- 23 Ocak 2020
- 1.347
- 1.345
- 133
kızınızın doğum tarihi nedir. Bizede kuraya kalabilirsiniz dediler.Benim kizim bu yil anasinifina başlayacak. Onlarinda sinifta kişi sayisi 22 miş. Ustelik daha kura cekilecek yer kalirsa kayit olacakmış
İlkokullar geçen sene 50 kişiyi bile bulmuş. Hatta bir tanidigimiz başka okula geçirdi 2. Hafta. 30 -35 buralarda az karşılaniyor yani..
Ama yeni ortaokul yapiliyor. Sanirim 9 3 olarak egitime geçilip o bina sırf ilkokul olacakmiş. İnşallah sinif mevcutlarida biraz düşer
Ben birinci sınıfa gidiyorken 60a yakın kişiydik sınıfta sıralarda 3lü oturuyorduk. 30lu sayıları lisede görmüştüm. Dediğiniz gibi çok sıkıntı kalabalık sınıflarÇok fazla gerçekten de yaben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız
Haberlerde 25 deniliyor,ayrıca ortaokul İçin neyse de..1.sınıf İçin mevcudun bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim,okuma yazma öğrenecekleri ve yaş olarak küçük idare etmesi daha zor çocuklar olduğu için..Bu da benim saflığım olsunTürkiyede yaşıyorsak anneyiz veya değiliz mutlaka bu tarz şeylerden haberimiz de oluyor yani. Haberlerde görüyoruz,sınıf mevcutları,öğretmen atamaları hep bilinen gerçekler. 35-45 yaş aralığındaki arkadaşlar kendi okudukları ilkokulların mevcutlarını bilir illa ki. Ben 38 yaşındayım büyükşehirde doğdum büyüdüm okudum,seçme sınıftık 54 mevcut vardı. Diğerleri daha kalabalıktı. Türkiye gerçeği yani,atanamayan öğretmenler,intiharlar vs,bunları görmek için ilkokula gidecek çocuğumuzun da olmasına da gerek yok yani
Konuyu hatırlatayım mı?Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Evimin yakınında bir okul var, izmirin en büyük okuluymuş sanırım. Rahat rahat kaldırım üniversitesi açılacak büyüklükte bir bina. İlkokul ve ortaokul bir aradaydı. Ortayı kapattılar sadece ilkokul kaldı, tam güne geçti. Toplam okul mevcudu 250-300 civarı binanın yarısı boş, sınıflar max 20 kişi. İki km aşağıda ortaokul var, içinde 8-10 sınıf ancak vardır, çocuklar sıkış tepiş derse giriyor. İkili öğretim ve öğlenciler akşam 7 civarı çıkıyor okuldan. Meb’in yaptığı her şey doğru değil işte. Saçma sapan işler de yapıyorlar ama değiştiremiyoruz.Pandemi zamanında bile sınıfı 2 ye böldüler . Fakat sabah ve öğle olarak değil de pazartesi - salı bir grup, çarşamba boş, ğerşembe-cuma bir grup yaptılar.
Cok fazla evet fakat yıllardır böyle .
35 kişilik sınıf bile normal sayılıyordur eminim, 45 ten fazla sınıf mevcutları var.
Haberlerde 25 deniliyor,ayrıca ortaokul İçin neyse de..1.sınıf İçin mevcudun bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim,okuma yazma öğrenecekleri ve yaş olarak küçük idare etmesi daha zor çocuklar olduğu için..Bu da benim saflığım olsun
Gerçekten her şeyi de sormuşum,sınıf fazla mı bana mı fazla mı geldi diye çok fazla değil mi diye sormuşum,ikili eğitime geçmek gibi bi imkan var mı diye sormuşum,cimerlik iş midir diye sormuşum,Hakim olmadığım konuları sorarak öğrenmek istedim sadece,bu kadar tepki çekeceğimi tahmin etmemiştimKonuyu hatırlatayım mı?
kadın durumum yok diyor, tek seçeneği ikamet adresine yakın okula kayıt yaptırması çünkü sistem bunu gerektiriyor, 30-35 kişilik sınıfı olmayan bir okula gönderebilmesi için çevredeki okulları gezip en az sınıf mevcutlu okulların olduğu yerden ev tutması lazım bu da imkanı elvermediğinden mümkün olmadığına göre
N Nitrit maalesef cimere yazmakla çözülmez, oturduğunuz yerde çocuk nüfusu fazladır, hepsinin adresine en yakın okul orası olduğundan sınıf mevcutları da kalabalık oluyordur.
İzmirde hangi okul seneye becerebilirsem oraya vereyimEvimin yakınında bir okul var, izmirin en büyük okuluymuş sanırım. Rahat rahat kaldırım üniversitesi açılacak büyüklükte bir bina. İlkokul ve ortaokul bir aradaydı. Ortayı kapattılar sadece ilkokul kaldı, tam güne geçti. Toplam okul mevcudu 250-300 civarı binanın yarısı boş, sınıflar max 20 kişi. İki km aşağıda ortaokul var, içinde 8-10 sınıf ancak vardır, çocuklar sıkış tepiş derse giriyor. İkili öğretim ve öğlenciler akşam 7 civarı çıkıyor okuldan. Meb’in yaptığı her şey doğru değil işte. Saçma sapan işler de yapıyorlar ama değiştiremiyoruz.
Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?
M A S U MSlm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.Evimin yakınında bir okul var, izmirin en büyük okuluymuş sanırım. Rahat rahat kaldırım üniversitesi açılacak büyüklükte bir bina. İlkokul ve ortaokul bir aradaydı. Ortayı kapattılar sadece ilkokul kaldı, tam güne geçti. Toplam okul mevcudu 250-300 civarı binanın yarısı boş, sınıflar max 20 kişi. İki km aşağıda ortaokul var, içinde 8-10 sınıf ancak vardır, çocuklar sıkış tepiş derse giriyor. İkili öğretim ve öğlenciler akşam 7 civarı çıkıyor okuldan. Meb’in yaptığı her şey doğru değil işte. Saçma sapan işler de yapıyorlar ama değiştiremiyoruz.
Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?
İlkokulda 36 lisede 24 sınıf mevcudu ile okudum 15 yıldır mezunum liseden,15 yılda bi şeyler değişmiş diye düşündüm..Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.
Fakat ülkenin durumu yıllardır böyle, bilmemek için uzayda yaşıyor olmak lazım.
Benim oğlumun okulunda ilkokul var sadece mevcut kaç biliyor musun ?
1780
Ahahah ay söylersem çok ifşa olurum sankiİzmirde hangi okul seneye becerebilirsem oraya vereyim
Meslek kısmında eğitimci yazdığı için olabilir mi KudrAlobar?Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?
Haberlere inanırsanız durum daha da vahim olur. Bakın ben şehrin göbeğinde doğdum büyüdüm ama köy okullarının halini senelerdir biliyorum. Öğretmen yok bina harap halde, çocuğunuzun ihtiyacı olsun ya da olmasın,etrafınıza biraz bakının,kulak kabartın etraf ne diyor. Habersiz yaşarsanız en büyük şok sizinki oluyor mesela konunuzda gördüğümüz gibi.Haberlerde 25 deniliyor,ayrıca ortaokul İçin neyse de..1.sınıf İçin mevcudun bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim,okuma yazma öğrenecekleri ve yaş olarak küçük idare etmesi daha zor çocuklar olduğu için..Bu da benim saflığım olsun
A habere bakarsak ülke İsveçHaberlere inanırsanız durum daha da vahim olur. Bakın ben şehrin göbeğinde doğdum büyüdüm ama köy okullarının halini senelerdir biliyorum. Öğretmen yok bina harap halde, çocuğunuzun ihtiyacı olsun ya da olmasın,etrafınıza biraz bakının,kulak kabartın etraf ne diyor. Habersiz yaşarsanız en büyük şok sizinki oluyor mesela konunuzda gördüğümüz gibi.
Okul meselesinin çözümü yok maalesef,benim çevremdeki pek çok aile çocuklarının hatrına taşındı,küçük yerlere yerleşti, ikametgahlarını küçük yere aldırdı vs. Başka türlü çözüm aradı insanlar napsın. Eğer ki özele gönderemiyorlarsa kendilerince ne yapabildilerse.
Hocam konudan bağımsız, lütfen kendiniz için "atanamamış" demeyin. Siz "ataması yapılmamış" bir öğretmensiniz. Kelimelerin bilinçaltımıza yerleştirdiği algılar önce bizim için sorundur.Adres değişikliği yapabilirsiniz.Eğer tanıdığınız,akrabanız falan varsa istediğiniz okul etrafında bunu yapabiliyorsunuz.
Atanamamış bir öğretmenim.Etrafımda dediğimi yapan çok kişi oldu.Ne yazık ki ülkemizde dünya kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken durum bu.Ve ne yazık ki insanlar kendi başlarına kötü bir tecrübe gelince öğretmenlerin halini anlıyor.Bunu sizin için yazmadım sadece bir sitem,ülkemiz insanına karşı.Ve yine herkes biz ne yapabiliriz diye diye durum bu hale geldi.Neyse…Bir de tavsiyem mevcuttan ziyade öğretmeni araştırın.Sınıf öğretmeni çok önemli.Şayet öğretmen iyiyse mevcudun çok önemi kalmıyor.Sonrası size takip etmek düşüyor.
Okul zili öyleyse vazgeçtim şuan zatenAhahah ay söylersem çok ifşa olurum sanki
Okul zili “ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına” diye çalıyor. Vermeyin bence oraya, psikolojisi bozulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?