- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 123
- 31
aynen beterin beteri var. aylarca gittim yaptım. değmezz değmezz.bi kere neymş mutfak duvarı slincek demş bende tmm anne silerz bigün dedim. gidip bana demeden kendi silmş kolları ağrımış oğlunun yanında sildiğini söylemedi , sadece kollarım ağrıyor ddi. sonra aradım napıosun hastaneye gttn die. bana sen orda laf vur duvar sildm ağrıdı. e nie demedn anne. ben onu söyleyeli kaç zaman oldu burda tartışmıcam die beni azarladı.. yanii böyleleri varrr :)Kaynana yaşlı olup kalkacak sana hizmet edecek böyle bir dünya yok ha bende nefret ediyorum çay hizmetinden ama ailecek bizimkilerde çay kolik ben dua ediyorum evini bana temizletmiyor
Yani beterin beteri var,
Oğlu oturuyosa sorun yok ama? Niye? Gelin o eve sonradan gelmiş oğlunun kendi evi. Neden gözünüze oturan oğlunuz değil elin büyüttüğü gelininiz batıyor?
Koy bir çay,ne olacakkiEvleneli bir yila yaklasti. Kayinvalidemi ayda iki görüyorum ortalama. Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar. Ve modern gecinen el opmesine karsi demokrat tipler bunu yazarken gulesim gelio valla. Onlar 60 ben de genc sayilmam 40 a geldim.
Ne biliyim ya 85 yasindaki babannem rahmetli anneme bir gun olsun kalk bana cay koy dememiştir. Annem kalksa otur ben koyarim sen yoruluosun calisiosun derdi. Bu sekil cay istemek lakayt degil mi sizce de? Cay koyamicak kadar yoruluosan cagirma en iyisi ne bileyim. .
Ben böyle bir durumda rahatsiz olmazdim açıkçası. Üstelik yapilan yemegi basit diye nitelendirmek bence dogru degil.
Siz ne sorun yaşıyorsunuz mesela? Çok mantıklı bir bayansınız forumda biliyorum sizi sorun yaşamanıza şaşırdım o yüzden sordum.
Asi olacağım diye kasmıyorum asiyim zaten. Böyle yorumlar görünce daha da asileşiyorum. Babamın evinde markete bakkala gidilecekse benim ailem damatlarına çaktırmaz ki kalkıp onlar almasın. Elin oğlundan hizmet beklemezler. Eşim yapar tabiki ben de memnun olurum. Ama kimse iş buyurmaz. E kvlerimiz hangi hakla evimin işini yap çay yap yemek yap diyebiliyor. Zaten güzellikle istenirse kızım bi çay koyar mısın dense kimsenin gözüne batmaz. Kim olsa yaparsın. Ama bana kimse mecburmuşum gibi, oğluyla evlendim diye tapulu malı olmuşum gibi kimse davaranamaz. Sizin kendinize nasıl davranılmasına izin vereceğiniz sizi ilgilendirir.Eşiniz babanıza herhangi bir konuda yardım ettiği zaman hoşunuza gitmiyor mu hanfendi hem babanızın hem sizin gururunuz okşanmıyor mu. çay dağıtmayı neden feminizm olayına çeviriyorsunuz. hayret gerçekten.
burada asi olucam farklı olucam diye çok acayip yorumlar yapılıyor.
hakan mı cay koycak sen mı demıs.
gelınlerı oldugunuz ıcın sıze yaptırdıgı paronoyası sızı alıngan yapmıs,
cok fazla alıngansınız.
ıspatlayabılırım ?
eglencelı bır konuda ; (klavyenın kendı kendıne duzeltmesınden kaynaklanan ) haşarı cocuk yerıne haşere yazmıstınız...
bende sızı alıntılayıp gulumseyerek haşarı o degıl mı demıstım.
sızde bana oyle agır ınanılmaz agır bır kufur etmıstınız kı dedıgıme alınıp ,yanlıs anlayıp .moderator yazdıgınız mesajı sılıp edep yahu demıstı sıze.
cok basıt ufak bırseyde bıle cok buyuk tepkıler verıyorsunuz, bıraz daha sakın ,daha anlayıslı olursanız hayat sızın ıcın daha mutlu daha eglencelı olur dıye dusunuyorum
sımdı sızden dayak yemeden gıdeyım ben, ıyı gunler.
Her kes farklı anlamış anlaşılanAma konu sahibi diger bir mesajinda benden demlenmis cayi koymami bekliyorlar diyor. Yani sorun bence cayi koymak
Cogunlukla esimin tek cocuk olmasindan kaynakli... annesi surekli "zaten bir tanecik oglum var onu da gormeyeyim mi?" der. Elbette gorsun ama abartmadan :) sabah ise giderken ugramadik diye kusebilir. Yol ustu. Neden ugramadik?
Evde camasir yikamamizdan cok rahatsiz mesela. Neden kuru temizlemeye vermiyormusuz? Neden ugrasiyormusuz? Makinayi bekleyene kadar kurutemizlemeye birakip ona kahve icmeye gidebilirmisiz.
Esimin calismasini istemiyor. Buna ikna ediyoruz. Sonra benim calismami istemiyor... maksat bizim yorulmamamiz falan degil. Fazla bos vaktimiz olsun ki ona fazla gidelim. Ve maddi yonden ona bagimli olalim.
Sac rengim cok cocuksuymus. (Sacim dogal turuncu) bir ara koyu kestane boyamistim. Cok pisman oldum. Ama boyle kadin gibi degilmisim. Neden yine boyamiyormusum?
Bu sebeple gece 1de beni arayabilir mesela :)
Fikrini soylemesi elbetteki sorun degil. Ama gece 1 de aramasi ve uyandirmasi cok rahatsiz edici.
Arkadaslarinin gelinleri bilezik takiyormus ben neden altin sevmiyormusum? Haftada 1 bu konuyu isitir isitir acar :)
Mesela esim suan askerde. Yurtdisina kaciralim seni. Benim oglum askerlik yapamaz diye cok olay yaratti.
Oyle buyuk sorunlarimiz yok ama haftada bir bu muhabbetler beni ciddi manada yoruyor. Soyledikleri degil boyle cok mudaheleci olmasi beni geriyor. Buyudugumuzu anlayamayisi, bu buldumcuklugu hosuma gitmiyor.
Gitmiyorum.
Bu sefer uzuluyor.
Ben seni kizim yerine koydum diyor. Cidden de sever beni hissederim. Ama cok bunaltiyor.
Yok arkadaş şunu anlayabilen yok. Ya güzellikle kızım bi çay koyar mısın dese, çocuğum bi çay koy da içelim dese ne bileyim biraz daha yumuşak bi tonda söylese kim buraya konu açar ki?Burda sorun çay koymak değil, kv üslubu. Ama her kes çaya takılmış.
Peki su ne var cay koymada eline mi yapisir diyenler şuna cevap versin. Niye ogluna dmeiyor? Cay koy oglum diye direkt?
Onun pipisi var.Peki su ne var cay koymada eline mi yapisir diyenler şuna cevap versin. Niye ogluna dmeiyor? Cay koy oglum diye direkt?
Cogunlukla esimin tek cocuk olmasindan kaynakli... annesi surekli "zaten bir tanecik oglum var onu da gormeyeyim mi?" der. Elbette gorsun ama abartmadan :) sabah ise giderken ugramadik diye kusebilir. Yol ustu. Neden ugramadik?
Evde camasir yikamamizdan cok rahatsiz mesela. Neden kuru temizlemeye vermiyormusuz? Neden ugrasiyormusuz? Makinayi bekleyene kadar kurutemizlemeye birakip ona kahve icmeye gidebilirmisiz.
Esimin calismasini istemiyor. Buna ikna ediyoruz. Sonra benim calismami istemiyor... maksat bizim yorulmamamiz falan degil. Fazla bos vaktimiz olsun ki ona fazla gidelim. Ve maddi yonden ona bagimli olalim.
Sac rengim cok cocuksuymus. (Sacim dogal turuncu) bir ara koyu kestane boyamistim. Cok pisman oldum. Ama boyle kadin gibi degilmisim. Neden yine boyamiyormusum?
Bu sebeple gece 1de beni arayabilir mesela :)
Fikrini soylemesi elbetteki sorun degil. Ama gece 1 de aramasi ve uyandirmasi cok rahatsiz edici.
Arkadaslarinin gelinleri bilezik takiyormus ben neden altin sevmiyormusum? Haftada 1 bu konuyu isitir isitir acar :)
Mesela esim suan askerde. Yurtdisina kaciralim seni. Benim oglum askerlik yapamaz diye cok olay yaratti.
Oyle buyuk sorunlarimiz yok ama haftada bir bu muhabbetler beni ciddi manada yoruyor. Soyledikleri degil boyle cok mudaheleci olmasi beni geriyor. Buyudugumuzu anlayamayisi, bu buldumcuklugu hosuma gitmiyor.
Gitmiyorum.
Bu sefer uzuluyor.
Ben seni kizim yerine koydum diyor. Cidden de sever beni hissederim. Ama cok bunaltiyor.
Hiç kimseYok arkadaş şunu anlayabilen yok. Ya güzellikle kızım bi çay koyar mısın dese, çocuğum bi çay koy da içelim dese ne bileyim biraz daha yumuşak bi tonda söylese kim buraya konu açar ki?
Oğlunun askere gitmesini bu kadar istemiyorsa, bedelli neden yaptırmadı madem kayınvalideniz? :)
Bedelli yapiyor suan.
21 gun gitmesini istemedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?