kahrimdan öleceğim😠

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Milyon Kere Ayten
Ben bir Ayten'dir tutturmuşum oh ne iyi
Ayten'li içkiler içip sarhoş oluyorum ne güzel
Hoşuma gitmiyorsa rengi denizlerin
Biraz Ayten sürüyorum güzelleşiyor
Şarkılar söylüyorum
Şiirler yazıyorum Ayten üstüne
Saatim her zaman Ayten'e beş var
Ya da Ayten'i beş geçiyor
Ne yana baksam gördüğüm o
Gözümü yumsam aklımdan Ayten geçiyor

Bana sorarsanız mevsimlerden Aytendeyiz
Günlerden Aytenertesidir
Odur gün gün beni yaşatan
Onun kokusu sarmıştır sokakları
Onun gözleridir şafakta gördüğüm
Akşam kızıllığında onun dudakları

Başka kadını övmeyin yanımda gücenirim
Ayten'i övecekseniz ne ala, oturabilirsiniz
Bir kadeh de sizinle içeriz Ayten'li
İki laf ederiz
Onu siz de seversiniz benim gibi
Ama yağma yok Ayten'i size bırakmam
Alın tek kat elbisemi size vereyim
Cebimde bir on liram var
Onu da alın gerekirse
Ben Ayten'i düşünürüm, üşümem
Üç kere adını tekrarlarım, karnım doyar
Parasızlık da bir şey mi
Ölüm bile kötü değil
Aytensizlik kadar

Ona uğramayan gemiler batsın
Ondan geçmeyen trenler devrilsin
Onu sevmeyen yürek taş kesilsin
Kapansın onu görmeyen gözler
Onu övmeyen diller kurusun
İki kere iki dört elde var Ayten
Bundan böyle dünyada
Aşkın adı Ayten olsun
Ümit Yaşar OĞUZCAN

Buradan bakınca eşinizin annesiyle yarışmak için aynı yemeği yapmış, fırsatını bulunca da kayınvalidenin yemeğini başkasına itelemiş gibi duruyorsunuz. Eşinizin sinirlenmesi normal değil mi?
Bunu ısrarla inkar etmeniz ve eşiniz dahil herkesi salak sanmanıza da diyecek bir şey bulamadım.

yaa yazmayın öyle şeyler, şimdi size de psikoloğa git bacım der :)

ya kayinbabam da çok seviyor yemeğimi hatta onlara da götürdük işte güveç budur dedi kayinbabam. kendini ispatlama degil evdeki patlıcan biber ziyan olmasin diye yaptim
Sanırım bir tek kayınbabanız ve siz böyle düşünüyorsunuz. Eşiniz aynı şekilde düşünseydi bunu da belirtirdiniz

Ben kaynananın yemeğini yesem heryerim kızarıp kaşınmaya başlıyor, alerjim azıyor, kendisi baharat manyağıdır. Zaten yemek diye önümüze 20 günlük pideyi çıkarmışlığı var buzluğundan ne tadı kalmış ne tuzu, düşünün yemeğe çağırıyor bir gidiyorsunuz en son orada yediğiniz hazır pideyi çıkarıyor önünüze gene. Bende içimi dökmek istedim

Herkes yazmış ama anlamamakta diretiyorsunuz siz.

Ertesi gün güveç yapıp kayınvalidelere göndermek demek " Anne ben senden daha güzel yapıyorum, ye de gör" demektir.Ki kayınpeder de öyle söylemiş.Adamcağız büyük ihtimal size iltifat olsun, oğlum yuvasında mutlu olsun die demiştir ama ikiniz de kayınvalideye saygısızlkk yapmışsınız. Kocam yemeklerimi özledi kısmı ise palavra..Özlediyse farklı yemek yapardınız. Birebir aynısını yapmak art niyetli.

Komşunuza gelirsek..Onu da anlatıp durmuşsunuz şöyle böyle die.Ama kalan yemeği vereceğinize hiç vermeseydiniz daha iyiydi.Çok ayıp gerçekten de.Hem komşuya ayıp hem de annesinin yemeğine elden çıksın muamelesi yaptığınız için eşinize ayıp.

Ne güzel anlatmışsınız
Her cümlenize katılıyorum

Bir de kayınbaba işte güveç budur deyince keyiflenmiş konu sahibi hanım. Komplex başka bişey değil
Konu sahibi
Eminim kayınvalideniz de tencerede yapmasaydı fırına gönderseydi aynı derecede güzel olurdu. Bu kadar kibir fazla. Resmen eşinize kendinizi ispatlamak için fırına güveç göndermişsiniz.
Yazık adama sizin adınıza utanmıştır

esimin önüne o yemeği koymak kesinlikle en mantıklı çözüm olurdu haklisiniz ama esim 1 2 lokma o yemekten alip benimkinden yerdi o yemek mutlaka çöp olurdu. ama size hak veriyorum. dediginiz daha mantıklı. hiç öyle dusunmedim
O kadar emin olma :) Eşin ne kadar sinirlenmiş bak. Demek o tabağı yemek istiyordu.

Kârı koca,kaynana ,görümce çok değişik bir ailesiniz. Sanırım hayatta tek başarınız yemek yapabilmek ki yüz kere söylemişsiniz aman da benim yemeklerim diye . Seyahat kısıtlaması varken nasıl memlekete gittiniz geldiniz , kocanız yemeklerinizi özlediyse çorba pilav yapsaydınız olan yemeğin yanına onlar sayılmıyor mu. Önceki konunuza bir göz attım da bu grup nasıl da böyle cuk diye birbirini bulmuş sübhanallah komşu da dahil🤤 Yemeklere bir tutam fitne fücur katıyorsunuz sanırım işin sırrı orada 😂

vallahi hazır yemek dururken aynısını yapmanız çok garip. yanına pilav yapar o akşamı kolaylıkla atlatırdım, malum eve gel yemek yap derken saat oluyor 8.
kalan yemeği komşuya vermeniz daha da garip.

Kârı koca,kaynana ,görümce çok değişik bir ailesiniz. Sanırım hayatta tek başarınız yemek yapabilmek ki yüz kere söylemişsiniz aman da benim yemeklerim diye . Seyahat kısıtlaması varken nasıl memlekete gittiniz geldiniz , kocanız yemeklerinizi özlediyse çorba pilav yapsaydınız olan yemeğin yanına onlar sayılmıyor mu. Önceki konunuza bir göz attım da bu grup nasıl da böyle cuk diye birbirini bulmuş sübhanallah komşu da dahil🤤 Yemeklere bir tutam fitne fücur katıyorsunuz sanırım işin sırrı orada 😂
İşin sırrı fitne fucur hahaha 😂 tum sırrı bozdun şimdi herkes güzel yemek yapacak. Kim diyecek ''iste güveç budur""😂😂

İşin sırrı fitne fucur hahaha 😂 tum sırrı bozdun şimdi herkes güzel yemek yapacak. Kim diyecek ''iste güveç budur""😂😂
Şimdi herkeste konu sahibininki gibi bir adet koca , bir tutam kayınbaba, bir dal kaynana ve ayten olmadığı için biz o kadar mütiş lezzetli güveç hiçbir zaman yapamayacağız gene konu sahibi alacak bütün alkışları 😂

Ay "kocam yemeğimi özlemiş" nedir ya :KK53:
Alt tarafı güveç yani
Madem kvlerde yediniz
Üstelik orda yediniz diye verdiği tabağı sahurda yemediniz e o zaman neden ertesi gün haldır haldır güveç yaparsınız ki
Ben burda iyi niyet göremiyorum
Komşuya buzdolabında 1 gün beklemiş yemek vermek nedir ayrıca?
Sorununa gelince siz gibi düşünüp cvplayayım;
Eh en azından azcık aklınızı kullanıp annesinin verdiği yemeği başka tabağa koyup verseydiniz
Annesinin tabağına kendi yaptığınızdan koyup sofraya getirip ay ne güzel olmuş yaa diyip yeseydiniz jkjkj
Ayrıca kv güveç yapıp çağırıyor
Siz yapınca 1 tabak vermiyorsunuz
Ayh iyi niyet terk 🥴

Evde bir dolu tabak güvec varken bir daha guvec yapmam.

Kalabaliksaniz yanina aperatif bir seyler hazirlayip var olan guveci yiyebilirdiniz.
Ziyan hic hos bir sey degil. Bir de birbiriyle yarisan eltiler gibi pesine ayni yemegi yapmak komik.

Kayinvalidenin guveci yemek istemiyorsaniz da kabul etmeyin.
Yemegim var bunu yersek o ziyan olacak onu yersek bu ziyan olacak diyip kirmadan geri cevirin.

Komsunun istemesi, sizin tazesini degil dunkunu yollamak istemeniz her tarafti ayri tuhaflik.

Balik bastan kokar derler ya... konu öyle iste.

Esiniz cok sert, hakaretvari tepki verdiyse elbette ki haksiz ama.
Ama annesinin yaptigi yemeği biraz dislayip, hatta o saf disi kalsin diye aynisini yapip onu baskasina vermek istemeniz hic kabul edilebilir degil.

Esiniz bari yeseydi annesinin yaptigi guveci.

Kocan yemeği mi özlemiş diye 2 gün önce yediğin yemeği değil başka yemek yapar güveci de yanına ekleme yapardın amacin kayınvalide ile yemeği yarıştırmak. Komşuya 2 günlük yemeği vermende adap kurallarına aykırı hiç verme ondan iyi. Ayrıca kayınvalidenin esin haklı yapmış oylum dediğine de he he inandık 🙄

Cok degisik degil mi evde ayni yemekten bi tabak varken aynisi yapmak evdekini komsuya vermek? Yanina biseyler yapsaydiniz? Hem esinize hem kayivalidenize hem de komsunuza ayip etmissiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X