Bebek Beslenmesi kahvaltımızı şenlendirir misiniz lütfen :) +7 aylık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeynopd

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
184
43
298
merhaba tecrübeli anneler

7 aylık bi oğlum var. sütüm azalıp da yeterli kiloyu alamayınca 5 aylıkken geçtik ek gıdalara. maşallah sorunsuz yiyoruz şimdilik. kahvaltıya da 15 gün önce başladım. fakat her gün de aynı şeyi yedirmek istemiyorum malum biraz daha büyüdü artık. bi kere en başta devam sütü miktarını kahvaltıda azaltmak istiyorum. içime sinmiyo paketli ürünler. şu an kahvaltımızda devam sütü yada ıhlamur içine 2-3 bebe bisküvisi, tuzu alınmış peynir, 1 çay kaşığı tereyağ , biraz ekmek ufağı, bazen de yumurta sarısı koyarak bulamaç yapıyorum. ama pütürlü bırakıyorum çatalla ezerek, yiyo çok şükür. eğer kahvaltımız gecikmişse içine o günkü meyvesini de koyuyorum saatlerimiz aksamasın diye. uzun uzun oldu ama kahvaltımıza başka neler katabiliriz besleyici olaraktan acaba.

Merhaba benim bebeğim 7.5 aylık biz kahvaltıya 5.5 aylıkken başladık.ben artık tereyağı yada zeytinyaği ile pişiriyorum yumurtasını. beyazinida veriyorum .Dr verdiği beslenme programında hiç bulamaç yok.yanında tuzu çıkarılmış peynir bide 1 tane zeytini tuzu çıkarıyorum kabuğunu soyup elimde ezip veriyorum.en son 1 çay kaşığı pekmez veriyorum hergün aynı menu

Benm kızım 9 aylık , kahvaltıda çatalla peynr veryrm yediği kdr , zeytnn kabuğunu soyup 2 tane veryrm , kaşar veryrm bölüp bölüp .. Bazen salam .. Yumurta haşlıyorum bazen cıvık bazen tam , yumurta pişroyrum z.yağda altını kapatmaya yakın üstüne kaşar doğruyorum ince ince kaşar eridikten sonra da kapatıyorum ..
Benden bu kadar umarım faydası olmuştr :)

Salam sosis gibi işlenmiş gıdalar vermek sakıncalı. Onun yerine öğle ya da akşam yemeğinde Bebeğinizin öğününe viraz kıyma katın gerekli vitamin minerali alacaktır

salam sosis büyük çocuklara bile zararlı ne gerek var her gün aynı şeyi yesin ne olucak sanki zamanı gelince değişik bişey yemicekmi bence önemli olan doğal şeyler yemeleri bence labne bile yedirilmemeli zaten 2-3 yaşından sonra canları ne isterse yiyolar en azından ilk 2 yıl doğal olmayan hiçbişeyi yedirmeyin

Hay allahim insanlarida yanlis yonlendirmeyin en zindan salam nedir ya kucucuk bebege ne bebeguniz nede siz yiyin salami sosisi
Diger basliktada balik krakerle gofret verip sekerde yedirdiginizi yazmissiniz hay allahim
Benm kızım 9 aylık , kahvaltıda çatalla peynr veryrm yediği kdr , zeytnn kabuğunu soyup 2 tane veryrm , kaşar veryrm bölüp bölüp .. Bazen salam .. Yumurta haşlıyorum bazen cıvık bazen tam , yumurta pişroyrum z.yağda altını kapatmaya yakın üstüne kaşar doğruyorum ince ince kaşar eridikten sonra da kapatıyorum ..
Benden bu kadar umarım faydası olmuştr :)

dokuz yaşındaki oğluma bile salam, sosis yedirmiyorum. kreşe giderken sosis veriyorlardı. sık sık dilekçe yazarak menüden sosisi çıkartırmıştım.
on aylık oğluma omlet yapıyorum şimdilik seviyor.
tarifi de bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı tuzsuz süzme peynir,bir tatlı kaşığı tam buğday unu (onun yerine yulaflı kaşık maması koyuyorum)
bir damla zeytinyağına tereyağ ekleyip omleti pişiriyorum. yumuşak, yemesi kolay bir omlet

dokuz yaşındaki oğluma bile salam, sosis yedirmiyorum. kreşe giderken sosis veriyorlardı. sık sık dilekçe yazarak menüden sosisi çıkartırmıştım.
on aylık oğluma omlet yapıyorum şimdilik seviyor.
tarifi de bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı tuzsuz süzme peynir,bir tatlı kaşığı tam buğday unu (onun yerine yulaflı kaşık maması koyuyorum)
bir damla zeytinyağına tereyağ ekleyip omleti pişiriyorum. yumuşak, yemesi kolay bir omlet
Benim oğlum bir yaşında ama hiç omlet vermedim yemez diye,ama sizin mesajınızı görünce denemeye karar verdim:KK56:

Ben kızıma bir yumurta sarısını haslıyorum 4 cay kaşıgı labne peynirini içine ekliyorum iyice karıstıyorum hipp organik bebe bisküvisi var 4 taneyi ayrı kapta kaynar suyla ıslatıp eziyorum yumurtayla peyniri ekliyorum benim kızım bir corba kasesi yiyor 1 saat sonrada ğipekmez yediriyorum

1 yaşında olduk ama hala bulamaç yiyoruz. krep yaptığım zaman ısırarak yiyor, bebe biskivüsünü ısırarak yiyor, ekmek parçalarını hapur hupur götürüyor ama ne peynir yiyo yanında ne başka bişi. kuru ekmek. alıştıramadım galiba :( bu yüzden hala bulamaç yapıp veriyorum en azından yemesi gerekenleri bu şekilde yiyo.

merhaba tecrübeli anneler

7 aylık bi oğlum var. sütüm azalıp da yeterli kiloyu alamayınca 5 aylıkken geçtik ek gıdalara. maşallah sorunsuz yiyoruz şimdilik. kahvaltıya da 15 gün önce başladım. fakat her gün de aynı şeyi yedirmek istemiyorum malum biraz daha büyüdü artık. bi kere en başta devam sütü miktarını kahvaltıda azaltmak istiyorum. içime sinmiyo paketli ürünler. şu an kahvaltımızda devam sütü yada ıhlamur içine 2-3 bebe bisküvisi, tuzu alınmış peynir, 1 çay kaşığı tereyağ , biraz ekmek ufağı, bazen de yumurta sarısı koyarak bulamaç yapıyorum. ama pütürlü bırakıyorum çatalla ezerek, yiyo çok şükür. eğer kahvaltımız gecikmişse içine o günkü meyvesini de koyuyorum saatlerimiz aksamasın diye. uzun uzun oldu ama kahvaltımıza başka neler katabiliriz besleyici olaraktan acaba.
Sevgili zeynopb paketli gidalar vermek istemiyorum demissin umarim cici bebe ve labneyi krndin yapiyorsundur. Cunku bende senin gibi dusunup mumkun oldugunca hazir gida vermemeye calisiyorum.
benim bebisin icin yapabilecegin kahvalti tarifim ; 1 adet yari pismis yumurta sarisi 1 adet kabugu soyulmus ceviz 2 tatli kasigi kadar avakado kibrit kutusu kadar peynir (biz mumkun oldugunca kendimiz yapiyoruz ya da migrosta bulunan organik peynirlerden alip bir gece onceden suda bekletiyoruz) 60 cc kadar anne sutu, devam sutu veya ihlamur ekleyip blendirden gecirip bebegime yediriyorum ve severek de yiyor. Tavsiye ederim.sevgiler...

Back
X