kahvaltı menümüz ve bebe bisküvisi ??

Benim kızım da kahvaltıya ambargo koyanlardan. Kahvaltısını sadece sağdığım sütüme hazırlarsam yedirebiliyorum, onun dışında hiçbi şekilde ağzını açmıyor, 2-3 kaşık zorla yedirsem katıla katıla ağlamaya başlıyor. Sütüm de eskisi gibi sağınca gelmediğinden ne yapacağımı şaşırdım. Ne devam maması/sütü, ne ıhlamur, ne su.. Bugün en son dr'unu aradım, ılıtılmış pastörize sütle hazırlamamı önerdi, şaştım kaldım. Dediğine göre bisküviyle falan beraber verince sütün bi zararı olmazmış! Ay kime inancağımı şaşırdım...

Benim kızım da kahvaltıya ambargo koyanlardan. Kahvaltısını sadece sağdığım sütüme hazırlarsam yedirebiliyorum, onun dışında hiçbi şekilde ağzını açmıyor, 2-3 kaşık zorla yedirsem katıla katıla ağlamaya başlıyor. Sütüm de eskisi gibi sağınca gelmediğinden ne yapacağımı şaşırdım. Ne devam maması/sütü, ne ıhlamur, ne su.. Bugün en son dr'unu aradım, ılıtılmış pastörize sütle hazırlamamı önerdi, şaştım kaldım. Dediğine göre bisküviyle falan beraber verince sütün bi zararı olmazmış! Ay kime inancağımı şaşırdım...

Doktorumuz bize 60 cc devam sütü önemişti canım. Cıvık oluyorsa sen de 60 cc'den yapabilirsin. Bu arada ben de silikon kaşık kullunıyorum. Daha sağlıklı bence silikon kullunmak.
Bu arada devam maması olarak hangi mamayla hazırlıyorsun bebişinin kahvaltısını?

bende 10ml hazir mamayla hazirliyorum kahfaltisini..

icine labne koyup misirli ve bugdayli kasik mamasi ilave ediyorum..

cok cok kati yapmiyorum hafif akici oluyor kivami.

istersen kasik mamasini biraz fazla koy o zaman katilasiyor.

bende silikon kullaniyorum canim,disleride cikti isiriyor bazen kasigi

onun icin silikon en güvenilir diye düsünüyorum.

ben devam mamasi disinda kasik mamasindanda ilave ediyorum o sekilde kivam bulmak daha kolay oluyor.

Ya kızlar benim doktorum bidahaki ay yumurta vericeksin dedi sebebini sormadım ama
dedigi son arastırmalara göre normalde 6.ayda baslanırken 7 a ayda baslanmasını uygun görüorum
dedi bende vermiorum hic ..
Bizimde kahvaltımız söyle:
-1cay kasıgı pekmez
-1 kibrit kutusu kadar tuzu alınmıs peynir
-4-5 adet bisküvi
-150cc mama
-cok azda yag
Yalnız ben ceviz ve yumurta hic vermiorum ya ?

ben kahvaltısını milupa 2 devam mamasıyla hazırlıyorum canım.ben kaşık maması hiç vermedim bugün alayım bari. yoksa çok cıvık bir kahvaltı oluyo.zorlanıyorum verirken.

yağmur bizim doktorumuz da yumurtayı 7.ayda verdi bi sorun yok canım için rahat olsun , kimi doktor erken başlatıyo kimi doktor 1-2 ay geç başlatıyo.. mesela bazı arkadaşlar ceviz veriyo ama cevizi 8. ayda veren doktorlar var..

wallahı hergun burayı okumaktan kafam corba gıbı oluyor :))) kımısı oyle kımısı boyle ıcguduselmı hareket etmek lazım? mesela benım oglum kahvaltıya hazır degıl anlıyorum. bır kac gundur dusunuyorum bır gun verıp bır gun vermeyeyım yada bır kac gun ara vereyım dıye. cunku onada banada ezıyet kahvaltı saatlerı (

canım içgüdüsel yedir çocuğunu , her anne yavrusu için en iyi olanı bilir bana göre , ben neleri yedirmem neleri yedirmemem gerektiğini biliyorum ve bunlara göre hareket ediyorum ama istediğim saatte , istediğim şekilde veriyorum.. çok da kafana takma derim ben

aynen katılıyorum ardicim.ilk zamanlar aman meyve saati mi şaştı,sebzeni bitirmedimi derken kafayı sıyırma noktasına gelmiştim.şu anda da çok rahat eğilim ama eskisi gibi de değilim.zaten benimki mızmız yemiyor,bende saldım biraz,zorlamıyorum yerken,ikimizde böyle daha mutluyuz.tavsiye ederim yani

öyle saphiracım bende başta çok takıyorudm hele muhallebi yemedi diye günlerce kahroldum şimdi gülüyorum o halime ilahi ben yemesin ne olcak ki muhallebiden sanki çok mu yararlı , az az yiyo ya yeter doymasa zaten durmaz çocuk derdini belli eder..çok kasmamak lazım sonra bizim stresimizden daha beter etkileniyor kuzucuklar

ek gıdaya yazdım buraya da yazayım diyorum,kahvaltıda yulaf veren var mı?nasıl veriyorsunuz?ben yulaf ezmesi olarak eti lifalif yulaf ezmesi buldum ve aldım.üstünde süt çocuklarına uygun değildir yazıyo ama buna karşılık doktorumuzda özellikle kabızlık içiçn yulaf öneriyor.bir de nette yulaflı kahvaltı tariflerine baktım.bir çoğunda pişirilerek yapıldığını gördüm.benim aldığım da süte yoğurda muhallebiye karıştırıp yiyebilirsiniz yazıyo yani pişirmeden.benim kafam karıştı şimdi na yapayım ben?kullananlar bi fikir verirse çok sevinirim

he bu arada eklemeden duramıcam kaydirigubbakcemile3 ev yapımı bebe bisküvisi tarifi buldum tabi isteyenlere;buyrun kaydirigubbakcemile3

Bebe Bisküvimizin Malzemeleri:

10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

afiyet olsun bebelere.ben bir ara denemeyi düşünüyorum,merak ettim doğrusu

teşekkürler tarif için

bende yapayım yarın organik un, tereyağı, yumurta ve pekmezim var :))

anam sana organikçi anne dememiz lazım,herşey organik sende kaydirigubbakcemile3 çok takdir ediyorum gerçekten

anam sana organikçi anne dememiz lazım,herşey organik sende kaydirigubbakcemile3 çok takdir ediyorum gerçekten

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 doğru diyorsun canım bizim yediklerimizle ilgili tvde hergün yeni bir haber çıkıyor onun için oğluma hep organik almaya çalışıyorum, en azından 2 sene tüm yedirdiklerimin organik olmasını istiyorum bulabildiğim sürece tabi, iyiki internet siteleri var bu konuda, ne yapayım herşeyin temeli bu dönemde atılıyor

kuzuyu uyutunca tarifi yaptım bakalım nasıl olacak, içim çok rahat edecek tutarsa, hazırlarıda çok vermiyordum ama kansorajen falan denilince hiç vermek istemiyordum, kahvaltılarımızda falanda kullanırız, inşallah güzel olur, ben sadece vanilya koymadım,

denizanası yorumlarını bekliyoruz tatlım tarifi ilk deneyen sen oluyorsun
bende bebe bisküvisi vermeyenlerdenim eğer güzel olursa bende denicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…