• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbim kırık..eşyalarım kırık.....

Çok üzüldüm ya benim ilk zamanlarım gibi geldi. bi erkeğin babası ölmüşse bu çok ama çok büyük bi problem oluyo evlilikte. Benim eşimin de babası vefat etmişti, annesi bizi de baya bi yanlız bırakmadı. hele ilk babası öldüğünde eşim aynı ev diye tutturmuştu, o zaman daha çıkıyoduk. kabul etmemiştim, sonra yakın oturduk ve zırt bırt geliş gidişler başladı. her akşam yemeği ordaydık. çok zordu. biz de eşimle birbirimize girdik kaç kez, olmayacak dedim ben de babamın evine dönmeye kalktım. ve biz kan kustuk, kayınvalidemin ruhu bile duymadı biliyo musun! kadına hiç bişey çaktırmadık çünkü eşim o kendini fazlalık gibi hissetsin istemedi. sonra sonra benim biraz baskılarımla, biraz eşimin anlayışıyla aralandı gidip gelmeler. eşim yine her gün uğrar ama ben spora falan gittim hafta içleri, o da annesine gitti. sabır, zaman gerekiyo. eğer olanları unutabileceksen, biraz daha dene derim ben sana. yuva kolay kurulmuyo, daha yeni kaybetmiş babasını. hem kayınvalidenin hem de eşinin duruma alışmak için zamana ihtiyacı var. ama düzeliyolar inan ki. tamamen bitip gitmiyo yani. ama sen şunu belirt "bunlara katlanıyorum ve size anlayış gösteriyorum çünkü zamanla durumu kabulleneceğinize ve alışacağınıza güveniyorum" kayınvalidene de her gün ne kadar yorulduğunu anlat ki evinde vakit geçirmek istediğini anlasın. herkes kendi evine yakışır. daha bi de aynı evde kalmak gibi bi olayla karşı karşıya olsan kim bilir nasıl hissederdin Allah korusun...

canım senı tebrık edıyorum sen cok sabırlı cok terbıyelı bır kızsın bravo sana.daha yenı evlısınız ben herseyın duzelecegıne ınanıyorum canım evlılıgın ılk yılların cok zor hele bıde esın babasını kaybetmıs ondan bunalımda olabılır sanırım ofke kontrol sorunu yasıyor.bız 2 senelık evlıyız daha yenı yenı oturmaya basladı hersey ınan cok acılar cektım cok bosanmayı dusundum ama zamanla duzene gırebılıyor bazı seyler sana sunu soyleyeyım herzaman alttan alan sen olma esın hatalıysa hatasını gorsunkı kendını duzeltsın.yoksa sureklı sen suclu durumuna dusup sen onarıcı olup yorgun dusersın.daha cok yenısınız cok yenı bugunlerde gecıcek kendımden bılıyorum ne kavgalar ederdık

Canım önceki konunu okumuş sana biraz önyargıyla yazmıştım ama yaşadıkların gerçekten çok üzücü
Şimdi seni çok daha iyi anlıyorum bu durumda bende olsam kayınvalideme gitmek istemem
Kayınvalidenin gelip böyle duruma el koyması da hiç normal değil
Yok ben gelecem yemek yapamadın mı falan filan...
Canım bizimde evliliğimizin ilk senesi harp içinde geçti benim eşimde eşyalarımı kırıyordu
Seni çok iyi anlıyorum insan o sırada eşyasında falan da değil aslında
Kırılan kendi gururumuz kalbimiz...
Sonuçta kendi seçtiğimiz evimizin kaşığına bile bişey olsa içim burkuluyor;onları ne umutlarla aldık
Ailenle aynı şehirdesin sanırım keşke gitseydin kafanı dinlerdin eşinde köpekler gibi pişman olurdu belki
Şimdi nasıl olsa ben yapıyorum ve karım yanımda diye düşünüyor
Maalesef erkeklerin kafası çok basmıyor,kırılan geri hemen tamir edilmiyor
Bu aldattın meselesi ne onu da anlamış değilim niye böyle saçmalıyor ki
Çıkarken falan senden hoşlanan birilerini falan mı duydu
Yoksa adamın fantazisi falan mı
Allahım ya canım ya sabır dile
Bunların psikopatlığı bi evlenince , bi de çocuğa karışınca
Bebeğimiz oldu kocam eski haline döndü onu diriltmeye çalışıyorum şimdi bi de tekrar alışsın diye
Kocalığa da babalığa da alışamıyorlar
Al karşına konuş gerçi konuşmak da işe yaramıyor ama yine bildiklerini okuyorlar
Benim ailem gözümden bir damla yaş dökmedi senle uğraşamıyorum de
Kayınvaliden de saçmalamasın tek evlat onun evladı değil
Sende annenin gözbebeğisin
Ama şunu da bil canım çoğumuz yaşadık şuan yaşadıklarını
Maalesef eşin evlilik sendromunda
İkna edebilirsen bi uzman yardımı almasını sağla
Bu arada kayınvalidenin tek derdi sizinle aynı evde yaşamak
Niye bütün herkes siz de kalıyor diye biliyormuş...
Elden ayaktan düşmemiş sonuçta
Bence eşinde bu yüzden streste nasıl söyleyeceğini bilemiyor olabilir yada senin cevabını bildiği için...

Son düzenleme:
Ailenin yanına git hiçbirsey söylemeden..Ailenin bu durumdan mutlaka haberi olsun..

Merak etme gelip yalvarıcak ayaklarınada kapanacak..Psikolojik destek almasını söyle tedavisini olsun ondan sonra dön..Şu an o ewde kalırsan hep böyle devam edecek ..Bu durumun birebir aynısını yaşamış biri olarak söylüyorum..

O kaynana müsveddesinede bişey diyemiyorum demekki hepsi böyle.Siz orda kavga etmişsiniz seni sakinleştirecegini onun gelini bunun kaynanası diyerek sana milleti anlatıyo..Aslında günlük hayatta konuştukları şeyleri gelmiş sana dökmüş resmen..

Hatta ewinide taşı o apartmanda oturma..Madem kızları sürekli gidip geliyo yalnız kalmıyodur.Önce sürünsün sonra şartlarını sölye...

Evliliğinize belki biraz daha şans tanıyabilirsiniz, daha çok yeni evlisiniz ve muhtemelen yaşlarınız da oldukça gençtir. Bir de oruçlu vaziyette iken ve ev temizliğinden kaynaklanan yorgunluğun üstüne, olaylar size daha dayanılmaz görünüyor olabilir.

Evliliğin ilk 1-2 yılı biraz sorunlu geçebilir, ama eşiniz aşırı bir asabiyet gösteriyor.

Eğer evliliğinizi sürdürmeye gayret etmek kararında iseniz, eşinizi psikolojik olarak tedavi olmaya ikna etmeye çalışın. Ama onu bu konuda ikna etmek için çok sakin ve kararlı olmanız lazım, çünkü muhtemelen bunu kabullenmek istemeyecektir.

Şimdilik k. valide konusunu biraz askıya alınabilir belki. Olanları bu seferlik sineye çekip, saygı çerçevesinde bir ilişki sürdürmeye gayret edip, önceliği eşinizle aranızdaki sorunları halletmeye vermek daha doğru olabilir bence. Bu aşamada k. validenizle aranızda geçenleri eşinizle paylaşmamanız, diğer tüm olayları ailenizle paylaşma konusunda da şimdilik hiç acele etmeniz daha yerinde olacaktır sanırım. Olayları aileye yansıttıktan sonra, eşiniz ve k. validenizle ilişkiniz düzelse bile aileniz olanları kolay kolay unutmaz, bunu bence son çare olarak düşünün.

Ayrıca, bir ara bu beni aldattın konusunu da bir halletmeniz lazım bana kalırsa. Eşinizin neredeyse beraber büyüdüğü bir kişiyle evlenip beni aldattın demesi çok manasız. Ama belki kızlık zarı çok esnek olup ancak doğumda yırtılan tipte bir yapınız var. Eşinizin belki bunu öğrenmesi lazım. Ben kendi adıma bana bunu diyen bir erkekle bir saniye bile yaşamazdım, ama tabi siz kendi değerlerinize göre durumu ele alın. Belki bunu tıbbi bir muayene ile eşinize ispat etmeniz, en azından bu konunun sizin, eşinizin ve belki de eşinizin bahsettiği diğer kişilerin aklını kurcalayıp durmasına bir son verebilir.

Hayır canım ilk gecemi gayet normal yaşadım.. Allah korumus beni esnek olsaydı neler duyardım acaba kimbilir..ilk ay böyleydi ama sonradan konu kadandı neden benı sucladı bu konuıda bılmıyorum o kadar diretmememe ragmen soylemedi..Ben kayınalıdemle konusmaları paylamsayı dusnmuyorum zaten ama kaynanan sagolsun soylemıstrı coktan bundan emınım aramıza gırerek hem gozumden dustu sogudum gercekten dedıgı ıcın onada saygı gostermıyecegım artık..

cnm cok cok gecmıs olsun baska yerden olan kızgınlıgını senden cıkarmıs ama ne esın ne kayınvalıden dogru yapmamıs ne yapsan cozumler uretsen nafıle bu yapıdakı ınsanlar boyle oluyor bunun altında herhangı bır neden aramak boşuna esın bundan sonra degısmez kendı eımden bılıyorum umarım daha ılerı gıtmez sende ıyı dusun tart bıc al karsına konuş kesımını kes olmadı aılene gıdersın esının aılenden cekınmesı senın ıcın avantaj bunu kullunmalısın sımdı bırkac gun kuser barısır ıkı gun ıyı olur hop hıc demedık bırseyde daha fazla tepkı gosterıyor bu karakterler o yuzden ıyıce gozunu korkutmalısın allah sabr versın cnm

Canım önceki konunu okumuş sana biraz önyargıyla yazmıştım ama yaşadıkların gerçekten çok üzücü
Şimdi seni çok daha iyi anlıyorum bu durumda bende olsam kayınvalideme gitmek istemem
Kayınvalidenin gelip böyle duruma el koyması da hiç normal değil
Yok ben gelecem yemek yapamadın mı falan filan...
Canım bizimde evliliğimizin ilk senesi harp içinde geçti benim eşimde eşyalarımı kırıyordu
Seni çok iyi anlıyorum insan o sırada eşyasında falan da değil aslında
Kırılan kendi gururumuz kalbimiz...
Sonuçta kendi seçtiğimiz evimizin kaşığına bile bişey olsa içim burkuluyor;onları ne umutlarla aldık
Ailenle aynı şehirdesin sanırım keşke gitseydin kafanı dinlerdin eşinde köpekler gibi pişman olurdu belki
Şimdi nasıl olsa ben yapıyorum ve karım yanımda diye düşünüyor
Maalesef erkeklerin kafası çok basmıyor,kırılan geri hemen tamir edilmiyor
Bu aldattın meselesi ne onu da anlamış değilim niye böyle saçmalıyor ki
Çıkarken falan senden hoşlanan birilerini falan mı duydu
Yoksa adamın fantazisi falan mı
Allahım ya canım ya sabır dile
Bunların psikopatlığı bi evlenince , bi de çocuğa karışınca
Bebeğimiz oldu kocam eski haline döndü onu diriltmeye çalışıyorum şimdi bi de tekrar alışsın diye
Kocalığa da babalığa da alışamıyorlar
Al karşına konuş gerçi konuşmak da işe yaramıyor ama yine bildiklerini okuyorlar
Benim ailem gözümden bir damla yaş dökmedi senle uğraşamıyorum de
Kayınvaliden de saçmalamasın tek evlat onun evladı değil
Sende annenin gözbebeğisin
Ama şunu da bil canım çoğumuz yaşadık şuan yaşadıklarını
Maalesef eşin evlilik sendromunda
İkna edebilirsen bi uzman yardımı almasını sağla
Bu arada kayınvalidenin tek derdi sizinle aynı evde yaşamak
Niye bütün herkes siz de kalıyor diye biliyormuş...
Elden ayaktan düşmemiş sonuçta
Bence eşinde bu yüzden streste nasıl söyleyeceğini bilemiyor olabilir yada senin cevabını bildiği için...

Ailelerimiz o kadar ayrıydı ki örf adet ben bunların hiçbirine takmadım.. Hiçkimseye ön yargılı davranmadım eşim mutlu olsun istedim.. Kaynanama üzüldüm kendi yerime koydum benim eşim ölse tek napardım diye...
Yanında hep oldum ama yetmedi oğlunu ondan almışım gibi hissettim bazen diyodum haksızlıkmı yapıyorum benmi kötüyümde öyle düşünüyorum ama dün anladım gerçekten öyle düşünüyormuş oğlu beni uçurumun kenarına bıraktı anası itmeye çalıştı.. Gerçekten anne olsaydı öylemi yapardı.. Ama oğlu eve donunce uzmeyın bırbırınızı degmez dedı sadece sadece yuzune baktım amacı belli beni konuşturmak onu kotulemem ama nıyetıne ulasamıycak..
Evet zaten tek derdıde o gorumcem dogum yapmıstı onun yanındaydı 2 haftadır dun gece dıyemedı bızı dusundu kavga edınce ortamıza bıtecekti tabi.. Gorumcemın eşi geldi camdan sesleniyor bizde duyuyoruz niye gittin falan gel dedı gorumcemın esı kaynanamda yok oğlumda ısrar ettı o kadar kal dıye ben kendı evımde kalmak ıstıyorum dedı.. Ama oğlu hiçbirşey dememişti oğluna mesaj gönderiyo aklınca alsın oğlunu başına çalsın ne diyim başka ne desem olmadı ne yapsam olmadı şimdi diyorum baba evine gitsem annem üzülcek kardeşlerim gitcek eşimin üstüne belkide offf cok zor ortada kaldım resmen

çantanı topla çek git ayrı kalın biraz kafanızı dinleyin. bu kadar basit. sevgi varsa aranızda tekrar bir araya gelmeniz kolay olur zaten. yok gelmezseniz de değmezmiş dersin olur biter. şu senin yaşadığının kat be kat beterlerini çocuklu hamile kadınlar yaşıyor, sen de bu duruma düşme yol yakınken önlemini al uzun bir süre de çocuk yapma.

görümcenin kocası hayvanca evin eşyasını kırsa geçirse, sen memnun olacaksın, öyle mi?

öyle beddualar saçmaya devam edersen, dönüp dolaşıp hepsi seni bulur, beterini yaşarsın.. benden söylemesi..

konu sahıbının görumcesı sızsınız sanırım.

görumcesıne beddua etmesı hoş olmamış orda haklısınız.

ama sızınde konuyu sadece bu tarafından yorumlamanız yersız olmuş.

ve belkı görumcelerıylede sorunu vardır.

not: konularda konu sahıplerını eleştırmek yerıne bıraz olsun anlamaya calışmak gerekır.diye düşünüyorum.cünkü yazmaktan daha zordur belki yaşadıkları.

not: konularda konu sahıplerını eleştırmek yerıne bıraz olsun anlamaya calışmak gerekır.diye düşünüyorum.cünkü yazmaktan daha zordur belki yaşadıkları.

Teşekkür ederim..

Canim, belki teshis koymak kimsenin haddi degil ama bir kardesime konusur gibi konusuyorum sana: Buyuk ihtimalle tehlikeli bir ruh hastasiyla yasiyorsun ve orda kaldigin surece hem ruh sagligin hem fiziksel sagligin tehlikede.
Yaptigi bu hareketi de hic sesini cikarmadan kabullendigini ve sana aynilarini tekrar yapabilecegini dusunuyor su anda.
Yapilacak tek dogru hareket var, oradan ayrilacaksin ve tedavi olmayi kabul etmeden donmeyeceksin.
Bu is senin sabrinla filan hallolacak bir is degil.
bizim "ataerkil" toplumumuz da hala 15. yydan kalma soylemlerdeki gibiyse bunun nedeni sabreden, sabretmek zorunda klan zavalli kadinlarimizdir.
Nolur yazik etme kendine.
guc ve sabir dilerim.

konu sahibinin görümcesi değilim ama, başka 2 tane kadının görümceseyim.

şimdi yengelerim, abilerimle sorun yaşayınca, bana beddua etseler, hakları olur mu?

yahut da benim eşim psikopatça hareketler sergilese, ben aynısını görümcemin yaşamasını istesem, adil mi?

o evi terketmek için cesedinizi mi sürüklemesi gerekiyor illaki.arkadaşım hiç normal tavırlar değil bunlar kaç canını kurtar. sevmişsin evlenmişsin amenna,ama bunları yaşayacağını bilsen evlenirmiydin,boşanmak zor boşanmak kötü ama senin durumunda boşanmak gerekli. kesinlikle bu evlilik böyle gitmez.topla eşyalarını ailenin evine git.kardeşlerin de bir güzel gitsinler üstüne eşinin.sahipsiz olmadığını anlasın.

konu sahibinin görümcesi değilim ama, başka 2 tane kadının görümceseyim.

şimdi yengelerim, abilerimle sorun yaşayınca, bana beddua etseler, hakları olur mu?

yahut da benim eşim psikopatça hareketler sergilese, ben aynısını görümcemin yaşamasını istesem, adil mi?

Yazdğm konudan sadece 1 cümleyi cımbz gibi seciyorsunuz sana ne diyebilirmi ki ben

eşin gelip özür dilemezse tedaviyi kabul etmezse git ailenin yanına canım. biraz kafanı dinle.
eşinin öfke kontrolü yok.
sevgiliyken farketmedin mi. yok muydu o sıralar.
evliliklerin başında uyumsuzluklar çok normal. ama önemli olan bu uyumsuzlukları yapıcı bir şekilde aşabilmek.
kırmadan yaralamadan. yoksa insanın aklından bir ömür boyu çıkmaz.

ayyy edepsiz şeyler,ne fenaymış ablam kocan öyle.ruh hastası bencede.günah ay yeni gelinsin yapılırmıymış öyle şey.
bence sen bilirsin yinede ama ayilene anlat durumu canım,dediğin gibi mantar değilsinki seninde bir ayilen var.baban duysa hiçmi utanmıcak bunlar.sen eşinin adam akıllı uslanmasını istiyosan eğer babanın evine gitçeksin bi kaç gün anlatçaksın derdini annenede.gelsin tırmalasın bakalım biraz deli şey.baban alır karşısına konuşur onlan.ne demekmiş elin kızına böylesi işkence.şu mübarek aylarda hemde.tamam hepimiz geçtik bu yolardan kavga dövüş gırlaydı bizdede.kaynana hala bak haftası 7 kaynana 10 bende bide yatmalı düşün.ama hiçbi zaman benim adam böyle yapmadıydı.yapmazda.kırarım onun kafasını.şaka tabiki.
evlilik hayatı bikere olur böyle kavgalar ama bi ölçüyüde bilmek icap eder.adam adamlığını bilecek kadın kadınlığnı.öyle her kavgada eşyaları kırarsa bu iş olmaz güzelim.
ama bak düşün taşın sen ayrılmaksa niyetin hiiiiiiç uzatma öyle polemikde girme onlarla.ama yok ben yuvamı kurtarcam dersen biraz burnunu sürtçen.bak ben 2 senelik evlilik hayatımda bilmemki kocam kırsın bi bardak.hı hiçmi sinir yapmaz bu adam yapar tabikide.bak kaynanam bendeydi haftasonu günübirlik diye geldi güya kaldı bugüne kadar.neyse iyi ağırlarım bende halil ibrahim sofraları kurarım önüne ama yine bulur biişey bi huzursuzluk çıkartır.bişey değil benimkide bu defa bi güç kuvet almış anasından akşamüstü anasını bıraktı artık yolda ne konuştlarsa geldi bana surat yapıyo.ne oldu yine dedim.anneme soğuk davrandın kadın iki gözü iki çeme ağladı diyo.yalaaaaaaan.dedim bak hüseyin ben hiçbi gelinin yapmayacaklarını yaptım annene ama annen hiçbişeyimden memnun olmuyoki.baktım surat hala asık havalar 1500.hadi bakalım yol alda salonu temizlicem dedim.neye uğradığını şaşırdı.eee o bana öyle yaparsa güleryüzümü göstertmem kendisi bilir.yani ben bir söyleyim sen 10 anla gülüm erkek kısmına harbi yüz vermicen bak misal sana yemek yapmadın diye bağırdımı ''eeeeh sende uzun ettin ama'' havalarında yapmadımsa yapmadım temizlik yaptım yapmasaydımda bişeydemi boğulsaydık nedir bu sinirin de geç.alttan alma sakın bu bezdirme politikası canım.yeni evlisin ya ben erkeğim benim sözüm geçer diyo.ezdirme sakın kendini çalışıyosunda bak.ben ev kadınıyımda ezdirmem kendimi onu ezerim ezmeyi denerse.:31::45::27:

inanın cok üzüldüm... bu mubarek gunlerde rabbim yardımcınız olsun... kimseyede yasatmasın

eger esinizi seviyorsanız yardım alarak kurtarmayı deneyin, bir yuva kolay kurulmuyor, ama degişmiyorsa zaten yapacak birsey yok sizin de ruh saglıgınız tehlikeye girecek... boyle hastalıklı ruhlar etraflarındakileri de hasta ediyor malesef, en azından cocuk yok sanırım.. cok iyi dusunmeniz lazım bu evrede, kırıp dokmesi neysede nasıl beni aldattın diyebiliyor? bununda altından bircok sey cıkabilir... bu laf durduk yere soylenecek bir laf degil gibime geliyor, eşinizin bilinçaltındakiler neler kimbilir :19:

ayrıca gorumcenize beddua etmemeniz konusunda bende rica ediyorum.. boyle durumlarda sucsuz insanlara ah edilmesi kadar kotu birşey yok.. benimde bir erkek kardeşim var, yarın obur gun evlendiginde esiyle yada annemle bir sorunları olunca bana ve benim evliligime beddua ederse, sucsuz gunahsız yere benim basım yanar, reva mı bu? o kızcagızın hakkına girmiş olacaksınız... sonra yine hak yerini bulacak sizin basınıza baska seyler gelecek

ne kadar kötü bir açmaz baslatıyorsunuz ....

Oruç tutan insan sen kusursuz sanıyosun galiba evet beddua ediyorum orda konuşmak kolaydır sana göre.. Kendi kızı yaşamadığı sürece benim ne cektiğimi anlamıycak cünkü

Kendi kızı yaşadığı zaman ''ah benim gelinim neler çekmiş böyle'' diyeceğini mi sanıyorsun?Kendi kızı yaşayınca kayınvalide kötü olur,gelini yaşayınca gelin kötü olur.Boşuna beddua edip günahsız kişilerin günahına girip günah alma canım.Görümcen yaşasada kayınvaliden değişmez çünkü.Ben her şeyi geçtimde eşinin onu aldattığını düşünmesine çok takıldım.Sinir,kızgınlık her şey geçer,tatlıya bağlanırda,namusa dil uzatılması hiçbir şekilde onarılamaz.Eşinin acil tedaviye ihtiyacı var canım,paranoyak bir eşin var.Hakkında hayırlısını dilerim,inşallah her şey düzelir.

Back
X