kahve - misafir

Kahveye geleceğiz demek ikramını hazırla demektir =)
Çay en iyisidir bu işlerde yanına bir kek, bir tuzlu kurabiye, bir de patates salatası yap herkese birer tabak ikram et
Evine ilk kez gelen insanlar, kuru bir kahve ile ağırlamak ayıp olur bence

Cay olunca cok uzuyor muhabbet
Bi tane daha alirimlar
Canim sen zahmet etme ben doldururumlar bitmiyor :olamaz:

Bence iki tatlı kaşığı kahve demek istemiş yarım kalmış.
Çay yap bence.Kahvede yapsan hemen gitmezler,haber ettiklerine göre oturmaya gelmişler.Yanına hazır kurabiye ve de yapabilirseniz kek iyi olabilir.
evet tamamlayamamişim.sen tamamladığı için saolun:)

Burda bi kac yil once bi konu okumustum bana onu hatirlattiniz: )
Sizin gibi yeni tasinan birine komsulari hosgeldine gelecegiz demisti sakin bisey yapma bi kahve icexegiz demisti konu sahibi de bi kahve ikram etmis.
Arkasından dedikodu dönmüş bi kah eyle gecistirdi ikramda bulunmadi diye: ))
Konu sahibi de yaptigim yanlis miydi diye konu açmıştı : ))
Demem o ki ne olur ne olmaz bence kahvenin yanina güzel bir starbucks kurabiyesi yapın.super oluyor.hem pratik de.1 gece önceden yapin ertesi gun ikram edin.bir de yanlarin draje veya cikolata koyabilirsiniz

Burda bi kac yil once bi konu okumustum bana onu hatirlattiniz: )
Sizin gibi yeni tasinan birine komsulari hosgeldine gelecegiz demisti sakin bisey yapma bi kahve icexegiz demisti konu sahibi de bi kahve ikram etmis.
Arkasından dedikodu dönmüş bi kah eyle gecistirdi ikramda bulunmadi diye: ))
Konu sahibi de yaptigim yanlis miydi diye konu açmıştı : ))
Demem o ki ne olur ne olmaz bence kahvenin yanina güzel bir starbucks kurabiyesi yapın.super oluyor.hem pratik de.1 gece önceden yapin ertesi gun ikram edin.bir de yanlarin draje veya cikolata koyabilirsiniz

O nasıl oluyor kolay mı tam tutuyor mu tar,f istesem yüzsüz mü olurum:KK31::KK22:

Benimde gecen ameliyat oda arkadasim geldi kahveye yanin kurabiye yapmistim.kahveyi önden icti.e dedim niye kurabiye yemiyorsun yesene.dedi ki ben caysiz hayatta yiyemem.yani bana cay koydurdu bide: ))) sonra da kiz malianestezi soyle cekirdek medirdek yok mu koy biseyler daha dedi yani bildiğin gün gibi oldu: ) ama severim kendisini lafini yapmayacagini bilirim.

Bu yuzden tedbirli olmakta fayda var.
Kahveyi de makiyeneyle beraber bir de cezvede yapabilirsin ayni anda piser hemen hemen

O nasıl oluyor kolay mı tam tutuyor mu tar,f istesem yüzsüz mü olurum:KK31::KK22:

Estagfirullah
Kolay oluyor bana göre .
Nette bir sürü tarifi var ödüllü starbucks kurabiyesi diye.
2 yumurta
150 gr margarin ya da tereyagi
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
1corba kasigi su
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
1 so bardagindan biraz az damla cikolata
1 su bardagi seker ya da pudra sekeri
ALdigi kadar un

DAmla cikolata haric tum malzemeleri karistir.homojen bir karisim elde ettikten sonra cikolatalari ekle cok yogurmadan yap.cikolatalar erimesin.
Sonra yassi yuvarlak sekil ver yagli kagida diz ver firina : ))

Önceden haberiniz olduğuna göre ikramlık bişeyler ikram etmeniz daha uygun olur, çat kapı olan birşey değil sonuçta.
Çay da olsa kahve de olsa sonuçta oturacaklar. Bence çay yapıp yanına ıslak kekle servis edebilirsin. Daha şık olur diye düşünüyorum :KK19:

Kahve dedilerse kahve yapılır bu kadar basit. kek börek poğaça istiyorlarsa açık net şekilde söyleyecekler. zaten milletçe net olmama gibi bir özelliğimiz var niyeyse. arkanızdan kim ne derse desin ayrıca ne olmuş? siz onlara harika iktamlar yapsanızda onların içinde fesatlık varsa zaten bir başka bahane bulup arkanızdan konuşurlar. Kahve iyidir.

Estagfirullah
Kolay oluyor bana göre .
Nette bir sürü tarifi var ödüllü starbucks kurabiyesi diye.
2 yumurta
150 gr margarin ya da tereyagi
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
1corba kasigi su
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
1 so bardagindan biraz az damla cikolata
1 su bardagi seker ya da pudra sekeri
ALdigi kadar un

DAmla cikolata haric tum malzemeleri karistir.homojen bir karisim elde ettikten sonra cikolatalari ekle cok yogurmadan yap.cikolatalar erimesin.
Sonra yassi yuvarlak sekil ver yagli kagida diz ver firina : ))
ımm
evet okudum çok teşekkür ederim. fırınım tamirde en kısa zamanda deneyeceğim

Kahve zor gelirse, çay demle canım :) Ayrıca sıkma canını, yeni taşınmış ve bebişli birisin. Kusura bakmasın kimse, hoş insanın içinde varsa art niyet zaten bulur kusur. Bizde bir söz söylerler, misafir umduğunu değil bulduğunu yer... O misal... Hiç sıkma canını... :) Güler yüzünü eksik etme, kahvede zorlanırım dersen, çay demlersin... Oh mis :)

Back
X