Kalabalık sınıf

Allah kolaylık versin o öğretmene de o öğrencilere de. Sınıf bölünüp ücretli öğretmen talep edilebilir en fazla 30+ sınıflar bölünebiliyor. MEB çoğu okula doğuda bile norm vermiyor. Veya 3 ihtiyaç varsa 1 norm veriyor. Atanma döneminde okulları arayınca ben çok şaşırmıştım hepsi bizim 3 öğretmen ihtiyacımız var 1 kişi norm verdiler demişti. Yapabileceğiniz yegane şey çocuğunuzu okula hazirbulunuslugu yüksek bir şekilde okula yollamak. Evde ilgilenmek. Zaten okul bu işin %30 u %70 i ev.

Yok öyle bir eğitimci değilim ben mune. Meb’e bağlı çalışmıyorum. Bunu bilmemin eğitimci olmamla alakası yok yani. Neredeyse 3 senedir de çalışmıyorum zaten. Son çalıştığım sene sınıfımın mevcudu 7 kişiydi. Bu sene başlayacağım, bakalım bahtımıza ne çıkacak

Başka okula gönderme imkanı şöyle var ki söyledim ilk sayfalarda, adres değişikliği yapacak. Beğendiği okulun olduğu muhitte bir akraba evine vs ikamet alacak. Hiç tanıdık yoksa çevredeki emlakçılarla görüşecek okul kayıt döneminde bir miktar para karşılığı ikamet değiştirme opsiyonu sunuyorlar. Hile mi evet hile. Ama bu şartlarda en iyi seçenek.

Hocam konudan bağımsız, lütfen kendiniz için "atanamamış" demeyin. Siz "ataması yapılmamış" bir öğretmensiniz. Kelimelerin bilinçaltımıza yerleştirdiği algılar önce bizim için sorundur.
Ah çok hoşsunuz10 senelik matematik öğretmeniyim.Bir kez denedim şansımı.83 aldım 84 ile kapattı.Bir daha da bakmadım.Bu sene son kez şansımı deneyeceğim.Ama ne yazık ki toplumda adım atanamamış öğretmen işte…Hatta devlet büyüklerine(!) göre öğretmen bile değil.Aday öğretmen.Ay neyse konuyu dağıtmayım

Adres değişikliği ile başka okula gidilebilindiğini biliyorum,mevcut konusunda bilgim yok dedim..Başka mahalleye göndermem durumum yok onu belirttim,ki oradakilerde farklı olmayacaktır bu durumda..Kaldı ki siz eğitimciymişsiniz bi zahmet benden çok şey bilin,3 yıldır mesleğinizi yapmıyor olmanız bi şey değiştirmez 3 yıl önce bir okul sizin işyerinizmiş eğitim verdiğiniz bi sınıf varmış,ben bi sınıfa en son oğlum İçin anaokulundaki sınıfı hariç 15 yıl önce girdim

Bütün yollar kapalı o zaman size. Yapacak bişey yok.

Lise kademesinde özel eğitim öğretmeniyim(bilmeyenler için zihin engelliler öğretmenliği) bir sınıfta 13 öğrencim vardı geçen eğitim öğretim yılında. Söyleyeceklerim bu kadar sevgiler.

Tabiki MEB in her yaptığı doğru değil.
Fakat ülkenin durumu yıllardır böyle, bilmemek için uzayda yaşıyor olmak lazım.

Benim oğlumun okulunda ilkokul var sadece mevcut kaç biliyor musun ?
1780
Yok ya eğitim öğretimin içinde olmayan bir çok kişinin hiçbir şeyden haberi yok.

Bu Ciner ile çözülecek bir sorun gibi durmuyor ancak yeni bir sınıf daha açılır ve öğrenciler sınıflara dagitilirsa bir çözüm olur onun için de okulun öğretmen mevcudu yeterli bu önemli. İkili öğretimi asla tavsiye etmiyor eğitimciler. Ben bütün hayatımı ikili öğretimde okudum ya sabahın çok erken saatinde okula giderdim ya da çok geç saatte eve dönerdim. Bilişsel gelişim ve psikolojik gelişim acisindan hiç faydalı değil. Şuan MEB ikili öğretimi tamamen kaldırmaya çalışıyor.

Ülke genelinde tekli eğitime geçiş için okullar yaptırılıyor zaten, siz gelmiş ikili eğitim diyorsunuz

Bunun tek çözümü var paraya bakar o işte, vereceksiniz özel okula mevuct olayı azalacak yoksa devlette bu sayılar çok normal ki özel okul yönetmeliği de değişti yakın zamanda onlarada sınıf mevcudunu maksimum 30 a çıkarma yetkisi tanındı.
Bizlerde devlette kalabalık sınıflarda okuduk, öğretmenlerimiz hepsi olmasa bile çoğu kaliteli öğretmenlerdi ve bu bizi olumsuz etkilemedi, bizim anne babalarımız bizimle ders vs saatlerce uğraşmazdıda kendimiz takibini yapardık arkadaşlarında dediği gibi evdede desteklerseniz sıkıntı olmaz.

Ben 2 sene önce 50 ile başladım. Bu sene de mevcutlar 50 üzeri, gelmeyen falan olursa 40 küsürle devam edilir. Bizim ikili öğretimdi sağolsun milli eğitimin tekli öğretim ısrarı yüzünden rezil oldu okul.
Bildirin ama bir sonuç alamazsınız.

Yorumlara bakinca seneye bizde 1. Sinifta bir şok yaşamayız inşallah. Ortaokul yapiliyor diye seviniyoduk ama tekli eğitime gecilincede birşey degismeyecek anlasilan bana uzak bir okul var onun mevcutlari daha iyiydi. Oyle ki mahallemizde 3 tane ilköğretim 3 tane ortaokul var ama yine de yetersiz geliyor

kızınızın doğum tarihi nedir. Bizede kuraya kalabilirsiniz dediler.
Temmuz 2017li. Bizim okulumuzda öğlenci olarak gitmeleri açısından kura çekilecek. Sabahçı yazdirsaydik kesinleşecekti ama öğlenci yazdirmak istedik kuraya katildik. Ama bu defa da kura da adi çıkmazsa ve sabahçı kontenjani dolmuş olursa açıkta da kalabilirmiş

Maalesef bende çocukken 54 kişilik sinifta okudum öğretmenler de belli bir sureden sonra birşey yapamiyor

valla bende de çocuk yok ama ben de etraftaki tüm okulları biliyorum..burada da moda ha bire okulların adı ve niteliği değişiyor.
hiç bir şey olmasa adres tariflerinde, otobüs duraklarında okulların adı değişiyor yavv.

üstelik de bu mahallede evimiz olduğunda bizim evin en küçüğü bile üniversite çağına gelmişti hiç burada okula çocuk yollamadık. zaten yollamazdık da bu mahalledeki okullara.

ben öğretmen de değilim.
ama yaşadığım yerde, aile evindeki mahallede, memlekette, işimin olduğu yerde hepsinde okulları bilirim.

üstelik bir de benim kendi arkadaş çevrem de bekar ha. çocuğu yok büyük kısmının.

ama insan apartmanda, mahallede, bakkalda markette, bayramda kalabalıkta bir araya gelindiğinde bile denk geliyor
sabah evden çıkıyorsun servis geliyor çocuklar biniyor, bakıyorsun aaa saat değişmiş bir şey olmuş, annesiyle babasıyla illa 365 günde 1 gün bir okul muhabbeti duyuyorsun

adrese dayalı sistemdeki okul dğeişiyor, önceden devlete giden çocuğu özele veriyorlar ann-baba anlatıyo şu şu şu sorunlar vardı diye, haberin oluyor...oluyor da oluyor.

bir de hepsini geçtim de...
1. sınıfa başlayacak çocuk söz konusu burada...anne-babalar gideceği okulun öğretmenlerini önceden bi dünya araştırıyor normalde. kayıt olurken şu öğretmene olsun derseniz ekstra para istiyormuş okul müdürleri -bunu da yeni kayıt yaptıranlardan duymuştum

her halükarda 30-35 normal konu sahibi. 20 olması için ya trakyada ya da bodrumda tüm mahallenin özel okula gittiği bir bölgede (böyle özellikli mahalle okulları var, ankarada da bazı mahalle okulları emekli mahallesi olduğu için az mevcutlu mesela) filan olması lazım. ya da köy okulu olacak.

Benim kuzenin cocuguda köyde okula gidiyordu Sinif mevcudu 9 10 kisiydi Ogretmen tek tek yapilan ödevlere bakip bu soruyu neden yanlis yaptiniz diye ariyormus Bizimkilerde merkezde 35 45 arasi siniflarda okudular

Benim üzüldüğüm asıl ne biliyormusunız, neredeyse kırk yaşına geldim, ben ilk okula giderken sınıf mevcudu sayıları azalmak yerine neredeyse artmış ve herkes bunu o kadar kanıksamışki. Kaldı ki hepimiz az çok eğitim almış insanlarız ve başta konu sahibi üye bile çocuğu okula başlayana kadar bulunduğu mahalledeki okulun sınıf mevcudu sayılarından ve verilen eğitimin kalitesinden habersiz. Aynı şey hastaneler içinde geçerli, binalar yeni olunca orada sunulan kamu hizmetinin kalitesi kimsenin umrunda olmuyor ancak konu sahibi gibi kendinin mağdur olması lazım. Böyle sorunları çözmek için kendisi mağdur olmadıkca problemlere kafayı deve kuşu gibi kuma sokmak yerine, yasal haklarımız için yasal çerçevede mücadele etmek, o an için bir konuda kendimiz mağdur olmasak bile mağdur olanlara destek olmakla olur.
Kaldı ki bir ülkede tüm sorunların giderilmesi tek bir merciden isteyerek çözüm bulmak mümkün değil. Bu aralar bir sorunun çözülmesini istiyorsak ekşi ve twitter gibi sosyal platformlarda gündem yapmak gerekiyor, en hızlı çözüm öyle malesef.

Benim kuzenin cocuguda köyde okula gidiyordu Sinif mevcudu 9 10 kisiydi Ogretmen tek tek yapilan ödevlere bakip bu soruyu neden yanlis yaptiniz diye ariyormus Bizimkilerde merkezde 35 45 arasi siniflarda okudular
Evet kırsalda devlet okullarında sınıf mevcutları çok daha az oralar eğitim açısından daha elverişli aslında. Fakat burda da bazen konularda yorumlarda görüyorum insanlar çocukları eğitim çağına gelince büyükşehirde yaşamayı düşünüyor daha iyi olacağını zannederek. Büyükşehirler özel okula gönderilecekse tercih edilmeli yoksa devlet okulunda kırsal kesim çok daha avantajlı. Ben lise kademesinde çalışıyorum 11 12. Sınıflarda mevcut iyice azalıyor 5 6 kişilik sınıflarımız vardı. Özel okul gibi. Öğretmen kalitesi de gayet iyiydi çoğu genç dinamik öğrencinin dilinden anlayan öğretmen arkadaşlarımız vardı.

Konunuzu görünce sınıf öğretmenliğinde 50 kişilik ve 40ar kişilik okuttugum 1.sınıflar aklıma geldi:)) aşırı özverili çalışmam gerekti yeri geldi özel hayatıma vakit ayiramiyordum ama yine de özel problemi olan öğrencilerim dışında( ram) hepsi okumaya geçmişti...cimere yazmak sorun çözmez bu konuda. Çocukları çok seven, öğretmenliği meslek olarak değil yaşam biçimi olarak gören bir öğretmene denk gelirsiniz ins. sıkıntı olmaz...
Bu arada şuan lisede öğretmenim sınıflar yine 40 ve üstü...Her yerde her kademede durumlar böyle malesef...Ben çok alıştım hatta okulun son günleri bir sınıf 20 kişi oluyorsa bana o sınıf boş gibi geliyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…