Kalibin teflonu asinmissa isin zor bir, ikincisi guzelce yagla, uc tam pisir cig olmasin, dort cikardiktan sonra once bicakla kenarlardan guzelce durtukle (uygun kelime bulamadim anlamissindir) bes bicakla tam oynattiktan emin olunca ters cevir uzerine islak bez koy kendi cikar duser zaten bitti gitti
kek piştimi anlamıyoruma cevap:kekin içine çatalın tersini sok çatala bişey gelmiyosa pişmiştir.:)kek kalıbım benimde çizikti aşırı yağlayıp unlarsam çıkıyordu ama değiştirince rahatladım.yada kelepçelilerden alabilirsin onlar daha rahat veya borcamda pişir dilimle...
Yumurta ve şekeri, çok çok iyi çırpmalısın.. Islaklar ve kurular mı deniyordu, o şekilde ayırmalısın.. Yani; şeker+yumurta;yağ,su // un+vanilya+kabartma tozu (kendi tarifime göre yazdım şuan canım)..
Kalıbını güzelce yağla..
Ben ısıtılmamış fırında yapıyorum ama çoğu arkadaşım hayır hayır ısıtılacak diye söylüyor.. :)
Fırın kapağını sakın açma..
Kek kabardığında; bıçak sapla, hamur halinde çıkmazsa, kek tamamdır.. Bunlar kabarma için.
Çıkarma işlemini de; keki çıkarıp ters kapatıyorum.. Hemen bi bezi ıslıyorum, ıslamak denmez baya bi yıkıyorum..Suyunu çok sıkmadan kalıbın üstüne koyuyorum, kalıbın her yerine değdiriyorum ıslak bezle.. 5 dk sonra falan kek kendi atıyor.
öncelikle rica ediyorum konumu taşımayın.bu normal bi yemek problemi değil şu an benim derdim
kızlar sinirden ağlayacağım basit bişi ama gerçekten kendimi kötü hissediyorum
yarın arkadaşlarım gelecek bende onlara 2 çeşit kek yapacağım demiştim biri tarçın cevizli seviyor diğeri browni seviyor
ben geçenlerde bi kek yaptım kabarmadı artı tam pişmeden çıkarmışım yani çok kötü oldu
kendimi beceriksiz hissediyorum dalga konusu olacağım hepten halbuki çok uğraşıyorum özeniyorum yaparken kk dan tariflere bakıyorum
yani kısaca
1.kekim kabarmıyor
2.kek kalıbını yağlamayı denedim unlamayı denedim yoooook çıkmıyor kalıptan şekli yamuluyor çıkarkenkek kalıbı çizik çizik ondan mı acaba
3.kek pişti mi anlamıyorum yani güzel olursa şans işi oluyor bazen tam pişmeden çıkarıyorum
yardımcı olur musunuz
o değilde o nasıl bir başlık yagece gece güldürdün çok yaşa emi
eğer zamanın varsa yarın yeni bir kalıp edinsen iyi olur gibi. borcamda da yapılıyor aslında kek. varsa onda dene..
bayılıyorum şöyle becerikli kadınlara, sanki dünyada bi ben marifetsiz ve beceriksizim
birazdan yapacağım güzel olmazsa kedilere veririm de evdekiler kızıyor malzemeler ziyan oluyor bi cesaret deneyeceğim
sıvı yağla yağlasam olur mu birazdan browniyi deneyeceğim
yarından sonra gidip yeni kalıp almam lazım tavsiyeniz var mı hangi marka iyidir
Bende kek yapmayı beceremem.Hem yakıp hem çiğ bırakabiliyorum aynı zamandaAma çıkarmayı kesin biliyorum önce sıvı yağı peçeteyle her yere sürüyorum sonra da un serpiştiriyorum her yerine.Fazlalık unu da kalıbı sallayıp döküyorum.Fırından çıkınca kenarlarından bıçakla dokundurup sallıyorum çıkıyor kesin.Ama benimde ya çiğ oluyor ya yanıyor kalıptan çıktığı gibi atıyorum Yani pişiremesemde çıkarabiliyorum
bizim kapının önünde bir kedi var ben uyurken gelip kapıya kuyruğuyla vuruyor bende gece gece kim bu diyip korktum bakıyorum kapıdan kimsede görünmüyor.meğersem kediymiş insan gibi kapıyı çalıyor.ama çok kötü baktığı için ben korkuyorum ondan sanırım o da benden korkuyor genelde yemeklerim tutmayyınca ona mama oluyorBi yanım ay olmasa mı dedi, maksat kediler doysun..
yapınca resmini atayım inşallah olur bu sefer.ilk önce 200 derecede ısınmış fırına koy ve fırının kapağını açmadan camından bakarak takip et.iyice kabarıp,üstü kızardıktan sonra ayarı 150 dereceye düşür.5-6 dakika piştikten sonra ,kekin ortasına ince bir bıçak batır,bıçağında çiğ hamur varsa tekrar fırına sür ve pişir..
kalıp konusunda da sanırım yenisini alma vaktin gelmiş :) ama yuvarlak borcamın yada küçük bir tepsin varsa onda da yapabilirsin. pasta dilimler gibi üçgen kesip servis edebilirsin.sunum olarak güzel durur
ay çok hoşsunhem yakıp hem nasıl çiğ oluyor
bizim kapının önünde bir kedi var ben uyurken gelip kapıya kuyruğuyla vuruyor bende gece gece kim bu diyip korktum bakıyorum kapıdan kimsede görünmüyor.meğersem kediymiş insan gibi kapıyı çalıyor.ama çok kötü baktığı için ben korkuyorum ondan sanırım o da benden korkuyor genelde yemeklerim tutmayyınca ona mama oluyor
yapınca resmini atayım inşallah olur bu sefer.
kalıp konsuunda da tavsiye bekliyorum ne marka alayım
Yemek konusunda iyi değilim açıkçası.Hem yakıp hem çiğ bırakmak daha ne kiAma dediğim gibi denerseniz olur diye düşünüyorum.Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?