- Konu Sahibi sahtehayat
-
Hep nedense koca suçlanmış...Bence suçlu değil...Adamın söylediği neden yemek yapmadın demek yemek olsaymış bu kavga olmayacakmış.....Kocasının huyunu bilen ona göre davranıcak...Herşeye rağmen kiii kayınvaliden de gelicekmiş ölüm döşeğinde bile olsan 2 kaşık yemek yapabilirdin.....Kızıcaksınız,köpürüceksiniz,celalleniceksiniz....Ama doğrusu bu...!!!!
buyrun iste. kayinvalide konusuyor galiba.
Yahu kadinlar kendileri bile bu zihniyette oldukca, ustelik bu kadinlar cocuk dogurup bu kafayla yetistirdikce, daha coook zavalli kadin sokak ortasinda bicaklanir, kadin siginma evlerinde gun sayar.
eee napalim di mi o da kocasinin manyakligini bilip ona gore davranacakti, kocan paranoyaksa evden cikmayacaksin mesela, kocan ruh hastasiysa basini onune egip hizmette kusur etmeyeceksin. tecavuzden korkuyosan kisa etek giymeyeceksin. hirsizliktan korkuyosan bilezik takmayacaksin demek gibi. evet biri sana haksizlik yaptiysa hakkini aramak yerine ben nerde hata yaptim da bunu hak ettim diyeceksin.
bu nasil bir sucluluk psikolojisidir? Nasil bu hale geldik biz?
yazik...cok ama cok uzuluyorum.
Hep nedense koca suçlanmış...Bence suçlu değil...Adamın söylediği neden yemek yapmadın demek yemek olsaymış bu kavga olmayacakmış.....Kocasının huyunu bilen ona göre davranıcak...Herşeye rağmen kiii kayınvaliden de gelicekmiş ölüm döşeğinde bile olsan 2 kaşık yemek yapabilirdin.....Kızıcaksınız,köpürüceksiniz,celalleniceksiniz....Ama doğrusu bu...!!!!
bana sanki eşimi anlattın ufacık birşeyden evi yıkar oda ilk 6 ay boyunca daha felaketti bunu sık sık yapıyordu.huylu huyundan vazgeçmiyor şimdi sık sık olmasada aynı değişen birşey yok.bu yapıdaki erkekleri bir kaç daha okudum sitede normal değil bunlar yapıyorlar 1 saat sonra hiç birşey olmamış gibi davranıp senden de hiç birşey olmamış gibi davranmanı bekliyorlar.surat asınca falan ayrıca onun içinde kavga çıkıyor.küfür,şiddet herşey var bunlarda..evden de kovarlar sık sık..ilk aylar bende hep çektim aman kimse duymasın daha çok yeni millet ne düşünür falan diye ama çok aptalmışım en güzel zamanlarıma yazık etmişim zaman geçtikçe daha da çekilmez oluyor canım ama içinde düzelirmi diye bir umut kalmasın istiyorsan biraz daha dene ama ilk aylar çok zor geçiyor çünkü ama aynı devam ederse çekilmiyor.heran azarlayan.bağıran çağıran insanla çok zor iyi zamanların olmuyormu oluyor ama kavgalardada kendilerini bilmeyecek şekilde konuşup kendilerinden soğutuyorlar.ben evliliğim için herşeyi yaptım ama olmadı deki aklında soru işareti kalmasın..ve onu her haliyle kabulleneceğini düşünmesin benimki ilk başlarda öyleydi daha yeni diye çekip gidemedim babamlara dövdü,küfür etti çıkmadım evden.devamı geldi nasıl ols ane yaparsa yapsın elinin altındaydım 6 ay oldu dayanamadım yine el kaldırmıştı çıktım gittim babamlara 1 ay kaldım avukatla görüştüm bana el kaldırdığı karakola şikayet ettim.bu kadar şeye karşı değiştimi hayır artık sadece 2 günde bir yapmıyor 2-3 ay da bir yapıyor.el kaldıramıyor ama eline geleni fırlatıp küfür ediyor.bende çok severek evlendim ailem istemedi onlarla mücadele ettim..şimdi düşünüyorum ki bir ömür ben nasıl dayanacağım bu adama heran patlayacak bir bomba gibi ailem her zaman yanımda bu konuda şanslıyım ailenin sana sahip çıkacağınıda mutlaka bilsin,sahipsiz sanmasın seni..bir de sakın çocuk için acele etme bende aynı şeyleri yaşıyorum psikolıojik olarak çöktüm.biraz daha sabret bakalım dediğim gibi aklında şöyle yapsaydım iyi olurmuydu diye bir soru işareti kalmasın ben bu evlilik için herşeyi yaptm olmuyor diyebilesin ben şuan bunu diyorum ve boşanacağım..çünkü geleceğe dair hiç bir şey yapamıyorum buna da bir örnek çocuk..yoğun çalışıp yorgun olduğunu söylerekte kaynanandan uzak durmaya çalış ne kadar durabilirsen evlendikten sonra annelerinede çok düşkün olurlar..inş.herşey düzelir canım..
Geldi bağırdı çağırdı uzatma dedim başım ağrıyor geç salona tamam hazırlıyorum dedim.. Bir anda hayvana döndü belki beni dövmek istedi cesaret etmedi tost makınesını aldı vurdu tezgaha vurdu kırdı surahileri herseyi.. Heryer camdı şaşırdım dondum kaldım.. Gitti solana süs esyalarını kırdı.. Allahım ev yıkılıyordu sanki naptımda bu adam böyle olmuştu.. Evden cıkıyordu kaynanam telasla geldi apartman yıklıldı bu arada resmen rezil olmustuk... Eşim çıktı gitti ben dondum naptım Allahım bunu haketcek naptımda bu adam hayvanlaşmıştı.. Kavgamıza giren kaynanam beni daha çok öfkelendirdi.. Naptın oğluma rengi atmıştı naptın diye söylendi.
eşinizin psikolojik sorunları var sanırım...eşya kıracak kadar,yemek için bu kadar öfkesine hakim olamayacak kadar derdi neymiş..normal değil bu insan..
her esya kıran erkeğin psikolojisi bozuk değildir bu bir savunma mekanizması her zaman yapılmaz tabi ki sorun zaten yemek yapmamak değil kaynana gaza getirmiş damat iki arada bir derede cevre baskısı da var kesin...kaynana oğlunu yavas yavas ikna etmiş belli ki...adam da hıncını tabak canaktan almış allah bu yakın oturanlara sabır versin içli dışlı olunan evliliklerin tek çaresi uzaga taşınmak..
evlenmeden aşk sevgi düşünülmeli tabi ki ama benim ilk tercihim ayrı ev uzak mahalleler uzak sehirlerdi hep aşkımdan ölsem de evlenip aynı apartmanda oturmzdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?