Yok öyle bir eğitimci değilim ben mune. Meb’e bağlı çalışmıyorum. Bunu bilmemin eğitimci olmamla alakası yok yani. Neredeyse 3 senedir de çalışmıyorum zaten. Son çalıştığım sene sınıfımın mevcudu 7 kişiydi. Bu sene başlayacağım, bakalım bahtımıza ne çıkacakMeslek kısmında eğitimci yazdığı için olabilir mi KudrAlobar?
Mesela bende burnumun dibindeki ilk ve ortaokulların ne eğitim kalitesini ne sınıf mevcutlarını bilmiyorum çünkü okula gidecek çocuk yok
Ayrıca kadın araştırsa ne olacak? Başka okula gönderme imkanı yok, imkanı olmadığı için en azından sınıf mevcutları için bir çözüm üretilebilir mi diye soruyor.
Ah çok hoşsunuzHocam konudan bağımsız, lütfen kendiniz için "atanamamış" demeyin. Siz "ataması yapılmamış" bir öğretmensiniz. Kelimelerin bilinçaltımıza yerleştirdiği algılar önce bizim için sorundur.
Adres değişikliği ile başka okula gidilebilindiğini biliyorum,mevcut konusunda bilgim yok dedim..Başka mahalleye göndermem durumum yok onu belirttim,ki oradakilerde farklı olmayacaktır bu durumda..Kaldı ki siz eğitimciymişsiniz bi zahmet benden çok şey bilin,3 yıldır mesleğinizi yapmıyor olmanız bi şey değiştirmez 3 yıl önce bir okul sizin işyerinizmiş eğitim verdiğiniz bi sınıf varmış,ben bi sınıfa en son oğlum İçin anaokulundaki sınıfı hariç 15 yıl önce girdimYok öyle bir eğitimci değilim ben mune. Meb’e bağlı çalışmıyorum. Bunu bilmemin eğitimci olmamla alakası yok yani. Neredeyse 3 senedir de çalışmıyorum zaten. Son çalıştığım sene sınıfımın mevcudu 7 kişiydi. Bu sene başlayacağım, bakalım bahtımıza ne çıkacak
Başka okula gönderme imkanı şöyle var ki söyledim ilk sayfalarda, adres değişikliği yapacak. Beğendiği okulun olduğu muhitte bir akraba evine vs ikamet alacak. Hiç tanıdık yoksa çevredeki emlakçılarla görüşecek okul kayıt döneminde bir miktar para karşılığı ikamet değiştirme opsiyonu sunuyorlar. Hile mi evet hile. Ama bu şartlarda en iyi seçenek.
Bütün yollar kapalı o zaman size. Yapacak bişey yok.Adres değişikliği ile başka okula gidilebilindiğini biliyorum,mevcut konusunda bilgim yok dedim..Başka mahalleye göndermem durumum yok onu belirttim,ki oradakilerde farklı olmayacaktır bu durumda..Kaldı ki siz eğitimciymişsiniz bi zahmet benden çok şey bilin,3 yıldır mesleğinizi yapmıyor olmanız bi şey değiştirmez 3 yıl önce bir okul sizin işyerinizmiş eğitim verdiğiniz bi sınıf varmış,ben bi sınıfa en son oğlum İçin anaokulundaki sınıfı hariç 15 yıl önce girdim
Lise kademesinde özel eğitim öğretmeniyim(bilmeyenler için zihin engelliler öğretmenliği) bir sınıfta 13 öğrencim vardı geçen eğitim öğretim yılında. Söyleyeceklerim bu kadar sevgiler.Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Lise kademesinde özel eğitim öğretmeniyim(bilmeyenler için zihin engelliler öğretmenliği) bir sınıfta 13 öğrencim vardı geçen eğitim öğretim yılında. Söyleyeceklerim bu kadar sevgiler.
Yok ya eğitim öğretimin içinde olmayan bir çok kişinin hiçbir şeyden haberi yok.Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.
Fakat ülkenin durumu yıllardır böyle, bilmemek için uzayda yaşıyor olmak lazım.
Benim oğlumun okulunda ilkokul var sadece mevcut kaç biliyor musun ?
1780
Temmuz 2017li. Bizim okulumuzda öğlenci olarak gitmeleri açısından kura çekilecek. Sabahçı yazdirsaydik kesinleşecekti ama öğlenci yazdirmak istedik kuraya katildik. Ama bu defa da kura da adi çıkmazsa ve sabahçı kontenjani dolmuş olursa açıkta da kalabilirmişkızınızın doğum tarihi nedir. Bizede kuraya kalabilirsiniz dediler.
Maalesef bende çocukken 54 kişilik sinifta okudum öğretmenler de belli bir sureden sonra birşey yapamiyor50 kişilik sınıf mı
Öğrenci ve veli için de zordur ama öğretmenlerin halini düşünemiyorum.
20 kişilik sınıflarımın olduğu okuldan 33-34 kişilik sınıflı okula tayin oldum. İnanın yorgunluğum iki kat arttı. Çok çok zor. 50 kişi olsa haftada bir hastanelik olurum sanırım.
valla bende de çocuk yok ama ben de etraftaki tüm okulları biliyorum..burada da moda ha bire okulların adı ve niteliği değişiyor.Evimin yakınında bir okul var, izmirin en büyük okuluymuş sanırım. Rahat rahat kaldırım üniversitesi açılacak büyüklükte bir bina. İlkokul ve ortaokul bir aradaydı. Ortayı kapattılar sadece ilkokul kaldı, tam güne geçti. Toplam okul mevcudu 250-300 civarı binanın yarısı boş, sınıflar max 20 kişi. İki km aşağıda ortaokul var, içinde 8-10 sınıf ancak vardır, çocuklar sıkış tepiş derse giriyor. İkili öğretim ve öğlenciler akşam 7 civarı çıkıyor okuldan. Meb’in yaptığı her şey doğru değil işte. Saçma sapan işler de yapıyorlar ama değiştiremiyoruz.
Çocuğum yok, ben bunları neden biliyorum?
Evet kırsalda devlet okullarında sınıf mevcutları çok daha az oralar eğitim açısından daha elverişli aslında. Fakat burda da bazen konularda yorumlarda görüyorum insanlar çocukları eğitim çağına gelince büyükşehirde yaşamayı düşünüyor daha iyi olacağını zannederek. Büyükşehirler özel okula gönderilecekse tercih edilmeli yoksa devlet okulunda kırsal kesim çok daha avantajlı. Ben lise kademesinde çalışıyorum 11 12. Sınıflarda mevcut iyice azalıyor 5 6 kişilik sınıflarımız vardı. Özel okul gibi. Öğretmen kalitesi de gayet iyiydi çoğu genç dinamik öğrencinin dilinden anlayan öğretmen arkadaşlarımız vardı.Benim kuzenin cocuguda köyde okula gidiyordu Sinif mevcudu 9 10 kisiydi Ogretmen tek tek yapilan ödevlere bakip bu soruyu neden yanlis yaptiniz diye ariyormus Bizimkilerde merkezde 35 45 arasi siniflarda okudular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?