Kalabalık sınıf

kızınızın doğum tarihi nedir. Bizede kuraya kalabilirsiniz dediler.

Çok fazla gerçekten de ya ben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız
Ben birinci sınıfa gidiyorken 60a yakın kişiydik sınıfta sıralarda 3lü oturuyorduk. 30lu sayıları lisede görmüştüm. Dediğiniz gibi çok sıkıntı kalabalık sınıflar

Haberlerde 25 deniliyor,ayrıca ortaokul İçin neyse de..1.sınıf İçin mevcudun bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim,okuma yazma öğrenecekleri ve yaş olarak küçük idare etmesi daha zor çocuklar olduğu için..Bu da benim saflığım olsun

Konuyu hatırlatayım mı?
kadın durumum yok diyor, tek seçeneği ikamet adresine yakın okula kayıt yaptırması çünkü sistem bunu gerektiriyor, 30-35 kişilik sınıfı olmayan bir okula gönderebilmesi için çevredeki okulları gezip en az sınıf mevcutlu okulların olduğu yerden ev tutması lazım bu da imkanı elvermediğinden mümkün olmadığına göre

N Nitrit maalesef cimere yazmakla çözülmez, oturduğunuz yerde çocuk nüfusu fazladır, hepsinin adresine en yakın okul orası olduğundan sınıf mevcutları da kalabalık oluyordur.

Evimin yakınında bir okul var, izmirin en büyük okuluymuş sanırım. Rahat rahat kaldırım üniversitesi açılacak büyüklükte bir bina. İlkokul ve ortaokul bir aradaydı. Ortayı kapattılar sadece ilkokul kaldı, tam güne geçti. Toplam okul mevcudu 250-300 civarı binanın yarısı boş, sınıflar max 20 kişi. İki km aşağıda ortaokul var, içinde 8-10 sınıf ancak vardır, çocuklar sıkış tepiş derse giriyor. İkili öğretim ve öğlenciler akşam 7 civarı çıkıyor okuldan. Meb’in yaptığı her şey doğru değil işte. Saçma sapan işler de yapıyorlar ama değiştiremiyoruz.

Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?

yok öyle demeyelim.

bu saatten sonra yapabileceğiz tek şey çocuğunuza bol bol destek vermek olacak.

öğretmen tek tekrar yapabiliyorsa (zamansızlıktan diyelim ) siz onu anlayana kadar tekrar ettiriceksiniz.

emin olun öğretmenden sonra aile desteği ile tekrar eden çocuklar daha başarılı oluyor.

Gerçekten her şeyi de sormuşum,sınıf fazla mı bana mı fazla mı geldi diye çok fazla değil mi diye sormuşum,ikili eğitime geçmek gibi bi imkan var mı diye sormuşum,cimerlik iş midir diye sormuşum,Hakim olmadığım konuları sorarak öğrenmek istedim sadece,bu kadar tepki çekeceğimi tahmin etmemiştim

İzmirde hangi okul seneye becerebilirsem oraya vereyim

M A S U M

Adres değişikliği yapabilirsiniz.Eğer tanıdığınız,akrabanız falan varsa istediğiniz okul etrafında bunu yapabiliyorsunuz.

Atanamamış bir öğretmenim.Etrafımda dediğimi yapan çok kişi oldu.Ne yazık ki ülkemizde dünya kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken durum bu.Ve ne yazık ki insanlar kendi başlarına kötü bir tecrübe gelince öğretmenlerin halini anlıyor.Bunu sizin için yazmadım sadece bir sitem,ülkemiz insanına karşı.Ve yine herkes biz ne yapabiliriz diye diye durum bu hale geldi.Neyse…Bir de tavsiyem mevcuttan ziyade öğretmeni araştırın.Sınıf öğretmeni çok önemli.Şayet öğretmen iyiyse mevcudun çok önemi kalmıyor.Sonrası size takip etmek düşüyor.

Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.
Fakat ülkenin durumu yıllardır böyle, bilmemek için uzayda yaşıyor olmak lazım.

Benim oğlumun okulunda ilkokul var sadece mevcut kaç biliyor musun ?
1780

Ben de 34 kişilik bir sınıfta okumuştum ilkokulu. Daha az mevcut olsa eminim daha iyi olurdu. Lakin gözünüzün korktuğu kadar kötü değil. İkili eğitimden de daha iyi olacaktır tekli eğitim olması. Okuldan çıkışı akşamları kızınızın eksiklerini siz de destek olarak tamamlarsınız. İlgili veliler olduktan sonra halledilemeyecek bir problem değil bu. Cimere şikayet etmenizin herhangi bir çıkar sağlayacağını düşünmüyorum.

Yapabileceğiniz bir şey yok. MEB böyle uygun görmüşse 35 kişilik olur sınıflar.

Ben 1. sınıftayken sınıfım 62 kişilikti, 3erli otururduk...

Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.
Fakat ülkenin durumu yıllardır böyle, bilmemek için uzayda yaşıyor olmak lazım.

Benim oğlumun okulunda ilkokul var sadece mevcut kaç biliyor musun ?
1780
İlkokulda 36 lisede 24 sınıf mevcudu ile okudum 15 yıldır mezunum liseden,15 yılda bi şeyler değişmiş diye düşündüm..

Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?
Meslek kısmında eğitimci yazdığı için olabilir mi KudrAlobar?
Mesela bende burnumun dibindeki ilk ve ortaokulların ne eğitim kalitesini ne sınıf mevcutlarını bilmiyorum çünkü okula gidecek çocuk yok
Ayrıca kadın araştırsa ne olacak? Başka okula gönderme imkanı yok, imkanı olmadığı için en azından sınıf mevcutları için bir çözüm üretilebilir mi diye soruyor.

Haberlere inanırsanız durum daha da vahim olur. Bakın ben şehrin göbeğinde doğdum büyüdüm ama köy okullarının halini senelerdir biliyorum. Öğretmen yok bina harap halde, çocuğunuzun ihtiyacı olsun ya da olmasın,etrafınıza biraz bakının,kulak kabartın etraf ne diyor. Habersiz yaşarsanız en büyük şok sizinki oluyor mesela konunuzda gördüğümüz gibi.

Okul meselesinin çözümü yok maalesef,benim çevremdeki pek çok aile çocuklarının hatrına taşındı,küçük yerlere yerleşti, ikametgahlarını küçük yere aldırdı vs. Başka türlü çözüm aradı insanlar napsın. Eğer ki özele gönderemiyorlarsa kendilerince ne yapabildilerse.

A habere bakarsak ülke İsveç

Hocam konudan bağımsız, lütfen kendiniz için "atanamamış" demeyin. Siz "ataması yapılmamış" bir öğretmensiniz. Kelimelerin bilinçaltımıza yerleştirdiği algılar önce bizim için sorundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…