Kalabalik ailede cocuk nasil yetisir

Siz zaten karar vermişsiniz gibi görünüyorsunuz. Aileler ne kadar ılımlı yaklaşırsa yaklaşsın elbet sorunlara gebe bir durum bu. İlk sorun büyükler arasında olur diye düşünüyorum. Geçici bir süre olarak düşünüyorsanız bunu evet yapılabilir ama iki üç seneye yayılmış bir plansa kolay geçmez günleriniz.

İkinci sorun ise bebeğin gelişimi ile ilgili. Bir anne en iyi şekilde kendi doğruları ile bebek yetiştirmek ister. Anneniz kendi doğruları ile yetiştirecektir üstüne bir de kv doğruları gelecektir. Bakıcıyı beğenmediğimizde değiştirme şansınız var ama annenize git seninle anlaşamadık diyemezsiniz elbet küslük olur.

Kv nin işine geliyor gibi görünse de mahalle baskısı yaşayacaktır.

Aileniz üç beş ay gibi bir süre bakacaksa ben olumlu görüyorum ancak üç sene yani kreş yaşına kadar sizinle kalacaksa çok zor.

Arkadaslara katiliyorum valla babanneyle annaeyle gercekten cok zor oluyor bikere cocuk simariyor ister istemez bizde 1 .5 sene kv ile beraber oturduk ve onun evi baya baya bi kalabaliktir hatta kv evinde kv side vardi dusun yani bi cocuk izerinde kac ses cikiyordu yemek veriyodum yemeyince dede hemen mudahale ederdi babanne baska yanfan konusurdu kendi evime ciktim cocugumun uyku saatleri yeme duzeni az cok duzeldi en azindan saatleri belli yani karisan yok gorusen yok burdada annane dede yakin valla tavrimi koyuyorum ama olmuyor dinlemiyorlar beni tinlamiyorlar sana sorcaz diyorlar ee anam babam kavgada etsem viz gelip tiris geciyor vermeyin eline hayir diyorum bi bakmisim babam vermis gezdiriyor elinde .yaa kisaca si anne baba arasinda bile otorite anlasmazligi olunca cocuk simariyo en basiti babasinin cekmecesi var onemli dosyalari kagitlari sigaralari cakmaklari araba anahtarlari vs var cok seviyor o cekmeceyi karistirmayi ama ben kiziyorum ve butun gun korkuma yanasamiyor cekmeceye gidiyor basinda oturup gozumun icine bakiyor acmiyor kapagi ni ama aksam babasi gelince beni asla dinlemeiyor giriyor cekmeceye kaldiramiyorum kirla kiyamet agliyor neden babasinin hosuna gidiyor guluyor izin veriyor diye yuz buluyor yani durumu anlatabildimmi konu sahibi tam olarak

Cok iyi anladim. Ama bakin sadece esinizle bile yasarken bu sorun olabiliyor. Demek ki hem fikirden geciyor konu.
Tesekkurler :)

Cok iyi anladim. Ama bakin sadece esinizle bile yasarken bu sorun olabiliyor. Demek ki hem fikirden geciyor konu.
Tesekkurler :)
Ama durum suki bi kisiyle savasmak farkli cok kisiyle ugrasmak farkli olan size olur arada esiniz bi sekilde ikna olur ama buyukler geneldde dedigim dedik derler

Cok guzel bir soz var
Dogmamis cocuga don bicilmez..
Siz ne dusunurseniz dusunun , planlariniz ne olursa olsun hayatin planlari oncelikli olarak seyreder.
O yuzden bunlari dusunmeyin

Cok guzel bir soz var
Dogmamis cocuga don bicilmez..
Siz ne dusunurseniz dusunun , planlariniz ne olursa olsun hayatin planlari oncelikli olarak seyreder.
O yuzden bunlari dusunmeyin
Evwt o var bende. Hatta bunu annem bana hep der . "Deden der ki dervis adama agacin altindaki adama sormus. Neden agliyosun. Adam demis ki benim cocugum olursa bu agaca cikarsa sonra duser olurse ben naparim " :)))))))))
Tesekkurler yorum icin :)

Ama durum suki bi kisiyle savasmak farkli cok kisiyle ugrasmak farkli olan size olur arada esiniz bi sekilde ikna olur ama buyukler geneldde dedigim dedik derler
Evet haklisiniz ama acikladim ya . Ben biraz katiyim. Kendimi torpulemezsem benden gicik kaynana olur mesela :)) ama bunlar oyle degiller. Biri bisi dicek otekisi hayir diyecek. Ben ne diyosam o.
Mesela kayinvalidem tombul cocuk diye tutturdu. Bu konuyu konusuyoruz. Biz tombul cocuk severiz. (Ama asiri tombuldan bahsediyor . Ornek gosterdigi bebege dayanarak soyluyorum. Fazla fazla kilolu) bende en sonunda dedim ki "oldu canim sen dogur o zaman. Veririm kucagina tasirsin " ama tabi saygisizca degil sakayla soyledim. Gulduk bile. Yani boyle ne bilim amaaan :))))

Sırf çocuk için koloni halinde yaşanır mı yahu?

El birliğiyle çıldırtırsınız o çocuğu.
Ufak bebekken hepiniz bir yerinden çekiştirirsiniz, biraz büyüyüp etrafı karıştırıp dağıttıkça hepiniz bir şey dersiniz (ki çocuk karıştırmadan öğrenemez) çocuk dellenir aranızda kontrol edilmekten.
Sonra bu çocuk çok şımardı! hiç dinlemiyor..

Sen dersin ki ben blw ile büyütmek istiyorum kendisi yesin, anne/kv derki "o ne anlar bulamaç yap"..

Ki ben de yeri geldi bulamaç olarak verdim. Mesele o değil. Her kafadan ses çıkıp bebeğin kafasının karışması..

Kv oğluma bakarken bir önceki kış haftaiçi bizimle kaldı. Kaldı ki kadının bir zararı yoktu ama eşimle paylaşımlarımız azaldı diye tribe girmiştim :)

Yav bencillik gibi duracak ama kayinvalideyle bende yasayamam. Cok ama cok zor. Gercekten. Ama kendi annen olunca yemegimi de yapiyor evi de topluyor yani kolaylik olur bana. Ama kayinvalidem surekli yanimda otur bisey yapma diyor. Ben zincirlenmis hissediyorum kendimi. Ama cocuk konusunda soylediklerinizi dikkate alicam tesekkurler :*

Hamileyim Rabbim izin verir de kucagima da alirim insallah
inşallah sağ sağlim ,benim bebeğime de annem bakıyor başka bir ilden geldi benimle kalıyor valla bana çok faydası var annemin, ne zaman ben bakamam derse o zaman kreşe vericem şuan için bir sıkıntı yok çok şükür,kreş zamanına kadar baksa yeter yani 2 yaş 2.5 yaş , bana da bakıcı olayı ters ,diğer çocuğumu 1 yaşında vermek zorunda kaldım mesela kreşe, pişmanmıyım asla.sizde baba da var acaba sıkılırmı yada uzun vadede dururmu?anneniz harici çocuğa dışarıdan hiç bir şekilde müdahale ettirmeyin derim

Aynen sizin gibi dusunuyorum. Bakamam diyen kisi fikir disinda mudahale edemez zaten. Babam hem kendi kucuk dukkaninda caliscak ins. Hem de ayri odasi var. O zaten sikilir. Bende sizin gibi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…