Kalıp cıkartmak

aysngrkm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
40
0
86
İstanbul
arkadaslar pratık bı sekılde kalıp cıkarmak ıstıyorum kendım anneme bı elbıse dıktım fakat daha detaylı ogrenmek ıstıyorum hatta bılgısayar ıcın kalıp programları varmıs ama nerden ındırılır bı turlu bulamadım yardımcı olursanız sevınırım..:1rolleyes:

arkadaşım bilgisayar için kalıp programını ne yapacaksın o kalıpları normal yazıcıdan alamazsın ve pratik kalıp bilmiyorsan da proğram kullanarak çizim yapamazsın bence önce pratik kalıp sistemini öğrenmelisin...

ahh ahh öyle kolay olsa ben 4 sene okumazdim :delphin:

tatlim iyi bir ögrenim istiyorsan egitim sart

1 milyardan basliyan fiyatlarla programli modelistlik kurslari var yazilabilirsin

ve oncelikle el kalibini serilemeyi pastal cikartmayi ogreniceksin ki

bu isi yapabilesin detayina inebilesin

modelistlikteki en iyi iki program vardir

biri gerber digeride assyst dir ve assyst nin tam türkcelestirilmiside cikmistir burdan duyurulur :)

genellikle tekstillerin geneli gerberi kullanirlar hem kullanisli hem yuksek kalitede hemde ekonomik oldugu icin

sana tavsiyem gerber programli bir modelistlik kursuna yazilman

icinde bu ask varsa elinden neler gelebilecegini dusunmek bile istemiyorum :asigim:

harika seyler cikartirsin sen kolay gelsin a.s.

cnm benım kalıp cıkarmak ole sandıgın kadar kolay degıl tatlım,ben modelıst oldugum halde hala ısımde cok ıı basarılı olabılmek ıcın hala egıtım almaktayım,takı lıseden berı yanı,meslek lısesı modelıst mezunuyum,ordan unversıte dewamı,ve suandada kursa gıdıyorum ıyı bı yerde ıyce egıtımı dewam ettırıyorm,yanı cnm bılgısayarlı modelıstlık ıcın temelı ıyce cozmen lzm yanı elde cızım yapman sart,yanı bunun ıcın cok senelerını vermelısın,egıtım sart kısacacı,eger sadece kalıp cıkarıp dıkmek ıcınse burdo dergılerınde elbıselerın kalıpları hazırdır,tek yapıcagınsa kumasın uzerıne sana uygun bedenı secıp kalıbı yerlestırıp kestıkten sonra dıkmektr hee dıkıs payınıda unutmadan,opuyorm senı sekercım

kızlar bu konuyla ılgılı soruları olan olursa ozelden yardımcı da olabılırım ben elımden geldıgınce ama arkadaslarımın da dedıgı gıbı hemen olucak seyler degıl bunlar detaylı ve zor bı ıs kalıp cıkartmak yıne de bırbırımıze yararlı olmaya calısalımmm sahsen ben elımden gelenı yaparımmhihoyyyt

bende eğitim se eğitim stilistliğe gittim modelistliğe gidiyorum ama iş yok piyasada sinir geldi kalıp çıkarsam nolcak satçak adam olmadıktan sonra çıkarmıyorum artık bi staj göremedim diye işe almıyolar staj göreyim dedim onuda isteyen yok

bende eğitim se eğitim stilistliğe gittim modelistliğe gidiyorum ama iş yok piyasada sinir geldi kalıp çıkarsam nolcak satçak adam olmadıktan sonra çıkarmıyorum artık bi staj göremedim diye işe almıyolar staj göreyim dedim onuda isteyen yok

merhaba arkadaşım.bende senin gibiyim.benim üç yıl etecrübem olmadan işe başlamamı istemediler.bende siz işe almazsanız ben nasıl tecrübe edincem dedim ama nafile
hiç kimse almadı.bende modelistlik yapamadım kendi kendime evde yapıyorum ne yapayım.inşallah iş bulursun.

Hiç ama hiç kolay değil. Bi beden kalıbını çalışırken kaç tane işlem yapıyordum ayyyhh eşel, pistole , pelur , mulaj,rigaaaaaa 3 sene kafa patlattım hala örneklerime bakmadan çıkaramıyorumdelikafadulden

Peki ızmir'de iyi modelistlik kurs isimleri biiliyormusunuz..Yada önereceğiniz..
Bir sorum daha,halk eğitim merkezleri bazen açıyor böyle kurslar..
Bu konudaki görüşlerinizide belirtirmisiniz..
Teşekkürler..

ızmir'de Bornova Halk Eğitim'de bayan terzilik kursu,modelistlik kursu açılmış sitesinde var.

Eğer açılırsa ben de katılmayı düşünüyorum.

arkadaşlar bende modelistim . bu iş öle sandığınız kadar kolay değil. yarı alaylı yarı mektepliyim yani. ist semih yener mod. kursunu yarım bıraktım ama iştecrübeleimle yetiştim. bir iş yeri beni bil. mod. kursuna yolladı. orada bi süre çalıştım investrnica sistem.. ama manuel kalıp sistemi daha aygın.kadınlarkulubünün dediği gibi bir milralık kursa değil on milyalık kursada gitseniz iş deneyiminiz olmadan ekemek yok:) bu böyle..tekstilin her dalında tecrübeniz olması lazım çok çay taşıyarak öğrendim bu mesleği alim allah şimdi üst gurupta oldukça iyiyim..
konuyu aştım galiba kalıp çıkarmak kolay değil ama çok zevkli helede takdire şayan şler yaparsanız dahada keyfli... denemekte fayda var...birde devletin verdiği ücretsiz kurslaara gidip sakın vaktinizi harcamayın fii tarihinden kalma kalıp sistemini öğretiyorlar piyasayla alakası yok..

arkadaslar pratık bı sekılde kalıp cıkarmak ıstıyorum kendım anneme bı elbıse dıktım fakat daha detaylı ogrenmek ıstıyorum hatta bılgısayar ıcın kalıp programları varmıs ama nerden ındırılır bı turlu bulamadım yardımcı olursanız sevınırım..:1rolleyes:

en pratik kalıp sistemi şudur. bedenine uygun bir elbiseyi yada herhangi bir kıyafetini tam dikiş yerinden sök ütüle dikiş yerlerini ütüleyerek aç ve onun üzerinden model uygula.. göstererek anlatsam daha ii olur ama burdan bu kadar ancak...

kalıp çıkarmak yetmiyor ayrıca onun ingilizce eğitimini alman gerekecek yoksa iş bulmak imkansız
teknik terimleri çok iyi bilme gerek mesela button hole =düğme deliği waist = bel back waist= ARKA BEL basic pattern=ANA KALIP gibi bunları bilmezsen iş hayatında ekmek yok ama maalesef bilenlerde kimseye bi şey öğretmiyor
başarısız olsun diye, okulda çok şey öğretilmiyor bir kalıp öğrenmek maalesef yeterli değil
çok öğrenmen gerekecek yılmamalısın enerjin ne kadar bilemiyorum ben o bölümde çalıştığım için sorunları ve nasıl başarı yakalanır onuda biliyorum

yahu o kadarda zor değil korkutmayın bu işe heves edenleri.isterse herkes yapabilir.ben evimde pratik modelistlik dersi veriyorum.ve ayrıca annem modelhane sorumlusu,1 yardımcıya 1 yılda herşeyi öğretebildiğine göre kendi çabalarıyla kurs vs. alan insanlarda 2 yıl gibi bir sürede gayet rahat öğrenebillrler.bunda o kadar büyütülecek bi şey yok.a.s.

kızlar kalıp öğrenmek istiyorum demişsiniz ben evde kalıp dersi vermeyi düşünüyordum bu aralar ismeğede öğretmenlik için başvurucaktım 4 yıl hazır giyim okudum 2 yılda tekstil okudum diplomamamda var ayrıca 3 yılda modelistlik yaptım yani hem iş kalıpları nasıl çıkar hemde okuldaki pratik kalıplar nasıl çıkar biliyorum lisedede dışarıya dikiş diktim isterseniz çok uygun fiyata evde öğretirim benim 1.5 yaşında bebeğim var o yüzden çalışmıyorum şu an isterseniz birkaç kişi daha bulabilirsiniz toplu öğretirim

Son düzenleme:
Back
X