kahvaltı meselesi... evli ya da bekar her bayandan fikirler bekliyorum

bayanlar ben evli değilim. ama birisiyle tanıştım. bana daha ilk görüşmede benden ev işi namına kendisinden hiçbir yardım beklemememi ayrıca hergün kahvaltısının hazır olması gerektiğini söyledi. benim de tuhafıma gitti daha ilk konuşmada böyle bişey demesi. ben de çalışan bir insanım. sanki hayat arkadaşı değil de eve yardımcı eleman arar gibi.bunu ona da söyledim. sen eleman mı arıyorsun dedim. hayır ben evimin hanımı olacak kişideki özellikleri anlatıyorum dedi. şimdi evli bayanlara soruyorum:
1) bu söyledikleri normal mi?
2)siz her sabah kahvaltı hazırlıyor musunuz?

Tabiki canım genellikle bir iki bir şey atıştırmadan çıkmaz.Ama arkadaşın değişmez prensip olarak söylemesi biraz garip olmuş

valla canım bence olay sadece kahvaltı meselesi değil. hatta burada kahvaltı olay bile değil. hazırlarsın ne olacak. benim takıldığım şey adam daha ilk görüşmede talimatı vermiş. hiç normal değil. bir de sen evlendikten sonra çalışacağım diyorsun. ev işlerinde falan sana yardım etmeyeceğini açık açık söylemiş. her şeyi sana yüklemiş. bence asıl düşünmen gereken bunlar.

ilk konuşmada bunları söylemesi biraz garip evet ama en azından karşısındakinden ne beklediğini bilen biriymiş. ben çalışmıyorum. uykuyuda çok severim. eşim sabah 8 de işe gidiyo. ve ben her sabah saat 7 yi 20 geçe kalkar ve güzelce kahvaltısını hazırlarım. ben ona kahvaltı hazırlamassam aç karnına sigara içicek ve kimbilir ne zaman kahvaltı yapabilicek. uykumdan fedakarlık edip onun sağlığı için kahvaltı hazırlıyorum. işler için yardım konusunda bnm eşimde bana yardımcı olmaz. ama bnm zaten onun yardımına ihtiyacım yok. neticede bende gündüz o yardım istese gidip lokantalara tüp taşıyamam yada dükkanlardan hesap toplayamam dimi. bence hayatta herkesin üstlendiği roller vardır. kadınların üstlendiği birden çok roller vardır. tabi çalışıyosunuz siz zorlanıyosunuzda ama kadınların erkeklerden daha fazla sorumlulukları var e bunlara katlanmak gerekiyo. onun yardım bekleme benden demeside zamanla değişebilir. siizin zorlandığınızı görünce kendiliğindende eder bazen yardım. o sizin baştan gözünüzü korkutup tepkinizi ölçmüş bence

valla canım arkadaşların dediği gibi ilk buluşmada talimatları vermiş ilginççç düşünd erimm.
benim eşimde yok evimin kadını akşam beni ağırlamalı işte yemek hazır olmalı ev temiz olmalı ben geldiğimde kahvaltım hazır olmalı derdi ve evlendik bende çalışıyorum sonuçmu:

-ben eşimden erken çıkıyorum evde yeni evliyim ilk zamanalr 6,30da kalkıp hazırladım ama baktım her sabah olmuyor zorlanıyorum oda zaten ben daha fazla uyup dinleneyim diye artık istemiyor...
-benden önce eve gelip bana yemek hazırlamış oluyor beni karşılıyor....
-bazen cmtsileri çalışırım ozaman evi silmiş süpürmüş olur
- palton ütülemeyi beceremiyorum paltolanalrını kendisi ütüler
-20 günde bir kadın tutar bana temizliğe yardımcı ve bunun gibi benim eşimde güya evimin kadını şöyle olmalı böyle olmalı derdi ama şimdiki durumumuz bu tatlım...

daha ilk buluşmada bunların konuşulması tuhaf olmuş biraz ama adam sana nasıl bir kadın istediğini açık açık söylemiş dürüst davranmış
bence böyle düşünen bir erkek çalışmayan bir bayan ile evlenmeli sen hem çalışıp hem de evin tüm sorumluluğunu üstüne alırsan çok yıpranırsın.bu nedenle iyi düşün derim

1.si evet gerçekten söyledikleri anormal olmuş...daha ilk görüşmede bismillah yanii...uzak durmak lazım böylelerinden:( 2.si çocuklar olmadan önce evet hazırlıyodum kahvaltı ama artık pek hazırlayamıyorum o da sevmiyo zaten kahvaltı etmeyi hazırlasam da bana yardımcı olur hazırlarken...hayat müşterek eşler birbirine yardımcı olmalı bence...

ben evli değilim fakat erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum.Ben özel sektörde çalışıyorum Sabah 7 De uyanıyorum. O ise kendi işi 9 da bazen 10 da uyanıyor.Ama ben sabahları ona kahvaltı hazırlamadan çıkmıyorum.Bu bi zorunluluk falan değil aslında biliıorum çünkü evden çıktığında akşama kadar bi şey yemiyor ben de en azından sabahları bi şeyler yesin die severek hazırlıyorum.Hem o kadar çok mutlu oluyor ki, ben ona 1 yaparsam o 2 yapıyor.Ben mesela işten yorgun geliyorum kendimi iyi hissetmiyorum beni koltuğa yatırıyor pc yi kucağıma veriyor üzerimide örtüp bize yemek hazırlıyor sonrasındada topluo bunları görev die yapmıoruz ama ihtiyacı olduğunu bildiğim için sevdiğim için beslenmesine dikkat ettyiğim için ve bu durumdan hiç de gocunmuorum hatta haftasonları bile ben izinli oluorum o sınavlara gi,diıo ben yine erken kalkıp kahvaltısını hazırlıyorum.

Şaşırdım walla ilk buluşmada tavrını belli etmiş anammm insan önce kendini sevdirmeye bakar dimi??? walla iyi düşün derim... ben bekarım ve sbh kahvaltı yapmıyorum... eşim olur da isterse hiç düşünmedim ama özel bişeyler hazırlyamasamda sofraya bişeyler çıkartırım diye düşünüyorum .

bu kişinin başka incileri de var onları da sayayım da görün. kendisi diyor ki zamane kızları hayat müşterektir diyormuş. kendisi bunu kabul edemezmiş. evinin hanımı osmanlı kadını olmalıymış. yemek, temizlik gibi işleri mükemmel yapmalıymış ve ondan bişey beklememeliymiş. böyle işte... ben de dedim ki gün gelir insanın kolunu kaldıracak hali olmaz. yardım etmiyorsan bu ev neden dağınık diye sorma hakkında olmaz dedim. o da dedi ki ara sıra insan hasta olabilirmiş yani insan evin işlerini ara sıra aksatabilir(o da hasta olma bahanesiyle) fazlasını kabul etmem demeye getiriyor.:52::52::52::52:

Sende deseydin ya evet haklısın kalmadı öyle osmanlı kadını. Nerde o eski Osmanlı erkekleri hanımlarını çalıştırmayan dışarılarda sen evde otur hatun ben çalışır çabalar aç bırakmam ne ihtiyacın olursa alırım diyen o yiğitler. Eskiden kadınlar dışarda erkek gibi evin maişetini kazanmak için çalışmıyordu. Oturuyordu evinde evin işi başka ne iş olacaktı onu da yapıyordu. Şimdi hem dışarda erkek gibi çalış, sonra eve gel mükemmel yirmi dört saati evde geçen ev hanımı gibi dört dörtlük ol. Süper biyonik kadınlarmıyız biz? Öyle mi sanıyor bu erkekler acaba?

evlenlı bır yıl olcak yakındaa ıkımızde calısıyoruz hafta ıcı kahvaltı olayımız yok gıttıgmız saatler uymuoo hazırlayamam acıkcası benımkıde eskı kafa asla yardım etmezzz temızlık yemek konularında benımde alıskanlıgım deıl kahvaltı acıkcası onunda canı ıstemıo erken gıdıoo zaten çalısmasam hazırlardım o kdar ısterse hazırlasın yıyelımmmm yanı acımıom bu konuda onao bana kıyamasın :)

bizde eşimle kahvaltı yapmadan saat 7,30 da çıkıyoruz evden, kahvaltımızı işyerinde yapıyoruz.. biz yine geç çıkıyoruz evden buna rağmen bi kaç gün denendik kahvaltı olayı işin içine girince hem uykumu alamıyorum, hemde uykulu uykulu yediğimden bişey anlamıyorum.. Ama tabi erkek arkadaşının tercihi o yöndeyse annesi alıştırmışsa her sabah erken kahvaltıya sendende onu bekler tab.. Sana ilk günden söylemesinin sebebide, günümüzde çalışan bayanların yeterince yorulduğundan kahvaltı hazırlama olayının zor olduğu düşünerek sormuştur.. Kabul edip edemeyeciğini öğrenmek istemiştr.. bence gerçekçi ol içinden nasıl geçiyorsa onu söyle., sonra hazırlarım dedin niye hazırlamıyorsun demesin

ben çalışmadığım için eşime kahvaltı hazırlamakta pek zorlanmıyorum eşim vardiyalı çalıştığı için o gece görevde olduğunda bende sabaha karşı uyuyabiliyorum sabah gelip benimle kahvaltı yapmak istiyo ama ben 1 2 saatlik uyumuş olduğumdan gözlerimi bile açamıyorum o hazırlarsa ediyoruz ya da ben erken uyumuşsam ben hazırlıyorum
gündüz göreve gittiğindede kalkıp hemen bi çay sallarım sigara içtiği için öyle hiç bişey yemedne evden çıkmasını istemiyorum ama bunu zorunluluk olarak değil onu düşündüğüm için yapıyorum

ama size ilk tanışmada böyle bişey söylemesi gerçekten çok abes olmuş
2 yıl çıktım 1 yıl nişanlı kaldım 3 yıllıkta evliyim daha böyle bi konuyu hiç gündeme getirmedi eşim :37:

Son düzenleme:
kahvaltı yapmadan evden çıkarsam günüm kötü geçiyormuş gibi geliyor bana o yüzden hafta içi her gün kahvaltımı yapar öyle çıkarım .. evden çok erken çıkmadığımız için de zorlanmıyoruz..8-08:10 gibi çıkıyoruz..eşimde küçükten alışmış kahvaltıya oda yapmadan çıkamaz ve bana da yardımcı olur hazırlarken..benden geç çıkacaksa da o hazırlar :):) geçinip gidiyoruz işte...:66::66:

Back
X