Kahve saklayan arkadaş

Nescafe almış onu saklıyor Türk kahvesi yada sahlep iç dedi bende inat ettim içmedim
Olayi doğru düzgün anlatsaniza.
boyle olunca ben size de hak vermedim. En az onun yaptığı kadar gereksiz birsey olmus.
Hic misafir gidilen evde birsey istenir mi? Ben oz ablamın evinde masanin ustunde sepete konmus mandalinayi bile izin ile yiyorum,belki çocuk icin ayirmistir vs vs.
Birseyi dolapta gormeniz o seyi yiyeceginiz anlamina gelmiyor ki. Kadin size ikramda da bulunuyor. Kahve ic diyor sahlep ic diyor. Yok diyorsun inatla neskafe içeceğim.
Sence de çok sacma degil mi?

Kahve çok bitmesin diye saklıyor
Hayırdır?
Dünyanın en pahalı maymun dışkısından yapılan kahvesi mi de saklıyor?
Altından olsa kaç yazar?
Ben sizin yerinizde olsam o an gider kahve alır gelir ‘hadi kahvemi yap bakalım canım artanı da sana kalsın hediyem’ derdim.
Çüşş artık nasıl insan bunlar!
Bizler misafir gelecek diye evi tepeleme dolduran kültürden geldik, sakınmak ne demek...

Olayi doğru düzgün anlatsaniza.
boyle olunca ben size de hak vermedim. En az onun yaptığı kadar gereksiz birsey olmus.
Hic misafir gidilen evde birsey istenir mi? Ben oz ablamın evinde masanin ustunde sepete konmus mandalinayi bile izin ile yiyorum,belki çocuk icin ayirmistir vs vs.
Birseyi dolapta gormeniz o seyi yiyeceginiz anlamina gelmiyor ki. Kadin size ikramda da bulunuyor. Kahve ic diyor sahlep ic diyor. Yok diyorsun inatla neskafe içeceğim.
Sence de çok sacma degil mi?
ama o arkadası gecen gun konu sahıbıne tatlı ve kahve al gelırken demıs , konu sahıbıde almıs ,aralarında zaten bunun lafının olmayacagı samımıyet var demek kı

İnsan bi kahve yapar canım
Çok ayıp be bu ne
Evine gitmişsin
Misafirlere saklıyorum ne
Allah’ın kahvesi
Gel kız ben yaparım sana
Filtre kahve yanına tatlı bile yaparız valla:)
Bırak bacım ya millet delirmiş iyice.
Sonra adını samimiyet koymuşlar, pehh

Merhabalar bugün arkadaşıma gittim oturuyoruz bize sahlep yap dedi dünürü oradaydı ben de yaparken kahve içmek istedim ama vermiycegini kahveyi misafir ler için sakladığını söyledi bende surat astım çok mu alınganım
Evinde olan birşeyi misafirden sakınanı hiç hoş bulmuyorum. Misafir dediğin zaten rızkıyla gelir. Bizim dolapta ne var ne yok misafirin önüne serilir iyi ağırlansın diye hem çay hem kahve yapılır öyle yetiştirildik. Hatta biri benim evimde kahve içeyim dese al canım ordan diye yerini gösteririm o alana kadar hemen cezveyi fincanı şekeri hazırlarım yanına lokum bile veririm 😁 nedir yani 1 fincan kahvenin 40 yıl hatrı vardır. 1 fincanla bitecek kahven varsa zaten yenisini alırsın. Cimrilik mi dersin gönlü mü bol değil bilemedim 😊

Var böyle insanlar.
Benim de bir arkadaşım vardı.birgün kahvaltıya gitmiştik dedi ki kocam zeytinleri sayıyor... neyse bir kaç ay sonra konusu geçti senin kocanda zeytinleri sayıyor dedim.yoo ne zeytin sayması niye saysın ki dedi.amaç neydi hâlâ anlamadım

Onun yaptığı ayıp olmuş ama sizin yaptığınız da çok normal gelmedi bana açıkçası. Herkes sahlep içiyo sizde içseniz nolcak. Ne ikram edilşyosa o içilir gidilen yerde. Hadi onu içmiyosunuz türk lahvesi iç demiş kadın hala neden Nescafe diye tıtturdunuz anlamadım. Komşunuz onu içme dediyse vardır bi düşündüğü der geçerdim ben olsam. Ama tabi bu benim fikrim. Birde devamlı diyosunuz evinde kahve var biliyorum diye. 🤭

35 yaşında birinin 55 yaşında nasıl arkadaşı oluyor ya.Hani tamam akraba olur,eş dost,hısım olur da ne bileyim aradaki yaş o kadar fazla ki.İkincisi bir insan tek başına da kendine yetebilmeli.Demekki çok iyi arkadaş değil missiniz.Bide çağırıp ,gelmeyince küsmek ne demek.Koca koca kadınlar hangi kafadarlar acaba?.Mesafe iyidir ,haddini aşan olmaz.

Onun yaptığı ayıp olmuş ama sizin yaptığınız da çok normal gelmedi bana açıkçası. Herkes sahlep içiyo sizde içseniz nolcak. Ne ikram edilşyosa o içilir gidilen yerde. Hadi onu içmiyosunuz türk lahvesi iç demiş kadın hala neden Nescafe diye tıtturdunuz anlamadım. Komşunuz onu içme dediyse vardır bi düşündüğü der geçerdim ben olsam. Ama tabi bu benim fikrim. Birde devamlı diyosunuz evinde kahve var biliyorum diye. 🤭
Ben sahlep içmem, türk kahvesi midemi yakıyor sadece dibek içiyorum.
Bu kadar samimi arkadaşıma ‘nescafe içeyim ben vardı değil mi’ derim.
Ne var ki bunda?

Belki kahve çok az kalmıştı, eve de gelecek bir misafir var idiyse ona göre hesapladı belki, keşke size açıklama yapsaydı bak kahve bu kadar kaldı bilmem kimler gelecek ben de alamadım onlara kalsın sen başka şey iç deseydi; Benim aklıma başka bir neden gelmiyor yoksa insan arkadaşından bir kahveyi esirgemez yani.

Arkadaşınızın yaşını en başında belirtseniz daha anlaşılır olurdu. İnsanlar bir yaştan sonra gereksiz şeylere kıymet verebiliyorlar. Görüşmezsiniz bir daha eşekliğini anlar.

Merhabalar bugün arkadaşıma gittim oturuyoruz bize sahlep yap dedi dünürü oradaydı ben de yaparken kahve içmek istedim ama vermiycegini kahveyi misafir ler için sakladığını söyledi bende surat astım çok mu alınganım
Bende bozulurum ama şu iki soruyu sorarım kendime durumu gelen misafire kahve yetmezse almaya uygunmu birde bu lafı söylerken kırmadan ezilerek mi söyledi bunların ikisinede cevabın hayırsa bence o arkadaştan uzaklaş

üzücü olmuş:KK43: söylenen gerçekten ayıp. Samimiyet olayını bilemem ben samimi de olsam içme diyemezdim. En iyi ihtimalle evde durur musun, bir bakkala gidip geliyim derdim.

35 yaşında birinin 55 yaşında nasıl arkadaşı oluyor ya.Hani tamam akraba olur,eş dost,hısım olur da ne bileyim aradaki yaş o kadar fazla ki.İkincisi bir insan tek başına da kendine yetebilmeli.Demekki çok iyi arkadaş değil missiniz.Bide çağırıp ,gelmeyince küsmek ne demek.Koca koca kadınlar hangi kafadarlar acaba?.Mesafe iyidir ,haddini aşan olmaz.

Benim 25 yaşındayken 45 yaşında arkadaşım vardı. Hala daha da var. Oluyor valla🙈 olgunlukla ilgili bence. Kafa yapısı. O biraz çocuksu ben biraz olgun olunca olmuştu.

Back
X