• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

arkadasım anamıyomuyosunz tamam dıyorumm ortalıgı karıstırıp gidicek bırı degılım burdayım sabhtan berı measj yetıstırmeye calısıyorum ben alttan aldıkca abartmayın her yazılana degıl tek cumleye taktım beırtıp duruyorum ne ortalıgı karıstırmam ne mıllıyetcı ırkcı olmam ne baska bıseyım ne bu yahu abartamayın yeter herkesın bı sınırı var asmayın

Tamam da şimdi suçlanan biz mi olduk anlamadım.konuyu açan siz, yazan siz, laf sayan siz, suçlu biz olduk ne ala!!!!

tanımıyorsa konuya hakim değilse yorum yapmayacak o zaman,yapacaksa da önce soracak, ben burda kaç yıldır yazıyorum, kaç yıldır arkadaşlarla da yazışıyoruz hatta yüzyüze tanışıyoruz, o mu dikkat edecek ilk yorumu yaparken ben mi... sen de acılılardan bhsetmişsin, şaşırmış senin bu düşüncene, ya belki sana acılı geliyor, hiç bir maraşlı arkadaşımız burda böyle söylemedi, davranmadı bize,bilemiyorum...bana söyleseler bu kadar abartmam, onlara katılır konuşurum, karşı çıkacak bi durum yok, kişiye göre değişir zevkler... teşekkürler ilgin için :)
Çevremde Benim Maraşlı yok hocam tek tanıdığım eşim zaten burada değildim eşim ve ailesi acı yiyince bende herkes acı yiyor diye düşündüm ama yine de maraşlılar acı seviyor diye birşeyde demedim. Neyse hocam kendinize iyi bakın boş verin...

Tamam da şimdi suçlanan biz mi olduk anlamadım.konuyu açan siz, yazan siz, laf sayan siz, suçlu biz olduk ne ala!!!!

Sayfaya gelip her yazılana cevap yazmış ortalığı katmış gitmişsin) bunu yazan sızdınnız sanırım baskada bısey demıyorum bunu yazan sız deglsenz ozurdılerım sızsenzde bısey dıyemıyorum

48ve58
  • öncelikle isim verin dediğiniz için yazıyorum yanlış anlamışım madem K.maraşa değilmiş söyledikleriniz özürdilerim ama bence abartmayın yazdıklarınıza dıkkate edın soylediğiniz kelımeleri suclayarak ırkcı vs dıye yazmazsanız sevınırım umarım olmustur

butun arkadaslardan ozur dıledıgıme gore K.Maraşlı arkadaşlarlada tanısamadıgıma gore(yine yanlıs anlasılmasın ırkcı falan degılım sadece dıger topklerde gordum memleketlısıyle tanısan bulusan gün vs yapan arkadaslar vardı hosuma gıtmıstı oyuzden gelmıstım) gıdeblrm

Çevremde Benim Maraşlı yok hocam tek tanıdığım eşim zaten burada değildim eşim ve ailesi acı yiyince bende herkes acı yiyor diye düşündüm ama yine de maraşlılar acı seviyor diye birşeyde demedim. Neyse hocam kendinize iyi bakın boş verin...
teşekkür ederim serapcım ilgin için, senle ilgili bi durum yoktu, sıkma canını, bizim aramızdaydı sorun, inşallah tayin çıkar da tanışırsın topikteki kızlarla yüzyüze :) benim ildışı olmamış maalesef...zaten 1 tanecik yer seçmiştim, puanım yetersiz kalmış :)))
48ve58
  • öncelikle isim verin dediğiniz için yazıyorum yanlış anlamışım madem K.maraşa değilmiş söyledikleriniz özürdilerim ama bence abartmayın yazdıklarınıza dıkkate edın soylediğiniz kelımeleri suclayarak ırkcı vs dıye yazmazsanız sevınırım umarım olmustur

teşekkür ederim, maraşla ilgili olmadığını söylemiştim sözlerimin. sen de tam anlamadan üzerine alınma cümleleri, hele de şehirle ilgiliyse hiç başkalarını kırmaya değmez. ben muğlalıyım, muğla topiğine yolun düşerse bakarsın, kendi memlketimle ilgili nelerden rahatsızım bilemezsin, alt tarafı bi şehir, senin sevmediğin şeyi ben severim, benim sevmediğime sen bayılırsın, bunun için kimseyi suçlayamayız. arkadaşlarla tanışabilirsin, maraşlı sadece "ilkazra" arkadaşımız var, diğerlerimiz maraşla bi şekilde bağlantısı olanlar... bizde kaç kez buluştuk hem dışarda hem evlerimizde gün yaptık, neden olmasın, siz de toplanır tanışırsınız.

teşekkür ederim serapcım ilgin için, senle ilgili bi durum yoktu, sıkma canını, bizim aramızdaydı sorun, inşallah tayin çıkar da tanışırsın topikteki kızlarla yüzyüze :) benim ildışı olmamış maalesef...zaten 1 tanecik yer seçmiştim, puanım yetersiz kalmış :)))
İnşallah canım tanıdık yok tanışırız arkadaşlarla inşallah. Ben tayin işinden ümidimi kestim hocam hele ki bölümümde sınıf ki yerimizde çakıldık kaldık 4+4+ sayesinde

hı hı iyi olur tanıdık olması, miskokulumla ilkazra maraştalar, beni adım da ayşegül bu arada.
bakanlığımızın ne yapacağı belli olmuyor, ben de bişey diyemiycem, benim de kadrom maraşta kalabilir, neyse ki doğumum olucak, sağ salim olursa seneyi izinlerle raporlarla kapatmayı düşünüyorum, seneye bi daha isterim artık ...

günaydın arkadaşlar...
nolmuş böyle topiğe çok üzüldüm, biz aslen maraşlı olmasak da maraşlıyız diyebiliyoruz ve bu topikte yazışabiliyoruz. bizden başka yazan da yok, hele de ayşegül topiğin en düzenli takipçisi.
maraşta buluşmaktan bahsetmiş arkadaş, maraşlı değiliz belki ama biz maraşta buluştuk.
eleştiri yapılmayacak mı, eleştirebiliriz, benim gelin gittim maraşa, ama bi sürü sıkıntı ile karşılaştım. tüm maraşlılar öyle olmayabilir belki ama eşimin ailesi öyle, ben hiç acı yiyemem, onlar ise cacık ve salataya bile pul biber ekmeden yemiyorlar, bunu söylemekte sıkıntı olmamalı.
çok üzüldüm, en çokta ayşegül'ün kırılmasına üzüldüm :50:

günaydın arkadaşlar...
nolmuş böyle topiğe çok üzüldüm, biz aslen maraşlı olmasak da maraşlıyız diyebiliyoruz ve bu topikte yazışabiliyoruz. bizden başka yazan da yok, hele de ayşegül topiğin en düzenli takipçisi.
maraşta buluşmaktan bahsetmiş arkadaş, maraşlı değiliz belki ama biz maraşta buluştuk.
eleştiri yapılmayacak mı, eleştirebiliriz, benim gelin gittim maraşa, ama bi sürü sıkıntı ile karşılaştım. tüm maraşlılar öyle olmayabilir belki ama eşimin ailesi öyle, ben hiç acı yiyemem, onlar ise cacık ve salataya bile pul biber ekmeden yemiyorlar, bunu söylemekte sıkıntı olmamalı.
çok üzüldüm, en çokta ayşegül'ün kırılmasına üzüldüm :50:

semacım, üzülme nolur, ben üzülmedim, çok sinirlendim, gereksiz yere çıktı tartışma, ben sivastan bahsediyordum, burçine cevap niteliğinde yazmıştım, arkadaş da maraşlılardan bahsettiğimi sanıp üstüne alınmış ve birden kükremiş, arkadaş edinmeye gelmiş de ben engel olmuşum, kötü söz söylemişm gibi davranmış bana, çok sinirlendim, ben olsam bi sorardım, ayrıca beslenme yüzünden cilt erken yaşlanıyor, doğuda insan ömrü daha kısa, ne var bunu dediysem, ha maraşlılara desem yüreğim de yanmıycak da :) boşver canım, senin eleştirileri de görmesin diyelim artık :)))

semacım, üzülme nolur, ben üzülmedim, çok sinirlendim, gereksiz yere çıktı tartışma, ben sivastan bahsediyordum, burçine cevap niteliğinde yazmıştım, arkadaş da maraşlılardan bahsettiğimi sanıp üstüne alınmış ve birden kükremiş, arkadaş edinmeye gelmiş de ben engel olmuşum, kötü söz söylemişm gibi davranmış bana, çok sinirlendim, ben olsam bi sorardım, ayrıca beslenme yüzünden cilt erken yaşlanıyor, doğuda insan ömrü daha kısa, ne var bunu dediysem, ha maraşlılara desem yüreğim de yanmıycak da :) boşver canım, senin eleştirileri de görmesin diyelim artık :)))

eleştiri yapamayacaksak, rahat rahat konuşamayacaksak niye var bu topik, biz takip ediyoruz bu topiği, maraşlı kaç kişi varki aramızda, üstelik biz birbirimizle arkadaşlık kurup buluştuk, yani arkadaş edinmesi için bir sıkıntı yok,
bütün maraşlılar öyle değildir belki, ama benim eşimin ailesi ile ilgili sıkıntılarımı siz biliyorsunuz. ben herkes öyle değildir ama benimkiler çok farklı. ciddi sıkıntılar yaşıyorum diyorum her zaman. burda da sizlere anlatıyorum, başkaca anlatabileceğim kimse olmayınca, aileme anlatamam sen sevdin istedin sözünü duymak istemem, eşime bişi diyemiyorum, çünkü ona göre ne varki bunda, sen alınganlık yapıyorsun, yada öyle demedi aslında da sen yanlış anladın diye başlıyor söze, bende sizlerle dertleşiyorum.
en son yaşadığımız olay örneğin; "babaları eşim yüzünden ölmüş, izine geldiği ilk günlerde hemen doktora götürmemiş, 4-5 gün sonra götürmüş, ilk günlerde götürseymiş yaşayacakmış" vs.vs.vs .....
bu tarz bi sürü söz söylendi eşime, babasını kaybetmenin acısının yanında, birde bu itamlar mahvetti onu. o götürmediyse 8 kişiden bi başkası götürseydi, yada bekleme hemen götür babanı diye annesi uyarsaydı. üstelik ilaçlarını bir süre kullansın, iyileşme olmazsa o zaman gidin dediler, bizde bekledik. çünkü daha önce aynı durum olmuş, ilaçlarla toparlanmış. böyle olacağını kimse bilemez ki. adam öldü gitti, biz sorunlarla mücadele ediyoruz. bir kısım borçlar çıktı, bize yüklendi, eşim vicdan azabı içinde olunca da ses çıkaramadı. yani sırf bu borçlar nedeniyle bilerek yaptıklarını bile düşünmeye başladım. şimdi ben maraşlılar işini biliyor, önce damardan giriyor, adamı dumur ediyor, sonra da kullanıyor desem, bu sözümden bütün maraşlılar böyle olduğu anlamı çıkmaz ki, benim karşılaştıklarım böyle sadece....

Son düzenleme:
günaydın kızlar,neyse ki tatlıya bağlanmı olay

semacım çok üzüldüm ya,bu zamanda,tam da ölümün üstüne söylenecek laflar mı bunlar,Allah yardımcın olsun böyle bir aileyle canım.

haklısın semacım, biz eskisi gibi devam edelim sohbetlerimize, niyetimizi biliyoruz birbirimizin, önemli olan o... demek cenaze kalktı,sizin konular bitmedi yine :( adam babasına mı üzülsün, vicdana zabı bindirmişler bi de, çok yazık,ecel geldiyse yapacak bişey yok, halan acılarını başkasına yüklemeye çalışıyorlar... eşini daha çok yaralııyor haliyle, allah yardım etsin canım...bunlar da geçer inşallah...

teşekkür ederim kızlar, önceden beri biliyorsunuz yaşadığım sıkıntıları, bütün maraşlılar böyle değildir eminim, hatta arkadaşlarımız var ailecek görüştüğümüz onlar da karşılaşmıyorum bazı sıkıntılarla, ama benim şansım böyleymiş.
inşaallah böyle tatsız hadiseler bir daha yaşanmasın.

meraba kızlar neler olmuş ben girmeyeli...

semcım cnm başınız sağolsun çok üzüldüm hiç kolay diil eşin içinde gurbette olunca hele bide sonraki olaylar çok fena Allah sabır versin yardımcınız olsun inşallah bende bahsetmiştim izin dönüşü kayınpederim kalp krizi geçirdi diye herkez bizi suçlamış para meselesi yapmışız dükkanı sat ver bize demişiz neler neler eşim perişan oldu duyunca hiçde konuşulmadı bile oluyo işte birini suçlamak kolay geliyo sanırım...

ayşegülcüm öncelikle geçmiş doğum günün kutlu olsun cnm kusura bakma günlerdir giremedim nete haberim olmadı.. yeni okuyabildim yazılanları okuyunca da çok üzüldüm gereksiz yanlış anlaşılma olmuş heralde biz sürekli konuşuyoruz böyle şeyleri iyisini kötüsünü paylaşıyoruz bende konyada okudum üniversiteyi o kadar çok duydum ki olumsuz şeyler napalım heryerde var böyle şeyler tepki göstermek yanlış kardeş kardeşe benzemez koskoca bi şehir bir olurmu zaten benim eşimin ailesinde çok sevdiğim insanlarda var nefret ettiğim insanlarda hepsi maraşlı hepsini bir tutmak haksızlık olur neyse inşallah arkadaşta anlamıştır yanlış anlaşılma olduğunu..

serapcım hoşgeldin bende maraş geliniyim konyalıyım ve konyada yaşıyorum cnm inşallah seninde herşey gönlüne göre olur rabbim yardım etsin inşallah kavuşursun eşine çıkar tayinin rahatlarsın inşallah sağlıklı bi evlatta verir rabbim tez vakitte dua ederiz senin için bol bol...

kızlar benimde annem bi kaza geçirdi onunla uğraşıyoduk kaç gündür kucağında ablamın bebğiyle düştü onu tutacam diye kafa üstüne düştü epey konuşamadı öylece bakıyodu çok korktuk hastaneye kaldırdık çok şükür şimdi iyi bende orda kaldım biraz eve dün geldim.. herkez iyidir inşallah görüşmeyeli...

Son düzenleme:
teşekkür ederim melihacım, evet biz çok konuşuyorduk bahsediyorduk da bişey olmuyordu, ki maraşla ilgili de değildi yazdıklarım,neyse...
geçmiş olsun canım ya, şoka mı girmiş annen? gerçekten zor günler geçirmişsinizdir, iyi de mi şimdi? sen de kendne dikkat et, nasıl gidiyor, bebiş iyi mi :)

ben bugün kıyafetleri bayağı tamamladım bebişimin. aldıklarım: battaniye,çıtçıtlı tulum,ağız mendilleri, banyo havlusu, 2 hastane çkışı, zıbınlar, çıtçıtlı badiler, 1 pembe çorap :) beğenemedim de 1 tanecik aldım, ekstra eldiven,yelek, 1 önlük :) daha eksikler var tabi, bebe malzeme çantası alıcam,baktım ama almadım henüz. beşiğini arkadaşım vericek, ana kucağı falan gibi bi kaç şey daha vericek :) kendime de emzirme sütyeni ve uzun iç çamaşırı aldım, sezeryan dikiş kısmına denk gelmeyecek cinsten ve de yakası düğmeli gecelik, emzirirken kolay olur dedi arkadaşım hastanede falan. şimdilik böyle :) şimdi güzelce bebek deterjanları ya da sabunlarla yıkayıp ütüleyp doğum çantama koymalıyım de mi :)

teşekkür ederim melihacım, evet biz çok konuşuyorduk bahsediyorduk da bişey olmuyordu, ki maraşla ilgili de değildi yazdıklarım,neyse...
geçmiş olsun canım ya, şoka mı girmiş annen? gerçekten zor günler geçirmişsinizdir, iyi de mi şimdi? sen de kendne dikkat et, nasıl gidiyor, bebiş iyi mi :)

ben bugün kıyafetleri bayağı tamamladım bebişimin. aldıklarım: battaniye,çıtçıtlı tulum,ağız mendilleri, banyo havlusu, 2 hastane çkışı, zıbınlar, çıtçıtlı badiler, 1 pembe çorap :) beğenemedim de 1 tanecik aldım, ekstra eldiven,yelek, 1 önlük :) daha eksikler var tabi, bebe malzeme çantası alıcam,baktım ama almadım henüz. beşiğini arkadaşım vericek, ana kucağı falan gibi bi kaç şey daha vericek :) kendime de emzirme sütyeni ve uzun iç çamaşırı aldım, sezeryan dikiş kısmına denk gelmeyecek cinsten ve de yakası düğmeli gecelik, emzirirken kolay olur dedi arkadaşım hastanede falan. şimdilik böyle :) şimdi güzelce bebek deterjanları ya da sabunlarla yıkayıp ütüleyp doğum çantama koymalıyım de mi :)
Mevlam analı babalı büyütsün canım darısı başımıza.Şimdi nasıl heyecanlısındır.:16:

Mevlam analı babalı büyütsün canım darısı başımıza.Şimdi nasıl heyecanlısındır.:16:

Back
X