kalkalım mı artık

Yenge Hititler'den kalma. Bundan sonra onun yanında inadına hadi kalkalım geç oldu de. Birşey derse de cevabını ver oturt. Çalışan kadınım ben, gündüzleri evde yatmıyorum uyumam lazım kusura bakmayın de.

Cehalet diz boyu. yenge hanim eve ne zaman gidecegine bile bu yasa kadar karar veremediyse bu onun cehaleti.

O yenge hanım ömrü hayatında çalışmış mı acaba? Siz yarın işe gidin gitmeyin, uykusuz olun olmayın istediğinizz saatte evinize gitme hakkınız yok mu? Bide cahilliğe bak kadın kalkalım demezmiş erkek dermiş oldu.

Ben gezmedeyken ya oğlumu gönderirim kalkalım diye.. yada telden msj falan çekerim..

Ne alaka yahu erkege o denmez bu denmez, yok kalkacagini erkek bilirmiş. Kim bu erkekler ya? Utanmasalar ilah yapacaklar adamları. Ben derim kalkalım diye ne var bunda

Siz kendi fikirleri olan ve bunu ifade edebilecek nitelikte birisiniz. tabii ki kalkalım diyeceksiniz. zaten ev sahibi de yarın erken kalkacağız demiş. bu ne demek; kibarca vakitlice kalkın demiş.

Ertesi gün tatil bile olsa 11 yeterli bir saat. sonrası yatıya kalmayı gerektirir. yani yenge o kadar oturmak istiyorsa kabanıyla bir köşeye kivriliverseydi.

Herkes üstünüze gelince acaba diye düşünmeniz normal ama fikrinizi söylemeniz ve yengeye lafınızı çekinmeden söylemeniz çok iyi olmuş. o da bir dahakine laf söylerse karşılığını alacağını öğrenmiştir. Bence gayet usul bilen ve düşünceli birisiniz. :super:

Sizde yengeye sabaha kadar otur bütün günduz tos tos uyu .Ben işe gidince deseydiniz .
Gündüz cok uyumuşsun hadi hadi diye şaka yollu vurdursaydiniz

Kimseye hadsizlik yapacak yüz, kırmızı alanlarmızı gecebilecek kadar cesaret vermemek lazım! En ufak bır olayı bile ki bence olay bile yok, uzatmıs büyütmüş lastik yapıp gözlerinize sokmuş:duduk:

daha gitmeden tenbihlerim . ordada söylerim annemde babama dersi ne var bunda . kendince sacmalıyo

Yenge öyle görmüş öyle diyor boşver takma. Bu saatten sonra değişmesi yada seni anlaması zor , he he de geç takma. esinlede usteleme boşver.

Yenge kendi yapamadığı şeyi sen yapınca cekememiş heralde.. alakasız davranmış tabiki eşimize kalkalım mı deriz denilir yani bundan normal ne var

Ben olsam aa yenge siz misafirlikten esin kalkalim mi deyince kalkip kabanla mi yatiyorsunuz saten gecelik takimi giyip oyle yatiyorum ben derdim:halay:

bu gibi durumlarla karşılaşmamak için mesajla taciz ediyorum eşimi hadi kalkmıyor muyuz diye ,çünkü eşimin ailesinde de var böyle boşboğaz insanlar ne onlardan laf duymuş oluyorum ne canımı sıkıyorum.eşim kalkıyo hadi gidelim diyor en temizii miiss :D

Erkeğe denmezmiş. Denir yahu neden denmesin. Erkek de kadina der ne var bunda? :işsiz: Eğer o erkek de denmesini istemiyorda misafirliğe girmeden önce düşünecek sonuçta sende çalışıyorsun. Anlayış göstermesi lazım.

Cevapsız kalmadığin iyi olmuş. Anacım, O demezse demesin kocişine. Erkek o son sözü o söylesin,dimi tabi. Allahım ya:olamaz:

Ay herhalde derim yaaa. Hatta eşim benden komut bekler nerdeyse:) sorun zaten eşte değil yengedeymiş.

merhaba herkese, sizlere danışmak istediğim bir konu var dert değil ama sıkıntı ettim kendime sizin görüşlerinizi de alıyım dedim.
dün eşimle misafirliğe gittik. eşimin amca hanımı gelini oğlu ve birde ev sahibi
arkadaşları olan bir çift vardı. erkekler ayrı oda biz kadınlar ayrı oda da oturduk. bir ara biz mutfağa geçtik orada muhabbete devam ettik. eşimin kuzeninin kızı annesine hadi gidelim dedi bir değil iki değil bende git babana söyle canım dedim. çocuk iki defa gitmiş kızıp göndermişler bende eşime gitmesini benim adımı verip kalkalım diyor de dedim çocuğa,çocuk geldi tamam diyor dedi. ev sahibi gelini kahve yaptı erkeklere biz istemedik içeri geçtik biz tekrar. baktım saat 11 olmuş birde ben gidiyim söyleyim dedim gittim kapı örtülü çaldım girdim, eşime kalkalım mı artık dedim tamam dedi. geldim oturdum yerime, eşimin amca hanımı olurmu öyle şey biz hiç diyemedik heriflerimize kalkalım mı diye denmez (ha bu arada ben çalışıyorum eşim çalışmıyor cumartesi günü) ben dedim neden bizde öyle bişey yok ben sabah erken kalkacağım o yatacak dedim olmaz denmez kızım diyor onlar bilir ne zaman kalkacağını (eşim bir oturdumu kalkmayı bilmez bayram gezmelerinde bile hemen kalkalım dememe rağmen oturur kalır) madem çok oturacak o zaman beni getirmesin dedim mecbur geleceksin dedi... birsürü laf söyledi o söyledi ben söyledim ev sahibi kadında şaka yapıyor yengen dedi yok ne şaka yapacağım diyor doğru söylüyorum dedi neyse o sıra eşimin sesi duyuldu kalkıldı kabanlarımızı giyerken daha bana üstünü çıkarmadan yat emi kabanınla diyor, üstünde durmadım. arabaya bindik eşime yengen böyle böyle yaptı dedim sende kendini alıştırma uykuya dedi, sinirim bozuldu, neyse dedim ses çıkarmadım sustum. yakın yerde oturuyoruz yengelerle, arkalı önlü eve giderken ışıklarda camı indirdiler eşimde indirdi. yenge, semihanur uyudumu diyor kabanıyla yatsın ha çıkarmasın diyor güldük geçtik.
şimdi kendimi sorguluyorum acaba benmi yanlış yaptım ve altı yıllık evliliğimde parmakla sayılır yani eşime hadi kalkalım demem genelde ne kadar oturursa otururum, siz misafirlikte eşlerinize dermisiniz nasıl olur bu işler. okuyan herkese teşekkür ederim,:KK200: uzun olmuş yine bu kısa yazma işini beceremiyorum.:kızgın:

yengeniz sacmalamis. Esimde bana der kalkalim diye bende ona. Hem.esiniz memnunsa yengeye ne yani? Ayrica halada laf sokma derdinde . Ne gereksiz insanlar var ya

Yengelerin bu ayarsız laf sıkıştırmalarına oldum olası sinir oluyorum. Bizde de var bir tane. Bir bayram günü milletin içinde yemek yemedim diye yeni gelin gibi kırışip durma demişti hala aklima geldikce sinir olurum

Back
X