Bahçe Bakımı ve Çiçekler kaktüslerim ve Guzmaniam

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
323
oldum olası ilginç şeyleri sevmişimdir. kaktüs merakımda böyle başladı zaten.sonraysa salonumda yetiştirebileceğim farklı bir çiçek ararken guzmaniayı buldum. şimdiyse achmea arıyorum herkesin bilgisine

işte yeşil boncuklarım.....

1- açması bir harikaymış ama görmeme en az 3-4 yıl var henüz yavru anaç olması zaman alıcak

2- buda tesadüfen bir komşumun saksısında kendi kendine bitmiş bulduğum bir tür.arsızlıkta üstüne yok.

3- ikeada bunu bulduğumda üzerine atlamıştım adeta farklı ve zor bulunan bir türmüş heleki Bursa'da kaktüs türlerini bulmak dahada zor

4- Rahmetli anneannemin yadigarının yavrucuklarından biri

5- buda anası bu yıl iki kez açtı ama üçüncü tomurcukta kaldı artık kısmetse seneye ...

6- buda aslında bir kaktüs ama oğlumun deyimiyle cici cins aslen vera cinsi yapraklarındaki sıvı tedavi amaçlı kullanılıyormuş anaçlarda

7- annemin üzerinde yapay çiçeğe kanarak alıp getirdiği ancak kendisinin müthiş açtığı bir tür.fakat çok tehlikeli çünkü dikenleri tığ ucu gibi kancalı battımı çıkarmak aşırı zor oluyo.

8- ve son dikenlimiz geldğinde 5 cm. di şimdiyse yaklaşık 9 bu tür için çok büyük başarı gösterdi

9- assolistim Guzmaniam ve yavrusu dönem itibariyle çiçeği geçti ve budaması tamamlandı ama benim için hala bu yazımın assolisti

ve benim kahve köşem

5 numaranın açmış hali

Kaktüsleriniz muhteşem :)) benimde hemen hemen aynılarından var,3 numarada sürekli açtı yazın ama bu aralar açmıyor.
5 numara da aynı anda üç çiçek açtı.
Bir ara vakit bulursam resimlerini eklemek isterim .

yorumlarınız için teşekkürler hanımlar.
madamiks 3 numaranın açtığını bilmiyordum önümüzdeki yazı merakla bekliycem. ayrıca bu sene ayırmaya kıyamadım ikizi mevcut yanında sanırım oda etkiledi. çünkü yavrulu kaktüsler çiçek konusunda daha ketum oluyorlarmış.
5 numaradaki gerçekten iyi bakıldığında çiçek konusunda çok cömert bir cins ve evet resimlerini görmek isterim.

Haklısın ya yavru ya çiçek diyorlar,ikisini birden göremiyoruz malesef.Benim 3 numara sürekli çiçek açtı yaz boyu,şimdi iki tane yavrusu var.Yavruları alsaydım çiçek açmaya devam edecekti muhtemelen ama ben biraz şekillendirip çoğaltmayı düşündüğüm için dokunmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…