kaldırımın ortasına neden ağaç dikiyorlar

anlamadıkları.oraya ağaç dikilmiyor..

var olan ağaç sokulmeyip,kaldırıma eklenıyor..

haa siz kesilmesini uygun gordugunuzden,yokluğu pekte bişey ifade etmez tabiki size..neyine sukretceksiniz varlığının!

cocuklarınız çöl çöl otururlar oylee..

kadınların agactan şikayet edeceği ölsem aklıma gelmezdi..evlatlarınıza nasıl Bi dünya bırakmak nıyetınız? Nerde sizin doğa sevginiz,anaçlığınız..

derler şimdi bunun onla ne alakası var..azcık beyin varsa alaka kurması zor degıl..

kesilmesini uygun gördüğümüzü nereden çıkardın millan?

Konu sahibinin böyle söylediğine emin misin:)
Sen böyle düşünmüyor olabilirsin ama mesajlarını okuyunca pek de masum talepleri olmadığını gördüm ve gelecekten korkan biri olarak tırnaklarım çıktı ister istemez.
Diğer mesjaımda da dev kadar kaldırımlarımız oldu. Neyime şifa oldu bilemem, eski yeşillik hali bin kat güzeldi...Kaldırımlarda paten kayıyorlar şimdi.

bütün mesajları okumadım, sadece ilk mesaja göre yorum yaptım.. genel olarak bu bir sorun ve ezilme riskine karşı orada duran ağaç ya da arabanın varlığına şükredemiyor insan :)

Evet var olan ağaçları kesmeyip kaldırım yapıyorlar ki doğru olan budur, fakat birde hiç ağaç yokken ağaç yeri ayırıp diktikleride oluyor. Üstelik genelde dar kaldırımlara yapılıyor bu.

kesilmesini uygun gördüğümüzü nereden çıkardın millan?
ben,benden alıntı yapmayıp bana cevap yazan bi arkadaşa yazdım..konu sonundan haberim yok..oda benım gıbı sonradan okursa,alakasız bı yerde cevap yazar artık..

sözüm ağacın varlığından rahatsız olanlara,sadece kendi rahatını düşünenlere..
bı problem varsa bu beledıyenın problemidir..

muhattap sen,portakalda vıtamınken bile orda bulunan ağaç degıl,çarpık sehırleşmeyı yapılandıran,oy verdikleri kişilerdir..

bütün mesajları okumadım, sadece ilk mesaja göre yorum yaptım.. genel olarak bu bir sorun ve ezilme riskine karşı orada duran ağaç ya da arabanın varlığına şükredemiyor insan :)
O zaman burada sorulması gereken soru "ağaç neden burada" değil de "kaldırımlar neden bu kadar küçük" olmalı.

Benim de aklıma takılıyor kadırımın ortasına neden ağaç dikildiği. İnsanın yoluna dikiliyor ağaç :)

Atatürk’ün ağaç ve yeşillik sevgisi, yalnız Ankara’ya has bir özlem değildi. “Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer” diyen Atatürk’ün özlemi, tüm ülkeyi ağaçlandırmaktı, yeşillendirmekti. Gazi Mustafa Kemal, Türklerin Orta Asya’dan kuraklık ve ağaçsızlık yüzünden göç ettiğini pek iyi bildiği için ağaca karşı sevgi ve saygı gösterilmesini teşvik etmiştir.
Atatürk’ün Türk milletine hibe ettiği Yalova’daki çiftlik arazisinde bulunan köşk kendi emriyle 1929 yılında yapılmıştır. Köşk’ün yapılışı sırasında 2. kata sıra geldiğinde öndeki asırlık çınar ağacının dalları inşaata girdiğinden Yetkililer; "bu dalları kesmemiz gerek paşam" derler. Atatürk’ün kesin cevabı "hayır"dır, kendisini dinleyenlerin şaşkın bakışları arasında, "ağacı kesemezsiniz, köşkü kaydırın" der.Derler ki "bu gün Mustafa Kemal bir hoş. Ne demek köşkü tutupta ağaçtan uzaklaştırmak?"Mühendis, mimar, ziraatçı değil ama ne yapar biliyor musunuz? Atatürk asırlık ağacın birkaç dalını kestirmemek için İstanbul köprü altındaki tramvay raylarını Yalova'ya taşıtır. Temellerin altına zor ve çok yavaş ta olsa raylar döşenir. Bina rayların üzerinde doğuya doğru 4 metre kaydırılır.Diğer tüm köşkler gibi ‘Yürüyen Köşk’de halen müze olarak korunmakta,bir dalının bile kesilmesini istemediği Ulu Çınar da halen cumhuriyetimiz gibi dimdik ayaktadır.
Bir gün Atatürk, Kurmay Başkanı İsmet Bey’le Diyarbakır çöllerinde atla gidiyormuş. Mustafa Kemal demiş ki: “Çabuk bana yeni bir din bul. Ağaç dini. Bir din ki, ibadeti ağaç dikmek olsun.”
Atatürk'ün yeşil ve orman hakkındaki şu sözlerini de hatırlayalım:

"Ormansız bir yurt vatan değildir."

"Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur."

"Tabiata saygı aklın vicdanıdır."

Zaten bi kaldırımlarda kaldı o ağaçlar lütfen onlardan da rahatsız oluyorum demeyin...
Yeşil renge hasret kaldık İstanbulda!!!

Eneeem ortalik karisti yav. Ya kizlar aslinda her iki tarafta kendince hakli deyip konuyu kapatalim gonuller kirilmadan. :)
Isın asli su kaldirimin ortasina agac dikilmemesi gerek, belediyelerin agac dikimini sehir planlamasi yaparken dikkate alip, en basta her yeri agaclandirmasi gerek. Ama tabi sehir planlari seneler once olustugu ve o planlarin icine hic agaclara ozel yerler konulmadigi icin mecburen kaldirim ortalarina dikiliyor o agaclar. Yani Avrupa'da boyle degil ki, agaclandirmaya ozel butce ve arsa ayarlamislar adamlar tee en basta sehirlerin planlari cizilirken. Ee agaclik alan olmadigindan biz de kaldirimdaki agaclardan medet umuyoruz. Turkiye'de sehirler oyle bir hizla betonlasti ki oturma odamizin icine agac dikilse ses etmeyecek, halimize sukredecek hale geldik. Yani kisacasi evet ideal bir duzende kaldirimin ortasinda agac olmamasi gerek; ama bizim duzenimiz ideal olmadigindan bunla tamah ediyoruz hic agacszliktan iyidir deyip.
Sozun ozu Allah belediyelerin belasini versin!..

çok iyi yapmışsın arkadaşım
bu ülkede maalesef ki engellilere asla yaşam alanı yok..
Hemde hepimiz engelli adayı olduğumuz halde...

ne demek canım trafik polisi ordaydı sağolsun polis benden çok sinirlendi olaya cezayı yazdı hemde sincanın göbeğinde

ben de tam tersi, ağaçlı kaldırımda yürümeyi çok seviyorum. yaz kış farketmez bence çok güzel bir görüntü oluşturuyorlar.
ama tabiki bu sizin düşünceniz..
bi de şunu anlamıyorum. burda konu sahibini hakaretvari sözlerle eleştirenler aslan kaplan kesilenleri de anlamıyorum. eminim biraz araştırsan doğaya zarar verecek kendilerinin de yaptıkları neler çıkacak ama iş lafa gelince bi de bir yerden açık bulunca insanlar atıp tutmayı ne çok seviyor. hayret ediyorum

Ankara gibi yollari kaldirimlari genis yermi var siz bide istanbulu gorun kaldirim nerdeyse hic yok olsada hep arabalarla dolu

İnsanın üstüne üstüne yürüyen iki ayaklı odunlar varken güzelim ağaçlara mı takıldınız Allah aşkına

kaldırımdaki agacı bilmem, Ankara'yı da bilmem ama İstanbul'da, bu kalabalıkta 3-4 kişi yan yana yürüyen kadınlar yüzünden bi gün ya bana inme inecek ya da üstlerine yürüyüp çarpıp düşürücem onları çok fena kavga çıkacak yolun ortasında. herkes bi koşuşturmaca içinde işi gücü var insanların ama bunlar konken partisine gider gibi yayıla yayıla yan yana bütün yolu kaplayarak yürürler.

Yayalardan ben de cok sikayerciyim ama bir insan agaclardan nasil sikayetci olabilir aklim almiyor. Dolmabahceden besiktasa yururken insan o agacli yolun bitmesini istemezken hicbir sekilde anlayamiyorum agaclarin zarari ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…