Kalbim kırık..eşyalarım kırık.....

Hep nedense koca suçlanmış...Bence suçlu değil...Adamın söylediği neden yemek yapmadın demek yemek olsaymış bu kavga olmayacakmış.....Kocasının huyunu bilen ona göre davranıcak...Herşeye rağmen kiii kayınvaliden de gelicekmiş ölüm döşeğinde bile olsan 2 kaşık yemek yapabilirdin.....Kızıcaksınız,köpürüceksiniz,celalleniceksiniz....Ama doğrusu bu...!!!!

Canım evliliğin korku filmi gibi valla, daha beş aylık evliyken sana sinirlenip zarar veren 1 sene sonra Allah korusun neler yapmaz, bir arkadaş doğru söylemiş eşin ruh hastası ama kadına her şeyi yapmayı hak sayan ruh hastalarından annesi de bu duruma çanak tutuyo normal erkek annesi(!) gibi.Gidecek yerin varsa durma derim sana
Bir de ilk satırları okurken aklıma geldi çocukluk aşkım demişsin farkına varmadın mı, nasıl biri olduğunun?

buyrun iste. kayinvalide konusuyor galiba.
Yahu kadinlar kendileri bile bu zihniyette oldukca, ustelik bu kadinlar cocuk dogurup bu kafayla yetistirdikce, daha coook zavalli kadin sokak ortasinda bicaklanir, kadin siginma evlerinde gun sayar.
eee napalim di mi o da kocasinin manyakligini bilip ona gore davranacakti, kocan paranoyaksa evden cikmayacaksin mesela, kocan ruh hastasiysa basini onune egip hizmette kusur etmeyeceksin. tecavuzden korkuyosan kisa etek giymeyeceksin. hirsizliktan korkuyosan bilezik takmayacaksin demek gibi. evet biri sana haksizlik yaptiysa hakkini aramak yerine ben nerde hata yaptim da bunu hak ettim diyeceksin.
bu nasil bir sucluluk psikolojisidir? Nasil bu hale geldik biz?
yazik...cok ama cok uzuluyorum.

agzına saglık bacım çok güzel olmuş bu zihniyette insanlar varken çok kadın bu yollardan geçer
canım benim sana tavsiyem arkana bile bakmadan direk çek git çünkü yolun daha çok başındasın şimdi bunları yapan daha sonra kim biliri neler yapar

Son düzenleme:

Ayyy yorumun objektifliğine bakınvalla yukarda bi arkadaş çok güzel demiş ben de ekliyorum hırsızın hiç mi suçu yok?ne demek ay''kocasının huyunu bilen ona göre davranacak''koca ne ki ''öcü''gibi bişeymi acaba canım.seni çok korkutmuşlar belli ''kaderimse çekerim ''yazdığına göre avatarına baya bi kaderini kabullenmişin.Doğrusu bu derkende bacım neye göre doğru bu kabulllenişin.senin doğrun o.yoksa bu konunun eğrisi doğrusu belli.adam evi kırmış geççirmiş o anda kızıda dövebilirdi ki çok da yaklaşmış şiddete ramak kalmış sen kalkmış kocanın huyunu biliyon iki kap yemek yapaydın diyon.bu abdestle daha çok namaz kılınır bacım.saçma bi yorum olmuş.pırrrrrrp:82:

çok üzüldüm canim, bazi erkekler açliga dayanamiyor ve sinir küpü oluyor, belki senin kocanda ramazandan dolayi sinirlidir, tüm gün aç gezdim ak$am yemegini hakettim demi$tir belki o anlik sinirlenmi$tir

Hemde daha beş aylıkken yuhhh diyorumm eşine! Valla ayrılmayacaksan bile bir süre süründürmen lazım eşini bence.. Ne bileyim ailenin yaına gt bir kaç hafta kal o süreçte ona da boşanmak istediğini söyle mesela. hem kafa dinlemiş olursun hemde eşin biraz haddini bilir. Bu ne rahatlıktır yahu kafana göre kır dök iki dakika sonra af dile.. Onun psikolojisine göre yaşayan bir kukla olmak istemiyorsan böyle davranmalısın.

yemin ederim belgesel izler gibi okudum sanki bir başka türden bahseder gibisiniz ki gerçekten de öyle bunlar insan değil çünkü başka bir tür ayrı bir cins yaratıklar

konu sahibi arkadaş neden hala o evde duruyorsun anlamadım seni düşünmeyen insanları sen neden düşünüyosun sanane kadının tansiyonundan gebersin böleleri

Şu sahur vaktı çok üzüldüm yazınıza..
Allah ramazan-ı şerfin hürmetine yar ve yardımcınız olsun
Arkadaşlar söylenmesi gerekeni söylemiş , ama bende şunu ekliyeyim : Bir tanıdığımın babası aynı eşiniz gbydi.
herseye sınırlenır kırar dökerdi , birgün elinde ekmek keserken olurolmaz bişeye yıne sınırlenmiş bıçakla karısının ustune yürümüş o sinirle , sonrada '' Neoldu ki vurduk mu '' diye kendini savunmuş ..

Düzeliceğine inanmıyorsanz Susmayın , sinemeye çekmeyin .. bugun birbaşınıza varsınız yarınöbürgün evladınız olur onuda böyle bir babaya mahkum etmiş olursunuz .

Yaşadıklarınızı o kadar açık ifade etmişsiniz ki inanın boğazımda düğümlendi,
dün okudum konunuzu yazamadım bu yüzden.
Çok yeni evliliğiniz, ortada hakaret yokken aldatılma yokken,
başka geçerli sebep yokken eşyalarınızı kırması anormal bir davranış.
Bakın hep söylüyorum, önce sözsel şiddet sonra maddesel şiddet
en sonunda da fiziksel şiddette varır bu tür eylemler.
Umarım bu olumsuzluklara rağmen kendiniz için doğru ve sağlıklı karar verirsiniz.

Son düzenleme:

huy değişmez

doktora da gitse sakinleştirici de kullansa huy asla değişmez

eğer evli kalacaksanız, eşinizin bu huylarına ömür boyu katlanmayı göze alacaksınız demektir.

eğer hamile kalırsanız kendinizi dipsiz bir kuyuya, asla çıkışı olmayan karanlık bir girdaba sürüklersiniz.

sakın hamile kalmayın. eğer bu duruma ömür boyu katlanamayacağınızı düşünüyorsanız da evliliğinizi derhal bitirin. henüz anne olmadan.

canım çok üzüldüm senin için en mutlu olman gereken zamanda yaşadıkların hiç hoş değil birşeyi anlamadım önceden anlamadınmı hiç bu hallerine şahit olmadınmı yada sevginden gözün görmedimi bu adam sonradan delirmediya ah biz kadınlar nedense çok kör olabiliyoruz bazen.Ben 11 yıllık evliyim 4 yıl annesiyle oturdum yaşadıklarımı tahmin bile edemezsiniz bende 2 aylık evliyken ayrılmaya karar verdim ama eşim çok çok iyiydi ben evliliğimdeki sıkıntılarımdan halama bahsettim halam -yastık bitin sokmasın yaban itin istediği kadar ısırsın-önemli değil dedi hakikatende doğruydu eşim iyiydi beni seviyordu koruyordu önemli olan gerçekten buydu o sevginin hatırına annesiyle 4 yıl oturdum düşün, ama senin sorunun yastık bitin maalesef bence yol çok yakınken herşeyi en iyisinden kötüsüne kadar iyice düşün hele çocuk hiç yapma canım sana yazık olur sonra bizde derlerki bir yüzü kız bir yüzü gelin unutma senin hala bir yüzün kız.

canım anlattıklarını o kadar iyi anlıyorum ki,benim kocam da bu kadar şiddetli olmasa da bu tarz şeyler yaşattı.ama sana şunu söyliyeyim bu adamı değiştirmen çok zor.bu tarz erkeklerin huyu bu dünya onların etraflarında dönüyor.........mutlularken seni dünyanın en mutlu kadını yaparlar,keyifleri yoksa kızdıkları herşeyin hıncını senden çıkartırlar.çünkü evlendiniz ve sen ona muhtaçsın artık ve onu çekmek zorundasın zannediyorlar.evliliğimin ilk altı ayı benimde sürekli kavgayla geçti ve gerçekten kavgalarda söyledikleri inanılmazdı.2 sene nişanlı kaldık bana deli gibi aşık olduğunu zannettiğim insan evlenince ben buyum işine geliyosa beni çekersin demeye başladı.bu iğrenç bir duygu....amaa her kavganın sonunda en geç ertesi gün özür diler kendini affettirirdi.affettiğimden değil tabi hep adamcağızın işleri yolunda gitmiyor düzelir diye bekledim.bu arada bir çocuğumuz oldu ve kabus ozaman başladı...artık bir bebeğim vardı ve kendine tamamen bağımlıydım.bu arada çalışmıyordum.artık kavgaların sonunda özür dileme ihtiyacı hissetmediği gibi istemiyosan defol git demeye başladı ama çocuğunu götüremezmişim.ailem ve çevrem böyle şeyler yaşadığımı hiç bilmedi babacığım kalp hastası olduğu için onları üzemezdim.bilseler bir dakika tutmazlardı beni orda.artık bir kavganın sonunda güçlü bi kadın olmam gerektiğini anladım ve oturup alese hazırlanmaya başladım.aileme değil kendime güvendiğimi görmek onu şaşıttı.sınavı verdim memuriyete girdim.artık eskisi kadar herşeye bağıramıyor veya ne bağırıyorsun deyince çok uzatmıyor konuyu.ama adamın huyu değiştimi hayır............koskocaman bir hayır.gene mutsuzsa beş karış suratla eve geliyor ve evdeki herkesin kendiyle birlikte mutsuz olmasını bekliyor.mutluysa bizi de mutlu ediyor.bunların değişmesinin tek yolu hayatları her zaman 4 4 lük olacak.ve malesef bu imkansız

Bence aile terapistine veya uzman bir psikiyatriste gidin.

Sizin veya onun tek başına çözebilecek bir durum değil.

Öfke kontrolünün yanı sıra,başka kişisel/kişilik problemleride var gibi gözüküyor.

eşinizin psikolojik sorunları var sanırım...eşya kıracak kadar,yemek için bu kadar öfkesine hakim olamayacak kadar derdi neymiş..normal değil bu insan..

her esya kıran erkeğin psikolojisi bozuk değildir bu bir savunma mekanizması her zaman yapılmaz tabi ki sorun zaten yemek yapmamak değil kaynana gaza getirmiş damat iki arada bir derede cevre baskısı da var kesin...kaynana oğlunu yavas yavas ikna etmiş belli ki...adam da hıncını tabak canaktan almış allah bu yakın oturanlara sabır versin içli dışlı olunan evliliklerin tek çaresi uzaga taşınmak..
evlenmeden aşk sevgi düşünülmeli tabi ki ama benim ilk tercihim ayrı ev uzak mahalleler uzak sehirlerdi hep aşkımdan ölsem de evlenip aynı apartmanda oturmzdım..

ayyyyy ağlicam şimdi
hasta bu adam hasta
takmış size
çok üzüldüm inanın..
daha 5 ay derken ne demek istediğinizi neler düşündüğünüzü çok iyi anlıyorum
çünkü sizin kadar olmasa da biçok şeyler bende yaşadım
ortada bi sebep yokken bu kadar kırıp dökmek niye ya
bi de annesinin lafı onları oglum aldı diyo
yine iyi sabretmişsiniz
ayrılmaktan korkuyo musunuz??

Bir konuda size katilmiyorum, esya kiran erkegin de kadinin da psikolojisi bozuktur, bu bir "savunma" degil tamamen SALDIRMA mekanizmasidir. Hepimiz bircok unsurun; isin, cevrenin, ailenin baskisi altinda kaliyoruz zaman zaman ama evi kirip gecirmiyoruz cok sukur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…