kalıptaki yerini çok seven çıkarken yamulan kekimsi şey

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
öncelikle rica ediyorum konumu taşımayın.bu normal bi yemek problemi değil şu an benim derdim
kızlar sinirden ağlayacağım basit bişi ama gerçekten kendimi kötü hissediyorum
yarın arkadaşlarım gelecek bende onlara 2 çeşit kek yapacağım demiştim biri tarçın cevizli seviyor diğeri browni seviyor
ben geçenlerde bi kek yaptım kabarmadı artı tam pişmeden çıkarmışım yani çok kötü oldu
kendimi beceriksiz hissediyorum dalga konusu olacağım hepten halbuki çok uğraşıyorum özeniyorum yaparken kk dan tariflere bakıyorum
yani kısaca
1.kekim kabarmıyor
2.kek kalıbını yağlamayı denedim unlamayı denedim yoooook çıkmıyor kalıptan şekli yamuluyor çıkarken kek kalıbı çizik çizik ondan mı acaba
3.kek pişti mi anlamıyorum yani güzel olursa şans işi oluyor bazen tam pişmeden çıkarıyorum
yardımcı olur musunuz

Kalibin teflonu asinmissa isin zor bir, ikincisi guzelce yagla, uc tam pisir cig olmasin, dort cikardiktan sonra once bicakla kenarlardan guzelce durtukle (uygun kelime bulamadim anlamissindir) bes bicakla tam oynattiktan emin olunca ters cevir uzerine islak bez koy kendi cikar duser zaten bitti gitti

sırf bu yüzden eve birisi geleceği zaman geriliyorum
geçenlerde uğraştım yaptım kekimi ama yarısını kurtardım
ama çaktırmadım güzelce dilimledim yanına da bişiler yaptım misafirler hepsini yedi kek yemediler nası zoruma gitti

Yumurta ve sekeri uzuuuuuuuuunnnn bir süre çırp mikserle bu kekinin kabarması icin önemli....kalıbını iyi yağlarsan rahat çıkar ama sıcakken çıkartman lazım....fırıninı bilmiyorum pişırme içın bişey diyemicem

Malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olmalı,özellikle yumurta ve yumurta ile şeker iyi çırpılmalı.
ben kalıbı margarin ile yağlıyorum çok nadir çıkmamazlık yapıyor.belki de dediğin gibi kalıpta sıkıntı var.
bir de keki genelde içine hafif meyve bıçağı batırarak kontrol ederim.

asude zaten birinci maddeden sonra gitti demek ki kalıpta problem suçu ona atmaktan başka çare kalmıyor
çünkü benim keki ters çevirip ustune ıslak bez koyunca kekin yarısı intihar ediyor yarısı yukarıda kalıyor aslında yer çekimine karşı ya

kek piştimi anlamıyoruma cevap:kekin içine çatalın tersini sok çatala bişey gelmiyosa pişmiştir.:)kek kalıbım benimde çizikti aşırı yağlayıp unlarsam çıkıyordu ama değiştirince rahatladım.yada kelepçelilerden alabilirsin onlar daha rahat veya borcamda pişir dilimle...

o değilde o nasıl bir başlık ya gece gece güldürdün çok yaşa emi

eğer zamanın varsa yarın yeni bir kalıp edinsen iyi olur gibi. borcamda da yapılıyor aslında kek. varsa onda dene..

sıvı yağla yağlasam olur mu birazdan browniyi deneyeceğim
yarından sonra gidip yeni kalıp almam lazım tavsiyeniz var mı hangi marka iyidir

Yumurta ve şekeri, çok çok iyi çırpmalısın.. Islaklar ve kurular mı deniyordu, o şekilde ayırmalısın.. Yani; şeker+yumurta;yağ,su // un+vanilya+kabartma tozu (kendi tarifime göre yazdım şuan canım)..
Kalıbını güzelce yağla..
Ben ısıtılmamış fırında yapıyorum ama çoğu arkadaşım hayır hayır ısıtılacak diye söylüyor.. :)
Fırın kapağını sakın açma..
Kek kabardığında; bıçak sapla, hamur halinde çıkmazsa, kek tamamdır.. Bunlar kabarma için.

Çıkarma işlemini de; keki çıkarıp ters kapatıyorum.. Hemen bi bezi ıslıyorum, ıslamak denmez baya bi yıkıyorum.. Suyunu çok sıkmadan kalıbın üstüne koyuyorum, kalıbın her yerine değdiriyorum ıslak bezle.. 5 dk sonra falan kek kendi atıyor.

bayılıyorum şöyle becerikli kadınlara, sanki dünyada bi ben marifetsiz ve beceriksizim
birazdan yapacağım güzel olmazsa kedilere veririm de evdekiler kızıyor malzemeler ziyan oluyor bi cesaret deneyeceğim

Bende kek yapmayı beceremem.Hem yakıp hem çiğ bırakabiliyorum aynı zamandaAma çıkarmayı kesin biliyorum önce sıvı yağı peçeteyle her yere sürüyorum sonra da un serpiştiriyorum her yerine.Fazlalık unu da kalıbı sallayıp döküyorum.Fırından çıkınca kenarlarından bıçakla dokundurup sallıyorum çıkıyor kesin.Ama benimde ya çiğ oluyor ya yanıyor kalıptan çıktığı gibi atıyorumYani pişiremesemde çıkarabiliyorum

o değilde o nasıl bir başlık ya gece gece güldürdün çok yaşa emi

eğer zamanın varsa yarın yeni bir kalıp edinsen iyi olur gibi. borcamda da yapılıyor aslında kek. varsa onda dene..

canım yeter ki sen gül misafirler gülmesinler de

bayılıyorum şöyle becerikli kadınlara, sanki dünyada bi ben marifetsiz ve beceriksizim
birazdan yapacağım güzel olmazsa kedilere veririm de evdekiler kızıyor malzemeler ziyan oluyor bi cesaret deneyeceğim

Bi yanım ay olmasa mı dedi, maksat kediler doysun..

ilk önce 200 derecede ısınmış fırına koy ve fırının kapağını açmadan camından bakarak takip et.iyice kabarıp,üstü kızardıktan sonra ayarı 150 dereceye düşür.5-6 dakika piştikten sonra ,kekin ortasına ince bir bıçak batır,bıçağında çiğ hamur varsa tekrar fırına sür ve pişir..
kalıp konusunda da sanırım yenisini alma vaktin gelmiş :) ama yuvarlak borcamın yada küçük bir tepsin varsa onda da yapabilirsin. pasta dilimler gibi üçgen kesip servis edebilirsin.sunum olarak güzel durur

sıvı yağla yağlasam olur mu birazdan browniyi deneyeceğim
yarından sonra gidip yeni kalıp almam lazım tavsiyeniz var mı hangi marka iyidir

ben brovniyi borcamda ypıyorum. sıvıyağla değilde kahvaltılık yumuşak margarinler varya onlarla yapıyorum sonrada az un serpiyorum.bildiğim bi marka yok ama iç malzemesinden anlaşılır zaten teflon olanlardan almayın biraz daha ağır içi kaplama olanlar var adını bilmiyorum yada kelepçeli veya silikon deneyebilirsiniz.kolay gelsin

ay çok hoşsun hem yakıp hem nasıl çiğ oluyor

Bi yanım ay olmasa mı dedi, maksat kediler doysun..
bizim kapının önünde bir kedi var ben uyurken gelip kapıya kuyruğuyla vuruyor bende gece gece kim bu diyip korktum bakıyorum kapıdan kimsede görünmüyor.meğersem kediymiş insan gibi kapıyı çalıyor.ama çok kötü baktığı için ben korkuyorum ondan sanırım o da benden korkuyor genelde yemeklerim tutmayyınca ona mama oluyor

yapınca resmini atayım inşallah olur bu sefer.
kalıp konsuunda da tavsiye bekliyorum ne marka alayım

Ata Demirer'in bahsettiği kedi gibi olmuş, kapıya vurup diğer kedi arkadaşlarıyla rakı mamasa ister gibi bi halde geliyor kediler diyordu..
Oy yerim onu ben, ne güzel tutmayan yemekler de bi canlının kursağından geçiyor..

Yemek konusunda iyi değilim açıkçası.Hem yakıp hem çiğ bırakmak daha ne kiAma dediğim gibi denerseniz olur diye düşünüyorum.Kolay gelsin

Yemek konusunda iyi değilim açıkçası.Hem yakıp hem çiğ bırakmak daha ne kiAma dediğim gibi denerseniz olur diye düşünüyorum.Kolay gelsin

gidiyorum keki yapmaya bu sefer güzel olacak inşallah
ben öğreneyim sana da öğretirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…