Kalbim kırık..eşyalarım kırık.....

arkadaslar öncelikle "şiddet" tanımlamamız yanlış.eşyaları kırıp dökmek te küfür etmek te Şiddet.eşin gittikçe alevlenecektir eğer daha önce yapmamışsa bu bir eşikti eşiği geçti.eğer devam etmekse kararın bunu bir daha kabullenmeyeceğini iyice anlamasını sağla.ama erkekler konuşmaktan pek anlamaz, süründür bacım git baba evine.o kaynana ile de sınır koy sonra çok ağlarsın.

Annemin evine gittim hemde evden eşyalarımı ve bütün altınlarmı aldım bozdurup borcalarım kapatacaktım işten çıkıp memleketime rizeye gitcektim babannemin yanına... Gece geldi içeri almadım yüzünü dahi görmek istemedim.. Güller aldı gönderdi gideceğim dedim korktu.. Biletimi bile almıştım uzak kalmak en iyisiydi evden kovdum onu kitledim kapımı acmadm sabahn korunde geldi ağlıyordu bir şans daha verdim kıyamadım onun ağlamasına ama birdaha tekrar olursa o zaman daha beterini yapacagım gozu cok korktu suan evde hızmetımı yapıyor yalaka oldu biraz istemedim. Kendin ol dedim bu durum daha cok rahatsız ederdi beni çünkü şuan üstüme titriyor.. Anneside bana darılmış ben naptıysam bilmiyorum artık onu istemediğimi düşünüyor.. Evet bu saatten sonra istemiyorum.. Ben cok iyi oldum kaybettim evimin herşeyini kaynanamla paylaştım fazla olanı ona verdim hata yapmışım.. Şuan durum böyle

Yalvar yakar olmasına sevindim son şansı vermişsiniz sizin kararınız.
ama en az 1 yıl içinde yada eşiniz tedaviyi kabul etmeden sakın hamile kalmayın bence.. yani rahim sizin elbette ama birkaç ay sonra "karnımda bebeğimle eşim evden kovdu boşansam mı" falan şeklinde bir konu okumak istemem hem sizin açısından hemde doğacak bebek açısından

:) durum iyiye gidiyor sanırım..
bu saatten sonra bu olay tuz biber oldu diyip kayınanızla araya mesafe koyun eşinizin aklına girip bir an önce görümcelerinizin ve kaynananızın olduğu bölgeden uzaklaşıp kendinize ait bir ev tutun kira olsun huzur dolu olsun oturduğunuz kendinize ait olan evi kiraya verirsiniz oradan gelen kirayla başka eksiklerinizi karşılarsınız.. ama herkesin dediği gibi öfke kontrolü için eşinizi doktora da götürmeye çalışın.. 5 ay içinde gereksiz yere üzüldünüz kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin

inşallah böyle gider maşşalh diyelim

İnşallah bundan sonra her şey daha iyi olur.

Ama eşiniz, evliliğiniz boyunca daha önce de böyle fevrilikler yapıp sonradan özürler dilemiş. Bu sefer onu bırakma niyetiniz gözünü iyice korkutmuş olabilir, ama bu etrafı kırıp, dökme huyu her an yine depreşebilir. Hazır şimdi biraz süngüsü düşmüşken bence onu bir psikolağa gitme konusunda ikna etmeye çalışın. Hem evlilik, hem babasını yeni kaybetmiş olması üzerinden ilave bir baskı oluşturuyor olabilir. Evlenmeden önceki 8 yıl boyunca bu ya da buna benzer davranışlar sergilemediyse belki bu son zamanlardaki aşırı asabi halinden biraz tedavi ile kurtulabilir, hep asabi bir insan olduysa da uzman yardımı ile bu durumunu biraz kontrol edebilir hale gelebilir.

Şu durumda da çekip ailenize gitmemişsiniz ya, size yaşatılacak herşeyi sineye çekeceğinizin teminatını imzalamışsınız.
Bundan sonra eşinizden de, kendi tansiyonunu kendisinden daha çok düşündüğünüz k.validenizden de saygı beklemeniz hayalperestlik olur.

Gece bu saate kadar geleceğimiz için konuştuk çocuk istemediğimi bu evliliğin oturmadığın şuan haline inanmam için zaman geçmesi gerektiğini söyledim.. Şuan tedavi konusunu acamam ama biraz zaman geçsin davranışlarına göre tekrarda konuşacağm.. Şuan tek hedefimiz para birktirip büyük eve geçmel eşimin hayali gibi büyük balkonu olan oda farkında yakın olmamız sorun yaratacak cünkü... Annesi bizde kalmaya niyetli bugun gordum eşim çağırdı gel bize kal diye sonra gelir kalırım dedi normalde demezdi bana inat dedi farkındayım.. Olanları eşime anlattığımda annesini tabi kötülemedi ama beni haklı buldu.. Ama annem napıyım zaten yetım kaldı dedi.. Saygım herkese sonsuz ama mesafeli olacagım yeni evliydim kaynanam 2 ayımda bana kalmaya gelmişti.. Evde tek kalabiliyordu kalamasa bile diğer oğluna gidebilirdi.. Kızları vardı.. Eşimi benden kıskandıgın düşünüyorum.. Elinden almışım gibi davranıyordu zaten bir sözündede ben sana oğlumu verdim sen bana torun verceksin demişti.. Eşim yerine kaynanama cocuk hediye edecektım yani.. Şuan bunları düşünmemeye çalışıyorum ama hiçbir zamanda unutmayacağım keşke beni kızı gibi sevseydi başıma tac etmesinide bilirdim..

Aileme gittim canım tekrar oku bence

Eşin bu durumda nasıl annesini kalmaya çağırıyo ben anlamadım.Tam tersi mesafe koyması senin gönlünü alması gerekmiyormu?

Tedavi konusunu açamam demişsin..Tabiki artık açamazsın çünkü tavrını net olarak ortaya koyamadın..Birçoğumuzun yaptıgı gibi yelkenleri hemen suya indirdin çabuk affettin.Umarım pişman olmazsın çünkü biraz burnunun sürtmesi, degerini anlamas,ı seni bir daha bukadar üzemeyecegini bilmesi şarttı..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

bencede eşiniz daha ne diye kalmaya çağırıyor annesini?okadar olay üstüne karısıyla arayı düzelteceği yerde birde annesini çağırıyor tekrar.bence bu asabi olma konusunu tekrar konuşun,konuya eğer girerseniz laf bir şekilde tedaviye gelir zaten ama bunu mutlaka konuşmanız lazım.Allah korusun böyle bir sinirle size çok daha kötü şeyler yapabilir.

nedense boyle konularda sevgiliyken nisanliyken anlamadinizmi diye soruluyor.. cok zeki olmak lazim veya karsindaki insani ruhsal bir teste tabi tutmak lazim sanirim anlamak icin..

bi insanin ne oldugunu anlamak icin ayni cati altinda yasamak lazim geliyorki gercekten evlilik bir kumar .. ne kadar tanidim desenizde asla gercek yuzunu tanimis olamazsiniz..
insanlar evlenmeden asil huylarini gostermiyorlar..
cok ileri derecede samimiyet olursa yani hemen hemen butun gununu bi ev ortaminda beraber gecirirsen belki..yada ailesini taniyorsan aralarindaki irtibata bakabilirsin ama su hatayi yapiyoruz malesef oda; sevgilimiz sinirli veya asabi davrandginda, ki onu bize karsi ozellikle yapmaz o zamanlar,, ya sevgilim hakli, o yuzden boyle yapiyor bana yapmaz diye gormuyoruz o huylarini..
nisanliyken gordugumuzdede ''acaba'' diyoruz ama is resmi oldugu icin bir pire icin yorgan yakmayim hesabi devam ediyoruz..bunlar bazi huylarini gordugumuz zaman..hic gormeyenlerimizde var tabi.. nerden gorcezki..

ah keske kocamla sevgiliyken bi restorana gittigimizde, garsona kizip oralari yerle bir etseydide..bende bu adamda asabiyet varmis yaaa diye bi dusunseydim..ama benim kocam cooooook sakindi ..

konu sahibi arkadasim.. bende kotu olaylar yasadim.. evet esinin sorunlari var..ha bende sinirlendigim zaman biseyleri kirdigimi hatirliyorum..parfumlerimi atmistim bi defasnda..ben ruh hastasi degilim,kimseyide oldurmeyi dusunmuyorum..yani oyle yorum yapan arkadaslarimiz olmus ceset filan..ona katilmiyorum! ger gercekten asiri derecede bi rh hastasi olsa sanada yapmadigini birakmaz..abini filan dusunecek kadar beyni calismaz o anda ruh hastasinin! sinirlerini konrol edemiyor ve muhtemelen acligin etkisiyle kan sekeri dusmus iyice tirlatmis.. e bide anne faktoru var,kim bilir o neler anlatiyor ogluna..
ama esinin yardim almasi gerekir..keske kabul etse..seninde bu durumu en saglikli sekilde cozmen lazim.. kocandan korktugun icin degil,sen istedigin icin ayril eger ayrilacaksan!
su siralar sakin bebek dusunme,,olurda artik bu evlilikten vazgectigini dusunursun, hamileyken veya bebekle coooook zorlanirsin..saglikli karar veremezsin..
bence esine bi mektup yaz..butun duygu ve dusuncelerini anlat.. neler hissettigini, sence neden boyle oldugunu, ve ne yapmak istedigini anlat ona..
eger bu sekilde davranmaya devam ederse ona kars sevgi ve sayginin bitecegini..artik son round 'a gectiginizi, her an bi karar verebilecek durumda oldugunu, bunun icin onun durusunun cok onemli oldugunu ve seni tutan hic bir sebep olmadigini ( bebek filan) gittigin zamanda bitecegini soyle..
sen tedavi olmalisin degil... bir tedavi olmaliyiz diye yaklas..biz iki ayri birey olarak nasil saglikli bir evlilik yurutebiliriz birbirimize zarar vermeden,,bu tedavi onun icin de. evlilik terapisi de..
insallah ne sekilde mutlu olacaksan bir an evvel o haline kavusursun..
guclu ol canim..

bende eşimle 5 yıl çıktıktan sonra evlenmiş ve tanıyamamıştım. ama bizim aile sorunlarıda vardı. %100 annesi ve kardeşleri dolduruyor oda onalra bişey diyemiyor geliyor sende patlıyor. benim eşimde aynı böyleydi ben sinir krizleri geçiriyordum sonunda ondan sonra beni sakinleştirmeye çalışıyordu. en son geçen kurban bayramında herşeyi anladı ve ailesine söylüyor artık banada bir süre geçince anlatıyor. ben farkettim bozuktun ama kızarsın diye soramdım diyorum. eşinin eileyle seni ayırması lazım artık siz bir yuvasınız aile ne olursa olsun dışarıda kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…