kaldırımın ortasına neden ağaç dikiyorlar

Arkadas genel olarak 'et' e takmissa demek ki... Kadin eti, kadin zari, cig et....
Normalde benim bildigim diyet yapanlar 'yesilllik' yerler et yerine. Ama arkadas 'yesil'e de takmis. Agac da istemiyor.
Ilginc...

Düşüncesiz insanlar konusunda haklısınız ,ben de çok sinir oluyorum,ama ağaç konusunu niye bu kadar taktınız?Bakın küçük de değilsiniz çocuğunuz var mı bilmiyorum,bir süre sonra nefes bile alamayacağız buralarda.Ağaçların asıl yerleri oralar zaten,yollar,kaldırımlar vs. Biz insanoğlu geldik kestik ve üstüne beton yaptık,ağaçlar olduğu için sevinmelisiniz bence.
İnsanoğlu ne zaman anlayacak bilmiyorum,bu betonlar yenmeyecek,oksijen sağlamayacak ilerde,hep dua ediyorum,ilerde inş. böyle bol bol ormanın olduğu bir yerde yaşarım diye..

taşlayın bence de konu sahibini, kolay mı kaldırım da yürüyemiyorum dedi..
kaldırımda sadece araçlar ve ağaçlar olsun.. yollar da yayalara kalsın..

çok afedersiniz ama 1-2 metre genişliği olan kaldırıma ağaç dikilmez.. bunun engellesi var, bebek arabası ile gitmeye çalışanı var.. ağaç seveceğiz diye arabaların altında kalmaya gerek yok.. her mahallede Bağdat Caddesindeki kaldırım refahı yok ne yazık ki..

elimde bir imkan olsa kaldırıma araba parkedilmesini de yasaklarım.. evinin garajı olmayan araba almasın, bu kadar basit.. otopark mı, kaldırım mı belli değil..

ha konu sahibi, o kaldırımda durup çocuğuna yemek yedirenler de var.. geçebilir miyim diyorsun tersliyor.. refleks olarak ben de tersliyorum, şen şakrak yaşıyoruz..

ama 2 gündür çok toplumsal mesaj içeren konular açılıyor, hayırlısı

senin yorumunu okusaydım yorum yazmama gerek kalmazdı..

Basit gibi görünebilir deme. Anlattığın şeyler gerçekten sinir bozucu.
Şuan taşındığım eve giden yol da böyle. Kaldırım zaten dar ve üstüne kapkalın ağaç gövdeleri.
ağaç olmayan yerde de arabaları kaldırıma park ediyorlar.

Sanırsın ki kaldırımlar yürümek için değil park etmek ya da ağaç yetiştirmek için.
Aynı dertten ben de muzdaribim.

Insanlarin yolu tikamasi, kaldirimda merdivende uyardigin halde yol verirken cazgirlikla uste cikmasi konusuna katiliyorum...

agaclar icin de uygulama, maalesef projelendirmedeki gibi olmuyor,

dar kaldirimlarin ortasindaki agacin gecisi engelledigi bir gercek,
ustelik degisiklik yapilan kanunlara gore de engelliler icin tum sehirlerin yeniden duzenlenmesi gerekirken mevcut sorunlar ortadan kaldirilmadigi gibi eklemlenerek artiyor...

ancak sizin yazdigniz gibi cozum agaclari kesmekten gecmiyor,
yanlis noktalara yerlestirilmesi ve/veya kaldirimlar ile binalar ve yol arasinda yesil bantlarin olmamasinin faturasini agaclara yuklemenize anlam veremiyorum,

Birseyden kuru kuru sikayet etmeden once lutfen okuyun ogrenin.

Konu sahibinin taşlanma sebebi tam olarak şu mesaj:
bu ağaç romantikliği beton düşmanlığıda son yılların modası heralde

Konu sahibinin taşlanma sebebi tam olarak şu mesaj:
bu ağaç romantikliği beton düşmanlığıda son yılların modası heralde

o da onun görüşü Koalina.. Hakaret etmemiş, küfür de etmemiş kendi görüşünü söylemiş.. Her yıl binlerce insanın aktığı İstanbul da artık kucak kucağa yaşıyoruz, sürekli göç alıyor doğal olarak da sürekli ev yapılıyor. Nefret de etsek, tiksinsek de bu böyle. Sorunun temeli ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlere vize konularak aşılır. yoksa yakında 1 daireyi 2 aileye kiralayacaklar..

Bu vize işini 10 yıldır istiyorum. Fırsatım olsa doğup büyüdüğüm bu şehri ben terkedeceğim. 3. köprü de yapılsın İstanbul tam bir kaos halini alacak...

Bu vize işini 10 yıldır istiyorum. Fırsatım olsa doğup büyüdüğüm bu şehri ben terkedeceğim. 3. köprü de yapılsın İstanbul tam bir kaos halini alacak...

sorma valla kaçabilsek keşke.. en sinir olduğum şey de yurtdışında, müstakil evde, sessiz-sakin yaşayan arkadaşım "İstanbuuuul da İstanbulll" diye ağlıyor ya, ağzına ıslak tuvalet terliğiyle vurasım geliyor biz gidelim sen gel diyeceğim bir gün.. İstanbul bitti, daha da bitmeye devam ediyor..

Bu sorun sadece büyük şehirlerde değil ki, benim şehrimde de ağaçlar yok oldu yol genişletmek adına.
Hangi şehirde ağaçlar katledilmiyor ki?
Bu sorun çağımızın sorunu, gereksiz görülüyor resmen yeşillik. Ama en ufak yeşilliği bulduklarında da mangallarını alıp sahil, ortalık demeden yakmayı biliyorlar. El kadar çim görseler seriliyorlar.

Yok cami yapılacak ağaç kes, ev kondurulacak ağaç kes, kaldırım olacak ağaç kes. Ne zaman dikilecek peki? Nereye dikilecek? Ya da dikiliyor da biz mi görmüyoruz?

Yıkmak kolay, biraz da yapmaya uğraşsalar yahut daha etkili çözüm yolları bulunsa kesmeyi talep etmek yerine. Bu ağaç burada olmamış demek ne ifade ediyor ki? Kaldırım genişletilsin, ağaçlar kökünden sökülüp daha uygun bölgelere dikilsin gibi çözüm yolları bulunmadıktan sonra.

Eklentiler

• 1058743-sivas-istasyon-caddesi.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 272
  • k_teoman35_istasyon_yeni.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 96
Ben de suslu puslu peyzaj calismalarinin alin size yesillik diye gozumuze sokulmasindan rahatsizim. Agac istiyorum sehirde.

iyi de Koalina burada kimse ağaçları kesin demiyor ki.. 2 metre genişliğindeki kaldırımda ağaç olmaz diyoruz.. Dediğin gibi kaldırım genişletilebilir, ağaç sökülür bahçeye dikilir.. bebek arabasıyla kaldırımdan inip, park eden arabaları geçip geri kaldırıma çıkmak o kadar riskli ki, bana araba çarptı o şekilde..

Cami veya ev yapılmak için kesilen ağaçların hesabını kaldırıma ağaç dikmeyin diyenlerden sormak biraz abartı değil mi? konu "siz çiçek de beslemezsiniz"e gelmiş dayanmış, allah aşkına daha neler? zamanında köpekten korkanlar da hayvanlara eziyet eden potansiyeller olarak gösterilmişti sap ile samanı karıştırmakta üzerimize yok..

Engelli kardeşlerimizin yürüyebileceği şekilde ıslah edilmesi lazım kaldırımların. Eli ayağı olan kişiler bir hopla kaldırımdan inip engeli geçip tekrar çıkabiliyorlar. Tartışılacaksa bu konuda tartışılmalı. Ha birde rampaların azlığı ve rampalara park edilen arabaları konuşalım.

Rahatsızlığınızı dile getirmişsiniz, belki de kendinizce haklısınız, fakat bakış açınızı değiştirerek daha önemli noktalara bakarsanız, yürürken daha az rahatsız olursunuz.

Ayyy yeminle daral geldi...
Bahceli onum arkam sagim solum agac yesillik cicek bocek olan bir evde yasiyorum..
Bahcede kopegimiz 3 tane de kediskomuz var
Yani benden daha fazla dogayla ic ice yasayan ve sonsuz mutlu olan birisi yoktur..
Amaaa bazi yorumlar cok komik cidden gina geldi resmen..
Sorarim size okadar savunuyorsunuzda omru hayatinizda kac tane agac diktiniz?

Emin ol ağaclar da bizim oldugumuz yere neden betondan taşlar diziyorlar diye isyan ediyorlardir ?! O bahsettigin ağaclar kaldirim taşlarindan eski ! Belediyeye sorman lazim agaclarin oldugu yere neden kaldirim yapiyorsunuz diye !!!

Kaldırım olmuş olmamış hiç fark etmiyo istanbulda bir semtteyim kaldırımda ağaç olmadığı halde insanlar caddenin tam ortasında yürüyo arkasından korna çal davul çal umurlarında değil kaldırım kendi görevini yapmıyoki bari ağaç dikip yeşillik olsunda biraz oksijen alalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…