Kalabalık ailesi olan eş adayı

• Konu Sahibi Konu Sahibi lilika
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lilika

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2025
23
30
3
40
Merhaba
Biriyle evlilik yolunda ilerliyorum. Kendisi her yönden çok iyi biri. Ancak 9 kardeşler ve en az 20 yeğen var. Birbirimize çok bağlıyız, şu böyle iyi, şununla böyle şakalaşırız, hep beraber şuraya gideriz (bide kendisi organize edermiş çoğunu) , hadi çay koy geliyoruz deriz, böyle koşarız birbirimize falan bir sürü şeyler.
Benim iki kardeşim ve 3 yeğenim var. Sakin kendi halinde bir aileyiz. Biz de çok seviyorz beraberiz her kardeş gibi. Gidilir gelinir akrabalara ama mıç mıç değil yani. Usulünce herşey.
Evlenince bak bunlar seni bırakmazlar diyor bide gülerek marifetmiş gibi. Surat asmak olmazmış.
Ben yapamam bu şekilde asla bana göre değil. Bir araya gelinir ama iki haftada bir mesela. Beni her gün çağırsınlar istemiyorum. Her gün de gelmesinler. Dip dibe gerek yok bu ne ya..
Kendisiyle bunu konuşacam tabi ama nasıl? Ne yapmam gerekiyor?

Nişanlınız sizinle aynı fikirde olmadığı sürece asla huzurlu olamazsınız malesef...
Bunun başka bi çözümü yok.. sizinle aynı fikirde aynı sınırda olmalı..
Şimdiden size sinyalleri veriyor.. iyi düşünün ve net sağlam bir sınır koyun ve sınırınız arkasında durun.. topu ona atın.. sizin için bakalım nekadar değişebilecek..

Benim eşimde çok kalabalık bi aile.. baştan sınırı iyi koyduk zaten benden daha çok istiyordu sınır koymayı.. eğer böyle davranmasaydı çoook başım ağrırdı :/

Direkt yüzüne söylemeyin, aile ilişkilerini gözlemleyin. Uygun bulmazsanız sana ısınamadım der, konuyu kapatırsınız.
Aslında kardeş sayısı önemli değil fakat kalabalık ailelerde kişisel sınırları korumak çok zor. Misafirperver biri değilseniz, kalabalık bir ailede yetişmediyseniz, eliniz pratik değilse vs. zorlanırsınız.

Merhaba benim eşim de 9 kardeş bizde 4 kardeşiz. Eşimin memleketine yerleştik. Ama benim ailem uzakta olmasına rağmen daha sık gelir gider. Eşimin ailesi o konu da düşünceli baya. Çalıştığımız için de rahatsız etmezler hic. Etseler bile eşim müsaade etmez. Bireysellik ve kendi halinde olmayı seviyoruz çünkü. Bence adım atmadan konuşun ben de yapamazdım çünkü sizi cok iyi anlıyorum

Bence evlenince o işler öyle olmuyor.

İnsan kendi çekirdek ailesine odaklanınca dışarıdaki insanlar dışarıda kalıyor.

Benim kocamın anne babasının sülalesi çok kalabalık ve aşırı bağlı.

Arada bir görüşürüz ama bizim kendi işimizden gücümüzden çok fırsat bulamıyoruz. Onlar sosyal medyada görüyorum piknikler,tatiller,geziler yapıyorlar. Bizim bebe küçük ayak uydurmak zor oluyor.

Bir çok aile böyle zaten işin içine girmeden böyle düşünüyorsan bence hiç girme kalabalık aileyle herkes yapamaz iyi düşün. Gelene gelme diyemezsin

Benim eşim de evlenirken , hiç kimsem yok , annem öldü , bu hayatta tekim dedi .
Şimdi annesi, annesinin kocası , 3 kardeşi ve 5 yeğeni var .

Dürüst şekilde tüm ailesini anlatmış en azından.

Sınır koyun . Mesafe candır .

Erkek arkadasımla bu konuyu ben de konustum. Benım yasadıgım sehırde aılem dısında akrabalarımız yok. Akrabalarımla bırbırıne baglıyız ama mıcmıc degılız. Sevgılımın ıse aynı sehırde cok fazla akrabası var. Gelıp gıtmeler cok fazla oluyormus, bırbırlerının işine koşmalar… baştan soyledım sevmıyorum, alıskın degılın. Zaten calısıyorsam vakıt ayıramam dedım. Saygı duyarım dedı ama boyle gelınlerın arkasından dedıkodu yapanı cok oluyor. Gorecegız

Arkadaşım senin eş adayı gibi biri evlendiği kişi de sen gibi hiç mutlu değiller. Arkadaşım eski günlerimi özlüyorum diye ağlıyor, bu konu sürekli bir kaos aralarında.

Ateşe bile isteye yürüyorsun. Eş adayın saygı duyuyorum ayağına yatıyor ama seni zorlayacak sen gitmedikçe de kavgalar başlayacak, hiiiiiiiççççç huzurlu olmayacaksın. Ben gelmeyeyim sen git dediğinde de hep yalnız kalacaksın.

Evlenmemeniz gerekiyor. Adam açık açık anlatmış. Evlenip "neden böyle" demenin bi manası yok.

Senin kpca da uzak durmayı seçmiş ama bu konu sahibinin eş adayı açık açık söylemiş ki organize eden de eş adayıymış.

Aklın varsa arkana bakmadan kaç olmuyor olmuyor olmuyor. Ben de öyle bi aileye gelin gittim çok zorlanıyorum. Eşimle anlaşamadığımız tek konu diyebilirim. Ben de sayıca daha az ve sülale ilişkileri iyi olan biri değilim. Tüm akrabalardan uzakta büyüdüm. Ama eşim hep içiçe büyümüş. Ne o beni anlıyor, ne ben onu anlıyorum aynı olaylardan kavga ede ede gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…