kaldırımın ortasına neden ağaç dikiyorlar

Insanlardan rahatsız ama ağaçları şikayet ediyor hımm

Sürekli beton görmek rahatsız edici değil mi? yeşilsiz yollar sokaklar düşüncesi hiç rahatsız etmiyor mu sizi?

Eklentiler

• image.webp
    22 KB · Görüntüleme: 50
Betonlaşan çevremizde açıkcası ben bir iki dal yeşillik görünce seviniyorum. Rahatsız olacak o kadar çok şey varken ağaca takılmam... Ancak düşüncesizce yürüyen yayalar gerçekten sinir bozucu.

Ankara'da yaşayan biri olarak diyebilirim ki pek çok şehirin aksine iç bölgede olup yeşilliğini az da olsa koruyabilen bir şehir Ankara'm. Ankara'da ağaçlara gelene kadar o kadar çok yanlış durum varken sizin ağaçlardan rahatsız olmanız da ilginç. Çölleşmenin olduğu, verimsiz topraklar yüzünden ilerde yaşanacak kıtlık risklerinin olduğu bir ülkede arkadaşlarınızla kol kola yürümeyiverin bi zahmet. yada iki adım da bir az kenara kaydığınız için gideceğiniz yere beş dakika geç kalın. Bu zihniyetten ötürü Ankara'da irfan Şahinbaş sahnesinin ağaçları kesildi.
Ankara'da yeşilliğin korunması tek güzel yanıdır. Beton bir şehirde yaşayıp oksijensiz kirlibir havada soluk alamayacağınız günler gelecek o zaman neden kaldırımdaki bir canlıdan rahatsızlık duydum diyeceksin.
İnanamıyorum bu zihniyete ya gerçekten. Yolu değiştiriyormuşmuş. O ağaç sizden öncede ordaydı siz gelip onu betona gömdünüz şimdi onu bile çok görüyorsunuz. İnsanoğlunun doğanın hakimi olduğuna inanan vahşi tavrından nefret ediyorum

Bende çok çektim ama şikâyetci değilim... Sabahın 6 sında okula giderken kardeşimle konuşuyordum,Afyonum patlamamıştı Ağacı Fark etmedm...
Ağaca Çarptım Popo Üstü Düştüm.. Lise de iken eve geç Kalmıştım,koştum,koştum Ağaca Carptım Burnum kanadı... Genede Şikayetci değilim...

ankaranin ana caddelerindeki planlama cok eskidir ve o yollardaki agaclandirma alle ile kimlik kazandirmak icin yapilmistir milena,
golge yagmur gunes diger nedenleri arkadaslar yazmis zaten.
fakat sonradan yerlestirilen binalar kaldirimlari daraltiyorsa ya da bunu devam ettirmek icin 1metrelik kaldirima bebek arabasi veya engelli birinin gecisini engelleyecek sekilde fidan dikiliyorsa bu da belediyenin sucudur.

Tek tek yazmayayim diyorum ama engelsiz sehirler icin kaldirimdaki ve/veya yesil banttaki agaci kesmek degil,
"Dar" kaldirima agac dikmemek gerek.
Bir onceki orneginizdeki gibi sehirplanlamasi ve yol kenari ornegidir dogru olan,
kaldirimin ortasina da yapabilirsiniz boyuta gore degisir bu durum ancak yine de 3te1lik bolume yapilmasi daha dogru bir uygulama olur.

ek:engellilerle ilgili tamamen katiliyorum,
ustelik egitimde de bu konuda pek cok avrupa ulkesigibi ulkemiz de eksik
Adam akilli calisma yapilmiyor,
bkz.tiyatro salonlari, en onde biri oturmak istiyorsa sandalyeyi kenara koyacak...

O agaclar kesilmesin diye yedigim biber gazlari joplar tazyikli sular geldi aklima bir agac kesilmesin diye neler cektik kusura bakmayin belediyeniz kaldirimi genis yapmadiysa bu agacin sucu degil belediyenin sucu tweet atin kaldirimlari genisletsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…