Kahramanmaras///46

semasu canım tahlil yaptırdın mı canım. böyle ümitsizliğe kapılma hemen.
ay benim kızımda zamanında çok istemişti. bir an onun çektikleri geldi aklıma.
artık o defteri tamamen kapadı. ayrıldı eşinden. şimdi kendini toparlamaya çalışıyor.
kusur eşindeymiş. zamanında kemoterapi görmüş. bunu bizden gizlediler.
boşuna kızıma kısır muamelese yaptılardı. yavrum doktor doktor dolanıp durmuştu.
pek çok tahliller yaptırmıştı. hatta rahim filmini bile çektirmişti. sonuç sağlamsın diyorlardı.
eşin tahlil yaptırsın demişlerdi. o benim kusurum yok derdi. basit tahliller yaptırıp geçiştirirdi.
sonra bir tüp bebek merkezinde tahlil sonucu gerçeği ortaya döktü. kızım tüp bebek istemişti.
bari bu yolla olsun demişti. tabii sonuç hüsran oldu. zaten o sıralar evliliğide çatırdamaya başlamıştı.
yani kaynana bu olayı örtbas etmek için türlü huzursuzluklar çıkardı. en sonunda 3 sene sürdü bu yuva.
bunu niye mi yazdım. tahlillerinizi en iyi şekilde yaptırın, araştırın. sağlamda olsanız dr. kontrolü şart. nedenini iyice araştır canım. hormonlarına kadar tabii. sağlıklı bir bebek diliyorum hepinize.opuyorumnanaktan

çok üzüldüm ablacım. Allah korumuş hiç olmazsa yol yakınken dönmüş kızınız o yoldan. inan kendi başımıa gelmiş kadar üzüldüm. okuyunca çok kötü oldum. Bundan sonra inşaallah çok mutlu olur kızınız, yaşadığı bu kötü anıları da unutur inşaallah...

ablacım bende myom ve kistler var onun için bi taraftan da tedavi görüyorum zaten. bkalım bu ay artık ilaç kullanmayacaım. dün gittik doktora, bu ay dinlen biraz dedi. stres ve sıkıntı yapma dedi.
eşim zaten benim tahlil yaptırmam gerekiyorsa yaptırayım diyor. eşimden yana sıkıntım yok çok şükür. inşaallah bu ay olur.

Hanımlar,ben Kahramanmaraşlı değilim ama Maraşlılara kız verdim ve 1 aya kadar düğünümüz var.Damat istanbulda yaşıyor ve burada yaşayacaklar fakat düğün için maraştan gelecekler var .Ben şimdi sizden çeyiz alma ,çeyizde bir maraşlı için bulunması elzem olan unsur nedir,kına gecesi nasıl adetleriniz vardır gibi sorularıma güncel yanıtlar vermenizi rica edicem ,ben izmirliyim ve hiç maraşlı tanıdığım olmadı maalesef...benim aklıma gelmeyen noktalarda olabilir,yardımlarınız için teşekkürler...

merhabalar....
canım ablam bundan sonrası güzel olur inş,kızın için ne hayırlıysa o olsun
semasu canım Allah gönlüne göre versin,isteyen herkesin olur inş

Kördüğüm gibi
Hz. Aişe validemiz Peygamberimiz'le (Aleyhissalatu Vesselam) yeni evlenmişti.

Eşinin kendisini sevip sevmediğini ; ne kadar ve nasıl sevdiğini merak etmekteydi.

Hz. Aişe validemiz bu düşüncesini Peygamberimiz'le (Aleyhissalatu Vesselam) konuşmadan edemedi.

"Ey Allah’ın Resulü,beni seviyor musun?

“Peygamberimiz: Evet, ya Aişe, tabi seviyorum! dedi."

Hz. Aişe validemiz nasıl sevdiğini de merak ediyordu.?

Hemen sordu."Beni nasıl seviyorsun?"

Peygamberimiz sevgi şeklini tanımladı sevgili eşine: "Kördüğüm gibi."

Bu cevap Hz Aişe validemizi çok sevindirmişti.

Çünkü kördüğüm açılmazdı. Açılmayan,bitmeyen sırlı bir sevgi demekti.

Alacağı cevap onu çok mutlu ettiği için, Hz Aişe validemiz Peygamberimiz'e sık sık sorardı:

"Ey Allah ’ın Resulü, kördüğüm ne alemde?"[

Peygamberimiz, Aişe validemizi memnun eden cevabı verirdi her defasında:

"ılk günkü gibi..."

süpermiş yaaa hiç duymamıştım yazanın eline sağlık
buarada bende maraşlıyım bu sayfayı tesadüfen gördüm artıkın burdayım:lepi:

combine'ye yardımcı olun bayanlar ya,ben bilsem yazacam ama
kaira hoşgeldin
semasu nasılsın canım

combineye yardımcı olalımda ben fazla bişey bilmem ama genelde aynı şeyler yaaa fazla değişen bişey yok ama ben bir afşinli olarak kınanın vaz geçilmezi kına kıyması ve çerez olduğunu söleyebilirim

canım önce hayırlı olsun. allah tamamına erdirir inşallah. kına erkek tarafına aittir. yani çerez-içecek erkek tarafından gelir. kınada tabii. ayrıca kına kıyafetinide kaynana alır.
burda sizin yapacağınız yer ayarlamak. börek-pasta gibi şeyleri organize etmek. eğer evde yapacaksanız tabii.
yani her yerde bu. bizde de pek değişik değil. yinede oğlan tarafıyla görüşüp karar verin derim ben. ortak karar almak en doğrusu. opuyorumnanaktan

süpermiş yaaa hiç duymamıştım yazanın eline sağlık
buarada bende maraşlıyım bu sayfayı tesadüfen gördüm artıkın burdayım:lepi:

hoşgeldin canım.opuyorumnanaktan ben karma k.maraşlıyım. babam elbistanlı. anneciğim sivas/gürünlü. eşim malatya/hekimhanlı. ben doğma büyüme ankaralıyım. :roflol::roflol::roflol:
kısaca ben türkiyeliyim. şuralıyım tam olarak diyemiyorum. :roflol::sm_cool:

evet canım kızım kurtuldu. ama içi hala buruk. bazen bana belli etmemeğe çalışıyor ama gizli gizli ağladığını hissediyorum. 3 sene bir kalemde silinmiyor. özellikle yaşadığı stresli günler.
inşallah canım allah sana nur topu gibi sağlıklı bir bebek nasip eder. :Saruboceq::ecrin_bebek:

walla benimde annem elbistanlı babam afşin berçenekli ama afşinde doğup büyümüş bende afşinde doğup büyüdüm şimdi ise ankarada oturuyoruz o yüzden bende türkiyeliyim diyorumsırnaşık şey

aynenn şekerimmm.... buarada babannemde malatya darendeden gelmiş :))))siz izmirde ikamet ediyonuz galiba izmire bikez gittim bikaç saat kaldık ama kordon boyunda gezdimmmm süperdi ayrıca izmirin o çok ünlü hatunlarını göremedim bizim maraşta kıbrıs meydanında gezsen aynı hatunları görürsün yaniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…