Kahverengi Çillerim Var!

independent

O la la !
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
819
2
46
İstanbul
benim yüzümde belirgin şekilde çillerim var özellikle göz altlarında toplanmış durumda... Şu ana kadar bir sürü krem denedim ama işe yaramadı lazer önerdiler ama daha da belirgenlşme ihtimali varmış garanti veremediler... Aranızda bana yardımcı olabilecek biri var mı? :S

lazer, kimyasal peeling,.. bunlar hep geçici. dönem dönem bunları yaptırdım sonuç ilk başta tatmin edici tamam diyorsun artık geçti ama 1 yıla varmadan hepsi geri geliyor. güneşten korumazsanız geri gelir diyorlar ama katılmıyorum. yaz kış 50 faktörlük kremimi çantamdan hiç çıkarmam dışarda olduğum zamanlarda bile en fazla 2 saatte bir yenilerim. evde bile güneş kremi kullanıyorum nemlendirici olarak. hani olur ya pencereden yansıyan güneş ışınları zarar vermesin diye. en son bundan 1 yıl önce doktorum 6 seans glikolik asit 2 seans lazer, 1 seans da TCA peeling yaptı. Sonuç mükemmeldi cildim resmen bebek gibi olmuştu pırıl pırıl. Üzerinden 1 yıl geçti şimdi bakıyorumtüm çiller geri geldi. Duymuşsunuzdur belki bir de buzlu terapi var. bugün onun testini yaptırdım.Estetisyen Suna Dinç çok emin konuşuyor %100 geçeceğini garanti ediyor ama ben pek güvenemiyorum. Bakalım göreceğiz zamanla..

sanırım kriyoterapi dn bahsediosunuz ben onu araştırmıştım gayet uygun görünüyodu ama hastanenin cildiye bölümüne gittiğimde doktor yüz için çok riskli olduğunu ve yüze uygulamadıklarını söyledi hatta güneş ışınlarını maruz kalınca daha bile arttırabilirmiş yine bi krem verdi bu sefer sadece bazı eczanlerde bulunan kozmetik ürün sayılan (yani fiyatı tuzlu biraz) bi krem verdi 3 ay kullan dedi ama ben daha öncesinde hidrokinon karışımıda dahil bi çok krem denemiştim güvenemedim açıkçası her doktor faklı bişi söylüo şaşırmış durumdayım :S

evet kriyoterapi. yüzümün yan tarafına kulağıma yakın küçük bir alana test uyguladı şuan orası kahverengiye döndü. tüm yüzüme aynı işlemi yaptırdığımı düşünemiyorum o kadar kötü görünüyor ki!! Zaten tüm yüzüme uygulatırsam işe 1 hafta gidemeyeceğimi söyledi Suna Hanım.1 hafta içinde kahverengi alan kabuk tutup soyulacakmış. Bilmiyorum şimdi ben de korktum kaş yapayım derken göz çıkartmayayım da..
kremlere de ayrıca yıllardır o kadar çok para harcadım ki en pahalı, senin de dediğin gibi sadece belli eczanelerde bulunan türlerinden.. sadece çillerin biraz rengini açıyorlar hepsi o kadar. hiçbiri kalıcı değil

biliyorum... bende güvenip alamadım aslında kimyasal peeling düşünmüyo değilim ama korkuyorum :S kriyoterapiyi dediğim gibi bende istedim ama doktor yüzde kesinlikle kullanmadıklarını daha çok vucudun kapalı bölgelerinde kullandıklarını yüze uygulanınca çok çok riskli olduğunu söyledi :S sen uygulatıosun madem başladın bari bana da burdan gelişmeleri yazarsan çok mutlu olurum işe yararsa bende denerim çünkü doktordan önce bi güzellik merkezinde de önermişlerdi ama doktora sormadan yaptırmıyım demiştim belki işe yarar hem

3. gün biitti bi soyulma yok yüzümün yan tarafında kahverengi bir leke var ( 1 haftaya kadar soyulur hatta ne kadar geç soyulursa o kadar iyi demişlerdi bakalım bekliyorum ben de.. inşallah işe yarar da ben de ilk burda paylaşırım.

inş. soyulur tatlım bende merakla bekliorum haberlerini bu arada aklında bulunsun bi kapatıcı buldum daha önce hiçbiri çillerimi bu kadar kapatmamıştı! sadece 2 kat sürünce yok oluyolar tabi doğal durması için üstüne pudra ve allıkta sürmek gerekiyo istersen adını atabilirim sanada özelden

tatlım 1 hafta soyulmadı mı hala? merak ettim şimdi bak günlerdir uğramıosun foruma da

tam sonuç alana kadar bekleyeyim dedim :) evet canım bugün tam bir hafta oldu ve üstteki kahverengi deri artık iyice ölmüştü dayanamayıp dün soydum (aslında sen sakın soyma kendisi soyulsun demişlerdi ama napayım dayanamadım) şimdi o bölge gerçekten tertemiz hiç çil yok :) ama deri sanırım çok taze olduğu için biraz pembe duruyor. randevum haftaya cumartesi bakalım fiyat olarak ne diyecekler. aslında tedaviye şimdi devam edemeyebilirim çünkü tüm yüzüme yaptırırsam 1 hafta kesinlikle dışarı çıkamam. şuan için işten izin almam da sıkıntı.. izin almak için birkaç ay beklemem gerekebilir olsun sonunda geçsin de:)) bana bahsettiğin kapatıcıyı yazarsan sevinirim canım

Slm,

benim de karın bölgemde kahverengi lekelerim var ve oldukça çok...uzun araştırmalarım ve gittiğim doktorların da tavsiyesi sonucu bi yerde çok iyi olduğu söylenilen bi doktorla lazerli leke tedavisine başladım...6 seanslık tedavinin 3.seansı bitti...arkadaşlarım lekelerin görünümünün oldukça belirsizleşmeye başladıklarını söylediler:81:...bakalım inşallah 6. seansın sonunda zafer benim olur

Canım Suna hanım sana fiyat olarak ne söyledi acaba bende oraya gitmeyi düşünüyorum.muayene ücreti 100tl istemislerdi tedavi ücreti de çok pahalı oluyomus diye duymuştum ben??? Yardımcı olursan çok sevinirim

arkadaşlar kriyoterapi ben vücudumun çok küçük bir bölgesinde siğil tedavisi için yaptırmıştım tabi cilt tipi de önemli ama izi kalmaz diye bir durum yok ancak az iz kalabilir ama kalır bende kaldı doktor kalmayacak demişti ama hikaye ...

kriopterapi için profesyönel bir cilt uzmanı gerekiyor,

parası az olsun ucuz olsun deyip gidince sonuç hüsran oluyor,

aman kızlar dikkat edin bir örnegi benim en yakın arkadaşım.

gül gibi yüzü vardı cilleride çok yakışıyordu ona ama şuan yüzü kaplan derisi gibi

Merhaba;

Ben çillerim için gitmiştim. Yüzümde oldukça koyu renkli çiller var. Deneme seansı yapıldı. Gerçekten de söylendiği gibi deneme yapılan yer kabuk bağladı, 1 hafta içinde döküldü ve altından tertemiz, lekesiz bir cilt çıktı. İlk hafta hafif pembeydi ama zamanla oda eski haline döndü. Ancak tamamını yaptıramadım çünkü 3000 eur istedi. Yani 7,350 tl oluyor bu günkü kurla. Yüzümde sadece burun ve yanaklarımın üzerinde çil olduğunu da belirtmeliyim. Maddi olarak ağır geldiğinden tedavi olamadım ancak çok büyük umutlarla gittiğim için çok üzüldüğümü söylemeliyim. Suna Hn ile ilgili tek problem aslında sizi gördüğü anda tedavinin maliyetini biliyor olmasına rağmen rakamı deneme atışı yaptıktan sonra veriyor olması. Bu nedenle verdiğiniz 100 tlyi daha sonra geri alamıyorsunuz. Kesinlikle pazarlıkda yapmıyor. Gitmeyi planlayan arkadaşların bilmesini istedim.

ben de gidecektim ama şimdi vazgeçtim((

bu yazınızın üzerinden çok zaman geçmiş ama sonradan suna hanıma gidip yaptırdınız mı?

arkadaşınız kime yaptırmıştı?

Ayni sikinti benim bir arkadasimdada vardi dr nezih karacaya gitti.1 ay kadar once cosmelan tedavisi uygulandi simdiden sonuc cok guzel 6 aylik bir tedavi sureci.cildi aydinlandi ve bu islemin sonuclari porselen gb bir cilt cilleri kalmadi bile.yanliz onemli bir islem bu konuda uzman birinin ellerinde olmalisinz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…