Kalk bi cay koy

Ben hizmet etmeye karşıyım evet önümdeki tabağı kaldırırım ama tutup da ev hizmetlerine girişmem.
Bence burada üslup çok önemli
Kalk çay koy nerede, kızım bir çay yapar mısın ?
Diye sormak nerede.
Alınganlık göstermekte haklsınız.
Gelenek başka nezaket başka.

Sizin bence iciniz cok fena :)

Konuyu actiginiz zamani hatirliyorum. Ciddi uzulmustum bu kadar mi kirilir bir isim yuzunden logusa kadin diye.
Bende iz biraktiginiz icin sizi hatirliyorum.

O halden bu hale nasil geldiniz bizim yildiz bir turlu barismiyor, biliyorsaniz yol yordam gosterin diye dedim. Ama bunu bu sekilde anlamak bence sizin niyetinizi gosteriyor :)

Siz kuyruksaniz falan ben bilemem de ben tilki degilim. Cok yanlis anladiniz beni :) yaralar nasil sarilir belki bir umut yanit alirim diye sormustum.

hakan mı cay koycak sen mı demıs.
gelınlerı oldugunuz ıcın sıze yaptırdıgı paronoyası sızı alıngan yapmıs,
cok fazla alıngansınız.
ıspatlayabılırım ?

eglencelı bır konuda ; (klavyenın kendı kendıne duzeltmesınden kaynaklanan ) haşarı cocuk yerıne haşere yazmıstınız...
bende sızı alıntılayıp gulumseyerek haşarı o degıl mı demıstım.
sızde bana oyle agır ınanılmaz agır bır kufur etmıstınız kı dedıgıme alınıp ,yanlıs anlayıp .moderator yazdıgınız mesajı sılıp edep yahu demıstı sıze.

cok basıt ufak bırseyde bıle cok buyuk tepkıler verıyorsunuz, bıraz daha sakın ,daha anlayıslı olursanız hayat sızın ıcın daha mutlu daha eglencelı olur dıye dusunuyorum

sımdı sızden dayak yemeden gıdeyım ben, ıyı gunler.

Maşallah Allah bozmasın diyelim. :))))
Maşallah diyelim Allah bozmasın. :) senin kv bi üst level tam sevmelik.

Kaynana yaşlı olup kalkacak sana hizmet edecek böyle bir dünya yok ha bende nefret ediyorum çay hizmetinden ama ailecek bizimkilerde çay kolik ben dua ediyorum evini bana temizletmiyor
Yani beterin beteri var,

Oğlu oturuyosa sorun yok ama? Niye? Gelin o eve sonradan gelmiş oğlunun kendi evi. Neden gözünüze oturan oğlunuz değil elin büyüttüğü gelininiz batıyor?

NE VAR CANIM GELİNİSİZ Bİ ÇAY KOYMAK ÇOK MU ZOR

23 sayfa boyunca bu mevzu mu konuşuldu sahiden?

bundan sonra çay koymayıverirsiniz olur biter veya üslup konusunda k.validenizi uyarırsınız

Allah herkese böyle 'dertçikler' versin

Oğlu oturuyosa sorun yok ama? Niye? Gelin o eve sonradan gelmiş oğlunun kendi evi. Neden gözünüze oturan oğlunuz değil elin büyüttüğü gelininiz batıyor?
saçma sapan bir yorum adam kalkacak çay hizmeti yapacak kızım sen bekarmısın yoksa marsada mı yaşıyorsun? Evlendiğinde de hemen boşanman sürpriz olmazdı herhalde, kalkıp çay hizmeti yapan bir erkek görmedim

Yani 'modernlik, elitlik' kv ye misafirlige gitmek midir? Ben kv me misafirlige gitmem, orasi esimin ve benim evim.. nasil babamin evi de benim evimse kv nin evinde de misafir degilimdir..

Gelinlerin kvlerin evinde misafir muamelesi gormek istemesi gercekten cok sacma geliyor bana... hizmet beklemek, ben cay icmem siz kendiniz yapin icin demek saygisizca geliyor bana..

Insallah ilerde kendi cocuklarim da damadim gelinim de bana 'misafirlige' gelmez... rahat ettikleri, kendi evi gordukleri icin gelirler...

Siz ne sorun yaşıyorsunuz mesela? Çok mantıklı bir bayansınız forumda biliyorum sizi sorun yaşamanıza şaşırdım o yüzden sordum.

Ben gördüm. Kuzenim evlenmeden önce teyzem tepsiyle yemek taşırdı önüne şimdi eve gelen herkese hizmet ediyor, çay servisi vs. Ekstradan çocuk bakımı konusunda da yardımcı. Eşi de çalışmıyor.

Eee göremezsiniz. Erkeğin çay servisi yapmasını çok mühim bir şeymiş gibi gördüğünüzden hiç şaşırmadım. Çok da gelenekçi bi ailem var. Ama benim ailemde amca oğullarım vs çay servisini yapar. Özellikle kalabalık ortamlarda. Biz de yaparız erkeklerde. evliyim boşanmaya da niyetim yok. Eşim de kendi anasının evinde yapar çay servisi. Ben de yaparım yapmam demem. Ama eşimin yapmasını da hayretle karşılamıyorum. Benim babam da doldurur çay yeterki tatlı tatlı isteyelim. Hatta çok enteresan bir şey diyeyim mi size? Annemin babası 40 sene önceki köy adamı annemlerin çayını doldurur şekerini bile karıştırırmış. Asıl siz nerde nasıl insanlarla yaşıyorsunuz?

Iste yaralar oyle sarilir . O konumun devamini dikkatli okusaydin detaylari da gorursun. Aradan yillar gecti ve herkes kendi hatasini anladi kendine pay bicti ve hellalik istedi. Ki zaten o konumda sordugum sey kaynanam degildiki eltim 5 yil once abimin dugunune gelmedi ben onun abisinin dugununde gidim mi napim diye sormustum... Ve dahasi o konulari kapattik ustune tas koyduk demistim. Iste boyle cozuluyor.

Yani eger ki o konuda anlattigim meseleden dolayi esimle bosanmamişşam şayet annesi annemdir evi de evimdir. Saygim da sevgimde sonsuzdur..

Ki kendisi bana yillar icersinde diledigi ozurlerin devaminda senin sacinin telini dunyalari verseler degismem diyerek iliskimizi percinlemistir.

Sonuc olarak ben de kaynanamda o konuda hic ego yapmadik helllalesip anlastik.

Buyuk buyuklugunu bilecek kucuk de küçüklüğünu

Tavsiye ederim kibir ego gurur vb seyler iyilik getimez.

Keskin sirke kupune zarardir diyorummmm ve benim eski konularima bu kadar takilmamani tavsiye ediyorum

Reactions: csi
Valla işimize gelince modern işimize gelince gelenekçi işimize gelince hayat müşterek vs vs herşey işimize geldiği gibi oluyor.

Evet mevzu bir çay koyma dışarıdan bakınca evet çok basit bir şey eline mi yapışır koysan ne var diyebiliriz fakat bunu söylerken ki üslup önemli .Konu sahibi zaten çay koymaktan şikayetçi değil kayınvalidesinin üslubuna takılmış ki samimiyet yokken emir verir gibi konuşmak doğru gelmiyor bana .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…