Kalk bi cay koy

Ben nedense konu sahibini haklı buldum.Hatta konu sahibi sizin tavrınizi takdir ettim diyebilirim.Elin kızına emir vermek kolay(bir de bu kız çalışıyorken) ama kendi oğlundan istemez.Niye?Eskiden beri bu böyle gelmiş.Gelinler kayinvalidelere hizmet etmek için evleniyor çünkü.Bence mesele çay değil de çayıydı,bulasiğiydi,temizliğiydi derken resmen gelinin görevi haline geliyor ve senelerce hizmet etsen bir kez is yapmasan senden kötüsü yok.Niye?El kızısin ya istediğini över ister söver.(kaldi ki kim yaranabilmis kayinvalidesine?)Ama kendi oğluna bir tek laf ettirmez.Tavrinizi en başından koymanız çok iyi bir şey bence.Siz onun gelinisiniz,emir eri değil.Gelin olmanın anlamı düz mantık kayinvalideye hizmet olmamalı bence.

Seninkilerden beteri bende var
Benimkiler gece 10 da emrivaki yapıp geliyorlar.
Bir de üstüne üstlük yaptığım çaydan 1 bardak zar zor içip beğenmediklerini söylüyorlar ( Gerçekten çayı kötü yapmıyorum )
Kendilerine göre ultra modern, çok anlayışlı, çok elit insanlardır.
O kadar elittir ki yaptığım yemeği vs beğenmediğini dank diye yüzüme söyler öyle de görgülüdür

Çay koy demesinde bir gariplik göremedim. Bulaşıkları yıka evi temizle demiyor ki. Ağır bir iş değil yani. Aileden samimi gördüğü için söyleyebilir. Asla alınmayacağım bir laf kendi açımdan bakınca.

ha bir de basit yemek yapması bence güzel bir şey. Rahat bir tip kendini kasmayan bir tip demek ki. Yani gösteriş vs düşünmiyor. Ayrıca siz çağırdığınızda siz de rahat olursunuz kolayca bir şeyler yaparsınız kendinizi kasmassınız.

13 yillik evliyim, kayinvalidem bir kere, kahve yapin da icelim dedi bana bakarak, onda da esime donup, annen kahve istiyor cnm dedim, esim de hemen kalkip yapti.
İlk ve son oldu, bence is este bitiyor,
Bennim annem damatlarina kalkin cay cay koyun demiyorsa, kayinvalidem de gelinlerine diyemez.

Üslupla alakalı bence.yoksa çay koymakta bi beis yok.Sonuçta insanın kendi annesi olsa belki okadar takılmaz ama adı üstünde gelin.Kibarca rica etse sorun olmayacak.Bende olsam gıcık olurdum.Benm Kv öle emrivaki pek yapmıyor allahtan bide onla ugrascaktim.

Son düzenleme:

Hah işte konu sahibi bu yüzden taşlandı zaten ama ben de bu mantıktayım çünkü istediğini yap yaranamazsan gene yaranamıyorsun. Herkes otururken gelinine yönelip kalk çay koy demek hiç hoş değil, ki aralarında bir samimiyet aile ilişkisi de yok anladığım kadarıyla.

Yaşlı insanlar diyebilirler.nolcak elinizemi yapışacak çay koymayla.zaten ayda 2kere goruyomussunuz.biseycik yok bunda bence.

kesinlikle size katılıyorum , kocam bile bana kalk çay koy demez diyemez ,

Adina üzüldüm. Allaha sukur dunur olacak bir durum yaşamadık simdiye kadar hep el ustunde tutuluyorum. 2 cocuk annesi olmama ragmen hediyelerim dogumgununkutlamalarim eksik olmaz. Ki zaten bende onlara karsi öyleyim.

Pardon siz "kayinvalidem istedigi ismi koymadim diye lohusaligimi mahvetti cok buyuk kavgalar cikartti, bebegi gormeye geldi bana selam sabah vermedi, o donemde gorumcem nisanlandi beni nisan gunu oglen arayip davet ettiler" diye konu acan uye degil misiniz?

Benim de esimin ailesiyle yildizim pek barismiyor. O hallerden bu hallere nasil geldiniz?

Mortakal :) boyle bir arastirma bekliyordum senden cunku sende o potansiyel var. Asıl meseleye gelecek olursak ne yasarsak yasayalim o benim esimin annesidir evi de evimdir ..
Ha bu arada dedektifligini yanlis ve eksik yapmışsın. Biz o konuda helallestik tatliya bagladik. Diye de yazmistim. Uzgunum senin adina bosa zaman harcanissin sen tilkiysen bende kuyruğunum

Bana tuhaf gelmedi ama söyleyiş tarzı mı farklı diye düşündüm biran.Çünkü kv bizi yemeğe çağırdığında hiç yardım istemeden masayı kurar toplar bulaşıkları yıkar bana elletmez hadi kızım bir çay koyalım da içelim iyi gelir der ben girerim mutfağa onu da herkesin içinde demez bilemedim yani söyleme tarzı mı kötü geldi size

Annen istese yapmaz mıydın , rahatsız olur muydun diyenler olmuş.Anne ile kayınvalide ne zamandan beri aynı oldu? Dünyanın en iyi insanı da olsa kayınvalide kayınvalidedir , anne de annedir.Hangi kayınvalide gelinine kızı gibi davranıyor ki anne sıfatını kazanıyor öyle hemencecik? Hemen hepsi kendi kızını önde tutar , o yüzden kendi annenizle kayınvalideyi bir tutmayın , saf olmayın bu kadar."Sen bizim kızımızsın." diyorlarsa da pek güvenmeyin , mesafeli olun.Binde bir var gerçekten gelini kızı gibi gören kayınvalideler.

Kayınvalidem çok iyi biridir.Çayımı bile önüne getirir , ben mahçup olurum.Şanslıyım ama yine de annemle bir tutmuyorum.Anne bambaşka bişeydir.

çay koy dese iyi kayınpeder annen yorgun şu ütülerimi yap der yaparım aramız coktaa mükemmel değil yaparım ölmem yaa böyle şeylere takılıp kalmam ayrıca gidince herseyi yaparım yemeğide bulaşıgıda onlarda öyle fazla beklenti mutsuzluk getirir:)) el üstünde faln değilim hatta hiçç eşimle mutlumuyum gerisi teferruat

bence aşırı abartılmış. kim ne derse desin ben bu konuda gelenecekçiyim.
gelin koltukta otururken kayınvalide elinde tepsiye misafire çay servisi yapıyorsa bu bana ayıp geliyor.
hiiiçç kusura bakmayın.
bundada gücenecek birşey yok yahu.

işte buu:)) katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…