Kahvaltilik Tarifler..

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
14.189
17.587
498
Selam hanimlar..
Her sabah degisik degisik kahvaltiliklar hazirlamak istiyorum..Bildigimiz ve kesin sonuc aldigmiz tarifleri burada paylasalimm..
Esim her gun farkli seyler istiyor benden diyorsaniz bendensiniz :34::44:
Bekliyorum kizlar :31:

Yumurtalı ekmek yapabilirsin ben çok seviyorum ama yapıldığındada çok yediğimden kilo almamak için sık yapmıyoruz :1:

PATATES PİZZASI
$patatespizzasi2.webp

1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

Bunu denemiştim güzel olmuştu yalnız ben bildiğimiz büyük tavada yaptıgımdan patatesi 3 tane yapmıştım. Bide patatesleri tavaya koyarken suyunu fazla koydum buğulama gibi pişsin diye.

$yumurta-kapama1-500x332.webp

YUMURTA KAPAMA

3 adet yumurta
Tereyağı
Tuz

Yumurtalar haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tavada tereyağı eritilir. (Tereyağında ölçü yazmadım. Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz. Tercihinize kalmış.) Yumurtalar tavaya yerleştirilir. Tuz serpilir. 5 dk. sonra ocaktan alınır. Servis yapılır. Bu tarif 3 kişiliktir. Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz.

$krepkanepe2.webp

KREP KANEPE

Krep için;

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;

Domates, biber
Zeytin
Kaşar peyniri, beyaz peynir

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyerek biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin. Her birinin üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın. Afiyet olsun.

Canim yumurtali ekmegi pazar gunu yaparim, mesela gozede hitap etsin istiyorum ben :31:
Tskler tarfiler icin

$domates21.webp
Özellikle misafirler için güzel bir tarif diye düşünüyorum :56:

PEYNİRLİ DOMATES SEPETİ

2 adet orta boy sert domates
1 adet orta boy salatalık (dış kabukları düzgün kesilecek)
1 dilim sert Ezine peynir(yaklaşık 2,5 kibrit kutusu büyüklüğünde)
2 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Orta boy bir kasede peynirinizi çatalla ezin, zeytinyağı, kuru fesleğen ve ince cacıklık doğranmış salatalığınızı peynirinize ekleyerek, ezmeden karıştırın. Ezine peynir yeteri kadar tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Karışımı buz dolabına alarak 10-15 bekletin…İç beklerken domateslerinizi enine ortadan kesin, içlerini tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımıyla boşaltın. Düzgün kesilen salatalık kabuklarını boydan 3 e kesin(bir uç tam kesilmeyecek). Buzlu suya alarak diri kalmasını sağlayın.
Servis esnasında, içi oyulmuş domateslerin içine peynirli harcı tatlı kaşığı yardımıyla eşit dolduralım, kesilmiş salatalık kabuklarıyla süsleyip servis yapalım…
Not:
*Kuru fesleğen dışında bu tarifi kuru nane ile de deneyebilirsiniz.
*Süsleme malzemesini, servis anına kadar diri kalması için buzlu suda beklettim, ortam sıcaklığından çabuk etkilenen narin sebzelerinizi, buzlu suda diri tutabilirsiniz.
*Kahvaltı sofralarınıza veya davet sofralarınıza değişik bir lezzet getirmek isterseniz, bu tarif sizin için…
Afiyet olsun.
$domates.webp

Yumurtaları haşlayıp soy sogudugunda dılımle ayrı bır tabakta yoğurt ve mayonez karıstır yumurtalarınıda ılave et ve uzerıne pul bıber gezdır.hem lezzetlı hemde değişik oluyor.

$peynirli-kek.webp

PEYNİRLİ KEK

2 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
200-250 gram kadar ezilmiş beyaz peynir
bolca maydanoz
tuz, yeteri kadar un
1 paket kabartma tozu
Üstü için; çörekotu

Yumurta,yoğurt,tuz ve sıvıyağı bir kapta iyice çırpın.Beyaz peynir ve maydanozunu ekleyin ve karıştırın.Unu azar ekleyin kabartma tozunu da koyun.Koyu bir kıvamlı bir hamur olsun çünkü peynir su bırakıyor.Un biraz fazla da kaçsa endişe etmeyin bu seferde çörek gibi oluyor.Yağlanmış tepsiye bu hamuru dökün.Üstüne çörekotu serpin.185 derecelik fırında kontrol ederek pişirin.
Not;İsterseniz kalan peynirleri buzluğa atıp daha sonra da bunları değerlendireceğiniz bir kek

Benim nisanlimda hem goze hem mideye hitap eden seyleri ozellikle kahvaltida cok sever.
Hele bir de yaz aylari geliyor tamamdir, onun benden en cok istedigi tarifi asagida veriyorum...
Insallah sende begenirsin, basit ama guzel...

DSC09558.JPG

Zeytinyagli Haslanmis yumurta

Malzemeler:

• Haslanmis yumurta
  • Domates & Salatalik
  • Tane Misir
  • Maydonoz
  • Limon
  • Kirmizi toz biber, pul biber, kekik
  • Arzuya gore nane ve karabiber

Yapilisi:

• Haslanmis yumurtalari soyduktan sonra boydan kesiyoruz
  • Yukaridaki resimdeki gibi yapmiyorum ben ama sana ornek olmasi acisindan fotoyu ekledim
  • Yumurtalari sari kismi tabaga bakacak sekilde, yani beyazlar uste bakacak, diziyoruz
  • Yanlarina domatesleri dizip ortaya salataliklari dograyabilirsin ve misir ile susleyebilirsin
  • Sonra zeytinyagi, limon uzerine gezdiriyoruz
  • En son baharatlara geciyoruz ve uzerine sirasi ile kekik, nane, karabiber, pul biber (eger seviliyorsa) ekliyoruz
  • En son cay suzgecinin icine bir cay kasigi toz biber katip onu guzelce serpiyoruz
  • Yumurtalarin beyaz kismi uste baktigi icin goruntu gayet SIK oluyor...
  • Afiyet olsun... :34:

$Sandvic-Pizza2.webp

SANDVİC PİZZA

3 sandviç ekmeği
1 yumurta
100-150 gr kadar yumuşak peynir
sürmek için margarin
bir miktar sucuk
bir miktar sosis
bir miktar kaşar
istenirse mısır tanesi

Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. Üzerlerine hafifçe margarin sürün. Yumurta ile peyniri karıştırın ve buna 1 çay kaşığı kadar kahvaltı baharatı ekleyin isterseniz. Bu karışımı 6 dilime paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve sosis dilimlerini yerleştirip 200 derece fırına verin. Üzerindeki malzemeler pişince kaşarları koyun birkaç dakikada eriyince fırından alın. Ben bir tanesine de mısır tanesi serptim kendim için. Afiyet olsun.

Son zamanlarda sabah kahvaltılarında pancake yapıyorum.Reçelle,balla ya da nutellayla süper gidiyo.
Bir kaç farklı siteden tarifler denedim ve sonunda en güzel olanında karar kıldım. Şimdi o tarifi kopyalıyorum buraya:

PANCAKE TARİFİ

Malzemeler:

3 büyük yumurta

115g un

1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu

140ml süt

Bir fiske tuz

4 tatlı kaşığı toz şeker (aslında tarifte şeker yok ama ben pancakei tatlı sevdiğim için biraz katmak istedim, siz kullanmayabilirsiniz)

Hazırlanışı;

Yumurtaların sarısını bir çırpma kabını akını başka bir çırpma kabına ayırın (Akını ayırırken sarısından hiç bulaşmaması lazım, veya kap kesinlikle ıslak olmamalı vs. gibi şeylere dikkat edin).
Yumurta sarılarının olduğu kaba eğer şeker ekleyecekseniz önce şekerleri katıp, 2 dk kadar mikserle çırpın. Daha sonra sütü ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın, yaklaşık 1 dk.
Akların olduğu kaba bir fiske tuz atın ve kuru ve temiz bir çırpma teliyle yavaş yavaş çırpmaya başlayın (ben çırpma teli kullandım, isterseniz siz mikserin tellerini yıkayıp kurulayıp mikserle de çırpabilirsiniz). Yumurta akını köpürüp katılaşana kadar ritmik bir şekilde çırpmaya devam edin. Aklar yaklaşık 4-5 dk sonra katılaşıyorlar ve çırpma telini köpüğe batırıp çıkardığınızda teli dik bir şekilde tutarken köpükten bir tepecik oluşuyor. Bu tepecik oluşana kadar çırpmak lazım ve bir kere oluştuktan sonra çırpma işlemini bırakın. Bu köpük hadisesini ayrıntılı sufle yapımıyla beraber ileride anlatıcam inşallah.
Yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla karıştırarak ekleyin, çok fazla karıştırmayın, mümkün olduğunca geniş hareketlerle spatulayı kullanın.
Teflon bir tavaya çok az zeytinyağı veya herhangi bir sıvıyağ dökün ve her tarafına yayın. Ocağın altını açın 1 dk tavanın iyice ısınmasını bekleyin ve ocağın altını kısın. Küçük boy bir kepçeyle hamurdan alın, kepçenin tamamını doldurmayın. Tavaya düzgün bir şekilde hamuru dökün ve kepçenin tersiyle hafifçe yayın, 1/2 cm kalınlığında olsun. Benim tavam geniş olduğu için 3 pancake i bir tavada pişirdim. Hamur tavaya konduktan sonra hemen kabarmaya başlıyor. Ve eğer tava çok kızgınsa çabuk kızarıyor.

$zeytinli-ekmek.webp

KIBRIS ZEYTİNLİSİ (ZEYTİNLİ EKMEK)

1 çorba kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı kadar un
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
2 çorba kaşığı nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet soğan

Ilık süte maya ve şekeri koyup kabartın.Mayalı sütü bir kaba alın içine un koyun ve yoğurun içine sıvı yada ilave edin. Hamuru toparlamak için isterseniz ılık su ekleyebilirsiniz.Eksik gelirse un ilave edin.Hamuru çok sert yapmayın ki biraz kabarsın.
Ayrı bir yere küp küp kesilmiş soğan,çekirdeksiz zeytin ve naneyi hazırlayın.Hamura ilave edin.Yoğurun ve yağlanmış tepsiye dizin.1 veya 2 Saat kadar mayalandırın.Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
NOT:Kıbrıs’ta zeytinli diye satılır.Tepsiye yayıp pişirebilirsiniz mutlaka tek porsiyon olmak zorunda değilsiniz.

$kibris-zeytinlisi.webp $kibris-zeytinlisi2.webp

$kalpli-sosis.webp

KALP SOSİS

1 adet uzun sosis
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
kürdan

Sosisi bir tarafından 1 cm kadar kalacak şekilde boyuna ikiye kesin. sonra yavaşça yukarı doğru büküp kalp şeklini verin ve kürdanla (kürdanı ikiye bölerseniz de yeter) ucundan tutturun. Tavada tereyağında alt üst azıcık çevirdikten sonra içine yumurtayı kırın. Tavanın kapağını kapatın. İstediğiniz kıvama gelince servis edin. Ben kapağını kapattıktan sonra fazla tutmuşum o yüzden iyice pişmiş. Siz isterseniz sarısını biraz löp bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.

$sosisli-milfoy.webp

SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ

½ kilo Milföy
250 gr sosis
1 tane yumurta sarısı
üzeri için çörekotu yada susam

Sosisleri kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın. Soğuyan sosisleri, istediğiniz uzunlukta ayarlayın, her iki kenarını artı şeklinde kesin. Milföyleri de 2cm şeritler halinde kesin, milföyler biraz yumuşayınca sosislerin etrafına spiral şeklinde sarın. (Sosisler uzun ise şerit milföyleri birbirine yapıştırarak sarın.) Tepsiye sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin, fırında pişirin. Afiyet olsun.

$tarifimg.webp

YUMURTALI PATATES

3 adet patates
3 adet yumurta
Sıvıyağ
Tuz

Patatesler küp küp dogranır, bol yağda kızartılır. Kızartılan patatesler( tuz ekilerek) tavaya alınıp, üzerine çırpılmış yumurta yaydırılır. Patateslerin altı kızarınca kapak veya tabak yardımı ile ters çevrilerek üstüde kızartılır.(ben biraz fazla kızartmışım)istege göre babaharat dökerek servis yapılr.
Not: çocuklarınız için porsiyonu küçülterek resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

$yumurtalı-patates1.webp

$tarifimg (1).webp

KUYMAK (MIHLAMA) TARİFİ

2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yada eritebileceginiz herhangi peynir
ve de çıtır çıtır çıtır bir ekmek, tabi ki yemek için:)

Yağı tavada eritiyoruz üzerine mısır ununu ekleyip hafif kavuruyoruz, suyu ekleyip karıştırın ardından kaşarı ekleyin eriyene kadar hızlıca karıştırın eriyince altını kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Bayıldıgım tariflerden biride budur :56:

$tarifimg (3).webp

FIRINDA PATATES

8 adet patates(istediğiniz miktarda yapabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber ve isteğinize göre baharatlar (ben pul biber ve biraz da kekik kullandım)

Patatesleri soyarak halka halka dilimleyin. Derince bir kapta patatesleri yağ ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Ben kelepçeli kalıp kullandım ancak tepside de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimlenmiş patatesleri dizin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 220 derece de ısıtılmış fırında pişirin. 30-35 dakika sonra kontrol edebilirsiniz. Eğer pişmişler ise folyo alarak üzerinin kızarmasını sağlayın ve daha sonra servis yapmak üzere fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun

Back
X