• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

semacım siz son günlerde zor zamanlarda ordaydınız gitmediğiniz daha iyi olmuş bizde bu bayram düşünmüyoduk benim için yolculuk zor oluyo diye ama nişanda olunca artık gitmemiz gerekiyo....

telefonda küçük görümce acıtasyon yapınca abisi dayanamadı, babasız ilk bayramım olacak diye ağlamış, ayyyy sağlığında babaya saygı-hürmet gösteren biri olsaydı bari, yazık ya, neyse eşimde tutturdu illaki gidelim diye, nasıl gideceğiz, hesaplar ekside, bi ayda iki kere gittik,bi sürü borç yıkıldı üstümüze kendimize gelemedik bile, neyle gideceksin diye kızmıştım, ama yine de bilet araştırmış, otobüslerde yer yokmuş, afyon-eskişehir-ankara-izmir vs aktarmalı olarakta bakmış yine de yokmuş, bende isabet olmuş dedim :))

semacım siz son günlerde zor zamanlarda ordaydınız gitmediğiniz daha iyi olmuş bizde bu bayram düşünmüyoduk benim için yolculuk zor oluyo diye ama nişanda olunca artık gitmemiz gerekiyo..

burçincim tabi sizde memlekete gitmek istersiniz cnm senin eşin ne iş yapıyodu hatırlayamadım birden..

ayşegülcüm sen zaten memlekettesin sivasa da gitmiyceksiniz heralde dimi..

ilknurcum siz iki taraflı geziceksiniz tabi en iyisi ailelerin yanında olmak tabi seviniyolar biz artık kurbana gitmicez inşallah her sene öyle yapıyoduk ramazan bayramı maraşta kurban bayramı konyada artık bu senede böyle oldu..

canım benim eşim okulda idareci.Gitmediğin iyi olmuş,bizimki yakın diye mecbur gidiyoruz.

evet gitmiycez artık, erken doğum riskim de var diyabet ve kansızlıktan dolayı, ben bi yere kıpırdayamam,zaten hiç halim yok yolculk yapmaya, geçen hafta denize gittik de cesedim geldi 40 dklık yoldan. çekemiyorum yolları, midem bulanıyor rahatsız oluyorum. eşim beni bırakıp gitmez zaten o kadar uzağa, hem yeni geldi temmuzda, o yüzden.

ya kızlar ben bebek için oda takımı almıyim diyordum ama almam gerekicek galiba, eşyalarını koyabileceğim bi yer yok, yüklük olmadığı için evde, lbise dolabı tıkabasa doldu... yatak odası takımımı alırken şifonyerini almamıştım, onu alayım dedim şimdilik, hem sonra kendim kullanırım diye, onun da serisi bitmiş bulamadık :( bölge bayiliklerinde de yok... portatif beşiğim olucak, arkadaşım vericek, odanın beşiğini kullanmam şimdilik, napiyim ben :(

canım küçük,1 yaşına kadar rahatlıkla kullanılan beşikler var,hafif de.100 lira civarında.Hatta civil'de var.Ben kesin alacağım,oğlumun kocaman beşiğini açmayacağım.İlkinde tecrübem olsa kesinlikle almazdım zaten.

günaydın kızlar, nasılsınız ?
:16::16::16::16::16::16::16:

günaydın canım,az sonra dr kontrolüm var,ayrıntılı ultrasona gireceğim,inşallah iyidir kuzum.Eşinin bilet bulamamasına çok üzüldüm :1:

günaydın canım,az sonra dr kontrolüm var,ayrıntılı ultrasona gireceğim,inşallah iyidir kuzum.Eşinin bilet bulamamasına çok üzüldüm :1:

bende çok üzüldüm tatlımmmm, üzüntüm taaa oralardan belli oluyodur :32::32::32:
hadi bakalım doktordan güzel haberlerle gelirsin inşaallah, Allah tüm hamileleri bebekleri sağlıkla kucağına almayı ve hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin.
Benim gibi isteyenlere de hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin :16:

hoşbulduk canım çok teşekkür ederim:16:
amin canım çok heyecan yaptım yaa:52: keşke gelseydiniz bak düğüne cidden güzel olur eğlenirsiniz:21::21::21::21::21::21::24::24::24::46::46::46:

artık maraşta değilim, tayinimiz çıktı, muğladayız. dedim ya orda olsam gelirdim belki :) maraşta çok sıkılırdım eminim bu zamanda :)

burçin, zaten beşiğim olucak,arkadaş vericek işte o portatiflerden, sorun benim bebek eşyalarını koyabileceğim hiç bir yerim yok... muğlada bebek mağazası yok, netten de alamıyorum bişey illa dokunmam görmem lazım. birazdan haylaz bebeye gidicez, bebek odasının sadece dolabı ya da şifonyerini alabilir miyim bakıcam bi... doktordan güzel haberlerle gelirsin eminim...

semacım, sen gitme maraşa eşin gitsin tek, olmaz mı? bilet oykmuş gerçi ama, bulursa gitsin kendisi boşver, babasının ölümünden sonra ailesinin yanında olması onu rahatlatır sanırım...

ben geldim,herşey iyiymiş şükür

ayşegülcüm bir tane dolap alacaksın mecbur.Çift kapılı işini görür.İlerde yatağına uygun olacağını düşündüğün bir renk seç veya mobilyacıya yaptır.Ben dolabı venge-krem almıştım,beşiğe hiç uymuyordu ama,ilerisi için.Zaten 1.5 yaşında beşiği bıraktım,yatak aldım aynı renkte.Takım oldu işte.

kızlar şimdi haber geldi, kayınvalidem elektrikli et-kıyma makinesi ile salça için domates-biber yapıyormuş, nasıl olduysa elini makineye kaptırmış, iki tane parmağı kopmuş, acil hastaneye getirmişler, parmakları yerine dikilmiş, birde kemik kırığı var ciddi derecede, ortepedi uzmanı görecek demişler, uzman doktorun yemekten gelmesini bekliyorlarmış. tesadüfen aramış eşim o şekilde haberi olmuş, hemen beni aradı haber verdi. çok üzüldüm, çok kötü olmuş, üst üste gelmesi birde çok üzücü :50::50::50:

amannn,geçmiş olsun ya,her ne kadar sevmesem de üzüldüm,insan sonuçta.Bu durumda eşin gidelim diye tutturabilir,ek seferler olur malum.

ben geldim,herşey iyiymiş şükür

ayşegülcüm bir tane dolap alacaksın mecbur.Çift kapılı işini görür.İlerde yatağına uygun olacağını düşündüğün bir renk seç veya mobilyacıya yaptır.Ben dolabı venge-krem almıştım,beşiğe hiç uymuyordu ama,ilerisi için.Zaten 1.5 yaşında beşiği bıraktım,yatak aldım aynı renkte.Takım oldu işte.

şükür oğluşumuz iyiymiş :)
ben de bebek takımlarından beyaz ya da beyaz-pembe dolap ve şifonyer bakmayı düşünüyorum, ilerde de o renklere uyacak - ki her renge uyar beyaz- beşik ya da yatak alırım senin yaptığın gibi. kendi odama uygun alıyim demiştim ama yok benzeri de yok :) bebek için alayım bari :) sen bebek odası almıştın kağana ve hiç kullanmadın mı, naptın ?

semacım çok üzüldüm, noluyo böyle üst üste ya... eşinin gitmesi farz mı oldu artık, napıcak gidecek mi acaba? hay allah :(((

noluyo bende anlamadım, üst üste geldi. kayınvalidem çok ağlıyordu, ağıt yakıyordu sürekli, kolay değil eşini kaybetti sonuçta ama ölenin ardından çok ağlamak iyi olmaz, ağladıkça ağlanacak olaylar olur derler bizim buralarda. üzülecek başka bir olay daha yaşandı. Allah beterinden saklasın. inşaallah parmakları dikilince tekrar eski haline döner

eşim yalnız gitmek istemez, ek seferlerde yer bulunursa birlikte gidebiliriz, benim için mesele değil, ben sadece şuanda borcumuz çok, en azından kurban bayramına kadar biraz bütçeyi toparlarız diye düşündüğüm için gitmek istemedim, şimdi gidersek kredi kartlarına yükleniriz, kartın birini ödedik, birinin asgarisini ödeyebildik, maaş hesabının da ek hesap kısmından 1000-TL para çektik, hani bu durumda oraya gitmek şimdi en az 1000-TL masraf, bu sefer de ek hesap eksi 2000-TL olacak. kimsenin bizim durumumuzu düşündüğü yok, mecburen düşünmem gerekiyor, eşim de sağlıklı düşünemiyor. hayırlısı olsun bakalım.

Son düzenleme:
evet semacım hayırlısı olsun ne diyelim... sağlık bu,herşeyden de önemli, hele ölüm en kötüsü işte, eşin zor günler geçiriyor, bence parayı masrafı düşünecek durumda da değildir, kendimi onun yerine koyuyorum da ben olsam parayı hiç düşünmezdim bu durumda,annemin yanında olmak isterdim, zaten kadın eşini kaybetmiş...çok zor ya allahım sabırlar , kolaylıklar versin, hem ona hem size :(((

evet semacım hayırlısı olsun ne diyelim... sağlık bu,herşeyden de önemli, hele ölüm en kötüsü işte, eşin zor günler geçiriyor, bence parayı masrafı düşünecek durumda da değildir, kendimi onun yerine koyuyorum da ben olsam parayı hiç düşünmezdim bu durumda,annemin yanında olmak isterdim, zaten kadın eşini kaybetmiş...çok zor ya allahım sabırlar , kolaylıklar versin, hem ona hem size :(((

canım bende tamamen para düşünüyormuş gibi olmuşum bi an baktım da yazılanlara :26::1:
yeni geldiğimiz için diğer bayramda gidelim dedim, birde bu bayramda zaten dayılar-teyzeler kalabalık olacak herkes.
diğer bayramda eşim orda kurban kesmeyi de düşünüyor, onların durumu zayıf olunca alamazlar diye. o yönden de hani borçla kurban kesilmeyeceği için biraz toparlanıp kurban için biriktirelim istediğim için. kısmet artık, ben ne dersem diyeyim eşim karar verdiyse gitmeye bulduğu herhangi bi firmadan alır bileti, ben bileti aldım gidiyoruz der yani.
sonuçta iznimizi aileyle geçirdik, cenaze için gittiğimizde de 10 gün kaldık. hani oraya gitmekten, kalmaktan kaçtığım yok. ama eşim şuan düşünemediği için maddi durumu da düşünmem gerekiyor. yakın yer değil ki 900 kilometre yol sonuçta. :50:

semacım geçmiş olsun geldimi üst üste gelir zaten eşinin durumunu düşünemiyorum çok zor benim eşimde olsa durduramazdım eminim gitmek için elinden geleni yapardı seni anlıyorum cnm tabi sen maddiyatıda düşünmek zorundasın sonuçta size gelip dayanacak borç ama eşine çok belli etmedikten sonra bişi olmaz bence.. benim kayınpederim kalp krizi geçirdiğinde eşim elimizde ki kalan 3 5 altını topladı götürcem diye zaten ne var ne yok almışlardı elimizden ben hiç istemedim napıcaksın bende onlar bari kalsın diye düşünmüştüm ama sağlık olunca mesele olmuyo...

burçincim çok şükür bebişinin iyi olmasına çok sevindm...

ayşegülcüm bence sarı turuncu gibi ara renklerde bi dolap al ilerde uygun renklerde yatak falan alırsın ben oğluma oda alırken hem kız için hem erkek için kullanabileceği bişi almıştım bak şimdi kız geliyo eşim çok istedi arabalı falan ama iyki almamışım ortak kullanabileceği bi oda şimdi ikisininde onun eksik bi parças vardı onuda alıcam onuda kızım için kullanıcam ortak odaları olcak şimdilik...

şükür oğluşumuz iyiymiş :)
ben de bebek takımlarından beyaz ya da beyaz-pembe dolap ve şifonyer bakmayı düşünüyorum, ilerde de o renklere uyacak - ki her renge uyar beyaz- beşik ya da yatak alırım senin yaptığın gibi. kendi odama uygun alıyim demiştim ama yok benzeri de yok :) bebek için alayım bari :) sen bebek odası almıştın kağana ve hiç kullanmadın mı, naptın ?

semacım çok üzüldüm, noluyo böyle üst üste ya... eşinin gitmesi farz mı oldu artık, napıcak gidecek mi acaba? hay allah :(((

bebek odası almadım canım,sadece beşik almıştım,sonra dolap aldım,dediğim gibi.Sonra beşiği bırakıp yatağa geçtik,bir de şifonyer aldık.Oda oldu :)

canım bende tamamen para düşünüyormuş gibi olmuşum bi an baktım da yazılanlara :26::1:
yeni geldiğimiz için diğer bayramda gidelim dedim, birde bu bayramda zaten dayılar-teyzeler kalabalık olacak herkes.
diğer bayramda eşim orda kurban kesmeyi de düşünüyor, onların durumu zayıf olunca alamazlar diye. o yönden de hani borçla kurban kesilmeyeceği için biraz toparlanıp kurban için biriktirelim istediğim için. kısmet artık, ben ne dersem diyeyim eşim karar verdiyse gitmeye bulduğu herhangi bi firmadan alır bileti, ben bileti aldım gidiyoruz der yani.
sonuçta iznimizi aileyle geçirdik, cenaze için gittiğimizde de 10 gün kaldık. hani oraya gitmekten, kalmaktan kaçtığım yok. ama eşim şuan düşünemediği için maddi durumu da düşünmem gerekiyor. yakın yer değil ki 900 kilometre yol sonuçta. :50:

zor cidden ya,herşeyi düşünmek lazım haklısın.Kurbana gitmeyin diyeceğim ama eşin orda kesmek istiyormuş.Semacım eşin tek erkek mi,kurban işini halledecek kimse yok mu,oğlu olmasa damadı da ilgilenir,ne var ki

günaydın kızlar...
burçin ve melihacım mesajlarınızdan alıntı yaparak bi mesaj yazmıştım ama hata verdi site bi türlü gönderemedim, sonra sayfa kapandı yazdıklarım gitti.
tekrar aynı şeyleri uzun uzun yazmakta istemedim.
eşimden başka o evde iki erkek daha var, bizim borçlarımız var diyerek kenara geliyorlar, 5 tane de kızı var damatların durumu da iyi, tamam damattan beklenmez ama kızları en azından ufak-tefek destek olabilir annesine onu da yapan yok.
bizim durumumuz iyi olsa, ahhh keşke fazlasıyla olsa da onlara versek. biz bebek sahibi olmak istiyoruz, devam eden tedavimiz vardı, 6 aylık ilaç tedavimiz vardı, ramazan ayı sonunda tekrar gidecektik doktora, tahliller yenilecek ve durum iyiyse aşılama yapılacaktı, 4-5 aydır kullandığımız ilacın devamını alamadık, sırf onlar için yaptığımız masraflar nedeniyle, tedavimiz yarım kaldı, o kadar yaptığımız masraf, çektiğimiz sıkıntı boşa gitti. onlar anca millete gelinin çocuğu olmuyor demesini biliyor.
altınlarımız zaten onlar için gitti. üstelik kayınvalidem düğünde ele takarmış gibi sadece bi tane çeyrek taktı, diğerleri de bana hiç bişi takmadılar, buraya düğün için geldiklerinden dolayı takı takamayacaklarmış, düğün için eşimin araç tutması gerekiyormuş vs vs. anlat anlat bitmez. arkadaşlarımın-ailemin-akrabalarımın taktıkları altınları onlara borç olarak verdik, kimse adını bile kurmuyor, alırken borç dediler,geri de üstüne yattılar işte.
kayınvalidem diğer oğulları için borçları var, kendilerini zor idare ediyorlar diye hayıflanır. damatları için Allah borçlarından kurtarsın diye dua eder. üzülür onlar borçlu diye, ama bizi hiç saymaz. bazen patlayasım geliyor. oğlunuz asgari ücretli bi işte çalışıyor, hadi ne istiyorsanız yapsın maaşı yetiyorsa deyip avaz avaz bağırasım geliyor, geliyor da işte sabır deyip susuyorum. bana eziyet etmek amaçları, ne alırsak kar diyorlar heralde.
benim meselem çok karışık, eşim seninle bi sıkıntım yok. Allah razı olsun, ama ailenin sırtımda yük olmasından yoruldum, kendi hayatımıza bakalım artık, yeter diyorum. oturduğum ev, kullandığım eşyalar vs. 10 yıllık evli gibiyim. kendimiz için hiç bişi almıyoruz. masraf olmasın tedavimiz önemli diye. onlara gelince hepsini unutuyoruz. bunun için sinirlerim bozuldu artık.
cenazeye gitmek için paramız yoktu, eşimden gizli babamı aradım, eft yaptı hemen, ama onunda borçları var bugünlerde sıkışık biraz, bayrama verebilirseniz iyi olur kızım dedi, baktık veremiyeceğiz, bu sefer de erkek kardeşimden alarak babama verdim. erkek kardeşime geri nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. eşim dün erkek kardeşine eft yapmış 500-600 civarı para göndermiş, annesi için, gerekiyorsa özel hastaneye götürün demiş. ben ne kadar kendimi parçalasam da eşim bildiğini yapıyor. sağlık meselesi olunca bişi demedim sonuçta, ama geri nasıl toparlanacağız, nasıl ödenecek bütün bunlar diye düşünmekten başıma ağrı giriyor, uyuyamıyorum. karta durmadan faiz işliyor, maaş yattı ama ek hesap içerde olunca tamamını çekemedik bile :50::50::50:
sabah sabah epeyce yazmışım, kusura bakmayın kızlar çok bunaldım bugünlerde. kimseye bişey anlatamıyorum dinlediğiniz için çok teşekkür ederim:43::43::43:

iyi BAYRAMLAR şimdiden kızlar biz bir aksilik olmazsa yarın sabah gitcez osmaniyeye ..Aksilikler geldimi üst üste gelir aynen de öyle oluyor :(Normalde Andırın üzeri Kadirliye gidip bayramın 1. günü Osmaniye ye geçip ordan da k.maraşa gelecektik ama hesaplar ters döndü ayın 14 ünde eltim erken doğum yaptı ,bakıcım yokkk,en kötüsü de babamın kan değerleri düşük çıktığı için adana ya sevk etmişler kemik iliğinden örnek almışlar 15 gün sonra belli olur demişler 15 gün sonra endoskopi kolonoskopi yapılıp :18::18::18:teşhis konulacakmmışş.Ne berbat günler allahım..inşallah kötü değildir ,, dermansız dert vermesin rabbim..Öpüyorum herkesi .Hayırlı bayramlar herkese

iyi BAYRAMLAR şimdiden kızlar biz bir aksilik olmazsa yarın sabah gitcez osmaniyeye ..Aksilikler geldimi üst üste gelir aynen de öyle oluyor :(Normalde Andırın üzeri Kadirliye gidip bayramın 1. günü Osmaniye ye geçip ordan da k.maraşa gelecektik ama hesaplar ters döndü ayın 14 ünde eltim erken doğum yaptı ,bakıcım yokkk,en kötüsü de babamın kan değerleri düşük çıktığı için adana ya sevk etmişler kemik iliğinden örnek almışlar 15 gün sonra belli olur demişler 15 gün sonra endoskopi kolonoskopi yapılıp :18::18::18:teşhis konulacakmmışş.Ne berbat günler allahım..inşallah kötü değildir ,, dermansız dert vermesin rabbim..Öpüyorum herkesi .Hayırlı bayramlar herkese

geçmiş olsun, inşaallah kötü bir şey yoktur. Allah acil şifa versin.
Hayırlı yolculuklar, bayramın da güzel geçer inşaallah

offf ya,semacım acaip uyuz oldum ya,hem kayınvalidene,hem de kusura bakma ama eşine.Niye bu kadar ezdiriyor kendini? Sana yazık değil mi,senin hayallerin,isteklerin yok mu? Hep annesigilin istekleri mi önemli yani? Gerçekten her şey erkekte bitiyor.Ama bu gidişle anladım ki siz daha çook para kaptırırsınız bu aileye.Allah sabır versin canım,inşallah canı gönülden diliyorum rabbim hayırlısından da bir evlat nasip etsin sana.Dualarımda seni eksik etmeyeceğim.

İlknurcum çok çok geçmiş olsun babana,inşallah düşündükleri şey çıkmaz,basit bir nedeni olur.Kısa zamanda toparlanır umarım.

Back
X