günaydın kızlar...
burçin ve melihacım mesajlarınızdan alıntı yaparak bi mesaj yazmıştım ama hata verdi site bi türlü gönderemedim, sonra sayfa kapandı yazdıklarım gitti.
tekrar aynı şeyleri uzun uzun yazmakta istemedim.
eşimden başka o evde iki erkek daha var, bizim borçlarımız var diyerek kenara geliyorlar, 5 tane de kızı var damatların durumu da iyi, tamam damattan beklenmez ama kızları en azından ufak-tefek destek olabilir annesine onu da yapan yok.
bizim durumumuz iyi olsa, ahhh keşke fazlasıyla olsa da onlara versek. biz bebek sahibi olmak istiyoruz, devam eden tedavimiz vardı, 6 aylık ilaç tedavimiz vardı, ramazan ayı sonunda tekrar gidecektik doktora, tahliller yenilecek ve durum iyiyse aşılama yapılacaktı, 4-5 aydır kullandığımız ilacın devamını alamadık, sırf onlar için yaptığımız masraflar nedeniyle, tedavimiz yarım kaldı, o kadar yaptığımız masraf, çektiğimiz sıkıntı boşa gitti. onlar anca millete gelinin çocuğu olmuyor demesini biliyor.
altınlarımız zaten onlar için gitti. üstelik kayınvalidem düğünde ele takarmış gibi sadece bi tane çeyrek taktı, diğerleri de bana hiç bişi takmadılar, buraya düğün için geldiklerinden dolayı takı takamayacaklarmış, düğün için eşimin araç tutması gerekiyormuş vs vs. anlat anlat bitmez. arkadaşlarımın-ailemin-akrabalarımın taktıkları altınları onlara borç olarak verdik, kimse adını bile kurmuyor, alırken borç dediler,geri de üstüne yattılar işte.
kayınvalidem diğer oğulları için borçları var, kendilerini zor idare ediyorlar diye hayıflanır. damatları için Allah borçlarından kurtarsın diye dua eder. üzülür onlar borçlu diye, ama bizi hiç saymaz. bazen patlayasım geliyor. oğlunuz asgari ücretli bi işte çalışıyor, hadi ne istiyorsanız yapsın maaşı yetiyorsa deyip avaz avaz bağırasım geliyor, geliyor da işte sabır deyip susuyorum. bana eziyet etmek amaçları, ne alırsak kar diyorlar heralde.
benim meselem çok karışık, eşim seninle bi sıkıntım yok. Allah razı olsun, ama ailenin sırtımda yük olmasından yoruldum, kendi hayatımıza bakalım artık, yeter diyorum. oturduğum ev, kullandığım eşyalar vs. 10 yıllık evli gibiyim. kendimiz için hiç bişi almıyoruz. masraf olmasın tedavimiz önemli diye. onlara gelince hepsini unutuyoruz. bunun için sinirlerim bozuldu artık.
cenazeye gitmek için paramız yoktu, eşimden gizli babamı aradım, eft yaptı hemen, ama onunda borçları var bugünlerde sıkışık biraz, bayrama verebilirseniz iyi olur kızım dedi, baktık veremiyeceğiz, bu sefer de erkek kardeşimden alarak babama verdim. erkek kardeşime geri nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. eşim dün erkek kardeşine eft yapmış 500-600 civarı para göndermiş, annesi için, gerekiyorsa özel hastaneye götürün demiş. ben ne kadar kendimi parçalasam da eşim bildiğini yapıyor. sağlık meselesi olunca bişi demedim sonuçta, ama geri nasıl toparlanacağız, nasıl ödenecek bütün bunlar diye düşünmekten başıma ağrı giriyor, uyuyamıyorum. karta durmadan faiz işliyor, maaş yattı ama ek hesap içerde olunca tamamını çekemedik bile

sabah sabah epeyce yazmışım, kusura bakmayın kızlar çok bunaldım bugünlerde. kimseye bişey anlatamıyorum dinlediğiniz için çok teşekkür ederim