Kafayı yiyorum herhalde 😀

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.077
83
34
Kızlar iyi geceler yani artık birilerine bu durumu anlatmak zorunda hissediyorum . Yoksa çatlıcam . Saçma sapan bir durumun içine düştüm. Sürekli acayip bir vesvese hali aldı beni. Herhangi güzel bir şeyi aklımdan geçirirken bi anda içimden aslında hiç istemediğim bişey geçiveriyor, engel olamıyorum kendime. Sonra oturup ,Ya ben bu olmasını istemediğim şeyi istediğim düşünülürse diye düşünmeye başlıyorum. Yani evren tarafından . Hani düşündüğümüz olur gibisinden şeyler varya onlara taktım kafayı ben Aynı şekilde dua ederken de öyle oluyor . Bi anda hiç istemediğim bir şey aklımdan geçiyor. Dua edemez oldum artık. Çünkü korkuyorum.
Herhangi birini eleştirmekten ya da ne bilim bir konu hakkında yorum yapmaktan falan aşırı korkar oldum ya ben eleştirirsem de başıma gelirse diye düşünüyorum sürekli .
Bu olumlu düşünün , ağzınızdan çıkana aklınızdan geçene dikkat edin meselelerine biraz sarmıştım. Sonradan bu hale geldi . İmdaaat yani artık . Ben korkmaya başladım başıma ağrılar giriyor . Neden böyle oldu ? Nasıl kurtulucam ben bu durumdan ?

Bi yardım alabilirsiniz biraz bu konuştuğuna dikkat et konularından da uzaklaşmaya çalışın belliki sizi olumsuz etkilemiş

Biraz akisina birakmak geldigi gibi yaşamak lazim. Sürekli her konuyu istediğimiz gibi sürekli olumlu dusunmeye calismakta sakincali bence. Psikolog Beyhan budagin videosu vardi bu konuyla ilgili. Sürekli olumlu düşünmeye zorlamanin zarar verebilcegi ile ilgili. Akışına birakin. Su gibi hayriniza aktigini telkin edin kendinize.

Aslında tam olarak öyle de değil . Hani mesela bir dilek diliyorum diyelim pat aklımdan istediğimin tersi geçiveriyor. Nasıl moralim bozuluyor anlatamam . Düşünmek istemediğim şeyler hep aklımda

Aynı beni anlattın. Ben öyle anlarda Allahım korktuklarınızdan emin kıl bizleri sen koru diyorum rahatlatıyor beni

Bol bol başka şeyler okuyun.
Ne geçerse elinize, sizi düşünmeye ya da hayatta hiç bildiğiniz şeyleri keşfedecek şeylere kafa yorun.
Bugüne kadar merak sarmadığınız her şey olabilir.

Aslında tam olarak öyle de değil . Hani mesela bir dilek diliyorum diyelim pat aklımdan istediğimin tersi geçiveriyor. Nasıl moralim bozuluyor anlatamam . Düşünmek istemediğim şeyler hep aklımda
Vesvese bence bu.
Nyet ettim vesveden kurtulmak icin abdeste diye abdest alin wcden cikinca gun icinde falan. Faydasi oluyor bence insan rahatlıyor.

Bir hobi edinin once
Gerceklik alginiz degismis sanki
Birseye koru korune inanmamak lazim
Mesela güzel bir şey oldu dimi. Ona sevinemiyorum. Sevinirsem egom çıkmış gibi olacak sonra bozulacak gibi geliyor o sevindiğim şey. Belki de çoğu zaman öyle oldu geçmişte artık bu korku olarak yerleşti galiba bende.

Şeytanın vesvesesi bunlar Allah senin içinden geçenleri neyi istediğini en iyi bilendir. Rahat olun herkese olur böyle şeyler üstüne gitmeyin

Ayy eskiden bir ara asiri takintim buna kaymisti kabus gibiydi insAllah bilincaltimdan portleyip gelmez
Bence vaktiniz bol gecmisi surekli takiyorsunuz o zaman genel dualar edin bir sure

Banada olmustu bi ara. Hatta bi yazi gormustum enerjinizi korkulariniza degil isteklerinize harcayin diye. Benimde hep olmasini düşünmek dahi istemediğim olasılıklar geliyodu beynime. Gecti bi sure sonra. Telkin yaptim o konulari askiya aldim bi sure. Ama her insan illaki olumsuz secenekleride kafasindan geçiriyodur. Saglikli olan bunu takinti yapmamak. Insallah asarsiniz biraz rahatlayarak.

Bazi insanlar iyi seyleri hak etmedigini düsündügünden her positif düsünceyi baltaladigini okumustum bir yerde. Bir yazar yazmisti ki: "Kötü düsünce kapini calinca, onu iceri davet et, otur onunla cay ic, misafir et, sonra birak gitsin"..her gün binlerce fikir aklimiza gelip geciyor. Birakmayi ögrenmeliyiz.

Haklısın dua etmekten baska yapcak bisey yok aynı durumdayız seni çok iyi anlıyorum kafamızı dağıtmak için baska seylere yönelmeliyiz

Ayy eskiden bir ara asiri takintim buna kaymisti kabus gibiydi insAllah bilincaltimdan portleyip gelmez
Bence vaktiniz bol gecmisi surekli takiyorsunuz o zaman genel dualar edin bir sure
Hmmm evet çok doğru dediniz genel benim dileklerimle vs alakası olmayan dualar edeyim. Belki öyle rahatlarım . Mantıklı geldi. Deneyim teşekkürler

Bir psikiyatrist ile yapılan röportajda psikiyatrist şunu söylüyordu:
Eğer aklınıza gelen saçma ya da olumsuz bir şeyi o an defedebiliyorsanız bu vesvesedir. Tam tersine o şeyin üstesinden gelemiyorsanız; atamıyorsanız bu da takıntıdır.
Umarım takıntı haline gelmeden kurtulursunuz.

Takıntı sanırım . İşin vehametini şöyle anlatayım. Olumsuzluklar gelince akla iptal diyin fln diye anlatıyorlardı. Ben onu gidip akan suya iptal diye anlatana dek rahat edemiyorum yani trajikomik bir durum resmen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…