- 26 Eylül 2018
- 560
- 1.436
- 113
Çay koy demesinde bir gariplik göremedim. Bulaşıkları yıka evi temizle demiyor ki. Ağır bir iş değil yani. Aileden samimi gördüğü için söyleyebilir. Asla alınmayacağım bir laf kendi açımdan bakınca.Evleneli bir yila yaklasti. Kayinvalidemi ayda iki görüyorum ortalama. Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar. Ve modern gecinen el opmesine karsi demokrat tipler bunu yazarken gulesim gelio valla. Onlar 60 ben de genc sayilmam 40 a geldim.
Ne biliyim ya 85 yasindaki babannem rahmetli anneme bir gun olsun kalk bana cay koy dememiştir. Annem kalksa otur ben koyarim sen yoruluosun calisiosun derdi. Bu sekil cay istemek lakayt degil mi sizce de? Cay koyamicak kadar yoruluosan cagirma en iyisi ne bileyim. .
Ben nedense konu sahibini haklı buldum.Hatta konu sahibi sizin tavrınizi takdir ettim diyebilirim.Elin kızına emir vermek kolay(bir de bu kız çalışıyorken) ama kendi oğlundan istemez.Niye?Eskiden beri bu böyle gelmiş.Gelinler kayinvalidelere hizmet etmek için evleniyor çünkü.Bence mesele çay değil de çayıydı,bulasiğiydi,temizliğiydi derken resmen gelinin görevi haline geliyor ve senelerce hizmet etsen bir kez is yapmasan senden kötüsü yok.Niye?El kızısin ya istediğini över ister söver.(kaldi ki kim yaranabilmis kayinvalidesine?)Ama kendi oğluna bir tek laf ettirmez.Tavrinizi en başından koymanız çok iyi bir şey bence.Siz onun gelinisiniz,emir eri değil.Gelin olmanın anlamı düz mantık kayinvalideye hizmet olmamalı bence.
Ben nedense konu sahibini haklı buldum.Hatta konu sahibi sizin tavrınizi takdir ettim diyebilirim.Elin kızına emir vermek kolay(bir de bu kız çalışıyorken) ama kendi oğlundan istemez.Niye?Eskiden beri bu böyle gelmiş.Gelinler kayinvalidelere hizmet etmek için evleniyor çünkü.Bence mesele çay değil de çayıydı,bulasiğiydi,temizliğiydi derken resmen gelinin görevi haline geliyor ve senelerce hizmet etsen bir kez is yapmasan senden kötüsü yok.Niye?El kızısin ya istediğini över ister söver.(kaldi ki kim yaranabilmis kayinvalidesine?)Ama kendi oğluna bir tek laf ettirmez.Tavrinizi en başından koymanız çok iyi bir şey bence.Siz onun gelinisiniz,emir eri değil.Gelin olmanın anlamı düz mantık kayinvalideye hizmet olmamalı bence.
Hah işte konu sahibi bu yüzden taşlandı zaten ama ben de bu mantıktayım çünkü istediğini yap yaranamazsan gene yaranamıyorsun. Herkes otururken gelinine yönelip kalk çay koy demek hiç hoş değil, ki aralarında bir samimiyet aile ilişkisi de yok anladığım kadarıyla.
Adina üzüldüm. Allaha sukur dunur olacak bir durum yaşamadık simdiye kadar hep el ustunde tutuluyorum. 2 cocuk annesi olmama ragmen hediyelerim dogumgununkutlamalarim eksik olmaz. Ki zaten bende onlara karsi öyleyim.
kesinlikle size katılıyorum , kocam bile bana kalk çay koy demez diyemez ,
Mortakal :) boyle bir arastirma bekliyordum senden cunku sende o potansiyel var. Asıl meseleye gelecek olursak ne yasarsak yasayalim o benim esimin annesidir evi de evimdir ..Pardon siz "kayinvalidem istedigi ismi koymadim diye lohusaligimi mahvetti cok buyuk kavgalar cikartti, bebegi gormeye geldi bana selam sabah vermedi, o donemde gorumcem nisanlandi beni nisan gunu oglen arayip davet ettiler" diye konu acan uye degil misiniz?
Benim de esimin ailesiyle yildizim pek barismiyor. O hallerden bu hallere nasil geldiniz?
Bana tuhaf gelmedi ama söyleyiş tarzı mı farklı diye düşündüm biran.Çünkü kv bizi yemeğe çağırdığında hiç yardım istemeden masayı kurar toplar bulaşıkları yıkar bana elletmez hadi kızım bir çay koyalım da içelim iyi gelir der ben girerim mutfağa onu da herkesin içinde demez bilemedim yani söyleme tarzı mı kötü geldi sizeEvleneli bir yila yaklasti. Kayinvalidemi ayda iki görüyorum ortalama. Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar. Ve modern gecinen el opmesine karsi demokrat tipler bunu yazarken gulesim gelio valla. Onlar 60 ben de genc sayilmam 40 a geldim.
Ne biliyim ya 85 yasindaki babannem rahmetli anneme bir gun olsun kalk bana cay koy dememiştir. Annem kalksa otur ben koyarim sen yoruluosun calisiosun derdi. Bu sekil cay istemek lakayt degil mi sizce de? Cay koyamicak kadar yoruluosan cagirma en iyisi ne bileyim. .
işte buu:)) katılıyorumbence aşırı abartılmış. kim ne derse desin ben bu konuda gelenecekçiyim.
gelin koltukta otururken kayınvalide elinde tepsiye misafire çay servisi yapıyorsa bu bana ayıp geliyor.
hiiiçç kusura bakmayın.
bundada gücenecek birşey yok yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?