsin elbette, ama tepkiniz abartılı geldi. Sarmısak sürse ne olacak ki. Çok çok işe yaramaz. Başkada bir yan etki düşünemiyorum.

Ne kadar zararlı bilmiyorum ama sivilcelerin sarmısakla,yoğurtla,diş macunuyla geçeceğini tecrübe ettim.Sivilceler genelde hormonlar ve genetik yatkınlıkla alakalı (anne babada gençken varsa sende olması olası),yani yiyip içtiklerinle pek bağlantısı yokmuş.Dermatolojiye görünmelisin, ayrıca sivilcelerle oynama zor olan onlardan değil izlerinden kurtulmak.

Eki Görüntüle 1979593 Ne yaptıysam ne kullandıysam ne kadar doktora gittiysem geçmiyor ne yapacağım yaş 22??? salyangoz sabunu ile sabah akşam yüzümü yıkadığım halde yenileri de eklendi bütün yanaklarım böyle..
çözümü bende desem :D cok sevineceksin biliyorum
cildini karma ciltler için olan bir sıvı sabun ile yıka. sonra batikon (eczenaden al) ile yaralı bölgeleri sil. batikon kırmızı turucu iz bırakacagından eczaneden yuzum için diye belirt. minik şişe alkol al. bu alkolu minicik bir pamuga dök ve batikonun turunculugu gitsin diye. sil. bunu düzenli ama abartmadan yap. detaylı bilgi için bana yaz :)

çözümü bende desem :KK70: cok sevineceksin biliyorum
cildini karma ciltler için olan bir sıvı sabun ile yıka. sonra batikon (eczenaden al) ile yaralı bölgeleri sil. batikon kırmızı turucu iz bırakacagından eczaneden yuzum için diye belirt. minik şişe alkol al. bu alkolu minicik bir pamuga dök ve batikonun turunculugu gitsin diye. sil. bunu düzenli ama abartmadan yap. detaylı bilgi için bana yaz :)

Daha önce eczacıdan karışım alkol aldım işe yaramamıştı. Cdden geçirir mi batikon

Daha önce eczacıdan karışım alkol aldım işe yaramamıştı. Cdden geçirir mi batikon
alkol karışım nedir ya... igne yapılırken cilt dezenfekte olsun diye kullanılan alkolden bahsediyorum ben. neyse bak sana işin özünü anlatayım. sonra sen karar ver.
yüzünde vucudunda her yerinde gözle görünmeyen iyi ve kötü bakteriler var. cilt florası.
yıkasanda cıkmaz bunlar. ve bu pis birşey degildir. herkes böyledir.
iyi bakteriler cildimizi korur. kötü bakterilerde cildimizi hastaa eder.
akne budur.
şimdi batikon nedir : geniş caplı bir dezenfektandır.
yani: ciildindeki kötü hasta hasta eden bakterileri -batikon veya biokadin gibi bir dezenfektan temizlersen- orayı enfekte eden şeyden korursun- olanıda bakteriden uzaklaştırırsın daha kötü olmasını engeller ve kurutursun.
alkole bile aslında gerek yok. kulak cubuguna azıcık batikon dök. sivilceleri üzerinden az az sil. azıcık beklet ve yüzünü duru su veya kükürtlü sabunla yıka. kurula. bu kadar yapacagın.
alkol neden al dedim : cok bekletirsen kırmızılık azıcık kalabiliyor. alkolle silersen gecer.
tabi asla abartmadan yapacaksın bunu.
abartırsan: batikon iyi bakterileri de öldürdügü için cilt floronı bozarsın.
yada
doktr. gidip o sivilcelerin içindeki irinden örnek kalıp kültür yapmalarını iste. sonra kültür sonuca göre uygun antibiotik krem versinler. sonra da sivilcelerinden kurtul.

ek olarak : yedigine içtigine dikkat et. el hijyenine dikkat et. ellerini ikide bir yüzüne götürme. alerji testi yaptır. abuk sabuk sabunlar kremler kullanma.
salyangozları da rahat bırakın. :)

Ne kadar zararlı bilmiyorum ama sivilcelerin sarmısakla,yoğurtla,diş macunuyla geçeceğini tecrübe ettim.Sivilceler genelde hormonlar ve genetik yatkınlıkla alakalı (anne babada gençken varsa sende olması olası),yani yiyip içtiklerinle pek bağlantısı yokmuş.Dermatolojiye görünmelisin, ayrıca sivilcelerle oynama zor olan onlardan değil izlerinden kurtulmak.

Dermatoloji testosteron östrjen vs gibi hormonlara bakar mı acaba bu hormonlar sebep oluyormuş

Dermatoloji testosteron östrjen vs gibi hormonlara bakar mı acaba bu hormonlar sebep oluyormuş
Evet bakarlar, ihmal etme bence dışardan cildi ne kadar kurutmaya çalışırsan çalış problem içerde ise işe yaramaz.Ben hergün doğal gül suyu tonikleri,temizleyiciler kullanırken bir akrabam sivilcelerimi görünce "yüzünü yıkamıyo musun? " demişti o kadar çok üzülmüştüm ki.

Son çare roaccutane mıydı neydi, o galiba. İyi bir dermatologa gidin bakalım ne diyecek. Kendi kendinize sabun falan kullanmayın.

Back
X