- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi Yesilintonu
:)))Bir türkçe kursuna git okurken midem bunaldi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:)))Bir türkçe kursuna git okurken midem bunaldi.
Heh ya şükür benim gibi biri!banyo dediğimiz yer bu içinde duşakabin, lavabo ile altı ve üstünde dolap, klozet, çamaşır makinası, kirli sepeti olan yer değil mi
ne olmuş orada duruyorsa, evet tüm deterjanlarım orada duruyor, gerekince de alıp tezgahı da onlarla temizliyorum, temizlerken de tezgaha da koyuyorum
cidden herkesin evinde banyo için ayrı mutfak için ayrı ayrı temizlik malzemesi mi var?
yani ayrı kireç sökücü, ayrı cif, ayrı çamaşır suyu falan
banyo dediğiniz yer tuvalet, banyo maşrapası dediğiniz de alaturka yer tuvaletinde, musluğun altında duran tas değilse eşiniz olağan değil
ertesi gün yaşanan olaya gelince, galiba nispet yaptığınızı düşünmüş, onun konumunda olsam ben de düşünürdüm
dün bunun için kavga ettik, sen bugün aynısını tekrar yapıyorsun diye
üslubu, tavrı vs kabul edilebilir değil
aslında işiniz vs de varmış, ama toplumsal kodlamalar sizi ayrılmaktan uzaklaştırıyor
artı eksi listesi yapın
hatta imkan varsa bir süre ayrı yaşayın değerlendirin
Meyve sebze yıkamada sirke tek başına yeterli değil mi? Kezzap falan mı koyuyorsunuz yoksa?Mikrobiyolog gibi açıklamalar yapıyorsunuz da o iş öyle değil işte. Çamaşır suyunun ucu ister istemez klozete değiyor bizim yaptığımız temizlikte çünkü klozetin kanalına sıkıyoruz çamaşır suyunu oraya sıçrayan necasetteki mikrobu öyle yok ediyoruz.
Ayrıca wc temizlerken elimiz ister istemez klozet kapağına, fırçaya değiyor ve o elle o çamaşır suyu şişesini tutuyoruz ince düşünürseniz bunlar da var. Temizlikte şartlı olmak gerekir. Nasıl olsa mikrop ölüyor düşüncesiyle yaklaşırsanız ohooo. O zaman sokaktan gelince, wcden çıkınca ellerimizi mutfak evyesinde de yıkayalım nasılsa sabun öldürür her şeyi. Gerçi bunu biz yapmıyoruz belki siz yapıyorsunuzdur.
Çamaşır suyu kullanmanın da bir ölçüsü vardır şlak diye dökülmez mutfak tezgahına zira arınması zordur. 2-3 damla çamaşır suyu güzelce durulamak kaydıyla yeterlidir. Özellikle çiğ et, çiğ sebze teması sonrası bu temizlik gereklidir. Toksik etki yüksek dozda olur, kanserojen etki için düzenli olarak yüksek doz gerekir.
Meyve sebze yıkamada bile sirke tek başına yeterli değildir, güzel bir dezenfektandır ancak yetersizdir.
Abartmayın.. önce karbonatlı suda on on beş dakika, sonra bi on on beş dakika da sirkeli suda bekletirsiniz.Meyve sebze yıkamada sirke tek başına yeterli değil mi? Kezzap falan mı koyuyorsunuz yoksa?![]()
Domestosa gelene kadar katılıyordum yazdiklarıniza ama orda durun lütfen, her odanin domestosu ayrı olmalıdır, salonun , balkonun bile domestosu ayrı olmalıdir, un stoğum bitsin ama domestos stoğum asla eksilmesin...domestos hassas noktam.Heh ya şükür benim gibi biri!
Yorumları okurken şok oldum ben nereye düştüm diye.
Abi bi domestos düşünün şimdi mutfakta duruyor bu deterjanımız. sonra bi baktık ki küvet ovalanmalık olmuş. Napıyonuz o zaman? Du ben bi markete gideyim küvet domestosu alayım bu domestos mutfak domestosu mu diyorsunuz?
Kardesim alırsın domestosu eline küvete dökersin ve bileyim lavobaya dökersin alır götürür dolabına koyarsın ertesi gün Bi baktın ki mutfak lavobosu sararıyor gibi aynı domestosu al hemen oraya dök temizle.
Bi siz temizsiniz mubarekler biz b.kumuzla oynuyoruz.
Ben anladim seni benimde oyle su a101de fln satilan cok fonksynlu dolaplardan benmde o deterjan dolabim evde cocuk oldugu icin mutfak dolabina koyamam oranin en ustune koyarim eşin haksiz pislik iğrenc adam o evden cikip git lutfen kendine deger ver yada onu evden def etYa ben anlatamiyorum ki. Benim kullandigm detarjan zaten sadece mobilya icin. Banyoda isim yokki. Sadece o dolapta duruyor temizlik dplabi
Kocanın davranışları hakaretleri asla ama asla kabul edilemez öncelikle.Yok tabiii ki. Oyle alaturka tuvaletta durmuyor o masrafa. Oel arada bisey icin lazim olursa falan kullaniliyor. Ha evet akil etmedim bu konuda katiliyorum size de. Cunku sular keisnlnce el lavobasinn yaninda dursugu oluyor. Ama bu kadar. Ole yerde musluk altinda falan durmuyoo
Bebeğim mesela bende çok tikli çok titizim. Banyo tası da olsa, neden banyo tasında yıkıyorsun. Mutfakta leğenin, kabın filan yok mu? İkiniz de aynı şeyleri düşünseniz sorun yok da , temizlik konusunda titiz birine bunu anlatamazsınız. Midesi bulanır ne bilim birdaha yemek istemez. Sen haksızsın demiyorum ama böyle de olmaz.DUZELTME YAPIYIM. HERKES YORUM YAPMIS. AMA BANYODAKI MASRAFA DEDIGIM OYLE ALATURKA TUVALETTE KULLANILAN MUSLUK ALTI MASRAFA DEGIL. HA EVET LAVOBA YANINDA DURUR SULAR KESILDIGNDE. AMA NORMALDE TUVALETTA KULLANILMAZDun 1 saat sizin deidklerinizj kendi ic sesimi dinleidm de kovuldugum evden yine defolup gidemeidm. Kafayi yicem bunu neden yapamiyorum ben neden?????! Evet ailem bi sebep onlara nasil anlaticam cok buyutecekler hic beklemiyorlar. Ama kendimi dusunuyorum ufffacik da olsa bi yanim gitmiyor. Diger yanim nefretler ediyor ben bole yasayamam diyor. Eger mantikk cercevesinde dusunursek mantiken benim bu evden gitmem gerkeiyor. Asla asla anlasamiyriuz. Adim gibi eminim ileride cokkkkk farkli sorunlar olacak. Son olaya bakin; Mutfak tezgahina banyodaki masrafayi koydum ama lavoba icine. Kaynar su doktum icine mangal telini temizlemek icin. Icine detarjan falan da doktum. Sonra o teli suyu suzulene kadar dursun diye tepsi ustune aldim. Kudddddurdu. igreniyomus benden piiissssslik diyo. Ne hakaretler. Sonra hakli mi acaba diye kendimi sorguladim tamam banyoda da kullanilabliyo nadir de olsa o masrafa ama onu tezgaha koymadim camasir suyuyla zaten temizleyip ole koydum teli tepsiye. S.c sam ayni seymis. Ne igrenc konusmlar. Neyse buyuk kavga edip birgun sonrasi normale dondu duzeldi. Uzatmadim. Kirginim ama normal konusuyorum. Dun de mutfak dolaplarini siliyim parlasin dedim. Genel temzleyici sadece salonun dolaplarini yani unuteyi ve mutfak dolaplarini sildigm detarjan.. tezgaha koydum ki silyim diye gordu. Seeen bana resmen savas aciyosun diyo bana. Inadina yapiyosun. Daha dun ayni seyden kavga etmedik mi sen beni sallamiyomusun. Ben o tezgahta yemek yapiliyo baska bisey koyma demedim miiii sen nasil biseysin diyo. Ya detarjan bu ne ki sanki dolaplari silicem diyorum. Heryerde geziyo o detarjan diyo. Icerinin mobilyasini sliyorum simdi de mobilya silicem mutfagin diyorum abana diyo ki. Bamyo da durmuyo mu o detarjan. Ya herkes detarjanalrini banyoya koyar kapali dolap. Napiyim dedim. Gudurdu kudurduu vurdu. Yuzume tukurdu pisslik. Rezilmisim ben.nasil pislikmisim. Suan keske yapsan da cikip gitsen su evden dedi. Inanin giyindim cantami ciakrdim hazrlandim. Gidmeiyorum!!! Kendimden nefret ettim. Niye defolup gotmyorum diye. Yapamiyorum. Cokkk sevdigmden degil. Cevabini ben de blmiyorum. Cildiriyorum artik. Napicam blmiyorum. Biri anlatsa bunlari salaksin derdim. Yok yapamiyorim. Cok cikmazdym. Bana ole empoze ediiyo ki ben hatalimym hakkaten diiyo beynim aklimin ucunda bi yerde. Inat ne diye yapiym. Bazen dedigi seyleri hakkaten yapmiyo ya da aksine ayni seyi yapiyorum. Ama yapi olarak umursamazligmdan oluyo bence. Cunku yaparken unutyorum aklima dahi gelmiyo dedigi. Heeer seye ama heerseye kariisyo. Cildiricam. Nasil defolup gidicem blmiyorum. Ki kovulmama ragmennn
Önce karbonatlı su, sonra sirkeli su.Meyve sebze yıkamada sirke tek başına yeterli değil mi? Kezzap falan mı koyuyorsunuz yoksa?![]()
Dun gorumceme gidecektik. Disardaydi aradi cik alicam diye tamam dedim. Tam 11. Dkda tekrar aradi gelmis kapiya ciktim hemen. Arabaya bindim agzina sctigmn p c i ben seni niye ariyorum diye bagiriyo. Tam 11 dk olmus ariyali diyo ki 20 dk once aradim. Saygisiz kopeekk niye cikmadin bilmiyomusun sinirlendgmi. Anca giyindim perdeleri kapadim dedim. 20 dk oldu 20 ne ancasi diye bagirmaya devam etti. Daha yeni konu yasamisiz hala ayni konulardan tartisiyormus. Hic sallamiyomusum onu. Haaala ayni seyleri yapiyormusum. Bagirdi bagirsi eve git dedi yolda 2 sokak otede indirdi. Sizce gercekten hala konusmalimiyim bu insana?Canım senin yazdığıni da okudum yorumlari da okudum. Ama bakıyorum bazisi git yazmış bazisi eşin haklı demiş.
Ben bu şekilde yazmicam çözüm odaklı konuşmak istiyorum. Eğer bu sorunu çözmek istiyorsanız yazdıklarımı dikkatlice dinleyin ve yasantinizi değiştirmek için bir adım atin.
Hiç bir kadın haksız da olsa yüzüne tukurulmesi hakarete maruz kalması gibi bir durumu haketmez.
Önce bir kendinizi silkeleyin ve kendinizi sevmek ve kendinize saygı duymakla işe başlayın.
Ben degerliyim hatalarimla insanim demeyi önce bir bilin.
Daha sonra bunu eşinizle paylaşın.
Konuşmayı teklif edin. Başlangıçta ikimiz de birbirimizi anlayacaksak konuşalım ben yapıcı olmak için konuşmak istiyorum deyin.
Ben dili kullanin suçlayıcı olmayın.
Ben sizin yerinizde olsam şu şekilde konuşurum.
Canım, evlilik saygiya dayanan çok kutsal bir kurumdur. Saygımız zedelendiği için tekrardan kazanmak için bir adım atıyorum.
Sen de bana yardımcı ol istiyorum.
Senin de benim de bu evin içinde ya da dışında yanlış yaptığı durumlar olabilir. Birbirimizi elbette uyarmak güzel bir şey ama kalp kırmadan birbirimize yumuşak davranarak yapalım bunu.
Bu günden sonra hassas olduğun konularda daha dikkatli olucam ama senden isteğim sende bana yardımcı ol. Incitmeden bilmediğim konularda bilgilendir. Ama kirma çok incindim sen görmüyorsun umursamiyorum sanıyorsun ama sen evde olmayınca çok ağladım gitmek istedim.
Haklı olabilirsin ama bana hakaret ederek haksız duruma düşüyorsun
Yapma.
Güzel dille uyar o zaman daha kolay olur her şey.
Bunları konuş canım. Inşallah kalben dinler ve sizi anlar. Kolay gelsin
Hep bu kavgalar var. Cocuk olunca da konular cok farkli olmuyp milu? Ben pana p c diyen birine saygi duyamiyorum. Ne o ben spletiyomusum o nasil bi adamken nasil bisey olmus ben yapmisim. Ben de kuduruyorum sinirleniyorum nefret ettigim anlar oluyor ama hakaret etmiyorumHepsi geçecek her şey üst üste gelince kaldırması zor olabilir doğrudur. Ama geçecek sadece zaman lazım.
Okkkkkkadar haklisiniz ki gerizekali bennnn cikamiuorum evden. Agziyla soyluyo zaten bigun cinnet gecirecekmisss. Siginak hep bu. Nefret ettim erkeklerdneTemizlik konularina sen daha temizsin, yok ben daha temizim konularina girmeden basliga istinaden cevap veriyorum:
Sabredin biraz daha; belki gösterdigi siddet artar, öldürür falan sizi cikmis olursunuz evden.
Ya da alternatif sansiniz varsa belki kolunuzdan tutup sokaga atar ama bu durumda sizin kapi önünde yatma ihtimaliniz var ki olmaz yine gidemezsiniz.
Hanim Efendi ne bekliyorsunuz Adam (lafin gelisi) suratiniza tükürmüs evden kovmus, yok efendim masrapa lavabo yanindaymis, temizlik ilaci dolaptaymis…. offff offfff….
Zatwn kendimi sorguluyodum. Bu adam hakli heralde moduna girdimm.Heh ya şükür benim gibi biri!
Yorumları okurken şok oldum ben nereye düştüm diye.
Abi bi domestos düşünün şimdi mutfakta duruyor bu deterjanımız. sonra bi baktık ki küvet ovalanmalık olmuş. Napıyonuz o zaman? Du ben bi markete gideyim küvet domestosu alayım bu domestos mutfak domestosu mu diyorsunuz?
Kardesim alırsın domestosu eline küvete dökersin ve bileyim lavobaya dökersin alır götürür dolabına koyarsın ertesi gün Bi baktın ki mutfak lavobosu sararıyor gibi aynı domestosu al hemen oraya dök temizle.
Bi siz temizsiniz mubarekler biz b.kumuzla oynuyoruz.