kahvaltı menümüz ve bebe bisküvisi ??

tarif onaylanmıştır arkadaşlar gayet güzel oldu , diğer başlığada yazdım burayada yazayım, hazır bebe bisküvileri gibi hemen dağılıverdi, artık kahvaltılarında bunu kullanacam, bebelac karışımları yerine

bu arada ben unun yarısını beyaz un yarısınıda tam buğday unu kullandım, sanırım tam buğday unundan kaynaklı daha çok un aldı, birde dediğim gibi vanilyasız yaptım, bundan sonra yaptıklarımda dahada çeşitlendirmeyi düşünüyorum mesela ezilmiş ceviz katacam dahada besleyici olur:))

tarif için tekrar teşekkürler

kuru kayısı veya kuru üzüm filanda değişik bir alternatif olabilir cnm bisküvinin içine.yok yook denemek fazr oldu ama ne zaman acaba?

bana doktorum bebe bisküvisi şeker içerdiği için verme dedi 1 yaşına kadar, ama hepiniz veriyorsunuz açıkçası bende dayanamadım ve kahvaltısına 2 tane ekledim.çişit yesin istiyorum bebeğim. peynir ve yumurtayı ayrı veriyorum ben doktorum o şekilde vermemi söyledi bir gün yumurta bir gün peynir. farklı şeyler de vermek istiyorum artık

merhaba,
ne çeşit peynir kullanıyosunuz arkadaşlar? ben pınarın labnesini alıyorum, bir kutuda 8 minik kutu olanından...hergün bir kutu şeklinde başladım ama hani tuz yok ya bir yaşına kadar, tüm labne markalarına baktım hepsinin içeriğinde tuz var anlamadım tuzu alınmış kullanılması gerekiyormuş, siz nasıl kullanıyosunuz? bir de doktorumuz raf ömrü kısa olan hazır ypğurtları kullanabilirsin dedi, hazır yoğurt kullanan varsa aranızda hangisini kullandığınızı öğrenebilir miyim?
tüm bebişlere sağlık diliyorum, annelerinede kolaylıklar...

bir çoğumuz beyaz peynir kullanıyoruz, ben keçi peyniri kullanıyordum, dün organik beyaz peynir aldım onu verdim bugün, akşamdan suya koyup tuzunu alıyoruz, labne kullanan arkadaşlarda var sanırım, yoğurt ise evde yapmamışsam baybmix alıyorum sadesini oğlum pek sevmiyor diye elmalısını almıştım dr verme onu dedi meyveli olanlar bir çeşit peynirmiş

benim doktorumda kesinilkle beb büsküvisini önermiyorum dedi ve yasakladı onun dışında evde yaptığın kurabiyelerden denememi söyledii bende doktor talimatını uygulayacağım ve öğlen eve gidip yaptığınız bebe büsküvisin yapacağımmm

ben peyniri artık hazır vermiyorum babannemiz köy sütünden taze süzme yapıyor hme tuzsuz hemde çok sağlıklı karadenizde oturmanın en büyük avantajı bu sanırım :)))

yapın valla hepiniz, bu sabah kahvaltısında kullandım, acaba bekledikten sonrada dağılacakmı diye endişe ediyordum ama güzel dağıldı, önce kaseye bisküviyi koyup üzerine su ekleyip ezdim sonrada diğer kahvaltılıklarını ekledim, çok sevdi deniz:))cokacimcoook

bende keçi peyniri veriyorum akşamdan suya koyuyorum ve ertesı gune hazır
ama kecı peynırı ıkı gun üst üste aldığında Duru da alerji yapıyor o yüzden bir gün keçi bir gün labne veriyoruz artık .

bende kendimize kullandığımız tam yağlı içim yada muratbey peynirden veriyorum oğlanlara..
keçi peynirine bakacaktım bim markete her seferinde unutuyorum.
lavişcim taze köy peyniri güzel olurda bence dikkat et.. hani kaynatmadan ekşitilip süzülerek yada maya katılarak yapıldığını duymuştum..

bende taze köy peyniri kurt yapar diye biliyuorum yaa ama emin değilim.ben labne alıyom 8 lilerden,en son beyaz aldım,o da güzel ama dikkat etmemişişm tuz varmış onda bi daha ki sefere gene labne alırım

teşekkürler peynir önerileri için arkadaşlar, ben yine labneyle devam edeyim, arada birde normal beyaz peyniri akşamdan suda bekletip vereyim...
yoğurt mayalıyorum ama bi türlü tutturamadım...pastörize süt, devam sütü, mama, günlük süt...hepsini denedim...pastörize keçi sütü aldım en son, son kez onunla deneyip olmazsa sonunda ya yoğurt makinesi alıcam ya da hazır yoğurda devam...yazın anneannemize gidince ona yaptırırız artık:)

tatlım bizimkini bbannemiz kendisi yapıyor zaten hazır peynirlerde mayalanarak yapılıyor babannemiz taze yayıktan yapıyor bence en sağlıklısı bu hazır llabnelere felan ben pek güvenemiyorum canım babnesi yoğurt mayalayo kaynatıp temzi bir beze sarıyor ondan süzülüyor al sana katkısız mis gibi tuzsuz peynir ve 2 günde bir yapıyor kuzuma

bende artık 2 günüdr kızıma kahvaltı veriyorum pek sevdi kuzum maşallah bir kaseyi yiyor
ben önce ıhlamur çayını bir kaseye alıyorum içine bebelac ballı irmikli katıp kıvam veriyorum göz kararı ayarlıyorum içine babannemizin kapımızdaki dut ağacından yaptığı pekmezden 1 tatlı kaşığı ceviz ve kuru üzüm(ikiside rondadan geçti) köy süzmesi 1 tatlı kaşığı kadar
karıştırıyorum yağmur da çok seviyorrrr severek yiyor yarında yumurta haşlayacağım babamız köyden yumurta getiriyorr bide yarın peynir yerine yumurta deneyeceğimm

bende yoğurdumu kendim mayalarım ,köy sütü gelir her hafta 5 kilo 3 kilosuyla yoğurt yaparım 1 hafta yeriz kızımda yer ,kalanıyla tatlı ,sütlaç v.s yaparım..ama peynir teryağı filan yapmadım babaannemiz yapıyor bize onları ..ben bimden alıyorum yağsız peynir,ayrıca tuzda çok az var içinde onu da suya koyarak hallediyorum..

canım biliyorum hazır peynirlerde maya ile yapılıyor ama benim demek istediğim kaynatmadan mayalanmasıydı..
eğer kaynatarak yapıyorsa sorun yok ona bişey diyemem..
afiyet olsun kuzucuğa..

Kızlar bu yaptığımız bebe bisküvisinin ömrü ne kadar acaba kaç gün verebiliriz bebişlere. Eğer bir hafta durursa ben de yaparım ama öyle iki günde bir yapamam zaten bizim yemek, kızın çorba, yoğurt derken ömrüm mutfakta geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…